Ayia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 nie wiem czy nie nadszedl juz dzien powoli sie pozegnac ze Speedym :( On sie juz meczy z oddychaniem :( byla poprawa przez 2 dni.. a od wczoraj ponownie siedzi w kacie i ciezko oddycha :placz: Quote
Ayia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Wlasnie wrocilam od weta... zdecydowalismy sie na osttania probe z antybiotykiem(bardzo silny antybiotyk) jesli nie poprawi sie ze Speedym niestety ale innego wyjscia nie beda jak uspienie go :placz: Ja sie poryczalam w gabinecie, nie wiem jak to bedzie... Nie jestem w stanie oddac go nikomu, trudno wyrzuca mnie z domu ale Speedy nie pojedzie nigdzie poniewaz kazda zmiana miejsca i przejazd jest za bardzo ryzykowny dla jego stanu :-( Wiec speedy do ostatniej chwili bedzie u mnie mieszkal i cieszyl sie kazdym dniem a ja zrobie wszystko aby mu bylo dobrze Quote
invictus hilaritas Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Ayia mam nadzieje ze jednak ten antybiotyk pomoze.. Bezradnosc jest najgorsza.. Trzymaj sie !! Quote
kalcia Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 oh kurcze, fatalne wiesci.. trzymaj sie i niech Speedy sie trzyma :-( Quote
Ayia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Speedy wczoraj przed wizyta u weterynarza: [IMG]http://images29.fotosik.pl/216/4226989dbb7e7605.jpg[/IMG] Speedy dzisiejszego dnia: [IMG]http://images34.fotosik.pl/259/b737d16b4d80625a.jpg[/IMG] Dzisiaj ma wielkiego lenia, ze wszystko wciaga na hamak i tam je :roll::shake: tego strupka juz dzis nie ma ;) Quote
kimera Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Och, jaki on jest śliczny! To peruwianka, nie rozetka. I jaki duży, mój Pisklaczek :). Zdrowiej, pusiu. Quote
Ayia Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Dorota to nie jest juz Pisklaczek :evil_lol: troche mu sie u mnie przytulo za bardzo i troche urusł.. jest nawet wiekszy od Dzidziego :evil_lol: No ale walczymy z chorubskiem wciaz :mad: Quote
seledynek Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 APSO tutaj jest wątek twoich dziewczyn -> [url]http://www.swinkimorskie.eu/forum/viewtopic.php?f=14&t=601[/url] Mają już imiona? Byłaś z nimi na kontroli? Trzeba opisać ich stan zdrowia. Quote
kajolka Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 co do świnek długowłosych trzeba uważać :( pisze z własnego doświadczenia. mojemu Ojejowi włosy(prawdopodobnie podczas drapania) zaplątały się w "obrączke" na tylniej łapce.Na początku tego nie zauważyłam,łapki oglądałam co tydz,żeby skontrolować pazurki. No i wczoraj patrze-łapka opuchnięta.Przeraziłam się,że sobie w jakiś sposób złamał. Jedziemy do weterynarza,okazało się że to te ****** włosy.Były już początki martwicy,i jeszcze kilka dni i konieczna byłaby amputacja łapki. A ja głupia nie miałam pojęcia,że tak może się zrobić.I mam teraz straszne wyrzuty sumienia ;( Quote
Korenia Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 Kimera bardzo potrzebuję tych ulotek co masz je w podpisie, a one nie działają :( Możesz mi wyslać na maila [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ? Byłabym wdzięczna :) Quote
pucka69 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 [URL]http://www.guinealynx.info/pdf/Ulotka.pdf[/URL] Quote
Ayia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Ze Speedym jest troche lepiej (tfu tfu tfu) lek jeszcze mam podawac przez 2 dni.. a teraz mam problem ze swoim psem :grab: okazuje sie ze ma zespół jelita wrażliwego :flaming: Quote
Bajon Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Ayia']Ze Speedym jest troche lepiej (tfu tfu tfu) lek jeszcze mam podawac przez 2 dni.. a teraz mam problem ze swoim psem :grab: okazuje sie ze ma zespół jelita wrażliwego :flaming:[/quote] O rany ,psu nie zazdroszczę....sama z tym schorzeniem walczę u siebie.:roll: Mogę polecić podawanie zmielonego siemienia lnianego z jedzeniem. Quote
Ayia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 mowisz ze to pomoze mu choc troche? Psiak biedny, w nocy piszcze z bolu co jakis czas biegunka :grab: Quote
Bajon Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 [quote name='Ayia']mowisz ze to pomoze mu choc troche? Psiak biedny, w nocy piszcze z bolu co jakis czas biegunka :grab:[/quote] Pomoże napewno ,złagodzi ból .Najlepiej dawać taką rozmoczoną papkę na czczo. Jak dasz radę to go tym nakarm.To ma konsystencję kisielu. Ale len koniecznie mielony i odtłuszczony.Dawaj mu to kilka razy dziennie. U mnie to działa.Choć jak są nawroty choroby to i tak musze brać leki.:placz: Quote
Ayia Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 no wlasnie pies od jutra zaczyna leki :roll: to odrazu kupie mu to siemie i strzykawka do pyska bo inaczej nie bedzie tego pil/jadl :shake: Quote
invictus hilaritas Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 czy ktos wie jak na imie ma kalcia?? Quote
Elurin Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Kalcia już podała imię Invi. Jest prosiak do adopcji w W-wie, czterolatek. Wątek na miau: [URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=76009[/URL] Quote
pucka69 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 o rany, a Ty co taki oficjalny? a książka od Żywej dla mnie - gdzie? hm? Quote
Elurin Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 [quote name='pucka69']o rany, a Ty co taki oficjalny? a książka od Żywej dla mnie - gdzie? hm?[/quote] Zmęczony jestem i piszę takie cuda. A o książce zapomniałem, miałem na głowie pół dnia koleżankę z 7-miesięczną córką - masakra. Raz na pół godziny ryki jakieś niesamowite, podobno ze zmęczenia...ciekawe zmęczenie... W efekcie myślałem głownie o tym, żeby się jak najszybciej wyrwać na miasto... Jak ci się spieszy, to podrzucę jutro. Apso- gdzie Ty te świnki ogłaszasz, że tak szybko znajdują domy? Quote
pucka69 Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 nie, no skąd? książek Ci u nas dostatek.ze względu na dziecko - jesteś usprawiedliwiony Quote
Ayia Posted May 27, 2008 Posted May 27, 2008 Dzis zważyłam cale towarzystwo i sie zalamalam :oops::roll: Speedy: 531g Dzidzi: 671g Spinter: 1003g Brandy: 963g Bibi: 1005g Speedy schudl.. tydzien temu wazyl 600g :shake: Quote
Recommended Posts