Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie wiem czy nie nadszedl juz dzien powoli sie pozegnac ze Speedym :( On sie juz meczy z oddychaniem :( byla poprawa przez 2 dni.. a od wczoraj ponownie siedzi w kacie i ciezko oddycha :placz:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wlasnie wrocilam od weta... zdecydowalismy sie na osttania probe z antybiotykiem(bardzo silny antybiotyk) jesli nie poprawi sie ze Speedym niestety ale innego wyjscia nie beda jak uspienie go :placz:
Ja sie poryczalam w gabinecie, nie wiem jak to bedzie...

Nie jestem w stanie oddac go nikomu, trudno wyrzuca mnie z domu ale Speedy nie pojedzie nigdzie poniewaz kazda zmiana miejsca i przejazd jest za bardzo ryzykowny dla jego stanu :-( Wiec speedy do ostatniej chwili bedzie u mnie mieszkal i cieszyl sie kazdym dniem a ja zrobie wszystko aby mu bylo dobrze

Posted

Speedy wczoraj przed wizyta u weterynarza:
[IMG]http://images29.fotosik.pl/216/4226989dbb7e7605.jpg[/IMG]

Speedy dzisiejszego dnia:
[IMG]http://images34.fotosik.pl/259/b737d16b4d80625a.jpg[/IMG]

Dzisiaj ma wielkiego lenia, ze wszystko wciaga na hamak i tam je :roll::shake:
tego strupka juz dzis nie ma ;)

Posted

Dorota to nie jest juz Pisklaczek :evil_lol: troche mu sie u mnie przytulo za bardzo i troche urusł.. jest nawet wiekszy od Dzidziego :evil_lol: No ale walczymy z chorubskiem wciaz :mad:

Posted

APSO tutaj jest wątek twoich dziewczyn -> [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=601[/url]
Mają już imiona? Byłaś z nimi na kontroli? Trzeba opisać ich stan zdrowia.

Posted

co do świnek długowłosych trzeba uważać :( pisze z własnego doświadczenia.
mojemu Ojejowi włosy(prawdopodobnie podczas drapania) zaplątały się w "obrączke" na tylniej łapce.Na początku tego nie zauważyłam,łapki oglądałam co tydz,żeby skontrolować pazurki.
No i wczoraj patrze-łapka opuchnięta.Przeraziłam się,że sobie w jakiś sposób złamał.
Jedziemy do weterynarza,okazało się że to te ****** włosy.Były już początki martwicy,i jeszcze kilka dni i konieczna byłaby amputacja łapki.
A ja głupia nie miałam pojęcia,że tak może się zrobić.I mam teraz straszne wyrzuty sumienia ;(

Posted

Ze Speedym jest troche lepiej (tfu tfu tfu) lek jeszcze mam podawac przez 2 dni..
a teraz mam problem ze swoim psem :grab: okazuje sie ze ma zespół jelita wrażliwego :flaming:

Posted

[quote name='Ayia']Ze Speedym jest troche lepiej (tfu tfu tfu) lek jeszcze mam podawac przez 2 dni..
a teraz mam problem ze swoim psem :grab: okazuje sie ze ma zespół jelita wrażliwego :flaming:[/quote]

O rany ,psu nie zazdroszczę....sama z tym schorzeniem walczę u siebie.:roll:
Mogę polecić podawanie zmielonego siemienia lnianego z jedzeniem.

Posted

[quote name='Ayia']mowisz ze to pomoze mu choc troche? Psiak biedny, w nocy piszcze z bolu co jakis czas biegunka :grab:[/quote]

Pomoże napewno ,złagodzi ból .Najlepiej dawać taką rozmoczoną papkę na czczo.
Jak dasz radę to go tym nakarm.To ma konsystencję kisielu. Ale len koniecznie mielony i odtłuszczony.Dawaj mu to kilka razy dziennie.
U mnie to działa.Choć jak są nawroty choroby to i tak musze brać leki.:placz:

Posted

no wlasnie pies od jutra zaczyna leki :roll: to odrazu kupie mu to siemie i strzykawka do pyska bo inaczej nie bedzie tego pil/jadl :shake:

Posted

Kalcia już podała imię Invi.
Jest prosiak do adopcji w W-wie, czterolatek. Wątek na miau: [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76009[/URL]

Posted

[quote name='pucka69']o rany, a Ty co taki oficjalny? a książka od Żywej dla mnie - gdzie? hm?[/quote]
Zmęczony jestem i piszę takie cuda. A o książce zapomniałem, miałem na głowie pół dnia koleżankę z 7-miesięczną córką - masakra. Raz na pół godziny ryki jakieś niesamowite, podobno ze zmęczenia...ciekawe zmęczenie... W efekcie myślałem głownie o tym, żeby się jak najszybciej wyrwać na miasto...
Jak ci się spieszy, to podrzucę jutro.
Apso- gdzie Ty te świnki ogłaszasz, że tak szybko znajdują domy?

Posted

Dzis zważyłam cale towarzystwo i sie zalamalam :oops::roll:

Speedy: 531g
Dzidzi: 671g
Spinter: 1003g
Brandy: 963g
Bibi: 1005g

Speedy schudl.. tydzien temu wazyl 600g :shake: