Mysza2 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='Gabi79']Dołączam do martwiących się, czy sikanie może być spowodowanie stresem???[/QUOTE] Może być, ale teraz jest już mniej zestresowana niż zaraz po przeprowadzkach Quote
paula_t Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Niedobrze :( Myślałam, że to podsikiwanie to jednorazowa sprawa, a tu się okazuje, że jednak Diance częściej się to zdarza :( To może być dosyć spory problem przy adopcji... Widzę, że w małym ciele wielki duch, łobuzica się w Diance obudzila:evil_lol: Quote
Panna Marple Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 Nie wydaje mi się, żeby było to spowodowane stresem-z opisów Kasi wynika, że Dianka pomału dochodzi do siebie...Wiem, że sunie mogą podsikiwać, jeśli sterylka została przeprowadzona za szybko po cieczce. Wiem, że są też sunie, które znaczą teren(posiadam takową)-jeśli Dianka nie ma problemu z utrzymaniem czystości w nocy, czyli wytrzymuje przerwę nocną, a w domu nie sika(na zasadzie kałuża, bo nie wytrzymała albo zapomniała), ale podsikuje, to może jeszcze nie do końca nie łapie o co w tym chodzi. Moja Frania tak miała, że niby nie siurała w domu, ale jednak przez jakiś czas podsikiwała. Wprowadziłam wtedy dość upierdliwą zasadę wyprowadzania jej co 2 godziny (oprócz nocy) i po jakimś czasie zadziałało Quote
AgusiaP Posted November 22, 2013 Author Posted November 22, 2013 Kasiu pięknie dziękujemy za zdjęcia :loveu: [quote name='halszka']cioteczki wyróżniłam na tydzień niunię na Morusku,może tam ktoś wypatrzy :) zaciskam kciuki i uciekam się ogarnąć bo jutro wyjazd na wesele chrześniaczki :cunao: [URL="http://up.programosy.pl/foto/wyrozdiana.jpg"][IMG]http://up.programosy.pl/foto/wyrozdiana.jpg[/IMG][/URL] Edit: [URL]http://www.morusek.pl/ogloszenia/slaskie-katowice/psy-oddam-psa-kundelki/0/[/URL][/QUOTE] Bardzo, ale to bardzo dziękujemy, jesteś kochana :loveu::loveu::loveu: [quote name='Panna Marple']Nie wydaje mi się, żeby było to spowodowane stresem-z opisów Kasi wynika, że Dianka pomału dochodzi do siebie...Wiem, że sunie mogą podsikiwać, jeśli sterylka została przeprowadzona za szybko po cieczce. Wiem, że są też sunie, które znaczą teren(posiadam takową)-jeśli Dianka nie ma problemu z utrzymaniem czystości w nocy, czyli wytrzymuje przerwę nocną, a w domu nie sika(na zasadzie kałuża, bo nie wytrzymała albo zapomniała), ale podsikuje, to może jeszcze nie do końca nie łapie o co w tym chodzi. Moja Frania tak miała, że niby nie siurała w domu, ale jednak przez jakiś czas podsikiwała. Wprowadziłam wtedy dość upierdliwą zasadę wyprowadzania jej co 2 godziny (oprócz nocy) i po jakimś czasie zadziałało[/QUOTE] Sama nie wiem co z tym siusianiem...Kasia mówiła, że to siusiu zrobiła jak ich nie było w domu...wtedy też zeżarła koszyczek i dorwała się do panela. Quote
Mysza2 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 To na lęk separacyjny wygląda może. Może jakim cudem trafi się domek gdzie stale ktoś jest. Quote
madziakato Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='Mysza2']To na lęk separacyjny wygląda może. Może jakim cudem trafi się domek gdzie stale ktoś jest.[/QUOTE]Dziewczyny, myślę, że to może być to...A ile ona sama jest w domu? ponad 8 h czy krócej? Quote
Mysza2 Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='madziakato']Dziewczyny, myślę, że to może być to...A ile ona sama jest w domu? ponad 8 h czy krócej?[/QUOTE] Nie bywa długo sama, Kasia na ogół jest w domu Quote
madziakato Posted November 22, 2013 Posted November 22, 2013 [quote name='Mysza2']Nie bywa długo sama, Kasia na ogół jest w domu[/QUOTE]To dobrze. ja zostawiałam swojego łpaka, który też miał/ma taki problem najpierw na 10 min. samego, potem 15, 20, za grzeczne czekanie zawsze smaczki, nagrody. Nie jestem ekspertem, ale czasem to pomaga.... Quote
AgusiaP Posted November 23, 2013 Author Posted November 23, 2013 Kasia praktycznie cały czas jej w domu ;) Quote
dorcia2 Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Cudna sunieczka:loveu: prawdziwa modelka [QUOTE]To na lęk separacyjny wygląda może[/QUOTE] Ciocia Mysza2 ma rację , jakby posikiwała bez względu na porę doby to przyczyny mogłyby być różne:problemy fizjologiczne, infekcja, nadmierna pobudliwość powodująca przyspieszenie przemiany materii i problem z dotrzymaniem do następnego spacerku:niewiem: , u Dianki to najprawdopodobniej reakcja na nieobecność opiekuna:-( moja sunia i piesek też posikiwały ,ale piesek był 17 letnim starowinką a sunia zaczęła posikiwać po przebytej operacji układu rozrodczego i nie była młódką :placz: Quote
Awit Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 A badanie moczu miała robione? Może warto zrobić, nie ważne czy sika jak zostaje sama, czy nie sika w nocy, ale badanie moczu to podstawa. Nie pamiętam czy było pisane że było robione. Może ma jakiś stan zapalny, a jak zostaje sama to i stres i trudniej jej wytrzymac. Quote
Mysza2 Posted November 23, 2013 Posted November 23, 2013 Nie miała robionych badań, ale z tego co Kasia mówiła Agusi to to się zdarzyło tylko raz jak wszyscy wyszli z domu. Gdyby przyczyna była fizjologczna to zdarzałoby się częściej. Dzwoniła pani z Katowic zainteresowana Dianką, ale koniecznie chcą wcześniej zobaczyć ją na żywo. Nigdy wcześniej nie mieli psa, ani u siebie ani w domach rodzinnych. W domu jest 8 letni chłopczyk i córka 17 lat. Wyjazd (średnio daleki) do Dianki raczej Pani nie zainteresował, od razu spytała czy nie mamy jakiś innych psów bliżej. Pani miła i pełna entuzjazmu, ale z wiedzą na temat psów raczej z oderwanych od rzeczywistości filmów. Oczywiście starszy pies nie, tylko taki "dorosły" rok, półtora:roll: Jakbyście dziewczyny miały w bliskiej okolicy młodą bidę (ale bezproblemową) to piszcie. Obiecałam pani że prześlę jej na maila linki Quote
Gabi79 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='Mysza2']Nie miała robionych badań, ale z tego co Kasia mówiła Agusi to to się zdarzyło tylko raz jak wszyscy wyszli z domu. Gdyby przyczyna była fizjologczna to zdarzałoby się częściej. Dzwoniła pani z Katowic zainteresowana Dianką, ale koniecznie chcą wcześniej zobaczyć ją na żywo. Nigdy wcześniej nie mieli psa, ani u siebie ani w domach rodzinnych. W domu jest 8 letni chłopczyk i córka 17 lat. Wyjazd (średnio daleki) do Dianki raczej Pani nie zainteresował, od razu spytała czy nie mamy jakiś innych psów bliżej. Pani miła i pełna entuzjazmu, ale z wiedzą na temat psów raczej z oderwanych od rzeczywistości filmów. Oczywiście starszy pies nie, tylko taki "dorosły" rok, półtora:roll: Jakbyście dziewczyny miały w bliskiej okolicy młodą bidę (ale bezproblemową) to piszcie. Obiecałam pani że prześlę jej na maila linki[/QUOTE] Chyba nie ma czego żałować, że Dianka nie trafi do tej rodziny. Jakoś żadna sunia nie przychodzi mi do głowy. Quote
AgusiaP Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Ja też miałam wczoraj telefon od Państwa z Tychów. Młode małżeństwo, na razie bez dzieci. Mieli wcześniej psiaki jak mieszkali z rodzicami. Pani rozumie, że na początku może przytrafić się wpadka z siusianiem, ale chciałby, żeby piesek nie niszczył w domu. Obiecałam jej, że poproszę Kasię, żeby sprawdziła w następnym tygodniu, jak Dianka będzie się zachowywała jak zostanie sama w dom. Trzeba to jeszcze sprawdzić a ja mam do Pani dzisiaj wieczorkiem dzwonić i umówić się na wizytę. Quote
Gabi79 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='AgusiaP']Ja też miałam wczoraj telefon od Państwa z Tychów. Młode małżeństwo, na razie bez dzieci. Mieli wcześniej psiaki jak mieszkali z rodzicami. Pani rozumie, że na początku może przytrafić się wpadka z siusianiem, ale chciałby, żeby piesek nie niszczył w domu. Obiecałam jej, że poproszę Kasię, żeby sprawdziła w następnym tygodniu, jak Dianka będzie się zachowywała jak zostanie sama w dom. Trzeba to jeszcze sprawdzić a ja mam do Pani dzisiaj wieczorkiem dzwonić i umówić się na wizytę.[/QUOTE] Bardzo jestem ciekawa, jak się sprawy potoczą Quote
ajw Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Trzymamy kciuki za domek :kciuki::kciuki: A propo niszczenia, moje szkraby dziś rozpruły miśka na drobny mak, i jakie zadowolone, jakby nigdy nic:razz:urwisy kochane :loveu: Quote
AgusiaP Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 Trzymajcie kciuki ;) jutro jedziemy z Elunią po pracy na wizytę ;) ajw i za to je kochamy :loveu: Quote
Gabi79 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='AgusiaP']Trzymajcie kciuki ;) jutro jedziemy z Elunią po pracy na wizytę ;) ajw i za to je kochamy :loveu:[/QUOTE] Aguś, czekałam (nie)cierpliwie na wieści, co z wizytą. Trzymam kciuki z całych sił!!!!!!!!!! Quote
AgusiaP Posted November 24, 2013 Author Posted November 24, 2013 [quote name='Gabi79']Aguś, czekałam (nie)cierpliwie na wieści, co z wizytą. Trzymam kciuki z całych sił!!!!!!!!!![/QUOTE] Zadzwonię do Ciebie jak tylko wyjdziemy ;) Quote
Gabi79 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='AgusiaP']Zadzwonię do Ciebie jak tylko wyjdziemy ;)[/QUOTE] Ok!!! Tak mi się marzy, żeby to był TEN domek!!! Quote
Mysza2 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='Gabi79']Ok!!! Tak mi się marzy, żeby to był TEN domek!!![/QUOTE] Mnie też Gabuniu. Tej pierwszej pani podesłałam linki psiaków z Katowic i Sosnowca i mam nadzieję że jakaś bida jednak znajdzie u nich miejsce. Quote
Mysza2 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 [quote name='AgusiaP']ajw i za to je kochamy :loveu:[/QUOTE] Tak jest:) I nie wyrzucamy jak jest jakiś problem, tylko albo główkujemy jak go rozwiązać, albo przyjmujemy na klatę:):) Quote
Gabi79 Posted November 24, 2013 Posted November 24, 2013 Przepraszam Diankę za offa, ale spójrzcie jaka bida i jakie niektórzy mają poglądy nt. pomocy potrzebującemu psu [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248960-Koszmar%21-sunia-onkowata-z-rowu-ci%C4%99zko-ranna-zag%C5%82odzona-z-martwymi-p%C5%82odami-POMOCY[/url] Quote
madziakato Posted November 25, 2013 Posted November 25, 2013 A może tu by domek znalazła? zobaczcie. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247579-Małopolska-Przygarnę-suczkę-mikro-sunie-do-4kg!!!!!?p=21582574#post21582574[/URL] Quote
Recommended Posts