Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Speedy dalej na antybiotyku.. Spinter tez zalapal i dostal dzis zastrzyk :shake:
jestem poprostu na dnie.. nie mam pieniedzy wogle, rodzice juz nie chca mi pozyczac ani grosza :shake: niedlugo bede brak na kreske (czyt. w czwartek:-()

Posted

[quote name='Ayia']Speedy dalej na antybiotyku.. Spinter tez zalapal i dostal dzis zastrzyk :shake:
jestem poprostu na dnie.. nie mam pieniedzy wogle, rodzice juz nie chca mi pozyczac ani grosza :shake: niedlugo bede brak na kreske (czyt. w czwartek:-()[/quote]

A jak się czuje Speedy, lepiej mu chociaż trochę?
Ile Ci potrzeba na czwartek?

[B]pucko [/B]- czy pokazuje Ci się jakiś komunikat przy próbach wejścia na caviarnię? Co się dokładnie dzieje jak próbujesz wchodzić?
Skoro nie działa tez Skype, to może jest problem z komputerem, nie wiem...

Posted

mam wirusa na komputerze, jestem odcieta od neta ;( teraz siedze u tesciow wiec pozwolilam sobie skorzystac z internetu ;)

caviarnia miz nowu nie dziala , wiec nie wiem co tam sie dzieje.. :(

widzialam ze stona juz dziala, pozwole sobie tutaj napisac kilka moich uwag:
dzial o nas:
Jesteśmy [B]właśnie[/B] w trakcie .... - wykreslilabym wyraz wlasnie, jakos mi tu nie pasuje..

Psy, koty… wiemy wszyscy, że potrzebują one pomocy – trafiają - usunelabym kwadraciki ;)

mam nadzieje ze nikt mi za zle nie bedzie mial tych uwag , ale:
[QUOTE]
Psy, koty… wiemy wszyscy, że potrzebują one pomocy – trafiają do schronisk, lądują na ulicy... Ale świnki morskie? Komu mogą przeszkadzać te małe, sympatyczne zwierzęta? Tymczasem również te miłe, niekłopotliwe gryzonie, potrzebują pomocy ludzi dobrej woli
[/QUOTE]

zmienilabym wstep.. trzeba troszke nad tym popracowac, cos dopisac, jakis niedosyt czuje..ten fragment nie pasuje do reszty..

poza tym akapity by sie przydaly i jakies odstepy bo tekst sie zlewa..

akapity i odstepy tycza sie takze statutu..

no i przestala dzialam mi strona :/

Posted

[quote name='Karena']A jak się czuje Speedy, lepiej mu chociaż trochę?
Ile Ci potrzeba na czwartek?

Speedy odpukac lepiej, nawet zaczol do dziewczyn gruchotac ;) nie wiem ile bo nie wiem co bedzie robione..

Posted

no dziala mi strona internetowa ;)

ciag dalszy moich uwag- karena mam nadzieje ze nie masz mi za zle?

umowa adopcyjna:

Moze cos w tym stylu moglo by byc???

Jeśli chcesz zaadoptować świnke morską na początek odpowiedz na kilka pytań. Pytania adopcyjne zostały stworzone po to, abyś zrozumiał odpowiedzialność, jaką na siebie bierzesz.
Prosimy o szczerą odpowiedź na wszystkie pytania. Aby przyśpieszyć początkowe rozmowy dotyczące adopcji - odpowiedz na zadane przez nas pytania i prześlij ankietę na naszego maila (dostępny w dziale Kontakt). Zastrzegamy sobie prawo do nie wydawania świnki morskiej osobie, która w naszej ocenie, nie jest odpowiednim opiekunem dla zwierzęcia.

1. Czy jesteś pełnoletni? Jeśli tak – czy podpiszesz umowę adopcyjną?
2.Jeśli jesteś niepełnoletni czy Twoi opiekunowie zgadzają się na adopcję i czy podpiszą umowę adopcyjną?
3. Czy zdajesz sobie sprawę, że świnka morska żyje do 10 lat i czy jesteś przygotowany na to, że przez ten czas będziesz się nią musiał opiekować?
4. Czy masz co zrobić ze świnką – w razie wyjazdu na wakacje – rodzina, zaprzyjaźnieni sąsiedzi, znajomi – którzy mogliby zaopiekować się zwierzątkiem w razie Twojego wyjazdu?
5. Czy jesteś finansowo przygotowany na utrzymanie świnki? Czy – jeśli świnka zachoruje i będzie wymagała leczenia – pójdziesz z nią do lekarza weterynarii i czy liczysz się z ewentualnymi kosztami?
6. Czy wiesz, ze świnka potrzebuje przestrzeni i nie może być trzymana np. w klatce po myszy, chomiku lub innej – małej?
7. Czy wiesz, że świnki, to zwierzęta stadne i najlepiej im, gdy są co najmniej we dwie?
8. Czy zamierzasz wypuszczać czasem świnkę żeby mogła sobie pobiegać?
9. Czy masz lub miałeś kiedyś inne świnki?
10. Czy masz inne zwierzęta? Jakie?
11. Czy masz węża i zamierzasz .... sam wiesz co? Jeśli nie masz – to pytanie nie jest w stanie Cię obrazić.
12. Czy ktoś z rodziny jest alergikiem?
13. Czy wszyscy członkowie rodziny (mieszkający z Tobą) wyrazili zgodę na adopcję świnki morskiej?

Wszyscy chętni, którzy chcieliby adoptować świnke morską umieszczoną na naszej stronie, mogą to zrobić po podpisaniu [B]umowy adopcyjnej.[/B] Umowe adopcyjną może podpisać tylko i wyłącznie osoba pełnoletnia. Jeżeli nie ukończyłaś/eś 18 lat, umowe adopcyjna podpisują Twoi opiekunowie (rodzice). Tu możesz przejrzeć umowę adopcyjną, którą otrzymasz do podpisania, jeśli zdecydujesz się na adopcję jednego z naszych podopiecznych.
Adopcja świnek morskich jest bezpłatna..

(tu bylby wzor umowy albo mozna dac plik do sciagniecia umowy tak jak maja to inne fundacje)

dopisalam 2 pytania- moga byc??

aa i mam prosbe by tekst obojetne jaki byl wyrównany ;)

Posted

W Rudzie Śląskiej dwie dorosłe świnki szukają nowego domu. Co prawda, jest to aukcja allegro z niemałą ceną, ale oddający zastrzega, że nie zależy mu na pieniądzach, tylko na tym, żeby świnki trafiły do dobrego domu.
[url]http://www.allegro.pl/item348188336_swinki_morskie.html[/url]

Posted

aaa i mozna by bylo jeszcze tam dopisac:

Odbiór świnki morskiej
Świnki morskie mieszkają w różnych częściach naszego kraju, w Warszawie, Krakowie, Wroclawiu, Poznaniu, Lubinie oraz w Łodzi. Jeżeli sam nie mozesz przyjechać po świnke morska, pomożemy Ci w transporcie świnki. Pamietaj - Odległośc nie jest problemem !!! Nie wysyłamy świnek pocztą !!

w zywieniu moze mozna dopisac jake karmy zalecamy/ proponujemy ?? i np napisac co mozna swince podawac do jedzenia,: jakie warzywa ,jakie owoce ?? aa napisac cos o suszonych lisciach, galazkach, korze itp ??

w czytelni jest blad: ramka bercika jest pol zolta a pol zielona..

w download: swinki morskie sa wspaniale - nie wiem o co w tym chodzi bo nie moga tego sciagnac.. co jest w tresci?? moze temat warto zmienic??

Posted

A co wizytami przed i po adopcyjnymi? Rezygnujemy z tego, czy nadal będą? Jeśli tak, powinna być o tym mowa już w dziale "przed adopcją". Niestety, ale czasami ludzie reagują "alergicznie" na wiadomość o zobowiązaniach i tym, że będą ona egzekwowane. Po co marnować czas na osoby, które zgłaszają się do adopcji, ale z wymaganiami, a potem uciekają obrażone na wiadomość o dokumentach i inspekcjach. Niech od razu wiedzą, jakie są wymagania od nich.

Posted

Caviarnia mi tez jakiś czas dzisiaj nie działała - nie wiemy dlaczego.

Invictus, kimero - dzieki za cenne uwagi. Nie zamierzam się na nikogo obrażać, krzyczeć itp. :evil_lol:
Niektórych rzeczy po prostu nie dostrzegałam, skupiając się na technicznej stronie przedsięwzięcia i na tym, żeby przed Dniem Ziemi strona ruszyła.

To wszystko, o czym napisałyście będzie uzupełniane. Tylko proszę Was o cierpliwość. Myślę, że w weekend będę miała więcej czasu.

[B] co do tekstu na pierwszej stronie[/B] - to tekst Elurina i nie chcę bez jego zgody nic poprawiać. Wszelkie uwagi dotyczące tekstów, artykułów proszę kierujcie do ich autorów.

[B] Co do tekstów i artykułów[/B] - będę szczera, wolałabym dostawać od Was gotowe teksty na stronę (np. te o żywieniu, o wizytach przedadopcyjnych itd.), bo po prostu nie wyrobię czasowo, żeby je pisać. Chcę się raczej skupić, przynajmniej na razie, na stronie technicznej. Tym bardziej, że dostałam "fuchę" od szwagierki i mam do napisania pracę o dowodach na istnienie Boga wg św. Tomasza z Akwinu, a Tomaszek do najlżejszych nie należy, więc zajmie mi to trochę czasu :lol:

[B] Co do ramki Bercika[/B] - u mnie jest brązowa :roll:
Czy jeszcze ktoś widzi zieloną?

Posted

Co jakiś czas, z niezrozumiałych względów, pod linkiem do GL wyskakuje plansza błędu. Potem wraca do normy, ale może rzeczywiście lepiej byłoby treść zamieścić na stronie.
"Świnki morskie są wspaniałe" to skrócona do jednej strony dużym drukiem ulotka o pielęgnacji świnek. Napisana jest prostszym językiem i obejmuje same podstawy. Moim zdaniem kierowana jest do młodszego opiekuna. Mam plik u siebie na dysku.

U mnie też ramka jest brązowa, a ze strony linki do GL otwierają się prawidłowo. Można od razu otworzyć plik w PDF.

Posted

opis tego co się u mnie dzieje na caviarni:

[B]1. wpisuje adres[/B]
[B]2. pojawia sie strona www[/B]
[B]3. klikam forum[/B]
[B]4. pojawia sie [/B]
[B]5. klikam jakikolwiek watek[/B]
[B]6. pojawia się :[/B]

Forbidden
You don't have permission to access /forum/search.php on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

--------------------------------------------------------------------------------
Apache/2.2.8 (Unix) mod_ssl/2.2.8 OpenSSL/0.9.8b mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 Server at [URL="http://www.swinkimorskie.eu"]www.swinkimorskie.eu[/URL] Port 80

[B]7. po kliknięciu w "odśwież" pojawia sie:[/B]

Nie można wyświetlić strony
Strona, której szukasz, jest w tej chwili niedostępna. Witryna sieci Web może mieć problemy techniczne lub może być potrzebna zmiana ustawień przeglądarki.
--------------------------------------------------------------------------------
bla bla bla

Posted

u tesciow aktualnie mam internet explorer.. nic mi nie dziala ;(

to moze zamiast "Świnki morskie są wspaniałe" napisac: Ulotka o pielegnacji swinek dla najmlodszych albo cos w podonym stylu??

Edit: pucka a ja mam caly czas twoj 7 pkt.. i nie moge wejsc ani na strone ani na forum.. tragedia ;(

Posted

Napiszę artykuł o żywieniu świnek. Większość i tak już została powiedziana na forum, ale trzeba to zebrać. I chciałabym ten materiał uzupełnić o wiadomości o świeżych ziołach (roślinach zielnych), jakie można podawać świnkom, czyli czego szukać na łąkach, a nawet czystych trawnikach. Zdjęcia powinny być oryginalne, więc postaram się coś pstryknąć, choć o tej porze roku dużo nie rośnie. Może macie, albo moglibyście zrobić zdjęcia różnych babek, mleczów, pokrzyw, koniczyn, rodzajów trawy, etc?

Posted

[quote name='invictus hilaritas']jak bede na swoim komputerze to sprobuje ;) tesciowej nie bede nic grzebac w komputerze.. zaraz musze znikac, a mam prosbe.. napiszcie jak swinki u hanan - dobrze sie czuja??[/quote]
z tego co czytałam jest coraz lepiej :)