Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Pusia (21/14)to dwuletnia lekko terrierowata sunia średniej wielkości(ma około 40 cm). Ma sierść średniej długości która będzie wymagała regularnego szczotkowania. Nieco przestraszona miejscem do którego trafiła. Może wystraszyć się gwałtownych ruchów i podniesionego głosu. Przyjazna zarówno wobec dorosłych jak i dzieci. Z psami również się dogaduje. Mimo iż, nie czuje się zbyt pewnie uwielbia spacerki i kontakt z człowiekiem. Pozwala się wygłaskać i chętnie bierze z ręki parówki. Czesanie również nie jest dla niej problemem. Na smyczy z początku trochę ciągnie ale w trakcie spacerku się uspokaja i idzie ładnie. Nie boi się aut ani autobusów. Kontakt do opiekuna tel. 725095727 , mail: [email protected].

Edited by BlauPanda
  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem u pięknej ;) masz może więcej zdjęć Pusi? I wiesz może co działo się z nią wcześniej i jak zachwouje się w domu? Chciałabym ją zaproponować Państwu, którzy chcieli Frędzla, bo teraz mamy dwa domy dla niego. A z tego co czytam to Pusia charakterem przypomina trochę Frędzla.

Posted (edited)

Pusia to imię suni z domu ale jest nieco zestresowana i średnio na nie reaguje. Pan który ją oddał stracił mieszkanie i nie mógł się nią dłużej opiekować. Powinna umieć zachować czystość w domu. Jest przyjacielska ale potrzebuje trochę czasu na oswojenie się i nabranie pewności siebie. W schronisku ani razu nie miała zachowań agresywnych. Do pomieszczenia z boksami po spacerku wchodzi strasznie niechętnie i jak by mogła to w ogóle by nie weszła. Ostatnio jak już się znalazła w boksie pierwsze co skoczyła na posłanie i usiadła przodem do wyjścia(nieco zestresowana). Po odpięciu smyczy rozluźniła się, napiła wody i zajęła sobą. Nawet nie próbowała zwiać. Nielubi jak ktoś napina smycz np. w celu przesunięcia jej na bok. Wtedy automatycznie siada z podkulonym ogonem. Jest ciekawską spokojną sunią która lubi ruch ale nie jest jak Kula energii. Niestety zdjęć za dużo nie udało mi się zrobić. Dopiero co w sobotę ją dostałam. Jeszcze jedna dziewczyna może mieć parę jej zdjęć jak znajdę do niej maila to się zapytam czy mi je prześle. Podobno niezbyt chętnie je więc domek by się naprawdę przydał.

Edited by BlauPanda
Posted

No właśnie p. Ania mówiła ostatnio, że z tymi bonami to już tak nie będzie. Teraz jak ktoś będzie chciał psa, który nie jest wysterylizowany/wykastrowany będzie musiał poczekać aż w schronisku to zrobią.

Posted

aha. To nie za dobrze bo jeśli ona rzeczywiście mało je a domek się nie znajdzie lub jak nie zacznie się aklimatyzować w schronisku to będzie nieciekawie. Postaram się ją zważyć w najbliższym czasie. Ostatnio jak ją widziałam miała dwie pełne miski w boksie. Dobrze że na spacerku parówki je.

Posted

Dzięki za firmówkę.:) Dziś pytał się o Pusię pewien pan i w sobotę ma przyjechać ją obejrzeć tylko ważne jest żeby nie miała lęku separacyjnego bo będzie musiała trochę w domu posiedzieć jak pan w pracy będzie. Dowiedziałam się również, iż Pusia była dziś sterylizowana.

Posted (edited)

Dziś widać było że Pusia czuje się już dużo lepiej. Jak tylko mnie zobaczyła zamachała ogonkiem i od razu podeszła do krat. Po otwarciu boksu grzecznie czekała aż ją zapnę i jak się odsunęłam bez oporów zeskoczyła. Na spacerku pogoda jej nie przeszkadzała (tylko mi palce u rąk zamarzały) Jest dużo radośniejsza, chętnie przychodzi na głaskanie i parówki. Na dworze nie ma ochoty siadać ale w pomieszczeniu potrafi. Z powrotem do boksu też nie było problemu. Bez oporów weszła do pomieszczenia z boksami. Ale do boksu jeszcze sama nie wskakuje tylko trzeba ją podnieść. Dowiedziałam się dziś że Pusia dostała ostatnio czip.

Edited by BlauPanda