Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nowe wieści są takie że Daszka jest bardzo szczupła i musimy ją podtuczyć dobrą karmą. Niestety właściciele nie zadbali tez o jej sierść gdyż za uszami zrobiły się dredy. 
Daszka ogólnie jest grzeczna tylko kontakt z człowiekiem póki co chcialaby ograniczyć do minimum
Na smyczy chodzi ładnie ale bardzo stresuje ją sam moment zapinania smyczy i wyprowadzania z kojca. 
Ogolnie Daszka okazala się bardzo mądra- szybko się uczy. Pani Basia szybciutko ją nauczyła że smycz nie służy do gryzienia;)
Widać faktycznie że Państwo Daszkę puszczali samą do lasu gdyż Daszka umie polować. Słyszy szelesty z lasu i szykuje się do polowania. 
W nocy w kojcu daje koncerty do księżyca;) ale prawdopodobnie to nadal stresik ;) bo widać po Daszce że ciężko jej się odnaleźć w nowych warunkach. Jeszcze potrzebuje czasu. Biedactwo tęskni nadal za ludźmi ktorzy pewnie już o niej zapomnieli...

Jak wrócę do domu wrzucę zdjęcia Daszki z dt bo muszę je pozmniejszać ;)

Posted
4 godziny temu, Grażyna49 napisał:

Jaka ona jest śliczna.

Miała by piękne futerko gdyby "państwo" zadbali.

Cudne ucholki,oczy i ogon.

Marzę żeby szybko trafiła na kogoś kto ją gorąco pokocha.

Ojjj tak cudna jest ❤ teraz ciocie w dt zadbają jej futerko i będzie piękna;)

Posted
Dnia 20.10.2017 o 12:48, zachary napisał:

Kuruj się,bo bez zdrowia nie ma pomagania!.

Ciociu już tydzień i dopiero teraz coś mnie puszcza ;( ale już w poniedzialek porobie zdjecia i dzialam;) 

Dostałam jeszcze nowe fanty więc rozdziele na dwa bazarki ;)

Posted

Halo halo :) Cisza się zrobiła u Daszki :( a na fb jest filmik Daszeńki ze spaceru z buraskiem :) Można obejrzeć  tutaj:

Widać postępy Daszki w chodzeniu na smyczy, bo gdy ją prowadziłam ostatnio po podwórku w Rytlowie to dosłownie jak krówkę na łańcuchu, bo nie chciała nawet nóżką się przesunąć :) A tu proszę! Idzie- nieśmiało ale jednak :) 

• Upvote 1
Posted

Ja to jednak mam niesampwitego pecha ;( 3 torby fantow a nie mam jak zrobić bazarku bo skoro juz mam internet to teraz laptop odmowil mi posluszenstwa ;( zaplacze się chyba zaraz;( 

Posted
3 godziny temu, Grażyna49 napisał:

Wydaje mi się,że dobrze by było podać link do bazarku w Białogonkowie.

Ja mam straszny problem z mobilnym , więc nie zrobię tego ,niestety.

Ciociu właśnie wczoraj w nocy o tym też pomyślałam i z tego co widziałam Iza już podała dalej :) Ale dziękuję za pomoc i sugestię :)

Posted

Fajny piesek z tej Daszki, slicznota :) Mysle,ze jak sie intensywnie Daszke pooglasza to ktos sie w niej zakocha. Tylko na spokojnie, lepiej troszke dluzej poczekac zeby domek ten wlasciwy sie znalazl. 

Posted
18 minut temu, Margo3011 napisał:

Fajny piesek z tej Daszki, slicznota :) Mysle,ze jak sie intensywnie Daszke pooglasza to ktos sie w niej zakocha. Tylko na spokojnie, lepiej troszke dluzej poczekac zeby domek ten wlasciwy sie znalazl. 

Ciociu Daszka to na prawdę bardzo fajna dziewczyna i okazuje się, ze całkiem łądnie pracuje z człowiekiem :) Akurat będę w niedzielę dzwonić do dt Daszki :) Teraz już zacznę jej ogłaszanie, tylko dowiem się już na 100% co o tym jej charakyerku opisać :) najgorszy jest fakt że Daszka zaczyna polować:( trzeba nad tym popracować bo poluje na ptaki i małe zwierzęta :( wychodzi jej to siedzenie samej w lesie :(

Posted

Wydaje mi się ,że w przypadku polowacza i uciekiniera najlepszy by był domek/mieszkanie a nie wolny wybieg ,który ciągle będzie korcił do ucieczek.

Pewnie trudno będzie jej się przestawić bo dużo swobody miała do tej pory ale jeśli ktoś ją pokocha a ona odwzajemni uczucie to się przyzwyczai.

Posted
Dnia 26.10.2017 o 22:58, Poker napisał:

Jak nie będzie spuszczana ze smyczy , to nie zapoluje.

To tak :) ale na pewno do tego potrzeba odpowiedzialnej osoby 

Posted
10 godzin temu, Grażyna49 napisał:

Wydaje mi się ,że w przypadku polowacza i uciekiniera najlepszy by był domek/mieszkanie a nie wolny wybieg ,który ciągle będzie korcił do ucieczek.

Pewnie trudno będzie jej się przestawić bo dużo swobody miała do tej pory ale jeśli ktoś ją pokocha a ona odwzajemni uczucie to się przyzwyczai.

Myślę, że przyzwyczai się do życia w domu. W sumie wszystkie sunie ze Stopnicy były dzikie i wszystkie mieszkają w domach. Jedynie Daszka niestety trafiła tak jak trafiła... Myślę, że to też się ogarnie :) Nie jest spuszczana na razie ze smyczy wogóle, spacery tylko na smyczy :) Natomiast nie wiem jak byłoby z zachowywaniem czystości bo tak na prawdę oprócz hoteliku to ona miała cały czas wolny wybieg... póki co to będę u Pani Magdy prawdopodobnie 18.11 to sama zobaczę jak tam Daszka robi postępy i wezmę ją na spacer, porobię zdjęcia :)

Posted
1 godzinę temu, Norkowa napisał:

To tak :) ale na pewno do tego potrzeba odpowiedzialnej osoby 

jestem pewna, że tylko do takiego domu trafi.

Posted
7 godzin temu, Poker napisał:

jestem pewna, że tylko do takiego domu trafi.

ja też teraz jestem tego pewna. No i wiem że i Pani Magda i Pani Basia mi w tym pomogą :)

Posted

Dziś dzwoniłam do Pani Magdy, a 18.11 najprawdopodobniej zabiorę się z pewną Panią do Rytlowa żeby Daszeńkę odwiedzić:) Mam same dobre wieści. Daszka powoli nabiera ciałka, je tylko dobrą mocno odżywczą karmę. Kołtuny już ogarnięte. Daszka już biega po wybiegu sama- fakt, że ze smyczą biegnącą za nią gdyby nagle jej coś odbiło :) Aczkowliek PAni Magda mówi, że Daszka już nie chowa się za budą w kojcu kiedy jest pora spacerów tylko chętnie wychodzi z Burasem (kumpel z kojca). Daszka z reguły słucha się łądnie, chociaż czasami jak ma gorszy dzień to udaje że nie widzi i nie słyszy (jak prawdziwa kobieta). Ogólnie sama wybiera kiedy przychodzi na głaski , aczkolwiek pozwala :) 

Kilka dni temu do dt trafił psiak w typie DOn i okazuje się, że Daszka pomyliła go z DOnkiem z którym mieszkała u tamtych ludzi- płacze, skomli, wyje do tego psa. Ciągnie z wybiegu do jego kojca. Niestety DOn póki co jest osłabiony i wychodzi na wybieg na smyczy. 

Ja widziałam jak Daszka gdy ją zabieraliśmy oglądała się ze smutkiem za swoim przyjacielem, teraz widać jak bardzo byla z nim zżyta i że jej go brakuje. W końcu spędzili razem 3 lata. 

• Upvote 1