Jump to content
Dogomania

ZAGŁODZONY, 4 lata NIE WYCHODZĄCY Z KOJCA RUDYY już w SUPERR DOMKU!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

cześć, to i ja przyszłam się przywitać :D
groszem nie śmierdzę :oops: ale przyznam, że sytuacja jest mega, przeczytałam pierwsze posty i w porównaniu z tymi filmikami to NIEBO A ZIEMIA! :crazyeye: jestem pod wrażeniem, a Rudzielec prześliczny, taki dostojny misiek :loveu:

a mam pytanie z głupiej ciekawości - po co szkoleniowcu ta rakieta tenisowa? :cool3: to jest do odwracania psiej uwagi, czy odpierania ewentualnego 'ataku' w przypadku paniki na smyczy?

Posted

mnie tez rakieta zastanawia...ale może Pan Szkoleniowiec na kort sie wybierał? ;)
swoją droga-mój pies gryzie smycz jak za wolno z nim biegnę (czytaj-zawsze jak biegamy i puszczę go luzem ;) ), a biegania przy rowerze uczę go bezskutecznie już ładnych kilka lat (no, może nie tak zupełnie bezskutecznie-siniaki, stłuczenia, kontuzje różniste-oczywiście, po mojej stronie ;) )

Jestem pod wielkim wrażeniem Rudego!!! I gratuluję Panu Szkoleniowcowi...i dziękuję :)

Posted

na tym pierwszym filmiku mam wrażenie, że się lekko zasłonił tą rakietą przed Rudziakiem, nie sądzę, że to jakieś 'narzędzie zbrodni' :cool3: no ale zastanawia mnie intensywnie dlaczego akurat rakieta :D czy to ma trzymać psa na dystans w razie "w"?

fakt faktem, szkoleniowiec niesamowity, po tym, jak pisałyście, że Rudy za cholerę nie da nałożyć sobie obroży..

Posted

wiesz...u mnie rolę takiego "straszaka" pełni zapalniczka-a właściwie chyba jej zapach? nie wiem-wystarczy,że pokażę-od razu spokój-swoją droga, na mojego 15 letniego syna zapalniczka też działa i działała zawsze...

Lu_Gosiak pewnie nam wyjaśni sprawę rakiety, jak tu się doczołga ;)

Posted

zapalniczka na syna?! :D

ja swojego psa ganiam czymkolwiek w sprayu :diabloti: tzn. spryskiwacz z wodą, jakiś środek do czyszczenia, dezodorant - oczywiście w niego nie pryskam, ale wystarczy, że niosę albo przysunę w jego kierunku z głośnym, udawanym PSSSSS i zwiewa :diabloti:
a na darcie ryja bez powodu najlepiej działa rzucenie kapciem 5cm obok psa :loveu: polecam :loveu:

Posted

na darcie się mojej tymczasowiczki pomaga tylko wzięcie jej na ręce-wtedy się łaskawie zamyka na chwilę :)

syn się boi zapalniczki-ale to już chyba podświadomość działa? od urodzenia mu wpajałam,że ogień parzy (mieliśmy w domu piec-cyganek się toto nazywa? taki cały metalowy...panicznie się bałam,że dotknie, poparzy się...więc do znudzenia powtarzałam OGIEŃ-PARZY) tym sposobem nie ruszał też choinki-bo tam coś się świeciło-więc-parzy (ale już choinka u moich rodziców starcia z dwulatkiem nie przeżyła ;) )

Posted

mój pies się rzadko kiedy daje wziąć na ręce :cool3: chociaż są postępy!

siedzę tak i oglądam Rudego o wpół do drugiej w nocy... jak mi go żal :placz: co pies musiał czuć przez te lata, taki otępiały, sterczący w zagrodzie?

Posted

u mnie Zośka nie ma wyjścia-na wózku śmiga ;) Hades-noszę go na rączkach jak dziecko (mix polskiego gończego z mastiffem), tylko Tolek jakos nie bardzo lubi na rączki (tylko jak go cos boli to go noszę-znoszę i wnosze po schodach) :)

Ja się kiedyś zastanawiałam co miał w głowie jego właściciel???? pies w kojcu-no, ok...ale w zaspawanym kojcu???? głodzony (może chcieli go zagłodzić?)

Ja siedzę z nosem w bazarkach-szukam smyczy i obroży dla Rudego :)

Posted

jak dla mnie, to kojec zaspawali, bo może uciekał - z zaspawanego nie wyjdzie, a skoro już jest pies, to 'niech sobie tam będzie', pewnie jego pseudowłaściciel nie miał sumienia mu przywalić w łeb łopatą, bo zawsze to to szczeka, to może złodzieja odstraszy, a jak jakiś odpad został, to w przypływie łaski pan i władca rzucił psu przez siatkę... makabra :angryy: ja bym nie mogła być inspektorką TOZ-u ani nikim przeprowadzającym interwencje, bo bym tłukła tych ludzi po ryjach autetycznie...

Posted

ja byłam na 2 interwencjach-w jednej okazało się,że fałszywy alarm, w drugiej...masakra :( sunia rotka na łańcuchu półmetrowym, w budzie na małego kundelka. Dlaczego tak? bo TAK! bo pan ma gołębie i nie chce,żeby pies je zeżarł-a gołębie drogie są, a psa w spadku po dziadku odziedziczył. I dzieci ma-a wiadomo-rotek to zeżre dziecko z butami...sunia miała miskę(garnek) w misce jakies resztki pomyj, wody-niet :( ale psa oddać nie chciał...polica itd...zanim machina zadziałała, sunia wyparowała :( nie wiem co sie z nią stało, moge mieć tylko nadzieję,że właściciel został ukarany...

Posted

jestem i ja:) Rudzielec piękny :) a jaki ułożony - nasza od małego z nami a ciągnie na smyczy jakby kulig ciągnęła ;) szkoda, że pan od szkolenia tak daleko ;) Mam nadzieję, ze psiak szybko znajdzie DOBRY DOM

Posted

Dzień dobry! Ależ się cieszę,że przybyliście do Rudego:multi:
Już odpisuję na Wasze pytania-jak nie będe znac odpowiedzi, trzeba będzie poczekać na Lu_Gosiak, bo to jest Dobry Duszek Rudzielca :)

Posted

[quote name='yolanovi']Rudy piekny. Jest juz ogłaszany czy jeszcze nie ten etap? A z tą sunia rotkowa to jakas tragedia. Ciekawe gdzie się podziała...:([/QUOTE]

W zasadzie może być ogłaszany :)
Nie wiem co się stało z sunią-ale właściciele jakiś czas temu mieli yorka-kupili za 150/200zł? straciłam ich z oczu...
Ale teraz w okolicy panuje moda na ratlerki i pekińczyki :(

Posted

[quote name='Nova77']jestem i ja:) Rudzielec piękny :) a jaki ułożony - nasza od małego z nami a ciągnie na smyczy jakby kulig ciągnęła ;) szkoda, że pan od szkolenia tak daleko ;) Mam nadzieję, ze psiak szybko znajdzie DOBRY DOM[/QUOTE]

Moje też ciągną ;)
Tez się nie moge nadziwić-po takim piekle jakie przeżył, tak cudownie zrównoważony...

Co do domu, wczoraj pisałam z Lu... i pisze jej,żeby Rudy się do mieszkania w domu przyzwyczajał, bo szkoda go do kojca, a ona mi odp "JA GO DO KOJCA NIE DAM!!!" :D