Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Dzwoniła wczoraj Anetka , Miś ostatnio posmutniał , nie przybywa na wadze, wymiotował :(
Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda mi się po niego pojechać i trzeba chłopaka zbadać .
Misieeeek, nie rób jaj i nie choruj tu nam:mad:

• Replies 428
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paula_t napisał(a):
Niedobrze, skoro podczas tak krótkiego pobytu u Anetki Misiek już drugi raz się źle czuje:shake: Koniecznie trzeba chłopaka przebadać.

Własnie jestem po rozmowach ;)
Pani Ania od jutra przechowa Misia do soboty, w tym czasie przebadamy chłopaka i jak się uda to odjajczymy jeśli zdrowie na to pozwoli .
Do tego mamy sponsora na kastrację Miśka - Fundacja Kastor pokryje koszty zabiegu o ile do niego dojdzie - DZIĘKUJĘ :Rose:

Jutro po pracy muszę jechać po Miska , mam nadzieję że wszystko się uda , kciuki zaciskać proszę ;)

Posted

Misiu już w Myślenicach. Poznał od razu p.Anię , ależ było całusów. W samochodzie sprawował się całkiem dobrze, choć przy 30 km zaczęło mu się nudzić i przez ostatnie 5 km śpiewał mi serenadę ;)
Od Makili na drogę dostał prowiant, bo zabierałam go akurat w porze karmienia.
Pojechaliśmy od razu do gabinetu, Misiu został ogólnie zbadany.Gardło ok, osłuchowo ok. Schudł ok1,5 kg i rzeczywiście jak mówiła Anitka posmutniał.
Jutro badania i decyzja czy odjajczamy o ile wszystko bedzie ok.

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Wpłynęły na konto Misia pieniądze od
Panna Marple - 50 zł
cancer43- 10 zł

Ogromnie Wam dziękuję
:multi::Rose:

Wysłałam 20 zł,za dwa miesiące - III,IV

Posted

cancer43 napisał(a):
Wysłałam 20 zł,za dwa miesiące - III,IV

Tak tak przepraszam , dokładnie 20 zł .

Wieści z gabinetu - dziś kastracji nie było :( Misiek miał rano biegunkę :(
Czekamy na wyniki badań. Będą po południu .

Posted

Misiu już po zabiegu . Wszystko jest ok . Jak byłam chłopak się wybudzał , ale nie zdążyłam mu zdjęcia zrobić . Wraca dziś jeszcze do p. Ani i jak wszystko będzie ok zawożę go jutro do Anetki.

Wczorajsze wyniki

[FONT=Tahoma]Morfologia krwi[/FONT]
[FONT=Tahoma] Erytrocyty: 6,85 mln/mm3 (=) (5,5-8 ) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] Hematokryt: 48,5 % (=) (37-55) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] Hemoglobina: 17,6 g/dl (=) (12-18 ) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] Trombocyty: 195 tys./mm3 (=) (200-580) -[/FONT]
[FONT=Tahoma] MCV (ŚOK): 70,9 fL (=) (60-70) +[/FONT]
[FONT=Tahoma] MCH (ŚMH): 25,6 pg (=) (19-24) +[/FONT]
[FONT=Tahoma] MCHC (ŚSH): 36,2 g/dl (=) (32-36) +[/FONT]
[FONT=Tahoma] Leukocyty: 14 tys./mm3 (=) (9-15) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Biochemia krwi[/FONT]
[FONT=Tahoma] ALT (GPT): 54,5 U/l (=) (3-50) +[/FONT]
[FONT=Tahoma] AST (GOT) (aminotrans.asparag): 32,8 U/l (=) (1-37) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] AP (Fosfataza zasadowa): 57,2 U/l (=) (20-155) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] BUN: 22,9 mg/dl (=) (9-21) +[/FONT]
[FONT=Tahoma] Glukoza: 90,6 mg/dl (=) (70-120) OK.[/FONT]
[FONT=Tahoma] Kreatynina: 0,9 mg/dl (=) (1-1,7) -
Badanie trzustki w lab w Krakowie
[/FONT]
TLI - Pies 31,7 ng/ml ( 5 - 35)

Kosztów jeszcze nie znam nie miałam czasu porozmawiać z wetkami .

Dziś jeszcze prosiłam żeby zrobić badanie kału w kierunku pasożytów , no bo jakiś powód tego chudnięcia musi być :(

Za jakiś czas po kastracji , zobaczymy jak będzie wyglądał ogon . Jeśli to rzeczywiście przerost tarczki ogonowej to powinno się po kastracji ładnie zarosnąć .
Oby, jak nie to będziemy się musieli zastanawiać co dalej przebadać .

Posted

Misiu musiał zostać na noc w gabinecie :(
Nie wiem co się stało, od kilku godzin p. Ania, która miała przetrzymać Misia po zabiegu nie odbiera telefonu , ja mam dyżur nie mogę się wyrwać z pracy :(
Nie miałam co z nim zrobić :( Na szczęście kochane wetki zgodziły się żeby został w gabinecie mimo że strasznie dał im dziś do wiwatu krzycząc okrutnie zamknięty w klatce bo nie wiem co bym zrobiła ale ja teraz zamartwiam się , że on sam tam po zabiegu :( Mam nadzieję że nic do jutra nie zmajstruje przy rance :( ech biedny Misiek :(
Jutro zawożę go do Anetki .

Nie wiem czy coś się stało u p. Ani czy po prostu nas olała :(

Posted

Z jednej strony super, że wyniki wyszły dobre, ale z drugiej strony nadal nie wiadomo co Miśkowi jest :roll: Gosiu, a wetki mają w ogóle jakikolwiek pomysł skąd to może wynikać? Są wyniki na pasożyty? 1,5kg spadku wagi przy jego wielkości i w tak krótkim czasie to naprawdę sporo.

Posted

Zawiozłam wczoraj Misia do hoteliku ,znowu żegnał mnie tymi smutnymi oczyskami.Widok przygnębiający :( stał w kołnierzu za kratą ogrodzenia i tak smutno patrzył.
W Myślenicach byliśmy jeszcze na spacerze, Misio dreptał trochę otumaniony jeszcze. Zdjęcia może uda mi się wstawić wieczorem.

Wetki nie wiedzą od czego Misiek chudnie, dostał od nich wór karmy dietetycznej , może na tym trochę przybierze, w Myślenicach bolał go brzuch więc może coś nie tak jest z jelitami .Podobnie było z Ramzesem w hoteliku, na początku na gotowanym schudł prawie 2 kg, dopiero jak zaczął też dostawać karmę to przybrał i to nawet za dużo ;) Zobaczymy jak Misiek się zachowa na tej karmie.Wiem, że to kłopotliwe dla Anetki , ale mówiła, że i tak izoluje go do jedzenia więc może nie będzie to duży problem.

Misiek może też chudnąć ze stresu , on jest cudnym przytulakiem do ludzi, ale jednak poprzednie życie łańcuchowego psa zrobiło swoje. Jak zobaczył, że człowiek jest fajny to ma problem z zostawaniem samemu. Z psami różnie bywa, potrafi się postawić i pokazać zęby.

Dla niego chyba najlepszy by był dt gdzie nie będzie innych psów i ktoś poświęcić będzie mu mógł sporo pracy , której chłopak potrzebuje żeby móc normalnie funkcjonować wśród ludzi.Tylko gdzie taki dt znaleźć :(

Posted

Zaglądam do Misia. Biduś z niego. Nie dość, że schudł, nie dość, że go pokrajali to jeszcze znowu zostawili w hoteliku. Nie wie pieseczek, że miał szczęście, że w ogóle ma gdzie mieszkać i że łańcuch już jest zamierzchłą przeszłością.