romenka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Wątek ten będzie służył ratowaniu psiaków wyciągniętych ze schroniska w Chrcynnie bądź uratowanych przed trafieniem do tego miejsca. Jednym z tych psiaków jest Armi - dziadunio który czekał na śmierć zasypany pod śniegiem. Dobra dusza nie wiedząc że nasze psy trafiają właśnie do tego schroniska zadzwoniła do SM w Serocku zgłaszając pieska. O tyle szczęścia w nieszczęściu było że Serock na dzień zgłoszenia pieska nie miał jeszcze umowy podpisanej ze schroniskiem i tym sposobem Armi znalazł się u kierowniczki referatu ochrony środowiska. Zaraz na drugi dzień od dziewczyny działającej na terenie swojej miejscowości dowiedziałam się o psiaku i nie czekając na nic poprosiłam o pomoc Fundacje Hossa która wzięła pod swoje skrzydła dziadulka. Armi -dziadulek jest jednym z wielu przykładów które tu można mnożyć i którzy potrzebują naszej pomocy. Ja i inne dziewczyny aktywnie uczestniczymy w walce z tym miejscem. Niestety ale teraz kiedy wdrożyłyśmy się w szczegóły widzimy że rzuciłyśmy się z motyka na słońce. Zbyt dużo wzięłyśmy sobie na swoje barki. Co robimy? Chyba już wszystko co można jeśli chodzi o samą walkę. Ślemy pisma do gmin do PIW, WIW, organizujemy różne spotkania by jak najwięcej osób wiedziało że dzieje się tam źle, jeździmy na sesje rady gmin i wciąż wałkujemy komu tylko można że schronisko to już dawno powinno zniknąć z mapy Polski. Wyłapujemy nieprawidłowości, analizujemy pisma otrzymane z różnych instytucji i staramy się uchronić te sieroty przed nieuchronną śmiercią w tym miejscu! Miałyśmy tylko walczyć ale kiedy widzimy jak pies idzie na pewną śmierć nasze serca niepozwalają na to więc ratujemy, pojedynczo ale ratujemy! Dlatego też zakładając ten wątek mam nadzieje że ktoś nam pomoże z walką z tym miejscem! Wiem już były wątki zakładane które umierały śmiercią naturalną ale tam na służyć tylko i wyłącznie pomocy tym psom. Z fantów jakie mamy i jakie otrzymałyśmy będziemy organizować bazarki a następnie jak uzbiera się większa suma będziemy ratować je bo mamy już nauczkę kiedy bez pomocy innych zostajemy same z tym "problemem" Mam nadzieje że troszkę ludzi przyłączy się w naszą walkę albo chociażby uda się dzięki Wam opróżnić bazarki przeznaczone dla tych sierot! Każda pomoc jest jak najbardziej niezbędna a więc mam nadzieje że ten wątek nie zniknie zapomniany... A teraz nasz podopieczny Armi - dziadulek :smile: Quote
Killala Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 bidulek :(... dobrze, że uniknął tego miejsca... Quote
romenka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Zapraszamy na Tofikowy bazarek https://www.facebook.com/events/422596791176583/ Brutus 5.01 został znaleziony w Gminie Nieporęt, niedaleko restauracji Złoty Dworek na Rembelszczyźnie. Brutus trafił do schroniska, lecz nie dał o sobie zapomnieć dlatego został stamtąd zabrany i umieszczony w hoteliku, aby mieć większe szanse na adopcje. Nie wiemy czy piesek się zgubił, czy został wyrzucony. Próbowałyśmy odnaleźć jego właściciela, jednak nam się to nie udało, dlatego też teraz szukamy dla Brutusa nowego, kochającego domku. Brutus, w hoteliku pieszczotliwie nazywany Tofikiem, to młody ok. 1,5 roczny pies, bardzo energiczny jak na młodziaka przystało. Lubi towarzystwo człowieka. Nie umie jeszcze chodzić na smyczy, co może świadczyć o tym, że był psiakiem podwórkowym. Brutus doskonale sprawdzi sie jako pies stróżujący, w domu z ogrodem. Zaś ze względu na to, że jest dużym i silnym psem, to najlepiej aby trafił do domu bez małych dzieci i innych psów, z którymi różnie się dogaduje. Niektóre toleruje bardziej i pięknie się z nimi bawi, w stosunku do innych jest natomiast stanowczy i dominujący. Szukamy odpowiedzialnego właściciela, który otoczy Brutusa troskliwą opieką. Nie wydamy go na łańcuch. Wkrótce Brutus zostanie poddany kastracji i w przypadku adopcji poprosimy osobę zainteresowaną o wypełnienie krótkiej ankiety adopcyjnej. Prosimy o kontakt w sprawie pieska: Aga 797 041 009 Ania 503 781 486 Jeśli nie możesz go adoptować, to prosimy udostępnij go, aby miał szansę na adopcję przez kogoś innego. Dziękujemy :) ------------------------------------ Bardzo Was prosimy o wsparcie utrzymania Brutusa w hoteliku. Opłaty są znaczne, staramy się pokryć wszystko z własnych środków, lecz to nie jest mały koszt. Podjęłyśmy się opieki nad pieskiem, aby nie został w schronisku i chcemy zajmować się nim tak długo jak będzie trzeba - aż znajdzie się właściciel, aż ktoś zaoferuje mu dobry dom i opiekę. Będziemy wdzięczne za symboliczne wpłaty. Mamy świadomość, że większość zwierzolubów wspiera różne potrzebujące psiaki, więc każda minimalna wpłata będzie dla nas dużym wsparciem. Fundacja Hossa udostępniła nam swoje konto do zbiórki darowizn. Wszystkie wpłaty pójdą na opłatę hoteliku. Miesięczny koszt związany z hotelikiem to 450,00 zł. Każda wpłata będzie odnotowana na tym wydarzeniu i opłaty udokumentowane fakturą z hoteliku. Wpłaty prosimy kierować na konto: Fundacja na rzecz zwierząt Hossa Akacjowa 92 Koczargi St. 05-080 Izabelin, woj. Mazowieckie Bank Millennium 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 IBAN:PL 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 Kod SWIFT banku: BIGBPLPW koniecznie z dopiskiem "Darowizna dla Brutusa" Bardzo dziękujęmy za pomoc! Quote
romenka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Astro, 18.01.2014 zabrany ze schroniska w Chrcynnie.Potężny pies w typie Amstaff. Pilnie potrzebne wsparcie dla psiaka. W Chrcynnie nie miał żadnych szans trzeba go było ratować na cito. Astro już bezpieczny niestety pozostaje druga strona medalu, potrzeba pieniędzy na jego utrzymanie 460zł/m-c zanim znajdzie nowy dom. Błagamy o pomoc !! Psiak przebywa w hotelu Kundel Bury pod Piasecznem. Nie zgadza się za bardzo z innymi psami. Szukamy mu odpowiedzialnego domu na terenie W-wy i okolic. Hotel oferuje pracę nad psem z behawiorystą GRATIS. Jednak na utrzymanie Astro potrzebujemy 460zł brutto/m-c. POMOCY!! BEZ WAS NIE DAMY RADY. Astro jest super przyjazny do ludzi i kontaktowy mimo nieszczęścia jakie go spotkało. Ok.7l. Mocno wychudły.Stracił drastycznie na wadze od listopada 2013 odkąd zamieszkał w schronie.BŁAGAMY O POMOC miłośników rasy i wszystkich ludzi dobrej woli. KONTO DO WPŁAT użyczone grzecznościowo przez Fundację Hossa (KONIECZNIE Z DOPISKIEM " DLA ASTRO" ): Bank Millennium 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 IBAN:PL 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 Kod SWIFT banku:BIGBPLPW Paypal http://www.psyzpalucha.pl/hossa/index.php/paypal Fundacja na rzecz zwierząt Hossa KRS 0000430103 NIP 1182086745 REGON 146270321 Akacjowa 92 Koczargi St. 05-080 Izabelin. Woj. Mazowieckie ==================================================== LISTA STAŁYCH DEKLARACJI NA ASTRO: 1. Ewa Anna Goliszewska 20zł 2. Agnieszka Osiecka 50zł (Astro ma przypominać się co m-c) 3. Beata Wiśniewska 10zł 4. Adopcje Bullowatych 10zł 5. Joanna P.Gio 80zł (przez 3 najbliższe m-ce od stycznia ) 6. Paweł F.Siedlecki 50zł 7. Anonimowy darczyńcza 12zł 8. Pani Magdalena Warmbier 25zł RAZEM: 257zł ****BRAKUJE 203zł****KOCHANI POMOCY DLA PIESKA!!! Prosimy gorąco!! Quote
romenka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 Zapraszamy na wątek... Naprawdę potrzebujemy Waszej pomocy. Quote
Zefirek2 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Super pomysł :multi: z tym wątkiem dziewczyny, dopóki to przeklęte miejsce nie zniknie z powierzchni ziemi przynajmniej kilka biedaków uda się ocalić. Quote
epe Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Zapisuję wątek - brawo dziewczyny za Waszą walkę!! Quote
romenka Posted February 4, 2014 Author Posted February 4, 2014 [quote name='epe']Zapisuję wątek - brawo dziewczyny za Waszą walkę!![/QUOTE] Za naszą WALKĘ!!! Trzeba rozesłać wątek i zebrać jak największą liczbę ludzi którym los tych psiaków nie jest obojętny! Do dzieła! Quote
malagos Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Jestem i ja, bo bywałam na wątkch Chrcynna poprzednich (dwóch? trzech?). Pogadam z Mazowszanką, moze kolejny bazarek uda się zrobić na te własnie psiaki? Quote
JankaBezZiemii Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 astro ma ogłoszenia? wiedzą o nim astowe fundacje? mogę do niego jakby trzeba było podjechać - jakieś fotki czy coś - prosze piszcie ... Quote
Mazowszanka13 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='malagos']Jestem i ja, bo bywałam na wątkch Chrcynna poprzednich (dwóch? trzech?). Pogadam z Mazowszanką, moze kolejny bazarek uda się zrobić na te własnie psiaki?[/QUOTE] No jasne:) Ten czarny staruszeczek bardzo mnie wzruszył. Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Z werbunku cioci malagos się melduję i witam dawno niewidzianą romenkę ;) :) Quote
malagos Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 w kupie raźniej :) Jakie są szanse na zdjęcia i opisy psów? Da się tam wejść i współpracowac z szefostwem? Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 (edited) [quote name='malagos']Jestem i ja, bo bywałam na wątkch Chrcynna poprzednich (dwóch? trzech?). Pogadam z Mazowszanką, moze kolejny bazarek uda się zrobić na te własnie psiaki?[/QUOTE] Bardzo byśmy byli wdzięczni ♥ [quote name='JankaBezZiemii']astro ma ogłoszenia? wiedzą o nim astowe fundacje? mogę do niego jakby trzeba było podjechać - jakieś fotki czy coś - prosze piszcie ...[/QUOTE] Astro ma wydarzenie jak zresztą i Borysek na fb. Powstawiam zaraz linki. Dam znać osobie która adoptowała na siebie Astrunia by się tutaj odezwała. Paweł robi co może by jak najwięcej ludzi się dowiedziało o Astro ale wiadomo jak jest... Dziękuje! [quote name='Mazowszanka2']No jasne:) Ten czarny staruszeczek bardzo mnie wzruszył.[/QUOTE] Armi jest starym psiakiem. Właśnie się dowiedziałam że Chrcynno wygrało w Serocku a więc śmierć by była nieunikniona jakby tam trafił!!! [quote name='Nutusia']Z werbunku cioci malagos się melduję i witam dawno niewidzianą romenkę ;) :)[/QUOTE] Witaj Natusiu ♥ Super że jesteście na wątku!!!! [quote name='malagos']w kupie raźniej :) Jakie są szanse na zdjęcia i opisy psów? Da się tam wejść i współpracowac z szefostwem?[/QUOTE] Szanse zerowe! On nikogo nie wpuszcza! Potem opiszę całą sytuacje, jak obrobię się z wnioskami dzisiejszymi ;) [quote name='mimiś']zapiszę ..[/QUOTE] SUPER :* KOCHANE CIOTECZKI DZIĘKUJE WAM ZA OBECNOŚĆ! Edited February 6, 2014 by romenka .. Quote
malagos Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Hmm, pierwsze zdanie wątku to Wątek ten będzie służył ratowaniu psiaków wyciągniętych ze schroniska w Chrcynnie... tylko skąd wiemy, które psy wyciągąć, jakie tam są, które są najbardziej zagrożone, czy są psy w typie rasy (np. jamniki i można je pokazać na forum jamniczym), pudle, ON? Tak głośno dumam, jak można pomóc... Ja czasem mam wolne miejsce w dt... Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Malagos kochana wiemy jakie psiaki trafiają poprzez zdjęcia z gmin. Co prawda nie wszystkie gminy wystawiają na swoich stronach zdjęcia ale np Serock-tak. Mamy ludzi którzy donoszą nam jakie psiaki poszły do Chrcynna. Wszystkich nie damy rady wyciągnąć i w sumie nasza aktywność skupiła się na walce z gminami i ze "schroniskiem"... Chciałyśmy tylko w ten sposób walczyć ale się nie udało... Mamy możliwości wyciągnięcia stamtąd psiaki przez inne osoby albo poprzez same gminy które wydają tam swoje psy jednak bez funduszy tego nie zrobimy czyli bez Waszej pomocy. Już mamy nauczkę. Wyciągnęłyśmy psiaki i same się teraz z tym borykamy. Astro, Borys potrzebują funduszy na hotel, dziadulek na leczenie dlatego kolejnego nie wyciągniemy póki nie zbierzemy większej sumy. Ja będę bazarki wystawiała i pieniądze będą szły na konto Pro Animals-tam będą zabezpieczone na kolejną bidę. Musimy jakąś strategie walki przyjąć inaczej nie poradzimy sobie! Potem uzupełnię wszystkie dane... Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Uwierzcie mi , mamy mnustwo pracy nad analizowaniem dokumentów jakie otrzymujemy z wniosków o informacje publiczną. Te popaprane gminy najpierw robili wszystko by tylko nie udzielić informacji uzasadniając że musimy wykazywać interes publiczny potem po 2 miesiącach walki z nimi udało się. TEraz spływają ale też niekompletne więc znów przepychanki z nimi! Jesteśmy natomiast na dobrej drodze! Nieprawidłowości są co udało nam się wytknąć gminie Serock i spowodowałyśmy że będzie kontrola odnośnie wydatkowania pieniędzy publicznych ale by tak się stało trzeba było jeździć na sesje rady gminy, pisać skargi na złe działanie schroniska, pisać do Komisji rewizyjnych i do przewodniczącego rady gminy w końcu się udało! Ale to dopiero Serock! Oni chcą umyć rączki od tego ale tak łatwo im na to nie pozwolimy! Niestety znów w tym roku wygrał w Serocku Ł!! Ale tak sobie myślę że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło tylko szkoda że kosztem tych psiaków! Nie mamy zamiaru się poddawać a będziemy iść jeszcze dalej! Wiemy że mamy racje i działamy w słusznej sprawie! Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Nutusiu, bo nie można zapomnieć o tych psach! Nie można udawać że nic się nie dzieje! Walka jest trudna, bardzo ale jeśli nie spróbujemy to będzie jednoznaczne że dajemy przyzwolenie im na takie bestialstwo jakie tam się dzieje! Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Kochani błagam Was, zapraszajcie na wątek cioteczki i wujków... Naszym zadaniem jest przede wszystkim sprawienie by to miejsce znikło! To że te psiaki są wyciągane stamtąd to tylko dlatego że wiemy że idą tam na stracenie! Nie uratujemy ich wszystkich niestety! Znowu wiemy że ratowanie pojedynczych sztuk to te żnie jest wyjście bo my ratujemy tego a na jego miejsce idzie kolejny! Potwornie nam ciężko z tym! Nasza uwaga powinna się skupić teraz jedynie na walce a jednak... Troszkę nas to przerosło ale nie poddamy się i dlatego założyłam ten wątek z nadzieją że ktoś jeszcze pomoże uratować kolejną bidę i wesprzeć te co są już bezpieczne. Quote
agrabcia Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Melduje się, mam nadzieję, że dzięki temu wątkowi uda się uratować choć kilka duszyczek Quote
*Gajowa* Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Zapisuję wątek. Czy na tym wątku można pisać otwarcie o psiakach , które tam trafiły i jeszcze przebywają ? Quote
romenka Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 [quote name='*Gajowa*']Zapisuję wątek. Czy na tym wątku można pisać otwarcie o psiakach , które tam trafiły i jeszcze przebywają ?[/QUOTE] Właśnie... Faktów dotyczących kroków w upieprzeniu samego Ł. zdradzać nie możemy ponieważ nie chcemy uprzedzać go o naszych zamiarach. To co już poszło w świat i owszem ;) Kochani wszytko wyjaśnimy na ile będziemy mogli. Dajcie nam kilka dni... Musimy troszkę przystopować bo każda z nas wyczerpała akumulatory. Wierzcie że nie raz nam ręce opadają i tak właśnie dzisiaj się stało;( Chyba za dużo na nas spadło bo za dużo sobie na głowę wzięłyśmy. O stanie np. Astro napiszę bo pan Ł wiedział o skardze na schronisko już na drugi dzień więc to już żadna tajemnica! Kochani ale to już jutro bo dzisiaj pół dnia płakałam a drugie pół dnia walczyłam żeby pokazać tym gminom że jednak nie mają racji! Quote
malagos Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Jak by co, katastrofa założyła taki wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250518-Dom-tymczasowy-dla-kota-b%C4%85d%C5%BA-niewielkiego-psa Quote
Recommended Posts