Bonsai Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Napisałam e-maila do Pani, do ktorej kontakt podałą mi pinczerka. Zobaczy co da się zrobić. Suchej karmy sunia nie hcce jeść nadal... Quote
plamka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 bo pewnie niezwyczajna. spróbuj może dawać trochę rozmoczoną w wodzie raz z dodatkiem łychy smalcu a raz z olejem (bo różnie może lubić). albo dorzucaj do karmy jakieś resztki. jak ludziska biorą u nas psy ze schronu to też mają trochę zamiesznia z przestawieniem ich na suche gotowe żarcie (bo w schronie jest z kotła) Quote
xxxx52 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Alma -rozmawialam z szefowstwem org.niemieckiej ,u ktorej byl Ciapek ,Jest jest miejsce dla Almy od niedzieli.Jest juz transport,ale prosze o zalatwienie formalnosci zwiazanych z przewozem(wscieklizna min 21 dni do przekroczenia granicy,10 szczepienia p/chorobom,paszport i czip Bardzo wazne!!!!!!!!! Quote
plamka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 mogę dorzucić trochę forsy na szczepienia czy na co tam potrzeba Quote
Bonsai Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 xxxx52 - :multi: Szczepiona przeciw wściekliźnie była w grudniu. Na koncie Alma ma 144 zł. Szczepienia p/chorobom bez problemu załatwię. Nie wiem jak z paszportem i czipem, nigdy tego nie załatwiałam w Kaliszu... Dowiem się. Na kiedy jest załatwiony transport? Quote
Bonsai Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Dowiedziałam. 120zł czip+paszport. Jutro wszystko załatwimy. Quote
xxxx52 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 prosze jak najszybciej o kontakt z szefem schroniska!!!! Quote
Bonsai Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Wszystko ustalone, rozmawialam z "gora" schroniska. Jutro wyciagamy sunie aby ja oczipowac i wyrobic paszport. Quote
plamka Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 jesteście super! a ten niemiecki trop okazł sie genialny trzymaj się Alma Quote
xxxx52 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 pragne przypomniec ,ze piesek moze jechac w nastepna sobote lub niedziele!!!!!!Prosze byc w kontakcie z szefem !on jest dokladnie informowany.Organizacja przejmujaca pieska ma kontakt z osobami przewozacymi Alme. Quote
xxxx52 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 plamka-ten"trop" nie zawsze do celu prowadzi,czasami sie urywa w polowie drogi.Przyczyny sa rozne:brak miejsca w organizacjach,brak transportu,brak wspolpracy i zaufania,domysly, nie przygotowany piesek ,albo zly,nie prawdziwy opis pieska itd jest bardzo,bardzo duzo organizacji,ale jest olbrzymia konkurencja z innych panstw.Dlatego nie mozna sobie pozwolic zalatwiajac miejsce dla polskiego pieska jakiekolwiek przeoczenie,gdyz nigdy juz org.nie otworza swoich drzwi dla polskich pieskow. Quote
Bonsai Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 Wet dziś powiedział, że sunia oprócz problemów z łapkami ma problem z oczkami... Widzi, ale słabo! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ojej, biedna Almusia :( Ale ważne, że pojawiła się dla niej nadzieja - trzymamy kciuki! Quote
xxxx52 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 przez 2 tygodnie od 13 sierpnia nie bede miala dostepu do internetu.Mam nadzieje ,ze wszystko zagra i Alma znajdzie sie w DT w Niemczech. Quote
Bonsai Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Trzymajcie kciuki. ;) Miłego wyjazdu i mam nadzieję, że jak wrócisz, przeczytasz o szczęśliwej Almie w DT. :) Quote
Bonsai Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Hala, zabrzmiało, jakbyś się zmartwiła. ;) Quote
volontariuszka Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Bonsai, co miał znaczyć ten sms który od Ciebie otrzymałam? Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Co z Almą i podróżą do Niemiec? Quote
Bonsai Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 volontariuszka napisał(a):Bonsai, co miał znaczyć ten sms który od Ciebie otrzymałam? Jaki sms ? To nie o Almie!!! :) Chodziło o mojego sąsiada... :eviltong: Quote
Hala Posted August 18, 2007 Posted August 18, 2007 co taka cisza? pojechaliście na weekend czy jak? Quote
Recommended Posts