Rudzia-Bianca Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 (edited) Lidan napisał(a):Zaglądam do Misia. Biduś z niego. Nie dość, że schudł, nie dość, że go pokrajali to jeszcze znowu zostawili w hoteliku. Nie wie pieseczek, że miał szczęście, że w ogóle ma gdzie mieszkać i że łańcuch już jest zamierzchłą przeszłością. Wie chyba , ale on się strasznie szybko przywiązuje do każdego kto mu trochę serducha okaże więc pewnie 5 min po moim wyjściu kochał na nowo Anetkę i Jej Mamę ;) Bardziej to ja przeżywałam , a nie Misiak. Ze zdjęciami się nie wyrobiłam, wybaczcie. Edited March 31, 2014 by Rudzia-Bianca Quote
kolejna kobietka Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Czyli już wszystko dobrze :). Cale szczęście, że teraz wszystko przeczytałam, bo również bym się martwiła. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 kolejna kobietka napisał(a):Czyli już wszystko dobrze :). Cale szczęście, że teraz wszystko przeczytałam, bo również bym się martwiła. :) Będę dzwoniła później do Anetki jak tam pokrojony chłopina się miewa . Quote
jotpeg Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 zaglądam do Misia. Wygląda na to, ze to wrażliwiec jest. Jak to facet. Quote
Makila Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Misiek biega, szczeka, apetyt jak zawsze wilczy, tylko ten żyrandol na głowie trochę mu przeszkadza. Rana ładnie się goi i myślę, żeby jutro mu ściągnąć. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Makila napisał(a):Misiek biega, szczeka, apetyt jak zawsze wilczy, tylko ten żyrandol na głowie trochę mu przeszkadza. Rana ładnie się goi i myślę, żeby jutro mu ściągnąć. Dzięki za wieści Anetko :) A jak z karmą , zjada tą suchą ? Dobrze , że biega i humor mu dopisuje :) Może poczekajmy ze ściąganiem mu kołnierza , żeby sobie nie rozwalił ranki jak ładnie się goi , ale Ty jesteś na miejscu i wiesz jak to wygląda . Pasożytów w kale nie ma żadnych , przynajmniej w tym badaniu które było ostatnio . Można by za jakiś czas znowu zbadać mu kał bo wiadomo cykle pasożyty mogą mieć różne i to że teraz nic nie ma nie znaczy że za 2 tyg też nadal nic nie wyjdzie . Odebrałam dziś fakturę na 150 zł za kastrację Misia , jutro prześlę ją do Fundacji Kastor i jeszcze raz ogromnie dziękuję za zasponsorowanie zabiegu :loveu::iloveyou::Rose: Ja dziś za badania krwi - morfologię , biochemię , TLI ( w Labvecie ) , badanie kału, leki , expot zapłaciłam 150 zł Jutro postaram się wstawić scany . Anetko jutro przeleję pieniądze za hotelik Misia . I zrobię rozliczenie . Quote
Makila Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Dodaję mu do suchej troszkę gotowanego, żeby mu przykro nie było jak inne psiaki jedzą gotowane ;) Co do kołnierz, to chciałm mu ściągnąć w ciągu dnia i obserwować czy będzie się jajkami interesował. Są psy które się nie liżą po kastracji. Mam nadzieję, że on do takich się zalicza :lol: Strasznie mi go szkoda jak widzę, że ciągle o coś zachacza. Miska z wodą ciągle wywrócona :shake:. Muszę mu trzymać miskę zeby się napił i nie wylał wody. Quote
Makila Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Na ostatnim zdjęciu wygląda jak szczeniak :lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 Makila napisał(a):Dodaję mu do suchej troszkę gotowanego, żeby mu przykro nie było jak inne psiaki jedzą gotowane ;) Co do kołnierz, to chciałm mu ściągnąć w ciągu dnia i obserwować czy będzie się jajkami interesował. Są psy które się nie liżą po kastracji. Mam nadzieję, że on do takich się zalicza :lol: Strasznie mi go szkoda jak widzę, że ciągle o coś zachacza. Miska z wodą ciągle wywrócona :shake:. Muszę mu trzymać miskę zeby się napił i nie wylał wody. E myślę , że nie będzie mu tak przykro ;) Niestety na spacerze chciał lizać sobie " jajka " , ale to było świeżo po zabiegu , może teraz nie ruszy . Wiem, że to problem dla Ciebie z pilnowaniem go w tym kołnierzu :( bo pewnie chłopak jak pijany chodzi . W Myślenicach w kołnierzu nie umiał nawet się wysikać ... Quote
kolejna kobietka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Super wieści i fajne fotki :) teraz już tylko ten Dom :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
jotpeg Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 ładnie chłopak wyglada :loveu: :loveu: :loveu: Quote
halszka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 cudny Misiu :loveu: dobre wieści,oby tak dalej :kciuki: Quote
Rudzia-Bianca Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 kolejna kobietka napisał(a):Super wieści i fajne fotki :) teraz już tylko ten Dom :kciuki::kciuki::kciuki: Zaciskamy zaciskamy :) jotpeg napisał(a):ładnie chłopak wyglada :loveu: :loveu: :loveu: Ładnie :) Pani Ania w środę wykąpała go porządnie od razu nabrał błysku w sierści ;) halszka napisał(a):cudny Misiu :loveu: dobre wieści,oby tak dalej :kciuki: Oby oby i oby w końcu zadzwonił ktoś komu oddam Misia z czystym sumieniem ... Panna Marple napisał(a):Do twarzy mu w niebieskim:lol: Pięknemu we wszystkim pięknie :) cancer43 napisał(a):Jakie zalotne spojrzenie.... Łamacz serc ;) Dotarło 10 zł od paula_t - ogromnie dziękuję :loveu: Przelałam dziś 310 zł za hotelik Anetce - potwierdź proszę jak dotrą . Wykupiłam dziś Misiowi pakiet ogłoszeń ( 10 zł ) . Jutro wymyślę jakiś tekst , może ktoś go wypatrzy ... Quote
Rudzia-Bianca Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 Misiu miał szczekać na łańcuchu zamiast alarmu, uciekł , pokochał ludzi i prosi o dom ... Nie miał łatwego życia, od szczeniaka mieszkał w budzie na łańcuchu , nikt go nie kochał, nie przytulał, nie powtarzał , że jest cudownym psem Nikt nie dbał o Miśka , nie karmił go , nie dawał wody, nikt go nie rozpieszczał , nikt go nie dotykał, miał szczekać na łańcuchu bo jest tańszy niż alarm i tak stał sobie Miś przez swoje dzieciństwo przy budzie i patrzył na świat z perspektywy 2 m łańcucha ... Ale któregoś dnia coś się zmieniło, łańcuch pękł, Misiek uciekł , nie wiedział co ze sobą zrobić , nie chciał wracać do tego " domu " , błąkał się po ulicach, patrzył na ludzi błagalnym wzrokiem- pomóżcie mi ... i w końcu trafił na dobrą ciocię, która Misia wzięła do swojego domu , wykąpała, nakarmiła , uwolniła od stada pcheł, zabrała do weterynarza , wyleczyła ranki na ciele powstałe po pogryzieniach i powtarzała Miśku jaki Ty jesteś cudowny pies . I Misiu uwierzył , pokochał dotyk człowieka , uwielbia się do niego przytulać , najchętniej nie opuszczałby swoich ludzi na krok - teraz Misia trzeba nauczyć , że człowiek może wyjść z domu i na pewno do niego wróci , przytuli, nakarmi i już nigdy nie zostawi , bo Miś na razie w to nie wierzy i płacze za każdym razem gdy zostaje sam . Niestety ciocia ma malutkie mieszkanko, swoje zwierzaki i nie ma warunków żeby Misiu z nią zamieszkał i dlatego Misiu zamieszkał w hoteliku gdzie czeka na swój dom. Jest przebadany, odrobaczony, wykastrowany, ma aktualne szczepienie przeciwko wściekliźnie , będzie wkrótce zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym , ma książeczkę zdrowia . Misiu ma ok. 2 - 3 lat . Jest psem zakochanym w człowieku, potrzebuje z nim kontaktu , przytulania obecności człowieka . Misiu szuka domu w którym szybko zapomni o swoim poprzednim życiu łańcuchowego niekochanego psa . Misiek nie zostanie adoptowany na łańcuch ani do kojca . Co myślicie o takim tekście ? Może być ? Quote
jotpeg Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 poruszające. i koniecznie dodałabym fotę 2 od dołu (https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/1966897_490426814413859_839764053_n.jpg) to młody, fajny pies. I przytulak :loveu: Quote
paula_t Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Tekst super :) Warto wykorzystać te nowe zdjęcia do ogłoszeń, jak pisze jotpeg :) A za wykupienie ogłoszeń na bazarku masz kopniaka i obrazę!:mad::evil_lol: Quote
Rudzia-Bianca Posted April 2, 2014 Author Posted April 2, 2014 [quote name='paula_t']Tekst super :) Warto wykorzystać te nowe zdjęcia do ogłoszeń, jak pisze jotpeg :) A za wykupienie ogłoszeń na bazarku masz kopniaka i obrazę!:mad::evil_lol:[/QUOTE] Paula nie chciałam Cie już aż tak wykorzystywać , wybacz ;) Quote
halszka Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='paula_t'] A za wykupienie ogłoszeń na bazarku masz kopniaka i obrazę!:mad::evil_lol:[/QUOTE] ode mnie również <foch> ps.tekst świetny:klacz: Quote
Makila Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Doszła wpłata dla Miśka za marzec. Dziękuję Dzisiaj zdjełam Miśkowi kołnierz. Ale było radości :lol: Quote
paula_t Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 [quote name='Rudzia-Bianca']Paula nie chciałam Cie już aż tak wykorzystywać , wybacz ;)[/QUOTE] Gosiu, Ty mnie nie denerwuj, bo ja słabe nerwy mam:evil_lol: Sama proponuję cały czas to jakie wykorzystywanie:mad: [quote name='halszka']ode mnie również <foch> ps.tekst świetny:klacz:[/QUOTE] No to są nas dwie :D Quote
Rudzia-Bianca Posted April 3, 2014 Author Posted April 3, 2014 [quote name='jotpeg']a jak z kaską? Na bieżąco, czy mamy tyły?[/QUOTE] Jeszcze nie zdążyłam podliczyć . [quote name='halszka']ode mnie również <foch> ps.tekst świetny:klacz:[/QUOTE] [quote name='paula_t']Gosiu, Ty mnie nie denerwuj, bo ja słabe nerwy mam:evil_lol: Sama proponuję cały czas to jakie wykorzystywanie:mad: No to są nas dwie :D[/QUOTE] No dobrze dobrze już bez fochów proszę ;) [IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10155364_490426527747221_1112990925_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1483371_490426534413887_1277350733_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10174826_490426504413890_1439275540_n.jpg[/IMG] [IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/1623266_490426474413893_1773715590_n.jpg[/IMG] [IMG]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/10155847_490426567747217_1339597295_n.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts