kika22 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 (edited) [TABLE="width: 916"] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"] [B][FONT=&]II Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych VII International Dog Show [/FONT][/B][B][FONT=&]Kielce, dn. 9-10.11.2013[/FONT][/B] [B][FONT=&]Termin przyjmowania zgłoszeń - [/FONT][/B][B][FONT=&]15.10.2013[/FONT][/B] [COLOR=gray][FONT=&] [/FONT][/COLOR][FONT=&]OPŁATY -[B]Wystawcy krajowi:[/B][/FONT][FONT=&] [/FONT][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] za pierwszego psa (z katalogiem) [/FONT][B][FONT=&]120 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] za każdego następnego (bez katalogu) [/FONT][B][FONT=&]110 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] za psa w klasie baby, szczeniąt i weteranów oraz Int.Champ. (bez katalogu) [/FONT][B][FONT=&]50 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] za psa rasy polskiej (bez katalogu) [/FONT][B][FONT=&]1,23 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] Najlepsza Para Hodowlana (bez katalogu)[/FONT][B][FONT=&] 50 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] Najlepsza Grupa Hodowlana (bez katalogu) [/FONT][B][FONT=&]50 zł[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]-[/FONT][/B][FONT=&] konkurs Młody Prezenter (bez katalogu) [/FONT][B][FONT=&]20 zł[/FONT][/B][FONT=&] [/FONT] [B][COLOR=#A6A6A6][FONT=&]UWAGA![/FONT][/COLOR][/B][COLOR=#A6A6A6][FONT=&] * Nie przyjmujemy opłat na wystawie. * Przyjęte i umieszczone w katalogu zostaną wyłącznie zgłoszenia tych psów, za które opłaty wpłyną na konto oddziału do dnia [B]20.10.2013[/B]. * Psy nie umieszczone w katalogu nie będą dopuszczone do oceny na wystawie. * Złożenie zgłoszenia zobowiązuje do uiszczenia opłaty za udział w imprezie, nawet jeśli zgłoszony pies/suka nie weźmie w niej udziału. * Brak wpłaty w terminie za psa/sukę rasy polskiej, zobowiązuje właściciela do uiszczenia opłaty jak za pierwszego psa z katalogiem, czyli [B]120 zł[/B]. * Zmiana klasy lub wycofanie zgłoszenia jest możliwe tylko do dnia [B]15.10.2013 r[/B]. na pisemną prośbę właściciela psa/suki.[/FONT][/COLOR] [B][FONT=&]Ceny biletów wstępu dla zwiedzających:[/FONT][/B][FONT=&] - normalny:[B] 10 zł[/B] - ulgowy dla dzieci i młodzieży do 14 roku życia: [B]5 zł[/B] [B]Ceny biletów parkingowych:[/B] - samochody osobowe: [B]20 zł[/B] [B]Godziny otwarcia Targów:[/B] - obsługa wystawców: [B]od godz.08.00[/B] - rozpoczęcie wystawy: [B] od godz.10.00[/B] [B]Dojazd do targów:[/B] - autobusem MPK - linie: [URL="http://ztm.kielce.pl/rozklady/rozklady/linie.htm"][COLOR=blue]rozkłady jazdy autobusów MPK Kielce[/COLOR][/URL] [B]25[/B], [B]36[/B], [B]110[/B] (przystanek Zakładowa), [B]37[/B], [B]54[/B], [B]112[/B] (przystanek Batalionów Chłopskich III), [B]9[/B], [B]32[/B] (przystanek Łódzka/Przęsłowa) - samochodem - [URL="http://www.targikielce.pl/index.html?k=main&s=mapa"][COLOR=blue]mapa[/COLOR][/URL] [/FONT] [B][FONT=&]Związek Kynologiczny w Polsce - Oddział w Kielcach[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B][B][FONT=&]25-328 Kielce, ul. Śląska 10[/FONT][/B][B][FONT=&] [/FONT][/B] [B][FONT=&]WAŻNE INFORMACJE DLA WYSTAWCÓW:[/FONT][/B][FONT=&] [B]1.[/B] Wszystkie psy podlegają obowiązkowej kontroli weterynaryjnej, która będzie miała miejsce przy wejściach do poszczególnych pawilonów. Psy muszą być zaszczepione przeciwko wściekliźnie. Szczepienie przeciwko wściekliźnie uważa się za ważne po upływie 21 dni od daty zakończenia pierwszego szczepienia wykonanego u zwierzęcia powyżej 3 m-ca życia. W przypadku kolejnych szczepień przeprowadzanych regularnie w odstępach zalecanych przez producenta szczepionki (dawki przypominające), szczepienie uzyskuje ważność w dniu podania dawki przypominającej. Jeśli właściciel lub osoba odpowiedzialna za psa nie posiada zaświadczenia o dokonaniu ostatniego szczepienia zwierzęcia zgodnie z zaleceniami producenta szczepionki, kolejne szczepienie jest odpowiednio traktowane jako pierwsze szczepienie i nabywa ważności po upływie 21 dni od daty jego wykonania. Wszystkie przybywające na wystawę psy muszą być zdrowe klinicznie. [B]2.[/B] Na terenie wystawy nie mają prawa przebywać psy nie będące uczestnikami wystawy. [B]3.[/B] Przez cały czas trwania wystawy psy muszą przebywać pod opieką wystawcy. [B]4.[/B] Wystawca osobiście odpowiada za wszystkie szkody wyrządzone przez psa. [B]5.[/B] Wystawca jest zobowiązany przedstawić psa do oceny w odpowiednim czasie i ringu wg programu podanego w katalogu. W przeciwnym razie pies traci prawo do oceny. [B]6.[/B] Na wystawie i terenach przyległych obowiązuje bezwzględny zakaz sprzedaży szczeniąt. [B]7.[/B] Na terenie wystawy są do dyspozycji płatne miejsca parkingowe.[/FONT] [/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [TR] [/TR] [TR] [TD="width: 25%"][/TD] [TD="width: 75%"][/TD] [/TR] [/TABLE] Edited October 15, 2013 by kika22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shetanka Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Będę na tej wystawie, mogę wystawić psiaka. Kontakt do mnie: [email][email protected][/email] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysia Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Ja na wystawie będę z moim baby. Zdumiewa mnie tylko fakt przymusu szczepienia p/wściekliźnie od 3 m-ca życia psa. Kto przy zdrowych zmysłach to napisał i zatwierdził? przecież maluchy szczepi się na wirusówki trzykrotnie. Ostatnie szczepienie wykonuje sie w trzecim miesiacu życia. Potem musi nastąpić spora przerwa aby móc zaszczepić na wścieklizne. A szczeniąt nie szczepi się mieszanymi szczepionkami z powodu ich szkodliwości! A najzdrowiej dla malucha jest go p/wściekliźnie zaszczepić dopiero po upływie 6-go miesiaca życia. Moje baby będzie miało niecałe 4 m-ce i od szczepienia ostatniego na wirusówki minie dopiero 3 tyg. Nie będzie szczepione na wścieklizne. To co? Nie zostaniemy wpuszczeni? Paranoja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sota36 Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Terminy przedluzono- zgloszenie do 22.10. , oplaty do 27.10. Pysia- mialam ten sam problem- wystawialam z baby i musialam zaszczepic pakietem:(Wetowi sie to bardzo nie podobalo,, ale moglam przeciez zrezygnowac z wystawy i czekac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysia Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Ja nie zaszczepię pakietem. Bardziej mi zależy na psie niż na wystawach. Po prostu będzie to ostatnia wystawa baby. Pojadę, ale jak nie wpuszczą to zrobię piekiełko ;) Bo ktoś te durnoty przecież wymyślił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borderterrier Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Poszukuję tranosportu z Warszawy na sobote z malym psem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysia Posted October 20, 2013 Share Posted October 20, 2013 Ja zadzwoniłam do swojego oddziału ZK i transport znalazłam migiem ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vpassione Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 [quote name='Pysia']Ja na wystawie będę z moim baby. Zdumiewa mnie tylko fakt przymusu szczepienia p/wściekliźnie od 3 m-ca życia psa. Kto przy zdrowych zmysłach to napisał i zatwierdził? przecież maluchy szczepi się na wirusówki trzykrotnie. Ostatnie szczepienie wykonuje sie w trzecim miesiacu życia. Potem musi nastąpić spora przerwa aby móc zaszczepić na wścieklizne. A szczeniąt nie szczepi się mieszanymi szczepionkami z powodu ich szkodliwości! A najzdrowiej dla malucha jest go p/wściekliźnie zaszczepić dopiero po upływie 6-go miesiaca życia. Moje baby będzie miało niecałe 4 m-ce i od szczepienia ostatniego na wirusówki minie dopiero 3 tyg. Nie będzie szczepione na wścieklizne. To co? Nie zostaniemy wpuszczeni? Paranoja....[/QUOTE] Mnie bez problemu wpuścili na 3 wystawy z szczeniakiem w wieku 3, 5 i 6 miesięcy bez szczepienia p/wściekliźnie. Przy ostatnim razie pan wet trochę kręcił głową, że jednak już powinno być szczepienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chein Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Będę jako handler w dwa dni, oczywiście służę pomocą :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zabka10 Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 [quote name='borderterrier']Poszukuję tranosportu z Warszawy na sobote z malym psem[/QUOTE] Jadę na wystawę w sobotę z Tychów mamy miejsce! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riven Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Ja będę z Airedale Terierką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 jakie miejskie autobusy jeżdżą z okolic dworca PKP w kierunku targów kieleckich? wiem, ze w pierwszym poście są podane konkretne numery, ale dla mnie nie jest to do końca jasne - jak jest ktoś z Kielc proszę o rozjaśnienie mi - skąd najlepiej jechać - w pobliżu dworca PKP i czym. Z góry dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 [quote name='panbazyl']jakie miejskie autobusy jeżdżą z okolic dworca PKP w kierunku targów kieleckich? wiem, ze w pierwszym poście są podane konkretne numery, ale dla mnie nie jest to do końca jasne - jak jest ktoś z Kielc proszę o rozjaśnienie mi - skąd najlepiej jechać - w pobliżu dworca PKP i czym. Z góry dzięki.[/QUOTE] to nie jedziesz z Anią? oni w niedzielę się wybierali.. mi udało się znaleźć transport na sobotę :multi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asiaczek Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 [quote name='Pysia']Ja na wystawie będę z moim baby. Zdumiewa mnie tylko fakt przymusu szczepienia p/wściekliźnie od 3 m-ca życia psa. Kto przy zdrowych zmysłach to napisał i zatwierdził? przecież maluchy szczepi się na wirusówki trzykrotnie. Ostatnie szczepienie wykonuje sie w trzecim miesiacu życia. Potem musi nastąpić spora przerwa aby móc zaszczepić na wścieklizne. A szczeniąt nie szczepi się mieszanymi szczepionkami z powodu ich szkodliwości! A najzdrowiej dla malucha jest go p/wściekliźnie zaszczepić dopiero po upływie 6-go miesiaca życia. Moje baby będzie miało niecałe 4 m-ce i od szczepienia ostatniego na wirusówki minie dopiero 3 tyg. Nie będzie szczepione na wścieklizne. To co? Nie zostaniemy wpuszczeni? Paranoja....[/QUOTE] Popieram:) Zawsze mam ten sam problem, gdy chce pokazac malce w klasie baby... Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 [quote name='agnethka']to nie jedziesz z Anią? oni w niedzielę się wybierali.. mi udało się znaleźć transport na sobotę :multi:[/QUOTE] nic na ten temat nie wiem, jadę na razie PKP - w miarę fajny dojazd jest z Lbna. Tylko potem miejskim trzeba do wystawy dojechac, bo to jednak kawał drogi z buta, choć też zaliczyłam i ta opcję swego czasu :diabloti: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnethka Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 no pisała na FB, podpytaj może jeszcze mają wolne miejsce ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysia Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 [quote name='Asiaczek']Popieram:) Zawsze mam ten sam problem, gdy chce pokazac malce w klasie baby... Pzdr.[/QUOTE] Tak czy siak jadę. Zobaczymy czy mnie wpuszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika22 Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 [quote name='panbazyl']jakie miejskie autobusy jeżdżą z okolic dworca PKP w kierunku targów kieleckich? wiem, ze w pierwszym poście są podane konkretne numery, ale dla mnie nie jest to do końca jasne - jak jest ktoś z Kielc proszę o rozjaśnienie mi - skąd najlepiej jechać - w pobliżu dworca PKP i czym. Z góry dzięki.[/QUOTE] Autobusy, które są podane odjeżdżają z dworca PKP i jada w stronę wystawy. Przez remonty ulic autobusy jeżdżą w cały świat. Jeśli tylko pogoda dopisze to proponuje dłuższy spacer ewentualnie taksówkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panbazyl Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 [quote name='kika22']Autobusy, które są podane odjeżdżają z dworca PKP i jada w stronę wystawy. Przez remonty ulic autobusy jeżdżą w cały świat. Jeśli tylko pogoda dopisze to proponuje dłuższy spacer ewentualnie taksówkę.[/QUOTE] o dzięki :) Wole jednak miejskim - bo sie rodzinnie wybieramy - młodzieżówka by marudziła strasznie, małż też - jedynie pies byłby szczęśliwy. PKP przyjeżdża o takiej godzinie, że nawet przez całe Kielce w tą i nazad mozemy pojeździć i pozwiedzać. Dwa razy szłam z nimi ta trasą a- starczy..... Chyba, ze jakieś korki do uszu sobie zakupię wcześniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cockermanka Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 My będziemy z niedzielę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shetanka Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Czy ktoś mógłby mi pożyczyć pieska do konkursu Młiody Prezenter w sobotę? Rasa obojętna, wystarczy, żeby dał się wystawić obcej osobie. :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
borderterrier Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 [quote name='Zabka10']Jadę na wystawę w sobotę z Tychów mamy miejsce![/QUOTE] Miejsce już znalezione ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AmartAmi Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Witam A ja szukam transportu dla 3 miesięcznego szczeniaka (suczka akita). Może ktoś z Opola lub okolic wybiera się do Kielc na sobotę? Albo będzie przejeżdżał przez Opole? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riven Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Myślicie że jak mam zgłoszoną dorosłą sukę to uda mi się wejść i ze szczeniakiem ? Bo pojawił się nam mały problem :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel21 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Mam wolne miejsca w aucie na tą wystawę na sobotę. Jeżeli ktoś szuka transportu z Warszawy to zapraszam do kontaktu na priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts