Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Lidan napisał(a):
Zaglądam do Misia. Biduś z niego. Nie dość, że schudł, nie dość, że go pokrajali to jeszcze znowu zostawili w hoteliku. Nie wie pieseczek, że miał szczęście, że w ogóle ma gdzie mieszkać i że łańcuch już jest zamierzchłą przeszłością.

Wie chyba , ale on się strasznie szybko przywiązuje do każdego kto mu trochę serducha okaże więc pewnie 5 min po moim wyjściu kochał na nowo Anetkę i Jej Mamę ;)
Bardziej to ja przeżywałam , a nie Misiak.
Ze zdjęciami się nie wyrobiłam, wybaczcie.

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
Czyli już wszystko dobrze :). Cale szczęście, że teraz wszystko przeczytałam, bo również bym się martwiła.

:)
Będę dzwoniła później do Anetki jak tam pokrojony chłopina się miewa .

Posted

Misiek biega, szczeka, apetyt jak zawsze wilczy, tylko ten żyrandol na głowie trochę mu przeszkadza.

Rana ładnie się goi i myślę, żeby jutro mu ściągnąć.

Posted

Makila napisał(a):
Misiek biega, szczeka, apetyt jak zawsze wilczy, tylko ten żyrandol na głowie trochę mu przeszkadza.

Rana ładnie się goi i myślę, żeby jutro mu ściągnąć.

Dzięki za wieści Anetko :)
A jak z karmą , zjada tą suchą ? Dobrze , że biega i humor mu dopisuje :)
Może poczekajmy ze ściąganiem mu kołnierza , żeby sobie nie rozwalił ranki jak ładnie się goi , ale Ty jesteś na miejscu i wiesz jak to wygląda .

Pasożytów w kale nie ma żadnych , przynajmniej w tym badaniu które było ostatnio . Można by za jakiś czas znowu zbadać mu kał bo wiadomo cykle pasożyty mogą mieć różne i to że teraz nic nie ma nie znaczy że za 2 tyg też nadal nic nie wyjdzie .

Odebrałam dziś fakturę na 150 zł za kastrację Misia , jutro prześlę ją do Fundacji Kastor i jeszcze raz ogromnie dziękuję za zasponsorowanie zabiegu :loveu::iloveyou::Rose:
Ja dziś za badania krwi - morfologię , biochemię , TLI ( w Labvecie ) , badanie kału, leki , expot zapłaciłam 150 zł
Jutro postaram się wstawić scany .

Anetko jutro przeleję pieniądze za hotelik Misia .
I zrobię rozliczenie .

Posted

Dodaję mu do suchej troszkę gotowanego, żeby mu przykro nie było jak inne psiaki jedzą gotowane ;)

Co do kołnierz, to chciałm mu ściągnąć w ciągu dnia i obserwować czy będzie się jajkami interesował.
Są psy które się nie liżą po kastracji. Mam nadzieję, że on do takich się zalicza :lol:
Strasznie mi go szkoda jak widzę, że ciągle o coś zachacza.
Miska z wodą ciągle wywrócona :shake:. Muszę mu trzymać miskę zeby się napił i nie wylał wody.

Posted

Makila napisał(a):
Dodaję mu do suchej troszkę gotowanego, żeby mu przykro nie było jak inne psiaki jedzą gotowane ;)

Co do kołnierz, to chciałm mu ściągnąć w ciągu dnia i obserwować czy będzie się jajkami interesował.
Są psy które się nie liżą po kastracji. Mam nadzieję, że on do takich się zalicza :lol:
Strasznie mi go szkoda jak widzę, że ciągle o coś zachacza.
Miska z wodą ciągle wywrócona :shake:. Muszę mu trzymać miskę zeby się napił i nie wylał wody.

E myślę , że nie będzie mu tak przykro ;)

Niestety na spacerze chciał lizać sobie " jajka " , ale to było świeżo po zabiegu , może teraz nie ruszy .
Wiem, że to problem dla Ciebie z pilnowaniem go w tym kołnierzu :( bo pewnie chłopak jak pijany chodzi .
W Myślenicach w kołnierzu nie umiał nawet się wysikać ...

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
Super wieści i fajne fotki :) teraz już tylko ten Dom :kciuki::kciuki::kciuki:

Zaciskamy zaciskamy :)

jotpeg napisał(a):
ładnie chłopak wyglada :loveu: :loveu: :loveu:

Ładnie :) Pani Ania w środę wykąpała go porządnie od razu nabrał błysku w sierści ;)

halszka napisał(a):
cudny Misiu :loveu: dobre wieści,oby tak dalej :kciuki:

Oby oby i oby w końcu zadzwonił ktoś komu oddam Misia z czystym sumieniem ...

Panna Marple napisał(a):
Do twarzy mu w niebieskim:lol:

Pięknemu we wszystkim pięknie :)

cancer43 napisał(a):
Jakie zalotne spojrzenie....

Łamacz serc ;)

Dotarło 10 zł od paula_t - ogromnie dziękuję :loveu:
Przelałam dziś 310 zł za hotelik Anetce - potwierdź proszę jak dotrą .

Wykupiłam dziś Misiowi pakiet ogłoszeń ( 10 zł ) .
Jutro wymyślę jakiś tekst , może ktoś go wypatrzy ...

Posted

Misiu miał szczekać na łańcuchu zamiast alarmu, uciekł , pokochał ludzi i prosi o dom ...

Nie miał łatwego życia, od szczeniaka mieszkał w budzie na łańcuchu , nikt go nie kochał, nie przytulał, nie powtarzał , że jest cudownym psem
Nikt nie dbał o Miśka , nie karmił go , nie dawał wody, nikt go nie rozpieszczał , nikt go nie dotykał, miał szczekać na łańcuchu bo jest tańszy niż alarm i tak stał sobie Miś przez swoje dzieciństwo przy budzie i patrzył na świat z perspektywy 2 m łańcucha ...
Ale któregoś dnia coś się zmieniło, łańcuch pękł, Misiek uciekł , nie wiedział co ze sobą zrobić , nie chciał wracać do tego " domu " , błąkał się po ulicach, patrzył na ludzi błagalnym wzrokiem- pomóżcie mi ... i w końcu trafił na dobrą ciocię, która Misia wzięła do swojego domu , wykąpała, nakarmiła , uwolniła od stada pcheł, zabrała do weterynarza , wyleczyła ranki na ciele powstałe po pogryzieniach i powtarzała Miśku jaki Ty jesteś cudowny pies . I Misiu uwierzył , pokochał dotyk człowieka , uwielbia się do niego przytulać , najchętniej nie opuszczałby swoich ludzi na krok - teraz Misia trzeba nauczyć , że człowiek może wyjść z domu i na pewno do niego wróci , przytuli, nakarmi i już nigdy nie zostawi , bo Miś na razie w to nie wierzy i płacze za każdym razem gdy zostaje sam .
Niestety ciocia ma malutkie mieszkanko, swoje zwierzaki i nie ma warunków żeby Misiu z nią zamieszkał i dlatego Misiu zamieszkał w hoteliku gdzie czeka na swój dom.
Jest przebadany, odrobaczony, wykastrowany, ma aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie , będzie wkrótce zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym , ma książeczkę zdrowia .
Misiu ma ok. 2 - 3 lat . Jest psem zakochanym w człowieku, potrzebuje z nim kontaktu , przytulania obecności człowieka .
Misiu szuka domu w którym szybko zapomni o swoim poprzednim życiu łańcuchowego niekochanego psa .

Misiek nie zostanie adoptowany na łańcuch ani do kojca .

Co myślicie o takim tekście ? Może być ?

Posted

[quote name='paula_t']Tekst super :)
Warto wykorzystać te nowe zdjęcia do ogłoszeń, jak pisze jotpeg :)
A za wykupienie ogłoszeń na bazarku masz kopniaka i obrazę!:mad::evil_lol:[/QUOTE]

Paula nie chciałam Cie już aż tak wykorzystywać , wybacz ;)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Paula nie chciałam Cie już aż tak wykorzystywać , wybacz ;)[/QUOTE]

Gosiu, Ty mnie nie denerwuj, bo ja słabe nerwy mam:evil_lol:
Sama proponuję cały czas to jakie wykorzystywanie:mad:

[quote name='halszka']ode mnie również <foch>
ps.tekst świetny:klacz:[/QUOTE]

No to są nas dwie :D

Posted

[quote name='jotpeg']a jak z kaską? Na bieżąco, czy mamy tyły?[/QUOTE]

Jeszcze nie zdążyłam podliczyć .

[quote name='halszka']ode mnie również <foch>
ps.tekst świetny:klacz:[/QUOTE]

[quote name='paula_t']Gosiu, Ty mnie nie denerwuj, bo ja słabe nerwy mam:evil_lol:
Sama proponuję cały czas to jakie wykorzystywanie:mad:

No to są nas dwie :D[/QUOTE]

No dobrze dobrze już bez fochów proszę ;)

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10155364_490426527747221_1112990925_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1483371_490426534413887_1277350733_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10174826_490426504413890_1439275540_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1623266_490426474413893_1773715590_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10155847_490426567747217_1339597295_n.jpg[/IMG]