Neelith Posted March 20, 2014 Posted March 20, 2014 Przybywam z wątku Aiszy, ale nie wiem jak pomóc. Strasznie przykra sprawa, suni udało się wyrwać z łańcucha do domu, na kanapę, a teraz znów grozi jej łańcuch. Niewyobrażalne! Biedna psina :( Quote
Doda_ Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Ja tez przybywam z watku Aiszy. Jedzenie to częst powód do awantur... Nie wiem jak pomóc, wolne miejsca są w hotelikach ale to koszt...:( Quote
_Tosia_ Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 co za baba, normalne, że są kłótnie o żarcie, moja sucz i jej najukochańsza psiapsiółka potrafiły się o smakołyk pożreć. a za parę minut znów miłość po grób. No ale nie wytłumczysz. A czasem wystarczy odsunąć miski o parę metrów. I pies uratowany Smutne, bardzo smutne. A sunia jest oglaszana? a może wydarzenie na FB?.. Quote
bela51 Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 I jak sytuacja ? Tej kobiecie nie skruszeje serce ? Oddaje sunie ? Quote
teresaa118 Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 W naszym domu jest od 13 lat papilon. Piesek wychuchany, wydmuchany ...na rekach noszony. Trzy lata temu wzielismy psa ze schroniska lodzkiego. Nasz rezydent od poczatku pokazal, ze on tu rzadzi. Nasza sunia nie mogla przy nim jesc, bo odrazu doskakiwal. Bylam zmuszona zabierac sunie do drugiego pokoju i z reki karmic, tak byla zestresowana. Dlugo to trwalo, ale przez mysl mi nie przeszlo, aby sunie oddac z powrotem do kojca, na poniewierke. Pilnowalam, aby osobno byli karmieni(drzwi do drugiego pokoju byly zamkniete) a jak mialam smaczki, dawalam rownoczesnie z obu rak, aby zadne nie czulo sie pokrzywdzone. Tak to jest z naszymi slodziakami. Quote
Doda_ Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 U mnie kazdy zwierzak je osobno. Nie ma mowy zeby razem jadly. Większosc zwierzat się kloci o jedzenie i dochodzi do awantur... co u psinki ? Quote
ala123 Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 [quote name='erka']A ta kobieta nie może jej przechowac do czasu znalezienia nowego domu? A jaki jest teraz powód ,że chce ją odać? Ogłaszaj ją , może znajdzie się szybko nowy dom.[/QUOTE] Jest cały czas ogłaszana,na razie nikt nie dzwoni. Jaki jest powód? Zaczęło się od tego nieszczęsnego jedzenia,podczas którego sunia rzekomo pogryzła jej psa. Na nic zdały się moje tłumaczenia,że w takich sytuacjach często dochodzi do kłótni i ,że trzeba im dawać oddzielnie jeść. Ale ona swoje: następnego dnia miała ich obserwować,tylko co tej z obserwacji miało wynikać,nie wiem. Akcja się powtórzyła,suczka najpierw zabrała psu,a potem zjadła swoje. No i kobietę zaczynało denerwować,że suczka wszędzie jej towarzyszy i nie opuszcza jej nawet na chwilę. Quote
ala123 Posted March 21, 2014 Author Posted March 21, 2014 [quote name='_Tosia_']biedactwo... podnoszę..:-([/QUOTE] [QUOTE]Neelith Przybywam z wątku Aiszy, ale nie wiem jak pomóc. Strasznie przykra sprawa, suni udało się wyrwać z łańcucha do domu, na kanapę, a teraz znów grozi jej łańcuch. Niewyobrażalne! Biedna psina :-([/QUOTE] [QUOTE]erka Kto może dać dt sunieczce? [/QUOTE] [QUOTE]Doda_ Ja tez przybywam z watku Aiszy. Jedzenie to częst powód do awantur... Nie wiem jak pomóc, wolne miejsca są w hotelikach ale to koszt...:-([/QUOTE] [QUOTE_Tosia_ co za baba, normalne, że są kłótnie o żarcie, moja sucz i jej najukochańsza psiapsiółka potrafiły się o smakołyk pożreć. a za parę minut znów miłość po grób. No ale nie wytłumczysz. A czasem wystarczy odsunąć miski o parę metrów. I pies uratowany Smutne, bardzo smutne. A sunia jest oglaszana? a może wydarzenie na FB?.. [/QUOTE] [QUOTE]bela51 I jak sytuacja ? Tej kobiecie nie skruszeje serce ? Oddaje sunie ? [/QUOTE] [QUOTE]teresaa118 W naszym domu jest od 13 lat papilon. Piesek wychuchany, wydmuchany ...na rekach noszony. Trzy lata temu wzielismy psa ze schroniska lodzkiego. Nasz rezydent od poczatku pokazal, ze on tu rzadzi. Nasza sunia nie mogla przy nim jesc, bo odrazu doskakiwal. Bylam zmuszona zabierac sunie do drugiego pokoju i z reki karmic, tak byla zestresowana. Dlugo to trwalo, ale przez mysl mi nie przeszlo, aby sunie oddac z powrotem do kojca, na poniewierke. Pilnowalam, aby osobno byli karmieni(drzwi do drugiego pokoju byly zamkniete) a jak mialam smaczki, dawalam rownoczesnie z obu rak, aby zadne nie czulo sie pokrzywdzone. Tak to jest z naszymi slodziakami. [/QUOTE] [QUOTE]Doda_ U mnie kazdy zwierzak je osobno. Nie ma mowy zeby razem jadly. Większosc zwierzat się kloci o jedzenie i dochodzi do awantur... co u psinki ? [/QUOTE] [QUOTE]erka Co z sunią? [/QUOTE] Dziękuję wszystkim za przybycie na wątek.Im więcej osób wie o suni,tym są większe szanse na pomoc. Trzeba nie mieć wyobraźni i serca,aby najpierw przychylić psu nieba,pokazać mu,że istnieje inne wspaniałe życie nie na łańcuchu lecz na kanapie,a po kilku dniach pozbawić go wszystkiego. Moje psy też jedzą w oddzielnych pomieszczeniach,bo pewnie byłoby różnie. Wiadomo,że prościej jest mieć bezproblemowe pieski,niż szarpać się i poświęcać dla tych trudnych po przejściach. Nawet baby nie prosiłam o przetrzymanie suni do momentu znalezienia jej lokum,po prostu jest to nieodpowiedzialna osoba i tyle. Taki tekst usłyszałam np.: Myśli Pani,że mi jest łatwo? Pzrecież ja znowu będę musiała szukać pieska,bo u mnie nie może być tylko jeden.Zawsze były dwa. Boję się,że mogliby zacząć Tosię źle traktować,jako tę namolną agresorkę (7,5kg!!!). W zaistniałej sytuacji byłam zmuszona podjąć decyzję o umieszczeniu Tosi-Cziki w bezpiecznym miejscu,a jedyne takie obecnie to hotelik u Murki. Dzisiaj tz Murki miał być w Lublinie,więc ustaliliśmy,że trochę zboczy z trasy i zabierze małą do siebie. Nie muszę dodawać,że nie ma ani grosza na ten cel. Bardzo proszę o wsparcie w każdej możliwej postaci: szukanie dt - ds,ogłoszenia, rozsyłanie wątku,bazarki; o kasę nie śmiem prosić,bo wiem,że nikomu się nie przelewa. Quote
Nadziejka Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Zagladam z kcukami :calus: ech ..taka cudna istotka malunia :modla::modla: ..czyli już bezpieczna u Mureczkow ? :iloveyou: Quote
erka Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 To dobrze, ze będzie bezpieczna. Jest mała, to może nie będzie dlugo czekała na dom. Trzeba porozsyłać wątek z prośbą o pomoc. Quote
Nadziejka Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Robie malutenki bazarus i deklaruje jednorazowo Aluniu 20 zl :bye: slij mi prosze num konta lece czynic na szybciutenko Quote
Neelith Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 Taka psinka z łańcucha naprawdę mogłaby sprawiać problemy: brudzić w domu, niszczyć przedmioty, szczekać i wyć w nocy, gryźć domowników, uciekać i wiele innych - a to kochane maleństwo tylko broniło jedzenia i przywiązało się do człowieka :( Czy ta kobieta tego nie widziała, że trafił się jej ideał?! Zupełnie nieodpowiedzialna baba, ciekawe jakiego kolejnego psa przygarnie -strach myśleć :( Trzymam kciuki za sunieczkę i szybkie znalezienie DS! Ile będzie kosztował pobyt w hoteliku? Quote
madziakato Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 (edited) Cześć, ostatnio same złe wieści, a tu jeszcze takie maleństwo oddane jak dla mnie z byle powodu.....Mnie to już chyba nic nie zdziwi:-( Edited March 22, 2014 by madziakato Quote
Nadziejka Posted March 21, 2014 Posted March 21, 2014 zapraszam na malenki kramik [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251899-Ratujmy-malunia-iskiereczke%21-z-lancucha-a-potem-z-ds-kramik-malenki-21-03-28-03?p=21991144#post21991144[/URL] [URL="https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fi.imgur.com%2F6Cna8.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fchomikuj.pl%2FKACPER1211.73%2F*e2*9d*a4*e2*9d*a4GIFY%2B-%2BKWIATY*e2*9d*a4%2Fgify-tulipany%2FTulipany%2Bwiosna%2Btapety&h=280&w=300&tbnid=RQOz3ilfb-SxZM%3A&zoom=1&docid=80guz4bJ4zy5cM&ei=F68sU9PFI-jV4ATpv4CgBQ&tbm=isch&ved=0CEgQhBwwFTisAg&iact=rc&dur=318&page=6&start=316&ndsp=59"][IMG]https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTbU_MrYdJ9cGp-8vyvs-z_QYqmw3jPV6TJ7N-qeYzpCyg9Y4sq[/IMG]dla iskieeczki [/URL] Quote
Elisabeta Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Alu, tak mi przykro... :sad: I cofam, co napisałam. Ta pani nie ma dobrego serca. :angryy: Dla mnie sunia to CZIKA, bo imię nadane w domku na pięć dni się nie liczy. Już lepsze to sprzed budy... Alu, czasem trzeba prosić i o kasę niestety... Przecież to nie dla siebie. U Murki Czika będzie miała jak w Raju. Jak Sonia i Twój Pucek, na którego wątek niedawno trafiłam... :smile: Ale to przecież są koszty. Proszę, przyślij mi numer konta. Wyślę dla Cziki 100 zł na dobry początek. A potem zobaczymy. Ech... Quote
Nadziejka Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Ciociu Elisabeciu [IMG]http://supergify.pl/images/stories/yrafy/jee/1110.gif[/IMG]:buzi: Czikuniu krusztyneczko :buzi: Quote
Nadziejka Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 czekam ciociu na num konta Twój :bye:, na bazareczku dziewczyny kochane:iloveyou: kupuja cegiełki Quote
ala123 Posted March 22, 2014 Author Posted March 22, 2014 [quote name='ewa gonzales']Zagladam z kcukami :calus: ech ..taka cudna istotka malunia :modla::modla: ..czyli już bezpieczna u Mureczkow ? :iloveyou:[/QUOTE] [QUOTE]erka To dobrze, ze będzie bezpieczna. Jest mała, to może nie będzie dlugo czekała na dom. Trzeba porozsyłać wątek z prośbą o pomoc. [/QUOTE] [QUOTE]ewa gonzales Robie malutenki bazarus i deklaruje jednorazowo Aluniu 20 zl :bye: slij mi prosze num konta lece czynic na szybciutenko [/QUOTE] dziękuję dziewczyny za pomoc;że jesteście,że mogę na Was liczyć:loveu::loveu: Tak,sunia jest już u Murki,jest bezpieczna. Quote
ala123 Posted March 22, 2014 Author Posted March 22, 2014 [quote name='Neelith']Taka psinka z łańcucha naprawdę mogłaby sprawiać problemy: brudzić w domu, niszczyć przedmioty, szczekać i wyć w nocy, gryźć domowników, uciekać i wiele innych - a to kochane maleństwo tylko broniło jedzenia i przywiązało się do człowieka :( Czy ta kobieta tego nie widziała, że trafił się jej ideał?! Zupełnie nieodpowiedzialna baba, ciekawe jakiego kolejnego psa przygarnie -strach myśleć :( Trzymam kciuki za sunieczkę i szybkie znalezienie DS! Ile będzie kosztował pobyt w hoteliku?[/QUOTE] [QUOTE]madziakato Cześć, ostatnio same złe wieści, a tu jeszcze takie maleństwo oddane jak dla mnie z byle powodu.....Mnie to już chyba nic nie zdziwi:-([/QUOTE] [QUOTE]mdk8 biedactwo. [/QUOTE] [QUOTE]Elisabeta Alu, tak mi przykro... :sad: I cofam, co napisałam. Ta pani nie ma dobrego serca. :angryy: Dla mnie sunia to CZIKA, bo imię nadane w domku na pięć dni się nie liczy. Już lepsze to sprzed budy... Alu, czasem trzeba prosić i o kasę niestety... Przecież to nie dla siebie. U Murki Czika będzie miała jak w Raju. Jak Sonia i Twój Pucek, na którego wątek niedawno trafiłam... :smile: Ale to przecież są koszty. Proszę, przyślij mi numer konta. Wyślę dla Cziki 100 zł na dobry początek. A potem zobaczymy. Ech..[/QUOTE] [QUOTE]ewa gonzales czekam ciociu na num konta Twój :bye:, na bazareczku dziewczyny kochane:iloveyou: kupuja cegiełki [/QUOTE] Koszt hoteliku to 10zł za dobę. Mam nadzieję,że CZIKA nie zabawi tam długo,tyle osób przyszło jej pomóc,że inaczej nie może być! Nie wiem,czy mam podawać swój nr konta,czy od razu Murki. Do jutra pewnie z nią to ustalę i napiszę. Albo może nawet sama Murka napisze. Rozmawiałam dzisiaj z nią,ma już zdjęcia malutkiej.Dziękuję Wszystkim!!!!! Quote
Nadziejka Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Na bazareczku dziewczyny kupuja cegieleczki :multi: , niechaj ida ku Tobie od razu pieniazki , slij mi swój num ciociu [URL="http://www.google.pl/imgres?start=200&newwindow=1&sa=X&tbm=isch&tbnid=8hSComM_0ijAoM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.teraz.com.pl%2Fanimowane_gify%2Ckwiaty%2C19%2C1%2Cpage%2Cp4.html&docid=q9raWH7qV39ZFM&imgurl=http%3A%2F%2Fwww.teraz.com.pl%2Fvardata%2Fgify%2Fkwiaty%2Fkwiaty026.gif&w=265&h=103&ei=kMctU--VOqer4AS5noHgCw&zoom=1&ved=0CAwQhBwwATjIAQ&iact=rc&dur=508&page=4&ndsp=66"][IMG]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcShMT6zW4GKED9d_1QYpmCOiNEDFGf9bQ7xBk9hyW560Kya1fB1MA[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts