Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Nesiowata napisał:

Chłopak wreszcie doczekał się ! Na przekór wszystkiemu i wszystkim.

Dokładnie, na przekór "życzliwym" i "troskliwym" inaczej. Zasłużył na domek i ludziów. Doczekał się, a wygląda na to, że warto było poczekać. Ale ja i tak uparcie będę twierdzić, że to nowi państwo Huzarka mieli wielkie szczęście i trafili na wspaniałego psa.

Tak, tak...

• Upvote 3
Posted
10 godzin temu, TaTina napisał:

Dokładnie, na przekór "życzliwym" i "troskliwym" inaczej. Zasłużył na domek i ludziów. Doczekał się, a wygląda na to, że warto było poczekać. Ale ja i tak uparcie będę twierdzić, że to nowi państwo Huzarka mieli wielkie szczęście i trafili na wspaniałego psa.

Tak, tak...

Dokładnie tak. Tak, tak...

• Upvote 1
Posted
Piekne radosne wiesci
 z tego hipnotyzowania usmialam ....ze heyy
 pozdrawiam domeczek
 i mnostwo sle
 caluskow
Podobny obraz
dla Huzinkowych oczu uszu

i lapeczek

• Upvote 2
  • 2 weeks later...
Posted
2 godziny temu, Nuncek napisał:

Drodzy, Nuncki (Anna GR) przenoszą swoją stałą (50zł) z Huzara na Canisa. pozdrawiamy serdecznie

Kochane Nuncki    59de81e8a1373_serce7.gif.2576d09a6068bd5d14813e53d658377e.gif    Bardzo serdecznie dziękuję   59de8310b835d_kwiatki11.GIF.7de0770403688f72432a27b65373fe43.GIF

Canis to biedny psiaczek porzucony prawdopodobnie z powodu zniekształconej łapki. Należy mu się specjalna opieka z tego powodu, a tymczasem został porzucony :(  Potrzebna jest dla niego pomoc finansowa, bo deklaracje nie pokrywają pełnego kosztu miesięcznego pobytu psiaka w hotelu, nie mówiąc o opiece weterynaryjnej.

Dlatego bardzo serdecznie dziękuję.

• Upvote 1
Posted

Halo, haloooo, pozdrawiam serdecznie wszystkich Przyjaciół Huzara :)

Jako, że minął miesiąc od adopcji Huzarka, wpadłam na chwilkę, przekazać Wam, że Huzarek ma się bardzo dobrze. 

Było kilka godzin niepokoju, gdy półtora tygodnia temu nad Katowicami szalało wiatrzysko i padało deszczysko, Huzio wówczas trochę dyszał, miejsca znaleźć nie mógł, był pobudzony, ale nie szalał po domu, Pan Andrzej znakomicie sobie poradził. Jestem z tego baaaardzoooo zadowolona i oczywiście pochwaliłam Huzia, że był dzielny i nie rzucał się po kątach tylko trzymał się Pana Andrzeja.

Poza tym, wszystko dobrze, a nawet więcej niż dobrze, bo Huzarek zostaje sam w domu i NIE NISZCZY! Ostatnio, Państwo musieli wyjść i nie było ich pięć godzin. Po zamknięciu drzwi słychać było, że Huzio dwa razy szczeknął, z minutę pobuntował się piszcząc cicho  i poszedł spać :) Po powrocie, Państwo zastali wszystko w najlepszym porządeczku!

Jest dokładnie tak, jak myśleliśmy - Huzarek potrzebował ludzi, którzy potrafią kochać MĄDRZE i mają doświadczenie z lękowymi psami.

Teraz już mogę w pełni potwierdzić - Kochani, udało nam się znaleźć Huzarowi najlepszy dla niego domek :)

• Upvote 3
Posted
4 godziny temu, Usiata napisał:

Halo, haloooo, pozdrawiam serdecznie wszystkich Przyjaciół Huzara :)

Jako, że minął miesiąc od adopcji Huzarka, wpadłam na chwilkę, przekazać Wam, że Huzarek ma się bardzo dobrze. 

Było kilka godzin niepokoju, gdy półtora tygodnia temu nad Katowicami szalało wiatrzysko i padało deszczysko, Huzio wówczas trochę dyszał, miejsca znaleźć nie mógł, był pobudzony, ale nie szalał po domu, Pan Andrzej znakomicie sobie poradził. Jestem z tego baaaardzoooo zadowolona i oczywiście pochwaliłam Huzia, że był dzielny i nie rzucał się po kątach tylko trzymał się Pana Andrzeja.

Poza tym, wszystko dobrze, a nawet więcej niż dobrze, bo Huzarek zostaje sam w domu i NIE NISZCZY! Ostatnio, Państwo musieli wyjść i nie było ich pięć godzin. Po zamknięciu drzwi słychać było, że Huzio dwa razy szczeknął, z minutę pobuntował się piszcząc cicho  i poszedł spać :) Po powrocie, Państwo zastali wszystko w najlepszym porządeczku!

Jest dokładnie tak, jak myśleliśmy - Huzarek potrzebował ludzi, którzy potrafią kochać MĄDRZE i mają doświadczenie z lękowymi psami.

Teraz już mogę w pełni potwierdzić - Kochani, udało nam się znaleźć Huzarowi najlepszy dla niego domek :)

Super wiadomości!

• Upvote 2
Posted
Dnia 24.09.2017 o 21:23, elik napisał:

. . .

Jednocześnie mamy do Was ogromną prośbę abyście w najbliższym czasie (do 2 tygodni) zadecydowały, co zrobić z reszta pieniędzy po Huzarze. Szkoda byłoby, żeby pieniądze leżały na koncie, skoro jest tyle psiej biedy wokół nas

Dziękujemy za zrozumienie :)

A jest tych pieniądzorków na koncie Huzara  586,59 zł.

Czekamy na propozycje :)

• Upvote 1
Posted

Nikt, nic, to może ja zacznę :)

Proponuję  podzielić tę kwotę pomiędzy  nie więcej niż 3,4 psiaczki.

Canis - pies ze zniekształconą łapką  - deklaracje nie pokrywają kosztu miesięcznego pobytu psiaka w hotelu

Dolar / Donald - jak w tytule wątku

Sonia - biedna problemowa sunia, co nie ma szczęścia - jak Huzar nie miał

Bardzo proszę o wypowiedzi.

Czas najwyższy przekazać potrzebującym psiakom schedę po Huzarku, który ma już swój wymarzony DOM i jemu nie będzie już potrzebna.

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Usiata napisał:

Elu, jak najbardziej jestem na TAK (psiaki są potrzebujące, a pieniądze leżą "odłogiem").  Niech pomagają pomagać :)

Dziękuję Małgosiu    buziak.gif.e52cb4fb686b96c304e8ad058b0b852a.gif

Jeśli dzisiaj nikt nie zgłosi odmiennego zdania, to wysyłam PW z prośbą o numery kont.

• Upvote 1
Posted

Tę błogą ciszę uznaję za aprobatę powyższej propozycji i w związku z tym zwrócę się do skarbników psiaczków o udostępnienie numeru konta do przekazania przypadających kwot.

Skarbnikiem Caniuska jestem ja więc siebie pytać nie muszę :)

• Upvote 1
Posted
Dnia 18.10.2017 o 18:13, elik napisał:

586,59 : 3 = 195,53 zł.

Po tyle przypadnie na każdego pisaczka.

Dorzuciłam kilkanaście złociszów z własnej kasy i wszystkie trzy psiaczki otrzymały po 200,00 zł.

Posted

Z wielką radością melduję, że pieniążki w kwocie 200zł zaksięgowane są na koncie Dolara/Donalda z Radys, który obecnie przebywa w hoteliku u Hop!.

Kochani, bardzo ale to bardzo dziękuję Wam za uwzględnienie Dolarka przy podziale pieniążków po Huzarku. Bardzo one mu pomogą, ja będę spokojniej spać. Jesteście kochani, po stokroć dziękuję :).

• Upvote 1
Posted
10 minut temu, Sara2011 napisał:

Z wielką radością melduję, że pieniążki w kwocie 200zł zaksięgowane są na koncie Dolara/Donalda z Radys, który obecnie przebywa w hoteliku u Hop!.

Kochani, bardzo ale to bardzo dziękuję Wam za uwzględnienie Dolarka przy podziale pieniążków po Huzarku. Bardzo one mu pomogą, ja będę spokojniej spać. Jesteście kochani, po stokroć dziękuję :).

Pięknie dziękuję za potwierdzenie i za tak miłe słowa :)

• Upvote 1
Posted

Z domku Huzarka, jak zwykle dobre wieści i tylko czekają na naszą wizytę w listopadzie :)

Dlatego też chciałam szczególnie podziękować elik, za Jej bycie Skarbnikiem Huzia, z którego spisała się (jak zwykle zresztą) na 6+

Do samego zakończenia wątku i rozdzielenia "schedy" po Huzarze między potrzebujące bezdomne psiaki, elik nad wszystkim czuwała.

Elu, dziękujemy pięknie 0vishenka_33.gif  0heart.gif   53kwiatek.gif 

• Upvote 2
Posted

O rany, ale mi sie dostało  59ef8362e91f1_gifzawstydzony.gif.6c043dff01751387b54d8f2822ef4831.gif 

Małgosiu zawstydzasz mnie. To nic nadzwyczajnego. To raczej Ty zasługujesz na wielkie podziękowanie, za to że podjęłaś się prowadzenia wątku Huzara i prowadziłaś wzorowo, aż doprowadziłaś Huzia do wspaniałego domu, a przecież to nie Ty byłaś odpowiedzialna  za tego psiaczka.

Małgosiu jesteś wyjątkowo odpowiedzialna i profesjonalna.

Współpraca z Tobą to zaszczyt i czysta przyjemność 59ef84aff01b5_kwiatki6.gif.8b5ef034d46a5ff552742f2293d3c939.gif   kwietki.jpg.58b9621b5ca9e6dc0b61ac7aec2fc972.jpg   59ef84da2cd36_buziaczki2.jpg.004cfd2072c66fd519670fe980e707f7.jpg 

Mam nadzieję, że jeszcze się to nam przydarzy serduszko.gif.c31bd71edbbe33e011b397f3f1a1b933.gif

Posted

Tak tak Ela dbała o finanse i rozliczenia jak nikt inny a Usiata byłaś aniołem dla Huzia - gdyby nie Wy to nie grzał by dupki we własnym domu tylko nawet nie chce myśleć co by z nim było.. 

Dziekuję dziewczyny 

• Upvote 1
Posted
9 godzin temu, ania75 napisał:

Tak tak Ela dbała o finanse i rozliczenia jak nikt inny a Usiata byłaś aniołem dla Huzia - gdyby nie Wy to nie grzał by dupki we własnym domu tylko nawet nie chce myśleć co by z nim było.. 

Dziekuję dziewczyny 

Przede wszystkim kochani, wierni i wytrwali darczyńcy Huzara zasługują na podziękowania, co niniejszym czynię :)

59f7ac234a9bd_gifdziekujera.gif.272a4c193df46e71ee106009c45a64e4.gif

• Upvote 3
  • 3 weeks later...
Posted

U Huzarka wszystko w najlepszym porządeczku.

Chłopak jest taki dzielny, że potrafi zostawać sam w domu nawet na 8 godzin (co się dwa razy zdarzyło) i NIC nie zniszczyć. Mało tego, nie piszczy, nie szczeka, nie rozrabia - taki fajny, kochany psiak. Po jego lęku separacyjnym śladu nie ma - i tu jeszcze raz, serdecznie, podziękuję Anecik, za jej cierpliwą codzienną pracę nad Huziem.

Fajny psiak w fajnym domku, podsumowując (na fotki jeszcze chwilkę trzeba poczekać, ale będą, będą, na pewno :) )

• Upvote 3
Posted

Dzięki Małgosiu za wspaniały przekaz 5a13186766ade_serce9bijce.gif.34f7e5dbc7138e3b77b022a8076fafaa.gif

Zadawalam się na razie super informacjami z DS Huzia, ale z utęsknieniem czekam na jego zdjęcia :)

• Upvote 1