Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wybaczcie,że się nie odzywałam ale egzaminy,zajmowanie sie zwierzakami plus obrażalski komputer...
Tak imie zostało, było już wpisane w książeczkę, stwierdziłyśmy,że nie ma co mieszać, imię jest piękne i pasuje do jej egipskiego wizerunku:eviltong:
Gricia, Ritka,Grunia,Gruszka,Negri, Negruch itd.;)
Co do mamy to intrygująca sprawa ponieważ na Gricię nie kicha, nie drapie sie (to musi być przeznaczenie). Yoreczka czasem tam chce pokazać jaka jest groźna, ale nie ma problemów.Za to kocica Negrutke terroryzuje ale staramy się z tym walczyć.
Psiut oczywiście znosi wszystko co się da do swojego kojca( zrobiła z niego składzik, bo sypia w łóżku, a jak się wyciągnie to jest mojego wzrostu...)
z bardziej rozczulających historii, często jak wracamy zastajemy psinkę śpiącą z pachnącymi nami swetrami(które sama sobie z szafy wybiera).

Posted

jest bardzo odwazna i pogodna, zupelnie nie jak pies ktory wychowal się w schronisku.
ale są rzeczy których się boi takie jak miotła dozorcy, starsze panie(nie wszystkich ale na niektore reaguje tak,że nie moge jej uspokoić), no suszarka i odkurzacz:D
inne rzeczy dopiero odkrywamy, ah wystraszyla sie bardzo jak jeden pies mial dosc zabawy i zrobil sie agresywny, strasznie zaczela płakać.
chyba nie opowiadałam jeszcze o tym jak na ostatnim szkoleniu nagle pies nam znikł z pola widzenia odwracamy się a mała zasuwa na przeszkody udając ,że w ogole nas nie słyszy, biedna chciała w takim tępie przejść po kładce,że aż z niej spadła:p

Posted

A Kasia stała patrzyła i nic nie mówiła.......tamta też patrzyła i patrzyła. Na i j Kasia wybąkała - kurcze, zakochałam się........
Gdyby tam się jedna osoba, poszukująca suni do adopcji pojawiła.......pęknie, wzrok ma nieeesamowity, fakt:-)

Posted

Kasiek napisał(a):
Dla miłośników takich uszatków, na miejsce Negrity przyszła nowa :(

ona jest wielkosci nNegrity czy wieksza? wiecie cos o niej wiecej? wiek, charakter? rzeczywiscie jest troche niesamowita:)
wyglada na mlodzutką sunie

Posted

Jest młodziutką suczką..........większa i masywniejsza od Negrity. Taka ciut owczarkowata. Zadbana co ciekawe.........i jakoś tak i w kolorze i w wyrazie oczu i w ogólnie aurze.......jakaś taka jest czekoladowa. Przeurocza, garnie się do glaskania, ale nie taka hurrrrrrrraaaaaaaaa mnie głaskać, mnie. Wyciszona, spokojna, smutna, uważna.......bezkonfliktowa.

Posted

a leczeenie Negry polega na podawaniu lekarstw i gotowaniu duzej ilosci galarety z kurzych łap.
właśnie wróciłysmy z nią od weterynarza, ponieważ blizna jej sssstrasznie spuchła, podeszła ropą... nie wygląda to dobrze.
drugi problem to nietrzymanie moczu, jutro kolejna wizyta u weta.

z dobrych wiadomosci utyłyśmy 3,5 kilo;) znaczy Gruszka utyła (ja mam nadzieje,że nie;))

Posted

no to przynajmniej moze jej te biodra tak nie przeswituja... czyli robaczki powoli kapituluja?
ale widze, ze zdrowko nie bardzo... kurcze, mam nadzieje, ze ja z tego wyciagniecie... co to miejsce robi z tych stworzen...

jest jakas szansa na fotki? no i czekamy na dalsze relacje... jak tam zajecia ?

Posted

Beda fotki ale póki jej sie nie poprawi stan blizny to nie chce tego uwieczniać, naprawde nie ma sensu ,żebyście to oglądały. Prawdopodobnie jest to kaszak którego trzeba usunąć razem z torebką, problemem jest jedna brak skóry by potem móc to zszyć. Co do moczu, krwi i kału, czekamy na wyniki.

Mój zdolny piesek już awansował na zajęciach do wyższej grupy!

Posted

nie nie zadarła my tez byłyśmy bardzo zdziwione. blizna nie posiadała zadnej rany po prostu napuchła i stała się baaardzo twarda.widocznie teraz torbiel się uaktywniła.

Posted

Przepraszam dziewczyny ale studia się zaczeły więc mało czasu. Negruch ma chory układ moczowy, poza tym...Gdy ją wziełysmy wazyła 15 kilo, dziś wazy 21:loveu:

ahha a kot nie skapitulował, nadal miłości nie ma