paros Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Kasia opowiada... Pozyskałam gada w Nasielsku. Usiłowałam go niewidzieć, ale nie moglam.... :-( :-( Ma 100 lat, jakiegoś parcha jeszcze nie zidentyfikowanego, oko do usunięcia, guzy (wyglądają szczęśliwie na tłuszczaki), anemie, starte do dziąseł zęby.... Podobno całą klatkę piersiową zajmuje serduszko. Wiem, ze pewnie powinno się go uśpić, bo jest stary i bez szans na przyszłość. Ale on jest taki ufny i słodki. Może pożyje jeszcze, choć rok, dwa i może będą to jego najszczęśliwsze chwili. Jak go poznasz to też go pokochasz. Potrzebna jest pomoc finansowa na jego pobyt w szpitalu i operację oka... A Kasia nie ma na to pieniędzy. Dlaczego? Zobacz na http://www.kociswiat.org.pl Kasia założyła aukcję na allegro, aby ratować psiaka. Malutka cegiełka to niewielka wpłata i uda się uzbierać. Zajrzyj tu na allegro i pomóż Pieniądze można też wpłacać bezpośrednio na konto "Kociego Świata" z dopiskiem „Oko Zgredka” Fundacja Azylu "Koci Świat", Warszawa, Garncarska 37a konto nr 92 1060 0076 0000 3200 0095 6342 Oto bidulek :-( Quote
burbono Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Strasznie biedny piesek a nikt do niego nie zajrzał ....Konto zapisałam... Quote
lookata Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 podrzucam... wpłacajcie.. co to jest 5 złotych? dwie butelki coca-coli a dla psiaka życie!!! Quote
Ambra Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 boshe co tenpsioak musiał przezyc w swoim smutnym zyciu...:-( nie mam konta na allegro niestety, ale moze bezposrednio mi sie uda... Kasiu jestes wielka! Quote
lookata Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 lupe... Ty powinnaś wygrać jakiś konkurs banerkowy ;-) wpłacać na psiaka - ratować bidule! Quote
AśkaK Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 :-( :-( :-( Podbijam Zgredolka. To jego pokurczone ciałko...nie mogę.:-( Quote
martik b Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 jaki biedny piesulek :( a skarpety na afn nie ma, tylko to konto kociego świata? Quote
are24 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Biedny staruszek :-( Jak można , bo swój stan zapewne "zawdzięcza" jakiemuś pseudo-człowiekowi. Serce się krake.......... Quote
paros Posted June 7, 2007 Author Posted June 7, 2007 [quote name='martik b']jaki biedny piesulek :( a skarpety na afn nie ma, tylko to konto kociego świata? Nie ma skarpety, bo Kasia zajmuje się głównie kotami. Przygarnęła kilka bezdomnych psiaków i ostatnio na tymczas bidulkę Sabę z cegielni :roll: I w ten sposób pojawiła sie na Dogo :lol: Już wie, że jej bidulek ma wątek i pewnie sama coś napisze :lol: Lupe, dziękuję za śliczny banerek dla Zgredka :Rose: Psina musiała zaznać wiele złego, niech teraz zazna wszystkiego co dobre :-( Quote
agusiazet Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Ja chętnie wpłacę Pani Kasi symboliczną kwotę, ale na jej konto nie AFN, bo tych pieniedzy nie mozna zbyt łatwo odzyskać! Quote
martik b Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 agusiazet napisał(a):Ja chętnie wpłacę Pani Kasi symboliczną kwotę, ale na jej konto nie AFN, bo tych pieniedzy nie mozna zbyt łatwo odzyskać! o kurcze.. mi się jeszcze nic złego nie przytrafiło jeśli chodzi o afn :roll: ja też wpłacę parę grosików...musi być dobrze Zgredku! Quote
Ziutka Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Ja też wpłace dla Zgredka.....trzymaj się kochany....a Ty Kasiu jesteś wielka....nie dość, że tyle kotków masz, to wziełaś Naszą Sabcię na DT....ah wielkie dzięki :loveu: Quote
agat21 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Lecę na allegro. Boże, co za biedaczysko!!!! :placz: Jak się teraz ma? Quote
koci-świat Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Dziękuję, dziękuję, dziękuję! Zgredek dodatkowo okazał się głuchy jak pień. Może jakieś stare zapalenie uszu, może totalna awitaminoza któż to wie. Ze skórą trochę lepiej. Aż się nie chce wierzyć, że tam nie ma jakiejś paskudnej choroby (podobno). To "tylko" lata zaniedbania i osłabienie. Zgredek siedzi w Szpitalu na Orłowskiego w Radości. Pani doktor nie podjęła się operacji oka. Prawdopodobnie w tą środę jadę na konsultację do dr Garncarza i zobaczymy co dalej. I może Zgredzio już wtedy wróci do domu. Mam nadzieję, że będzie mu się podobało....Jeszcze długi czas musi dostawać leki, ale wolę dawać mu sama niż zastanawiać się ile w sumie zapłacę za szpital. Quote
agusiazet Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Koci świat, ja poproszę numer konta dla wpłat na Zgredka. Quote
koci-świat Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Konto jest na pierwszej stronie w pierwszym poście. Quote
agusiazet Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 koci-świat napisał(a):Konto jest na pierwszej stronie w pierwszym poście. Dziękuję, nie zauważyłam, zaraz coś przeleję. Zgredku zdrowiej! Quote
agat21 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Pomóżmy Zgredkowi!!! Pozwólmy spędzić mu ostatnie lata tak, jak powinno wyglądać całe jego życie. Quote
Recommended Posts