Jump to content
Dogomania

Nuka z E7 , podejrzenie raka łapy– ma DOM - trzymajcie kciuki .Nuka dziekuje WAM .

Recommended Posts

Posted

MALWA - Nuka była u dr Jagielskiego 8 stycznia - cała relacja 2 strony wstecz /watek nie jest długi ;) /

nie konsultowałabym psa przez @ jak chodzi o podejrzenie raka i po to wszystkie zbiórki aby miała na leki i kolejne badania wyznaczone na 29 stycznia .

______________________\

uzupełniam wydatki na leki z apteki - paragony za wykupione leki /stan na dzisiaj 18.01/

pierwszy paragon z dnia 09.01 - na 99,73 zł
potem 10.01 - dokupione 3 opakowania antybiotyku /bo wtedy nie było tyle w aptece / - 36, 60 zł

potem dokupione siemię lniane - 3,40 zł /15.01/
i dzisiaj lek na biegunkę zgodnie z zaleceniem dr Jagielskiego - 7,99 zł /18.01/

_________

zaraz rozliczenie :) na dzień dzisiejszy

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obecnie – na dzień 18 styczeń sytuacja finansowa Nuki wygląda tak :

wpłaty na konsultację i badania Nuki u dr Jagielskiego
i część kosztów paliwa za transport :

mdk8 - 20 zł :smile: - 9.10
DiunaB - 10 zł - wpłacone 9.01
Tianku - 50 zł - wpłacone 9.01
agusiazet - 100 zł - wpłacone 9.01
unixena 60zł ( w ramach cegiełki bazarkowej) - wpłacone 9.01
dor_cia 35zł ( w ramach cegiełki bazarkowej) - wpłacone 9.01
joteska - 50 zł - wpłacone 9.01
anonimowy darczyńca - 100 zł - wpłacone 9.01
pomoc skarpety Talcott - 120 zł – wpłacone 10.01
/wątek skarpety Talcott - http://www.dogomania.pl/forum/threads/185536-Skarpeta-im-Talcott-szuka-odpowiedzialnego-skarbnika! /
beka – 50 zł – wpłacone 14.01

suma wpłat : 595 zł

wydatki :
- 8.01 - 124 zł – I wizyta u dr Jagielskiego /paragon /
- 9.01 - 99, 73 zł - wykupione leki w aptece /paragon/
- 10.01 – 36.60 zł – 3 opakownia antybiotyku /paragon /
- 15.01 – 3,40 zł – dokupione siemię lniane /paragon /
- 18.01 – 7,99 zł – lek na biegunkę /paragon /

suma dotychczasowych wydatków związanych z wizytą u dr Jagielskiego i leczeniem Nuki :
271, 72 zł

zostało : 323, 28 zł

pozostałe wydatki :
- 8.01 - 170 zł - transport Szydłowiec Warszawa i z powrotem - opłacony przez Magdę i Łukasza, którzy przyjechali z Lublina i zwieźli Nukę na badania do W-wy

BAZARKI pomocowe na badania, leki , hotelik , paliwo :

- w trakcie rozliczania - od joteska - http://www.dogomania.pl/forum/threads/249973-SZYBKI-bazarek-dla-kobietek-i-ich-psiaków-NUKA-z-podejrzeniem-guza-potrzebuje-pomocy

TRWAJĄCE :
- od Tianku i Kama210 - http://www.dogomania.pl/forum/threads/250160-dla-Nuki-z-podejrzenem-raka-na-badania-transport-ubrania-kapcie-do-19-01-g-22?p=21754033#post21754033

- cegiełkowy od MALWA - http://www.dogomania.pl/forum/threads/250298-CEGIEŁKOWY-Z-NAGRODĄ-DLA-NUKI-Z-PODEJRZENIEM-RAKA-ŁAPY-do-31-01-g-22-00

DEKLARACJE co miesięczne NA HOTELIK

- Nuka musi mieć podawne leki 5 razy dziennie / w hoteliku od 11.01 /
/cały czas szukamy DT za karmę i wet z dobrym dojazdem na konsultację do dr Jagielskiego/

joteska – 100 zł /miesięcznie

BRAK deklaracji na 350 zł :(

Posted

Agusiazet,wystarczy ,że wejdziesz na podane forum,zarejestrujesz się,zalogujesz i zaraz możesz licytować...Na tę chwilę cena kalendarza wynosi 25 zł,jeśli osiągnie cenę 30 zł,to transport będzie gratisowy!Serdecznie zapraszam jako organizatorka tego bazarku!Dor_cia,bardzo dziękuję za wrzucenie linku do bazarku na dogo!!!Pamiętałam,ale ogarniałam licytacje po weekendzie!:lol:

Posted

[quote name='agusiazet']powyższego bazarku chciałabym zalicytować kalendarz za 30 zł, ale nie wiem jak:-(

zapraszam na owczarka po kalendarz, naprawdę warto.
a-tka napisała jak zalicytować - startuj na bazarek i przebijaj :lol:

Posted

[quote name='a-tka']MALWA,szykuje się malutki bazarek dla Nuki pod koniec tego tygodnia lub na początku następnego na owczarku.pl,mam kilka rzeczy,które wystawię,kilka fantów obiecała i owczarkowa DONnka,już teraz serdecznie cioteczki zapraszam!

[quote name='joteska']a-tka, zostały jeszcze niezlicytowane fanty na bazarku nr 1 dla Nuki od DONnki, ja mam 2 obrózki szyte przez Taks równiez z tego bazarku, które tez chetnie na bazarek przeznaczę, jeszcze Dor_cia proponowała kalendarz owczarkowy :)

Moje fanty już wstawiłam :)
Te, które nie sprzedały się na bazarku na dogo + dodatkowe :)
I ciągle szukam następnych ;)

[quote name='dor_cia']Właśnie powstał na owczarku kolejny bazarek dla Nuki :lol:
Zapraszamy http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=24215&PID=1267443

I hula już na całego :happy1:
ZAPRASZAMY !!!

[quote name='agusiazet']powyższego bazarku chciałabym zalicytować kalendarz za 30 zł, ale nie wiem jak:(

Kalendarz osiągnął już cenę 35 zł :oops:

[quote name='Diuna B.']A jest możliwa licytacja z dogo a bazar owczarka?
Bo ja bym chciała książkę,, Co twój pies chciałby Ci powiedzieć ' za wywoławczą na początek za wywoławczą

Trudno jest ogarnąć licytację na dwóch forach, zwłaszcza jeśli w grę wchodzą fanty, na które jest wielu chętnych
Pod sam koniec bazarku to wręcz niemożliwe, bo wymaga natychmiastowych reakcji ;)
Dlatego a-tka i ja zachęcamy do rejestracji na forum owczarek.pl
To nic nie kosztuje i zajmuje chwilę, a profil może się jeszcze kiedyś przydać choćby przy okazji następnych bazarków :razz:

Posted

Mieszkam w Chorzowie, to jest obok Katowic, gdyby ktoś się nie orientował.
Mówiąc "szkoda że mieszkam tak daleko i nie jestem mobilna" miałam na myśli siebie jako DT.

Byłam już DT dla Czakusia, który znalazł szczęśliwy dom w Warszawie. Przeprowadziłam się, zrobiłam remont, i mogę wrócić do bycia DT.
Jedyny warunek bycia u mnie to pies musi umieć zachować czystość w domu, ale myślę że Nukuś nie będzie z tym miała problemu, bo to ewidentnie domowa sunia. I owczareczka, a ja na ONkach się wychowałam :)

Ogranicza mnie w tej chwili tylko obóz sportowy w lutym, 9-23, nie miałabym jej jak wziąć ze sobą.

Więc za żarcie i weta mogłaby u mnie być.
Żarcie może mieć suche, jeśli będzie taki prikaz, albo będę jej robić domowe, którego jestem zwolenniczką (ryżyk z surowym mięskiem i warzywka).
Nie zostawałaby sama dłużej niż 4-5 godzin i to też nie codziennie. Jeśli będzie wymagała jakiejś pracy "behawioralnej" to troszeczkę też potrafię.
Z kwestią medyczną nie ma problemu, jedyne z czym nie miałam styczności to ewentualne robienie zastrzyków, ale jeśli to byłoby niezbędne to nie sądzę, żeby było to coś, czego nie jestem się w stanie nauczyć (wiadomo że do żyły się pakować nie będę, jak coś mam zaprzyjaźnionego weta jakieś 300m ode mnie).

Nie mam innych zwierząt w domu, Nukuś byłaby jedyna.

Posted

dor_cia :) może wkleisz na bazarek owczarkowy fanty, które nie zostały zlicytowane z tego bazarku? lub jakie sie pomieszczą ;) została tylko jedna zielona obrózka ale za to spokojnie wymiar owczarkowy ;) fanty zlicytowane mają w nagłówku kto je zlicytował, a te co nie maja pusta pola :) opisy są przy fotkach, taki sam mam nick na owczarku ale zdjęć nijak nie umiem wkleic:evil_lol: i nie zawsze uda mi sie zalogować:crazyeye:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/249973-SZYBKI-bazarek-dla-kobietek-i-ich-psiaków-NUKA-z-podejrzeniem-guza-potrzebuje-pomocy

na bazarku nr udało sie zebrać 389, 40zł bardzo dziękujemy:Rose:

Posted

Raczyna napisał(a):
Mieszkam w Chorzowie, to jest obok Katowic, gdyby ktoś się nie orientował.
Mówiąc "szkoda że mieszkam tak daleko i nie jestem mobilna" miałam na myśli siebie jako DT.

Byłam już DT dla Czakusia, który znalazł szczęśliwy dom w Warszawie. Przeprowadziłam się, zrobiłam remont, i mogę wrócić do bycia DT.
Jedyny warunek bycia u mnie to pies musi umieć zachować czystość w domu, ale myślę że Nukuś nie będzie z tym miała problemu, bo to ewidentnie domowa sunia. I owczareczka, a ja na ONkach się wychowałam :)

Ogranicza mnie w tej chwili tylko obóz sportowy w lutym, 9-23, nie miałabym jej jak wziąć ze sobą.

Więc za żarcie i weta mogłaby u mnie być.
Żarcie może mieć suche, jeśli będzie taki prikaz, albo będę jej robić domowe, którego jestem zwolenniczką (ryżyk z surowym mięskiem i warzywka).
Nie zostawałaby sama dłużej niż 4-5 godzin i to też nie codziennie. Jeśli będzie wymagała jakiejś pracy "behawioralnej" to troszeczkę też potrafię.
Z kwestią medyczną nie ma problemu, jedyne z czym nie miałam styczności to ewentualne robienie zastrzyków, ale jeśli to byłoby niezbędne to nie sądzę, żeby było to coś, czego nie jestem się w stanie nauczyć (wiadomo że do żyły się pakować nie będę, jak coś mam zaprzyjaźnionego weta jakieś 300m ode mnie).

Nie mam innych zwierząt w domu, Nukuś byłaby jedyna.

Chyba wspaniała oferta dla Nuki:) Czy nikt na nią nie zwrócił uwagi?

Posted

Kama, wysłałaś już do mnie fakturkę za sterylkę Nuki ? Masz mój adres ???
A może wolicie przeznaczyć pieniądze ze SKARPETY OWCZARKOWEJ na coś innego np zakup specjalistycznej karmy, leków lub pokrycie kosztów leczenia ?

Posted

Dzieje się i będzie się dziać:lol:,fantów nowych przybywa!!!!Zapraszamy,a zwłaszcza te cioteczki,co to lubią kamizelki szydełkowe!Będzie super oferta w piątkowy wieczór.ale na razie na owczarku cicho,sza!:cool1:

Posted

[quote name='dor_cia']Właśnie powstał na owczarku kolejny bazarek dla Nuki :lol:
Zapraszamy http://www.owczarek.pl/forum/forum_posts.asp?TID=24215&PID=1267443

super , dziekujemy :)

[quote name='agusiazet']To ja jeszcze dla Nuki na hotelik przez rok 25 zł deklaruję. Poproszę o dane do przelewu na PW, przeleję jeszcze za styczeń:)

to duże wsparcie . dzieki wielkie ,

[quote name='agusiazet']Chyba wspaniała oferta dla Nuki:) Czy nikt na nią nie zwrócił uwagi?

już piszę , na pewno każdy zwrócił tylko niekiedy czasu brakuje aby byc na bieżąco i odpisywać

[quote name='DONnka']Kama, wysłałaś już do mnie fakturkę za sterylkę Nuki ? Masz mój adres ???
A może wolicie przeznaczyć pieniądze ze SKARPETY OWCZARKOWEJ na coś innego np zakup specjalistycznej karmy, leków lub pokrycie kosztów leczenia ?

fakturę ma wysłać wetka co ją sterylizowała , jutro do niej

[quote name='a-tka']Dzieje się i będzie się dziać:lol:,fantów nowych przybywa!!!!Zapraszamy,a zwłaszcza te cioteczki,co to lubią kamizelki szydełkowe!Będzie super oferta w piątkowy wieczór.ale na razie na owczarku cicho,sza!:cool1:

dzieje się , oj dzieje :) super

Raczyna - dzieki za propozycję , brzmi sensownie :)

tylko .. ja nie zagwarantuję zchowywania przez Nukę czystości od smego początku , niewykluczone że bedzie ją trzeba nauczyć , albo będzie gites od razu - na razie to na "dwoje babka wróżyła"
dpbrze że byłaby jedynaczką, bo z tymi psami to różnie bywa

Piotrek z hotelu mówi że jest zmiana , bo jak do niego trafiła to była nakręcona tylko na obszczekiwanie psów , a człowieka miała w du..pie . Teraz jest ponoć trochę lepiej - już jakoś bardziej ma "fradję " z kontaktu z człowiekiem a już mniej szczeka w kojcu jak widzi inne psy na wybiegu lub przechodzące obok kojca

29 stycznia Nuka jedzie ponownie do dr Jagielskiego - bedziemy wtedy dokładniej wiedzieć na czym stoimy - mam nadzieję .

Więc trzymaj miejscówkę jakby co , 29 stycznia wiecej bedziemy wiedzieć ,
a jakbyś podtrzymała decyzję to po obozie mogłby do Ciebie trafić ...
zobaczymy ... bo jeszcze to zchowywanie czystości

a ten psiak Czakuś - ma wątek na dogo ?

zaraz niespodziewajka :)
mam nowe foty na @ z hotelu dzisiejsze

Posted

a-tka napisał(a):
Dzieje się i będzie się dziać:lol:,fantów nowych przybywa!!!!Zapraszamy,a zwłaszcza te cioteczki,co to lubią kamizelki szydełkowe!Będzie super oferta w piątkowy wieczór.ale na razie na owczarku cicho,sza!:cool1:

Na owczarku słówkiem nie pisnę :razz:
Ale tutaj Wam powiem, że a-tka to szydełkowa czarodziejka :happy1:
Warto się zarejestrować na owczarku choćby po to, żeby kupić coś z Jej wyrobów :)