Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj tj. 7.08. konto Huzia zasiliły wpłaty:

25,00 zł  od  Nuncek  VIII

i

25,00 zł  od  AnnaGr  VIII

Bardzo serdecznie dziękujemy

5988d22e391fb_kwiatki5.jpg.6c60b880430c2a72e02d45106eade86d.jpg

Od Nuncek do tej pory przychodził przelew na 45,00 zł, a dzisiaj wpłynęło 50,00. Bez porozumienia dopisałam 5,00 zł Nuncek. A może powinnam dopisać do AnnaGr ?

• Upvote 1
Posted

Serdecznie zapraszam na bazarek,  z którego 35 % dochodu otrzyma Huziu.

Bardzo prosimy także o obecność na wątku - zapraszanie, podrzucanie :)

• Upvote 1
Posted
Dnia 7.08.2017 o 22:53, elik napisał:

Dzisiaj tj. 7.08. konto Huzia zasiliły wpłaty: 25,00 zł  od  Nuncek  VIIIi25,00 zł  od  AnnaGr  VIII

Od Nuncek do tej pory przychodził przelew na 45,00 zł, a dzisiaj wpłynęło 50,00. Bez porozumienia dopisałam 5,00 zł Nuncek. A może powinnam dopisać do AnnaGr ?

Elu, myślę, że to nie ma większego znaczenia, gdyż Nuncek i AnnaGr to rodzina.

Przy okazji, serdecznie pozdrawiam Wojtka i Panią Anie, dziękując pięknie za miłą rozmowę :)

Posted

Meldunek z drugiego tygodnia pobytu Huzara w PDT:

1)       w dalszym ciągu trwa praca nad jego lękiem separacyjnym – Huzar nie lubi pozostawać sam (w sensie – bez człowieka) i protestuje lekkim szczekaniem, ale trwa to coraz krócej (ostatnio ok. 10 minut), po czym się wycisza,

2)       lęk burzowy – co prawda w tym tygodniu była tylko jedna burza więc nie ma za bardzo materiału badawczego, że tak to określę, ale jest już dobrze widać, że Huzarek daje sobie spokojnie radę z burzą pod jednym warunkiem – MUSI być człowiek w zasięgu wzroku Huzia. Pozostawiony sam w pomieszczeniu, zaczyna się nakręcać, drapie ściany i drzwi, usiłując wydostać się z pokoju w poszukiwaniu człowieka. W sytuacji, gdy Huzio z psami byli na dworze, pod okiem Pańcia, był pojedynczy grzmot i zaczął padać deszcz, nie było żadnej specjalnej reakcji Huzara na grzmot. Obserwujemy dalej,

3)  relacje w stadzie – pozytywne, nie było żadnych spięć. Podczas okropnych upałów, gdy psiaki nie chciały chować się w domu, Huzio robił za koparkę. Wykopał doły dla swoich psich towarzyszy, żeby im było chłodniej ;) (tak naprawdę to kopał dołek dla siebie, ale ponieważ zaraz inne psiaki wykopany dołek zajmowały to Huzio „rzeźbił” następny. Dobrze, że psiaki małe to się układały po kilka w jednej jamie, więc Huzio nie musiał się zbytnio natrudzić ;) 

4)   zdrowie – dopisuje, Huzio zdrów jak rydz, został zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.

Obserwujemy dalej Huzarka, by zrobić Mu nowe ogłoszenia. Póki co, jesteśmy pewni, że Huzarkowi trzeba szukać domu, w którym zawsze jest ktoś obecny.

Bardzo serdecznie pozdrawiam wszystkich Przyjaciół tego fajnego psiaka :)

• Upvote 2
Posted
Przed chwilą, Usiata napisał:

Elu, myślę, że to nie ma większego znaczenia, gdyż Nuncek i AnnaGr to rodzina.

Przy okazji, serdecznie pozdrawiam Wojtka i Panią Anie, dziękując pięknie za miłą rozmowę :)

Tak Małgosiu, wiem, że dla majątku Huzia nie ma to większego znaczenia. bowiem to kasa z jednego Sioła Rodzinnego, ale jak z kolei Ty wiesz, mam może uciążliwe skłonności do skrupulatności :)

Posted
4 minuty temu, elik napisał:

Tak Małgosiu, wiem, że dla majątku Huzia nie ma to większego znaczenia. bowiem to kasa z jednego Sioła Rodzinnego, ale jak z kolei Ty wiesz, mam może uciążliwe skłonności do skrupulatności :)

I bardzo dobrze; transparentność finansowa być musi, tak, tak  :)

Posted

Wiadomości z drugiego tygodnia pobytu Huzia w DT są obiecujące z czegol bardzo sie cieszę.

Dzięki anecik za wnikliwą obserwację naszego pupila    59901a882bbde_gifklaszcze.gif.ac46c73db913ac237f25504f70330ee4.gif

Jako skarbnik Huziowego majątku zapytowywuję ile wyniósł koszt szczepienia i proszę o paragon.

Posted
22 godziny temu, elik napisał:

Wiadomości z drugiego tygodnia pobytu Huzia w DT są obiecujące z czegol bardzo sie cieszę.

Dzięki anecik za wnikliwą obserwację naszego pupila    59901a882bbde_gifklaszcze.gif.ac46c73db913ac237f25504f70330ee4.gif

I już po tajemnicy  :)

Posted

Kochani Deklarowicze, Darczyńcy i Przyjaciele Huzia,

od ok. dwóch miesięcy bywam na Dogo coraz rzadziej. Jest to spowodowane moją pracą zawodową, uczestnictwem w międzynarodowym projekcie, pochłaniającym właściwie cały mój czas. Byłam na długim urlopie, aby nabrać sił przed czekającym mnie niełatwym wyzwaniem. Te moje obowiązki powodują z kolei, że na Dogo będę bywać sporadycznie.

Dlatego też poprosiłam Anię75 o przejęcie ode mnie opieki nad wątkiem Huzarka, zamieszczanie relacji i fotek z pobytu Huzia w PDT. Kochana Ania75 zgodziła się , za co jestem Jej niezmiernie wdzięczna. Aniu, wiemy, że zawsze można na Ciebie liczyć.

Żeby było jasne, w dalszym ciągu pozostaję deklarowiczką Huzia, psiak ma moje wsparcie, a przy okazji moich koniecznych, comiesięcznych pobytów w Krakowie, będę starać się odwiedzać Huzarka w PDT u anecik. Wiecie, że w sprawach psiaków mój telefon jest czynny całą dobę i tak też pozostanie, dopóki nie znajdziemy Huzarowi dobrego Domu Stałego.

Fotki Huzia niebawem zamieści na wątku Ania75 lub Elik – dziewczęta, bardzo dziękuję za pomoc 0vishenka_33.gif

Posted
9 godzin temu, Usiata napisał:

Kochani Deklarowicze, Darczyńcy i Przyjaciele Huzia,

od ok. dwóch miesięcy bywam na Dogo coraz rzadziej. Jest to spowodowane moją pracą zawodową, uczestnictwem w międzynarodowym projekcie, pochłaniającym właściwie cały mój czas. Byłam na długim urlopie, aby nabrać sił przed czekającym mnie niełatwym wyzwaniem. Te moje obowiązki powodują z kolei, że na Dogo będę bywać sporadycznie.

Dlatego też poprosiłam Anię75 o przejęcie ode mnie opieki nad wątkiem Huzarka, zamieszczanie relacji i fotek z pobytu Huzia w PDT. Kochana Ania75 zgodziła się , za co jestem Jej niezmiernie wdzięczna. Aniu, wiemy, że zawsze można na Ciebie liczyć.

Żeby było jasne, w dalszym ciągu pozostaję deklarowiczką Huzia, psiak ma moje wsparcie, a przy okazji moich koniecznych, comiesięcznych pobytów w Krakowie, będę starać się odwiedzać Huzarka w PDT u anecik. Wiecie, że w sprawach psiaków mój telefon jest czynny całą dobę i tak też pozostanie, dopóki nie znajdziemy Huzarowi dobrego Domu Stałego.

Fotki Huzia niebawem zamieści na wątku Ania75 lub Elik – dziewczęta, bardzo dziękuję za pomoc 0vishenka_33.gif

cała przyjemność po mojej stronie ..... mam nadzieję, że uda mi się godnie Cię zastąpić a Huzio co dołki kopie będzie je wkrótce kopał u siebie :)

• Upvote 2
Posted

Kochane Dziewczynki Usiata i ania75 bardzo serdecznie Wam dziękuję.

Tobie Usiata za to, że tak dużo zrobiłaś dla Huzara, tak wiele serca, uwagi i czasu  mu poświęciłaś. Szkoda, że życie czasem zmusza nas do wyborów i choć nie chcemy, ale musimy zrezygnować z tego, co nam w sercu gra. Znając Cię wiem, że nadal będziesz poświęcać dla Huzara czas na tyle, na ile pozwoli Ci obecna sytuacja. Życzę Ci samych sukcesów w pracy zawodowej i osiągnięć w życiu prywatnym    5992788e24079_kwiatki6.gif.3e4ee7bf7550e5f605fcd0af2881fa44.gif

Tobie ania75 za to, że podjęłaś się nie łatwego zadania, bycia opiekunem bezdomnego, niechcianego psa. To wielkie wyzwanie, ale Huzar ma przyjaciół i wiernych darczyńców więc razem damy radę doprowadzić Huzara do własnego domu z kochającymi Ludźmi, czego Tobie, sobie i wszystkim Darczyńcom, a zwłaszcza Huzarowi, życzę :)    5992788e24079_kwiatki6.gif.3e4ee7bf7550e5f605fcd0af2881fa44.gif

Patetycznie to zabrzmiało, miałam skasować, ale nie, niech zostanie. Przecież ja tak czuję !

• Upvote 2
Posted

Coś mi zaświtało w łepetynce. 

Polecam Huzia pewnej osobie. Nic sobie nie obiecuję, ale nie darowałabym sobie, gdybym nie wykorzystała tej nikłej, ale jednak szansy.

Posted
3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

W takim razie trzymam kciuki, a nuż się spodoba:)

1 godzinę temu, ania75 napisał:

Ja też cichutko potrzymam... 

Niestety :(  Huzio nie spełnia warunku, jaki państwo stawiają - bezwzględna  łagodność wobec małych zwierząt. Huzar zbyt impulsywnie reaguje na koty. Szkoda :(

Szukania domu ciąg dalszy.

Posted

Elu, w pospiechu zapomniałam poprzednio napisać, że zafundowałam Huzarkowi szczepienie przeciwko wściekliźnie, więc nie ma potrzeby uszczuplać konta Huzia o ten koszt.

Trzymamy kciuki za domek dla Huzia, w wolnej chwili troszkę zmienię tekst ogłoszenia i je odświeżę.

Przelotem pozdrawiam serdecznie Przyjaciół Huzia :)

Posted
23 minuty temu, Usiata napisał:

Elu, w pospiechu zapomniałam poprzednio napisać, że zafundowałam Huzarkowi szczepienie przeciwko wściekliźnie, więc nie ma potrzeby uszczuplać konta Huzia o ten koszt.

Trzymamy kciuki za domek dla Huzia, w wolnej chwili troszkę zmienię tekst ogłoszenia i je odświeżę.

Przelotem pozdrawiam serdecznie Przyjaciół Huzia :)

W imieniu Huzia i swoim, bardzo dziękuję Małgosiu :)

Posted

Dzisiaj tj. 18.08.  na konto Huzarka wpłynęła kwota 30,00 zł od kasiasekret  za VIII.

598ae4543e550_kwiatki6.gif.d3dd408c6bf69a7a0d02de8e5ef9aa81.gif

• Upvote 1
Posted

Aby zwiększyć szanse Huzara na znalezienie dobrego domu, zamówiłam pakiet promowanie z odświeżaniem w promocyjnej cenie 4,49 zł

Huzar.thumb.png.2661c3d4e72a448db9671ecbba47f4fa.png

Potwierdzenie wykonania przelewu.

59983e60f3262_Huzarog..png.88f3484c26d2328256c22de7a430a283.png

• Upvote 2