jotpeg Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Alfa i Zuzia']dzisiaj na bramie działek widziałam ogłoszenie: kupię działkę.:look3:[/QUOTE] trzeba było zerwać :cool1: Quote
RITA & DIANA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 Alfa i Zuzia! a może Lordowi trzeba by prędko zrobic allegro z cegiełkami, pozbierac kaske chocby na jakis holel, na tydzień dwa, albo tani płatny tymczas ot taki po kosztach, póki on jest na łańcuchu, nikt go nie zobaczy, szanse adopcyjne sa niewielkie , a jak by sie go udało zabrac z tej działki to juz jakis sukces i krok do przodu... nie myśl , ze się wymadrzam...codziennie zagladam na jego watek, myślałam też jak pomóc, ja niestety mam dwie sunie w domu , ale one nie lubia towarzystwa i psiaka wziac nie mogę! niestety! ale porozwieszam plakaty z prosbą o adopcje lub opieke tymczasową Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 szczerze mówiąc psu jest najlepiej tam gdzie teraz jest, w swoim środowisku. Ma co jeść, jest spuszczany z łańcucha, biega sobie i czasem chodzą z nim na spacer nad rzekę. Nie jest mu zimno, to pies przyzwyczajony do przebywania na zewnątrz. Dopóki nie znajdzie się kupiec na działkę albo dom dla Lorda - lepiej niech jest tam gdzie jest. Dom jak najbardziej wskazany, tymczas nie bardzo. Hotel nie. Lordowi potrzebny jest dobry, odpowiedzialny dom z cierpliwymi, najlepiej doświadczonymi psiarzami. Lord jest dość energicznym psiakiem. O finanse na karmienie też narazie nie ma się co martwić. Ale dzięki za propozycję pomocy. Jeśli znajdzie się osoba chcąca adoptować Lorda-umówię się w któryś weekend i pokażę psa. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 [quote name='jotpeg']trzeba było zerwać :cool1:[/quote] tak zrobię!:cool1: Quote
RITA & DIANA Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 w takim razie wypada tylko szukac domu stałego dla psa, skoro jego warunki bytowe nie sa takie tragiczne.... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 ma ciepłą budę ze słomą (nawet jakieś kocyki mu dali, bo słomę wyrzucał). Wolałabym nie mieszać więcej w jego ustabilizowanym życiu. Ostatnio próbowałam uszczęśliwiać na siłę działkowe koty i skończyło się to powrotem "do środowiska" części z nich. Jakoś trudno mi uwierzyć że znajdzie się dla Lorda dom:( Prawdziwy problem pojawi się kiedy znajdzie się kupiec na działkę, ale to nie prędzej niż na wiosnę. Dodatkowym atutem jest to, że działka jest droga jak szlag, może nikt nie kupi... Quote
ocelot Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Też mi się wydaje, że Lord do swojego życia jest przyzwyczajony i w gruncie rzeczy warunki jakie ma dla wielu psiaków byłyby do pozazdroszczenia. Brak mu niestety swojego człowieka, więc trzeba mu go szukać. I jak najszybciej zerwać ogłoszenie;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 ogłoszenia już nie ma. Lord nadal jest. Quote
halbina Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 :cool1::cool1::cool1: a kto?... :evil_lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 17, 2008 Author Posted January 17, 2008 tak, to koty - widziałam. Quote
jotpeg Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 wiadomo - wszystkie koty to dranie :evil_lol::loveu: Quote
ocelot Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 Wiedziałam, że koty do wszystkiego są zdolne, żeby Lorda zatrzymać na działce.;) Quote
jotpeg Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 BasiaD napisał(a):Lordzik i kotki do domku hop! bardzo słuszna teza! Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 wieje halny, wiejeee:p Quote
ocelot Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Taki wiatr czasami bardzooo przydatny jest...;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 wiatr jest bardzo przydatny. U mnie powoduje przylot weny twórczej i dodaje sił :diabloti: Lordzik czeka Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 nie ma już wiatru i nie mam sił. Quote
halbina Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 ktoś szuka kudłacza... ale w 3mieście... na watku "przygarnę psa"... Quote
Recommended Posts