PALATINA Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 A ja jestem na zabój zakochana w Lukierku. Nawet kiedyś, dawno temu marzyła mi się świnia dokładnie w tym kolorze! Ale nie mam warunków na prosiaczki, niestety... Zwłaszcza, że to są długowieczne zwierzątka. Quote
pucka69 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 TO NAPEWNO po mojej wizycie wczorajszej tak sie szybko oswajają :) Quote
Elurin Posted July 4, 2007 Author Posted July 4, 2007 [quote name='APSA'][COLOR=Silver][COLOR=Black]Elurin, miałeś jakieś wieści od muminków baniochowych?[/COLOR][/COLOR][/quote] Nie,Apsa. Spróbuję jutro zadzwonić, może się czegoś dowiem. Na moje oko to nie są ludzie, którzy rozumieją takie podejście jak nasze, co nie przeszkadza im być dobrymi opiekunami prosiąt. Zresztą widziałaś faceta, sama wiesz. Quote
invictus hilaritas Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 Ania z bytomia zaklpala kremowego ;) a bounty jak narazi dogaduje sie z mama , nie wyglada to zadobrze wiec Lukierek i As nadal szukaja domkow.. Quote
invictus hilaritas Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 chyba ze Ania w razie czego zdecyduje sie na innego :) Quote
invictus hilaritas Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 a tak sobie przypomnialam - jaka wit c mialam w aptece kupic dla prosiaczkow? i ile kropel sie podawalo??? Quote
pucka69 Posted July 4, 2007 Posted July 4, 2007 cebion lub juvit. zacząć od 3 kropli - co miesiac zwiekszac o 1 kroplę - dobic do 10 kropli - i zatrzymac sie na tej ilości - i tyle podawac docelowo Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 dla przypomnienia do adopcji zostaly 2 swinki: [B]AS[/B] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/IMG_1393.jpg[/IMG] [B]Lukierek[/B] [IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/zwierzaki/mIMG_1394.jpg[/IMG] Quote
Elurin Posted July 5, 2007 Author Posted July 5, 2007 Prawdopodobnie w sobotę będą kolejni świnkochłopcy. Jutro będę wiedział na pewno. A później mają być samiczki, więc wreszcie co poniektórzy się doświnią:evil_lol: Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 :megagrin: :megagrin: :megagrin: :megagrin: :cunao: :cunao::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: :laola: Quote
Aniuś Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 O jejciu... jakie piękne są te prośki... Szczególnie Lukierek... Niedawno miałam samiczkę o umaszczeniu aguti... Mam do nich szczególny sentyment :lol: . Choć ten beżowy prosiek też mi się bardzo podoba... Ja chcę już się doświnić :razz: . Szkoda, że muszę jeszcze poczekać... :roll: Quote
Kitka20 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Witam Do wtorku już niedaleko raptem pięć dni (ech jak mi się dłuży) w związku z tym mam pytanko, umówił się ktoś z Zasadzkas by podrzucić jej na dworzec świnki z samego rana?? Quote
AnQ Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 A co z moją Balbinką :???:? Dalej nie wiadomo co z transportem :sad:? Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 super to moze ania zdecydowalaby sie na innego ?? wkoncu AS tez jest kremowy :) Quote
pucka69 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [B]UWAGA!!! WAŻNE!!![/B] byłam u dr Mileny na przeglądzie Bobika ( wszystko ok) i opowiedziałam p. Milenie o naszych świnkach z eksperymentu. Dowiedziałam sie, ze jesli miały podawane wapno w dużych ilościach to w przyszłości mogą mieć problemy z nerkami ( kamienie nerkowe) i dlatego ważne jest aby dawać TYM KONKRETNYM ŚWINKOM więcej siana niż ziarna, nawet kosztem tego, że świnki byłyby mniejsze - bo siano zawiera fosfor, który powoduje usuwanie wapna z organizmu. Druga sprawa - dobrze byłoby gdyby świnki dostawały karmę - SUPA GUINEA ( EXCEL), ponieważ w tej karmie jest dobry stosunek fosforu do wapnia: [URL="http://www.megavet.sote.pl/go/_category/?idc=%228_57%22&sess_id=b08d343185f533b2ecf0bdaa2564ee2e"]http://www.megavet.sote.pl/go/_category/?idc=%228_57%22&sess_id=b08d343185f533b2ecf0bdaa2564ee2e[/URL] tylko - kurcze - gdzie to mozna kupić? ja przed chwilą kupiłam karmę i mam jej jeszcze mnóstwo - a w tym sklepie w necie - od 100 zł zakupy. w lecznicy na białobrzeskiej zabrakło. Elurin - spytaj w lwojej lecznicy, a ja Mileny jeszcze zapytam skad wziac te karme. Ps. Apso! Jak tam ? Bo nie wiem czy wiecie, ale Apsa dziś miała obronę !:) Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 no tak ale my chyba nie wiemy co one mialy podawane? Quote
zasadzkas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Pucka, mój Harry umarł na kamicę, właśnie przez kiepskie żarcie, przed majową interwencją. Poważna sprawa. Pilnujcie diety, bo nie zoperują świniaczkowi cewki moczowej, w Polsce nikt tego podobno nie robił, tylko na tchórzofretce, choć Milena pewnie by się podjęła. Niestety, tamtego dnia Harry nie doczekał dr bo miała dyżur wieczorem. Oj, zmartwiłaś się świniakami. Piwka bezalkoholowego można im dawać, sprawdzałam ;) Mało, i koniecznie bezalkoholowe. Quote
pucka69 Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 można też szyszki chmielu - do kupienia w sklepach zielarskich. Elurin mówił, że wapno testowano. No nie panikujcie - one malutkie, niedługo wapno dostawały - trzeba zmniejszyc ilosc wapna w organizmie i bedzie ok ;) Quote
zasadzkas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ja przepraszam, że straszę, ale mam powody. Jeśli będzie dieta pilnowana, będzie wszystko dobrze. Dlatego tam jęczę. Sorry, muszę :oops: Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 przypomnialam sobie ze duzo osob na forach pisalo o tej karmie Burgess Supa Guinea Pig Excel i bardzo byli zadowoleni, tylko ze bardzo ciezko jest ja dostac.. i nie straszcie mnie bo zawalu dostane.. juz zaczelam myslec o sprzedazy duo cavia i zakupieniu za 100 tej karmy :mad: Quote
Ania z Bytomia Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='Ania z Bytomia']kilka dni nie zaglądałam na forum a tu takie rzeczy sie dzieją ? :cool3: czemu nie grzmicie ? :mad: jutro jade do swojej matki, kilka metrów dalej mieszka BoUnTy, podejde do niej i jeśli zechce to przekonam jej mame do adopcji świneczek ( a wierzcie mi mam dar przekonywania :cool3: :eviltong: ) w takim bądź razie mi została jedna świnkoosoba do wyboru :p [B]więc ją zamawiam ! Kremik ma już zaklepany domek[/B], jak tylko dogadam sie z mamą BoUnTy to zaraz dam znać i jak co razem pojedziemy do krakowa :evil_lol: ja choć młodo wyglądam to na 90 % przekonam mame BoUnTy aby "puściła" ją ze mną do krakowa, w sumie jestem pełnoletnią dzieciatą mężatką :razz: a na kiedy byłby możliwy odbiór prosiaczków w krakowie ? może też miasto uda nam sie zwiedzić ;) dawno nie byłam w krakowie :eviltong:[/quote] APSA - dziękuję :placz: ja sie nie odzywałam ? :-(:mad: cytat powyżej jest wczorajszy :shake: niestety nie mam jak cały dzień siedzieć na dogo i obserwować co sie dzieje... smutno mi :-( mój maluch już mu nadał imie :oops: dzisiaj namawiałam TZ na wycieczke do krakowa po odbiór prosiaczka, on też sie w nim zakochał... :shake: no cóż... trudno sie mówi :-( będą kolejne :-( Quote
invictus hilaritas Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 Ania a maly kremowy ci sie nie podoba ani lukierek? Quote
Recommended Posts