ania75 Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 Oby tak dalej - wiadomości rewelacyjne jak na pierwszy tydzień i nowe miejsce 2 Quote
mój pies Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Taaaa, teraz mam Huzara blizej tak prawie "na oku" wiec i odemnie spodziewajcie sie wiesci. A moze nawet..... zdjec Quote
elik Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Dzisiaj tj. 7.08. konto Huzia zasiliły wpłaty: 25,00 zł od Nuncek VIII i 25,00 zł od AnnaGr VIII Bardzo serdecznie dziękujemy Od Nuncek do tej pory przychodził przelew na 45,00 zł, a dzisiaj wpłynęło 50,00. Bez porozumienia dopisałam 5,00 zł Nuncek. A może powinnam dopisać do AnnaGr ? 1 Quote
elik Posted August 12, 2017 Posted August 12, 2017 Serdecznie zapraszam na bazarek, z którego 35 % dochodu otrzyma Huziu. Bardzo prosimy także o obecność na wątku - zapraszanie, podrzucanie :) 1 Quote
Usiata Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Dnia 7.08.2017 o 22:53, elik napisał: Dzisiaj tj. 7.08. konto Huzia zasiliły wpłaty: 25,00 zł od Nuncek VIIIi25,00 zł od AnnaGr VIII Bardzo serdecznie dziękujemy Od Nuncek do tej pory przychodził przelew na 45,00 zł, a dzisiaj wpłynęło 50,00. Bez porozumienia dopisałam 5,00 zł Nuncek. A może powinnam dopisać do AnnaGr ? Elu, myślę, że to nie ma większego znaczenia, gdyż Nuncek i AnnaGr to rodzina. Przy okazji, serdecznie pozdrawiam Wojtka i Panią Anie, dziękując pięknie za miłą rozmowę :) Quote
Usiata Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Meldunek z drugiego tygodnia pobytu Huzara w PDT: 1) w dalszym ciągu trwa praca nad jego lękiem separacyjnym – Huzar nie lubi pozostawać sam (w sensie – bez człowieka) i protestuje lekkim szczekaniem, ale trwa to coraz krócej (ostatnio ok. 10 minut), po czym się wycisza, 2) lęk burzowy – co prawda w tym tygodniu była tylko jedna burza więc nie ma za bardzo materiału badawczego, że tak to określę, ale jest już dobrze widać, że Huzarek daje sobie spokojnie radę z burzą pod jednym warunkiem – MUSI być człowiek w zasięgu wzroku Huzia. Pozostawiony sam w pomieszczeniu, zaczyna się nakręcać, drapie ściany i drzwi, usiłując wydostać się z pokoju w poszukiwaniu człowieka. W sytuacji, gdy Huzio z psami byli na dworze, pod okiem Pańcia, był pojedynczy grzmot i zaczął padać deszcz, nie było żadnej specjalnej reakcji Huzara na grzmot. Obserwujemy dalej, 3) relacje w stadzie – pozytywne, nie było żadnych spięć. Podczas okropnych upałów, gdy psiaki nie chciały chować się w domu, Huzio robił za koparkę. Wykopał doły dla swoich psich towarzyszy, żeby im było chłodniej ;) (tak naprawdę to kopał dołek dla siebie, ale ponieważ zaraz inne psiaki wykopany dołek zajmowały to Huzio „rzeźbił” następny. Dobrze, że psiaki małe to się układały po kilka w jednej jamie, więc Huzio nie musiał się zbytnio natrudzić ;) 4) zdrowie – dopisuje, Huzio zdrów jak rydz, został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Obserwujemy dalej Huzarka, by zrobić Mu nowe ogłoszenia. Póki co, jesteśmy pewni, że Huzarkowi trzeba szukać domu, w którym zawsze jest ktoś obecny. Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich Przyjaciół tego fajnego psiaka :) 2 Quote
elik Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Przed chwilą, Usiata napisał: Elu, myślę, że to nie ma większego znaczenia, gdyż Nuncek i AnnaGr to rodzina. Przy okazji, serdecznie pozdrawiam Wojtka i Panią Anie, dziękując pięknie za miłą rozmowę :) Tak Małgosiu, wiem, że dla majątku Huzia nie ma to większego znaczenia. bowiem to kasa z jednego Sioła Rodzinnego, ale jak z kolei Ty wiesz, mam może uciążliwe skłonności do skrupulatności :) Quote
Usiata Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 4 minuty temu, elik napisał: Tak Małgosiu, wiem, że dla majątku Huzia nie ma to większego znaczenia. bowiem to kasa z jednego Sioła Rodzinnego, ale jak z kolei Ty wiesz, mam może uciążliwe skłonności do skrupulatności :) I bardzo dobrze; transparentność finansowa być musi, tak, tak :) Quote
elik Posted August 13, 2017 Posted August 13, 2017 Wiadomości z drugiego tygodnia pobytu Huzia w DT są obiecujące z czegol bardzo sie cieszę. Dzięki anecik za wnikliwą obserwację naszego pupila Jako skarbnik Huziowego majątku zapytowywuję ile wyniósł koszt szczepienia i proszę o paragon. Quote
rozi Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 22 godziny temu, elik napisał: Wiadomości z drugiego tygodnia pobytu Huzia w DT są obiecujące z czegol bardzo sie cieszę. Dzięki anecik za wnikliwą obserwację naszego pupila I już po tajemnicy :) Quote
Usiata Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 Kochani Deklarowicze, Darczyńcy i Przyjaciele Huzia, od ok. dwóch miesięcy bywam na Dogo coraz rzadziej. Jest to spowodowane moją pracą zawodową, uczestnictwem w międzynarodowym projekcie, pochłaniającym właściwie cały mój czas. Byłam na długim urlopie, aby nabrać sił przed czekającym mnie niełatwym wyzwaniem. Te moje obowiązki powodują z kolei, że na Dogo będę bywać sporadycznie. Dlatego też poprosiłam Anię75 o przejęcie ode mnie opieki nad wątkiem Huzarka, zamieszczanie relacji i fotek z pobytu Huzia w PDT. Kochana Ania75 zgodziła się , za co jestem Jej niezmiernie wdzięczna. Aniu, wiemy, że zawsze można na Ciebie liczyć. Żeby było jasne, w dalszym ciągu pozostaję deklarowiczką Huzia, psiak ma moje wsparcie, a przy okazji moich koniecznych, comiesięcznych pobytów w Krakowie, będę starać się odwiedzać Huzarka w PDT u anecik. Wiecie, że w sprawach psiaków mój telefon jest czynny całą dobę i tak też pozostanie, dopóki nie znajdziemy Huzarowi dobrego Domu Stałego. Fotki Huzia niebawem zamieści na wątku Ania75 lub Elik – dziewczęta, bardzo dziękuję za pomoc Quote
ania75 Posted August 14, 2017 Posted August 14, 2017 9 godzin temu, Usiata napisał: Kochani Deklarowicze, Darczyńcy i Przyjaciele Huzia, od ok. dwóch miesięcy bywam na Dogo coraz rzadziej. Jest to spowodowane moją pracą zawodową, uczestnictwem w międzynarodowym projekcie, pochłaniającym właściwie cały mój czas. Byłam na długim urlopie, aby nabrać sił przed czekającym mnie niełatwym wyzwaniem. Te moje obowiązki powodują z kolei, że na Dogo będę bywać sporadycznie. Dlatego też poprosiłam Anię75 o przejęcie ode mnie opieki nad wątkiem Huzarka, zamieszczanie relacji i fotek z pobytu Huzia w PDT. Kochana Ania75 zgodziła się , za co jestem Jej niezmiernie wdzięczna. Aniu, wiemy, że zawsze można na Ciebie liczyć. Żeby było jasne, w dalszym ciągu pozostaję deklarowiczką Huzia, psiak ma moje wsparcie, a przy okazji moich koniecznych, comiesięcznych pobytów w Krakowie, będę starać się odwiedzać Huzarka w PDT u anecik. Wiecie, że w sprawach psiaków mój telefon jest czynny całą dobę i tak też pozostanie, dopóki nie znajdziemy Huzarowi dobrego Domu Stałego. Fotki Huzia niebawem zamieści na wątku Ania75 lub Elik – dziewczęta, bardzo dziękuję za pomoc cała przyjemność po mojej stronie ..... mam nadzieję, że uda mi się godnie Cię zastąpić a Huzio co dołki kopie będzie je wkrótce kopał u siebie :) 2 Quote
elik Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Kochane Dziewczynki Usiata i ania75 bardzo serdecznie Wam dziękuję. Tobie Usiata za to, że tak dużo zrobiłaś dla Huzara, tak wiele serca, uwagi i czasu mu poświęciłaś. Szkoda, że życie czasem zmusza nas do wyborów i choć nie chcemy, ale musimy zrezygnować z tego, co nam w sercu gra. Znając Cię wiem, że nadal będziesz poświęcać dla Huzara czas na tyle, na ile pozwoli Ci obecna sytuacja. Życzę Ci samych sukcesów w pracy zawodowej i osiągnięć w życiu prywatnym Tobie ania75 za to, że podjęłaś się nie łatwego zadania, bycia opiekunem bezdomnego, niechcianego psa. To wielkie wyzwanie, ale Huzar ma przyjaciół i wiernych darczyńców więc razem damy radę doprowadzić Huzara do własnego domu z kochającymi Ludźmi, czego Tobie, sobie i wszystkim Darczyńcom, a zwłaszcza Huzarowi, życzę :) Patetycznie to zabrzmiało, miałam skasować, ale nie, niech zostanie. Przecież ja tak czuję ! 2 Quote
elik Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 Coś mi zaświtało w łepetynce. Polecam Huzia pewnej osobie. Nic sobie nie obiecuję, ale nie darowałabym sobie, gdybym nie wykorzystała tej nikłej, ale jednak szansy. Quote
Tyśka) Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 W takim razie trzymam kciuki, a nuż się spodoba:) Quote
elik Posted August 15, 2017 Posted August 15, 2017 3 godziny temu, Tyś(ka) napisał: W takim razie trzymam kciuki, a nuż się spodoba:) 1 godzinę temu, ania75 napisał: Ja też cichutko potrzymam... Niestety :( Huzio nie spełnia warunku, jaki państwo stawiają - bezwzględna łagodność wobec małych zwierząt. Huzar zbyt impulsywnie reaguje na koty. Szkoda :( Szukania domu ciąg dalszy. Quote
Usiata Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 Elu, w pospiechu zapomniałam poprzednio napisać, że zafundowałam Huzarkowi szczepienie przeciwko wściekliźnie, więc nie ma potrzeby uszczuplać konta Huzia o ten koszt. Trzymamy kciuki za domek dla Huzia, w wolnej chwili troszkę zmienię tekst ogłoszenia i je odświeżę. Przelotem pozdrawiam serdecznie Przyjaciół Huzia :) Quote
elik Posted August 16, 2017 Posted August 16, 2017 23 minuty temu, Usiata napisał: Elu, w pospiechu zapomniałam poprzednio napisać, że zafundowałam Huzarkowi szczepienie przeciwko wściekliźnie, więc nie ma potrzeby uszczuplać konta Huzia o ten koszt. Trzymamy kciuki za domek dla Huzia, w wolnej chwili troszkę zmienię tekst ogłoszenia i je odświeżę. Przelotem pozdrawiam serdecznie Przyjaciół Huzia :) W imieniu Huzia i swoim, bardzo dziękuję Małgosiu :) Quote
elik Posted August 17, 2017 Posted August 17, 2017 Wczoraj tj. 16.08. na konto Huzarka wpłynęła kwota 20,00 zł od Dulska za VIII. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
elik Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 Dzisiaj tj. 18.08. na konto Huzarka wpłynęła kwota 30,00 zł od kasiasekret za VIII. Bardzo serdecznie dziękujemy 1 Quote
ania75 Posted August 18, 2017 Posted August 18, 2017 Huzio pozdrawia Przyjaciół, u niego wszystko w porządku, jedynie upały dokuczają 2 Quote
elik Posted August 19, 2017 Posted August 19, 2017 Uśmiechnięty pycholek z nieodłączną piułeczką :) Dziękujemy Aniu 1 Quote
elik Posted August 19, 2017 Posted August 19, 2017 Aby zwiększyć szanse Huzara na znalezienie dobrego domu, zamówiłam pakiet promowanie z odświeżaniem w promocyjnej cenie 4,49 zł Potwierdzenie wykonania przelewu. 2 Quote
Recommended Posts