Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No, witamy Nataszę! :)
Aniu, rozmawiałyśmy z Nataszą na gg, mamy zamiar ruszyć z bazarkiem na Almę w poniedziałek. Jutro wpadnę do Ciebie i porobię zdjęcia tym Twoim porcelanowym psiakom, hmm? :cool3:

• Replies 217
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przejrzyj przyklejony wątek na bazarku, tam jest napisane co kto by chciał kupić. Ale prawda jest taka, że można wszystko wystawić. ;)

Posted

Witam,
jeśli Alama waży 25kg-30kg:
To tak jak pisaliśmy:

ok 40 dkg wołowiny pręga (lub kurczaka, lub indyka najlepiej udo) zamiast 1/3 mięsa można rozdrobnić chudy twaróg, duża łyżka drożdży, 15 dkg ryżu rozgotowanego, 10dkg płatków owsianych rozgotowanych, 10 dkg jabłek gotowanych, 10 dkg marchewek, duża łyżka oleju lnianego ewentualnie słonecznikowego.

Jest to min dla Alma w tych proporcjach można zwiększyć dodo 1,2 kg.

Jeśli więcej to trzeba zwiększyć ilość jedzenia proporcjonalnie do wagi psa.

Posted

Czyli 40dkg mięsa / chudy twaróg + łyżka drożdży, 15dkg ryżu, 10 dkg płatków + 10 dkg marchwi + łyżka oleju lanianego ? Można zwiększyc do 1,2 kg. Przy tym Artrofleks i wit. B , gdy skończy sie biegunka?

Posted

dziewcyny, a czy zamiast artroflexu nie mozna by jej podac artrofos?moja sunia ma takze problemy z nogami-najpierw podawalam jej ten pierwszy ale to jest w plynie a ona raz je raz nie je, wiec lek sie marnowal.Teraz dostaje artrofos w tabletkach-nie jestem pewna ale to jest chyba podobny preparat w składzie i dzialaniu.Nie wiem jaka jest diagnoza Waszej dziewczynki, czym spowodowane jest to wlezenie nóg?jakby co to na poczatek mogę fiolkę artrofosu (tj 60 tabletek)podesłać, dostalam ostatnio od fundacji troche więcej i moge sie podzielic.

Posted

Wleczenie nóg spowodowane jest przbeytą nosówką o postaci nerwowej. A jaki jest powód u Twojej suni?
Jak wróci MaxSta, to poprosimy ich o podpowiedź, czy lek się nadaje, bo to oni układają dietę dla suńki.
Dziękujemy za pomoc dzodzo!

Posted

zastanawiam sie w czym ma pomóc w takim razie Almie artroflex?
to lek dzialający odbudowująco na chrząstkę stawową(no chyba ze coś mylę)podobnie jak arthrofos, arthrophyl, odżywki typu Cani Agil etc.-ale jak to się ma do powikłan po nosówce?

u mojej dobermanki to sa problemy powaznych zwyrodnień stawowych, oprócz takich wspomagających leków stosujemy tez inne kuracje z efektem i tak mizernym...niestety

w kazdym razie zapytajcie madrzejszych w tej kwestii:roll: -i jesli moja pomoc będzie przydatna, chetnie przeslę tabletki

Posted

Jutro jadę ze swoim psem do weta, do którego mam spore zaufanie i się zapytam. Choć wydaje mi się, że ta dieta wcale taka zła nie jest.

Posted

Te wszystkie preparaty oprócz działania odbudującego tkankę chrzęstną wspomagają utrzymanie jej w dobrym stanie przy większych obciążeniach.
Arthroflex ma troszkę inne proporcje + składniki o działaniu przeciwzapalnym, przy stosowaniu go w dawkach profilaktycznych zmniejsza bolesność stawów czynnych jak nie. Natomiast nie wszystkie preparaty w tabl. są dobrze wchłaniane w przewodzie pokarmowym, a Alma ma notoryczną biegunkę, której na razie nie jesteśmy się w stanie pozbyć (dopóki nie będzie miała stałej dobranej diety).

Posted

Trudno powiedzieć czy tabletki zostaną w odpowiednim miejscu strawione iwchłonięte. Oczywiście możesz spróbować po około 2-3 tygodniach można zaobserwować zmniejszenie bolesności stawów co powinnobyć widoczne jako zwiększenie aktywności psa, łatwiejsze podnoszenie się a nawet chęć do zabawy.
Artroflexu jest najłatwiej przyswajalny dlatego mniej więcej 2 razy droższy.

Posted

Stoi na tym, że staramy się , aby wyszło jak najtaniej - może uda nam się zastąpić lek tańszym. Jedzonko będziemy przygotowywać na zmianę - ja, Ania i Natasza (codziennie ktoś będzie w schronisku). Ma to wyeliminować biegunkę suni. Jednak suchą karmę też kupimy ( w niewielkiej ilości) - może uda się ją przyzwyczaić do niej. Wysłałam maila do jednego ze sklepów zoo z prośbą o próbki - nawet nie odpisali.. :shake: Wiecie może gdzie takie dostać?

Posted

Jutro ruszymy z bazarkiem dla Almy. Aktualnie mamy dla niej ok. 100 zł - ze zbiórek, które kiedyś tam przeprowadzałyśmy z Anią. Jednak przeraża mnie to, że potrzeba 2razy tyle co ok. miesiąc... :shake:
Poza tym we wrześniu nie będziemy mogły jej gotować jedzonka - jeszcze uczące się jesteśmy.