Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Urodziłem się dawno, pamiętam że byłem puszystą kuleczką i wszyscy bardzo mnie kochali. Potem mówili że wszędzie gubię sierść i wybudowali mi budę na działce. Tam zamieszkałem. Tu jest całkiem pięknie, mam przytulną, małą budę i w niej mieszkam czekając aż ktoś do mnie przyjdzie. Chociaż na chwilę. Kiedyś było tu gwarno, mój pan i jego rodzina spędzali tu całe dnie, bawili się ze mną i było wesoło. Byłem ich Lordem.
Wszystko się zmieniło. Teraz ciągle czekam na pana ale on nie przychodzi. Mówią że wyjechał za granicę, że działka jest na sprzedaż. Niedawno przyjechał mój Pan! Tak się cieszyłem! Nareszcie!
On jednak popatrzył na mnie tylko i powiedział panu który daje mi jesć że ma mnie oddać do schroniska albo uśpić. Nie wiem dokładnie co to znaczy ale trochę się boję. Nie wiem czemu mnie nie chcą , przecież jestem posłuszny i wesoły, zawsze starałem się ich rozśmieszyć. :-(
Tak pięknie było kiedyś, a teraz jestem ciągle sam.

nowe, ładne zdjęcia: :cool3:
prawie sznaucer;) (smutny sznaucer)

portret2:

a co to za mały człowieczek? (macham ogonem)

siad robię :p

na mostku siedzę:razz:
no prawie owczarek pirenejski! ;)

a to moja posiadłość-leżę sobie

czesanie, obcinanie i kąpiel potrzebne-nie da sie ukryć, ale to już w domu

czemu oni mówią że mój pan nie wróci? :(

trzeba oznaczyć, okazja jest

reszta to stare zdjęcia - wtedy padało i Lord był obcięty.

tak potrafię skakać przez dziury i płoty. Czasem podkradam działkowiczom kiełbaskę z grilla ;)

Lord to kilkuletni(około 10 lat) pies. Jest bardzo pomysłowy jeśli chodzi o zdobywanie przysmaków-co świadczy o niespotykanej inteligencji. Jest średni-taki do kolan w kłębie, waży jakieś 15-17kg.
Jego właściciel wyjechał i pies pilnie potrzebuje nowego domu, tak jak mówił we wstępie.
Lord to posłuszny, wesoły pies. Tzn.wesoły jest wtedy kiedy idzie na spacer z sąsiadem, który się nim trochę zajmuje. Większość doby spędza smutny w swojej budzie wypatrując jakiejś przyjaznej duszy. To wspaniały pies-towarzysz na spacery, wulkan energii do zabaw z dziećmi, ale będzie też świetnym towarzystwem dla osoby dorosłej. Koty gania tylko "formalnie", kiedy uciekają;)
Na spacerze na łąkach biegał jak szalony, przychodził jednak grzecznie na zawołanie. Polecam psiaka, szkoda go do schroniska.

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lordus podoba się cioteczce bardzo. Domku - nie przechodx obojetnie.Lord jest w niebezpieczeństwie.
Jesli trafi do scvhroniska, pies w jego wieku ma male szanse na cokolwiek. A jakby trafił do M..... - to kiepsko.

Pomózmy mu. Jeszcze mamy szansę.