Sara2011 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 [IMG]http://i44.tinypic.com/2vkm2wg.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/hramv7.jpg[/IMG] [IMG]http://i40.tinypic.com/2e6eble.jpg[/IMG] [IMG]http://i39.tinypic.com/14ugnck.jpg[/IMG] [IMG]http://i41.tinypic.com/2uqds15.jpg[/IMG] Quote
Bonsai Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Piękne fotki, zarówno rutty, jak i Sary. Choć na tym ostatnim zdjęciu Milka wygląda na gigant psa. ;) Quote
Sara2011 Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 [quote name='Bonsai']Piękne fotki, zarówno rutty, jak i Sary. Choć na tym ostatnim zdjęciu Milka wygląda na gigant psa. ;)[/QUOTE] No, można pomyśleć że to prawie owczarek niemiecki:diabloti:. Ale będę unikała takich fotek do ogłoszeń:razz:. Quote
Bogusik Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Jejku,ale śliczna z niej dziewczynka i ma tak niesamowicie białą sierść!A te oczęta?!Cudne fotki!!!! Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 W dniu dzisiejszym Milka była u weta. Oto rezultaty tej wizyty: -waga 7kg -wiek ok. 1,5 roku -po przeglądzie i osłuchaniu wetka stwierdziła że sunia jest zdrowiutka Milka była bardzo grzeczna i dzielna, dała sobie wszystko przy sobie zrobić, nie wyrywała się, nie warczała, nie kręciła się. Na koniec dała wetce buzi:-). Kupiłam małej szelki bo wydaje mi się ze w nich będzie bezpieczniej, sunia została zaszczepiona na wściekliznę i wirusówki, kupiłam kropelki na pchły (bo niestety są), adresówkę (na razie wkręcaną bo innych nie było ale będę musiała zamówić jej na allegro grawerowaną bo te zakręcane niestety się odkręcają), została też wyrobiona suni książeczka (jestem w szoku że wet dolicza sobie 4 zł za książeczkę:crazyeye:). Za całość zapłaciłam 121 zł, rozpiskę wydatków zrobię w 2 poście ale rachunek wkleję dopiero we wtorek kiedy go sobie zeskanuję w pracy bo w domu nie mam skanera. Odrobaczona została w dzień przyjazdu ale tabletki na robale mialam w domu więc nie będę tego umieszczała w rozliczeniach. Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Milka dzisiejszą noc przespała prawie idealnie, kilka razy się budziła aby zmienić pozycję na legowisku, sprawdziła czy jestem i dalej spała. Z zachowaniem czystości jak na razie spisuje się też bardzo dobrze, po wczorajszej nocnej jednej kałuży przez cały dzień nie było żadnej wpadki, po dzisiejszej nocy też czyściutko i dzisiaj też czystość 100% :-). Co prawda z racji urlopu częściej z psiurami wychodzę ale Milka juz chyba załapała że na dworze załatwia się swoje potrzeby:-). W ogóle jest o wiele spokojniejsza, już sobie w dzień leży i podsypia, nie tak jak pierwszego dnia że nie usiadła na tyłku tylko cały czas się kręciła. Quote
Bonsai Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Wspaniale, że mała się aklimatyzuje. To często jest problem z psami, które mieszkały w boksie i nie wychodzily na spacery, że załatwiają się w domu. Na szczęście dość łatwo to odwrócić, bo pies instynktownie nie załatwia się tam, gdzie żyje. :) Co do wydatków, pomyślę jak by tu pomóc, bo to na pewno nie koniec kosztów. ;) Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 @Poker, jeśli możesz zgłoś proszę Milkę do Sterylkowej Skarbonki na sterylizację, koszt 260 zł. Sterylka odbyła by się w : [B]Biomedlek Dariusz Chomiak ul. Kosynierów Gdyńskich 20g 66-400 Gorzów Wlkp.[/B] [URL]http://www.weterynarz-gorzow.pl/[/URL] Wprawdzie to 260 zł to jest koszt samej sterylki, do tego dojdzie koszt antybiotyków- 60zł ale to ja już sama zapłacę. Ubranko posterylkowe gdzieś mam to się wykorzysta to stare, nie trzeba będzie ponosić jeszcze dodatkowo 30zł. Chciałabym sunię ciachnąć w piątek w przyszłym tygodniu, boję się ze mi może z cieczką wyskoczyć:mad:. Quote
Poker Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Same dobre wiadomości. Oby tak dalej. Zaraz ustawię małą na sterylkę. Sara, wiesz ,że faktura ma być wystawiona na Vivę? Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='Poker']Same dobre wiadomości. Oby tak dalej. Zaraz ustawię małą na sterylkę. Sara, wiesz ,że faktura ma być wystawiona na Vivę?[/QUOTE] Dzięki Poker. Jeszcze nie czytałam jak ma być wystawiona faktura ale poczytam:-). Quote
Poker Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Zgłosiłam, czekamy na odpowiedź [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto?p=21715883#post21715883[/url] Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='Poker']Zgłosiłam, czekamy na odpowiedź [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/184498-AKCJA-STERYLIZACJA-WZNAWIAMY-!-Tymczasowe-konto?p=21715883#post21715883[/URL][/QUOTE] Bardzo dziękuję:-). Wyczytałam że nadal na Ostatnią Szansę mają być faktury. Coś tam ma się zmienić ale jeszcze niby jest po staremu. Quote
Poker Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Mamy pokrycie na 260 zł kosztów sterylki. :multi: Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='Poker']Mamy pokrycie na 260 zł kosztów sterylki. :multi:[/QUOTE] Bardzo, bardzo pięknie dziękuję Poker:calus:. To w takim razie w przyszły piątek ciachamy:-). Quote
Bonsai Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Poker']Mamy pokrycie na 260 zł kosztów sterylki. :multi:[/QUOTE] Super!!! Dziękujemy Poker!!! :) Quote
halszka Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Zaglądam i ja :) Prześliczna,mądra sunia :loveu: myślę,że szybko znajdzie domek i za to trzymam :kciuki: Quote
Bonsai Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='halszka']Zaglądam i ja :) Prześliczna,mądra sunia :loveu: myślę,że szybko znajdzie domek i za to trzymam :kciuki:[/QUOTE] Będziemy w domkach przebierać, zobaczycie. :) Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='Gabi79']Melduję się u ślicznej Milki:loveu:[/QUOTE] Witaj Gabi79 na watku u Milki:multi:. Quote
Gabi79 Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Sara2011']Witaj Gabi79 na watku u Milki:multi:.[/QUOTE] Cała przyjemność po mojej stronie:loveu: Quote
Anula Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Sara podaj mi na pw dane do przelewu,część pokryję pierwszych wydatków związanych z Milką. Quote
Sara2011 Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 [quote name='Anula']Sara podaj mi na pw dane do przelewu,część pokryję pierwszych wydatków związanych z Milką.[/QUOTE] Anula, serdecznie dziękuję ale nie umiałabym przyjąć od Ciebie pomocy wiedząc że sama masz na BDT Sawankę której musisz kupować leki na serduszko i dodatkowo chorego Mikiego. Na razie finanse Milki są właściwie na zero ale została już zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona i "oglądnięta" przez weta za pieniążki od kochanej Meli. Za sterylkę będzie zwrot ze Skarbonki Sterylkowej a to dzięki kochanej Poker. Ja dopłacę tylko za antybiotyki 60 zł. Potem jeszcze chciałabym sunię zaczipować i być może jakaś kasa na transport będzie potrzebna do DS (bo nie wiadomo gdzie mała znajdzie domek) ale to może któraś Cioteczka jakiś bazarek zrobi, zobaczymy:-). Na razie nie jest źle:-). Quote
Bonsai Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Kurczę, z moimi finansami już ciężko, ale może zwrócimy się o pomoc do Baloniarek, a zwrot bym pokryła ja? Tylko trzeba by wstawić bannerek do pierwszego postu przekierowujący do wątku Baloniarek. Hm, co Ty na to Sara? Quote
Anula Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 [quote name='Sara2011']Anula, serdecznie dziękuję ale nie umiałabym przyjąć od Ciebie pomocy wiedząc że sama masz na BDT Sawankę której musisz kupować leki na serduszko i dodatkowo chorego Mikiego. Na razie finanse Milki są właściwie na zero ale została już zaszczepiona, odpchlona i odrobaczona i "oglądnięta" przez weta za pieniążki od kochanej Meli. Za sterylkę będzie zwrot ze Skarbonki Sterylkowej a to dzięki kochanej Poker. Ja dopłacę tylko za antybiotyki 60 zł. Potem jeszcze chciałabym sunię zaczipować i być może jakaś kasa na transport będzie potrzebna do DS (bo nie wiadomo gdzie mała znajdzie domek) ale to może któraś Cioteczka jakiś bazarek zrobi, zobaczymy:-). Na razie nie jest źle:-).[/QUOTE] Dla nas zaczął się Nowy Rok a wraz z nim nowe życie.Miki bardzo nas pociągnął finansowo w starym Roku.Na razie nie przewidujemy wydatków większych dla Mikusia,ponieważ to co zostało zrobione jest zrobione i nic więcej się nie da zrobić.Sawanka została wsparta bazarkami przez Poker,sharka i b-b,a więc nie jest tragicznie,jedynie Cardisure muszę kupować.Karmę suchą też ma zapas.W każdym razie,gdyby była krytyczna sytuacja finansowa to ja się włączę w pomoc.Wiem jakim jesteś wspaniałym BDT,takim BDT warto pomagać. Quote
Bogusik Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Moja ręka i oko też na "pulsie" i w razie potrzeby też wspomogę "groszem" naszą całuśną Mileczkę :smile: Quote
Recommended Posts