Jump to content
Dogomania

Los na loterii wygrała - w Tarnowskich Górach zamieszkała!!! Wierka już w DS :):):)

Recommended Posts

Posted

Trzeba być dobrej myśli, bo przecież wiadomo, że musi być dobrze.
Dla poprawy czarnych myśli zapraszam na wątek Nusi, żeby zobaczyć króciutkie fimiki - jak moze wyglądać sytuacja po takiej operacji jaką Nusia przeszła

Posted

Wiera to niezniszczalny pies! Ona chyba nawet nie zauważyła ,że miała ten zabieg hehe . Ale po kolei

Pojechaliśmy z samego rana do wetki, Wierka przebadana, dostała głupiego Jasia ,potem narkozę. Guzek był podskórny, nie złączony naczyniami, więc poszło szybko i sprawnie. Guzek okazał się kaszakiem :)
Nie było sensu robić histopatologię , bo widać było,że nie jest złośliwy. Lecz mimo to by ukoić moje nerwy i Kasi wetka wzięła go an cytologię, która również niczego nie wykazała.

Gdy zabierałam Wierkę była już całkowicie wybudzona. Ranę ma malutką. Przygotowałam jej miejsce w boksie wewnętrznym , ale tak pieknie słoneczko świeciło, a ona była całkowicie przytomna , więc zaprowadziłam ją do jej kojca , aby się wygrzewała. No i po 30 min zaczęło się ujadanie, bo Wierka przecież czuła się dobrze i mocno była zdziwiona tym ,że jest dzień a ona w kojcu. No i przecież nic a nic jej nie jest!! Zabrałam jej legowisko na ogród , myślałam,że będzie tam leżeć , ale nie bo ona musiała chodzić za mną i resztą psów:)

Dostała dzisiaj antybiotyk, w środę jedziemy do kontroli, a za 10 dni na ściągnięcie szwów.
Za dzisiejszy zabieg, lekarstwa i wizyty kontrolne zapłaciłam 100zł.

[URL=https://imageshack.com/i/j7hb9xj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/691/hb9x.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Wierka była dzisiaj na kontroli - wszystko pięknie się goi. Dostała antybiotyk , ściągnięto jej wenflon. Za tydzień mamy wizytę kolejną i ściąganie szwów:loveu:

Nie wiem czy to wcześniej pisałam, ale kolejnym plusem Wierki jest to ,że lubi kotki. Miała okazję kilka razy zapoznać się z naszymi i nic im nie robiła, a dzisiaj dodatkowo u weta bardzo pocieszała naszego kota , który bał się badań.

GDZIE JEST IDEALNY DOMEK DLA IDEALNEGO PSA??

Posted

[quote name='Mattilu']Ideal, a do tego taki urokliwy...Kasiu, to o kotkach wpisalas do tekstu ogloszen?[/QUOTE]

Dexterka napisała 2 godziny temu - więc jeszcze nie zdąrzyłam dopisać do ogłoszeń :)
Wcześniej wspominała mi już o tym wstępnie - no ale teraz info na 100% sprawdzone więc będę dopisywała :)

A jeśli o dopisach - przelałam 100 zł za operację i dopisałam utarg z bazarku Nutusi 171,72zł link: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249935-KONIEC-rozliczam%21-Czytanie-wzbogaca-nie-tylko-umys%C5%82-do-11-01[/URL]