Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bajka w schronisku bardzo dlugo sie przekonywała.... Mnie znala dwa lata to i się cieszyła bardzo. Natomiast wystarczył, że dochodził nowy pies d boksu już się bała wyjść z budy. Przecież na spacer wyszła po dwóch latach taki strach smycz i obroża w niej budziła:(
Nie ma co pdziwiac nas:) My kochamy to co robimy i w pewnym senisu już nie umiemy inaczej.

Posted

GatoNegro22 napisał(a):
Super wieści! Czyli okazuje się, że poza schroniskiem Bajka nie jest już tak przestraszona i zamknięta w sobie. :)
Kiedy będą zdjęcia razem z Lupuskiem?

Będą tylko nie wiem kiedy bo ciężko mi się teraz z młodym wyrwać jak takie pogody fatalne są , no i autko mamy zepsute więc chwilowo nie mam czym dojechać

Posted

teresaa118 napisał(a):
Cos mi nie pasuje w rozliczeniu. Wyslalam 60 zl za pazdziernik i listopad, nigdzie nie jest odnotowane.Ale rachunek byl inny.

Ja dokladnie jutro będę sprawdzać konto fundacyjne. Wyłapię myslę przeoczenie jesli było. Chyba, ze nie na rachunek fundacji poszło

Posted

teresaa118 napisał(a):
Cos mi nie pasuje w rozliczeniu. Wyslalam 60 zl za pazdziernik i listopad, nigdzie nie jest odnotowane.Ale rachunek byl inny.

A wiesz którego wysyłałaś ? No i na jaki rachunek ? Chyba nie możliwe ,że na inny bo tylko fundacyjny był podawany .

Posted

Byłam wczoraj u Bajeczki , Bajka świetnie dogaduje się z Lupusem , czuje się przy nim pewniej i bezpieczniej , mnie się trochę obawiała , dała się wygłaskać , ale cały czas zerkała na opiekunkę czy aby na pewno jest blisko . Na wybieg wyszła dopiero jak ja z niego wyszłam :( Bajka ma coś nie tak z łapami przednimi , nie chodzi tylko "człapie " , ma strasznie zgrubiałe stawy nadgarstkowe (nie wiem czy schroniskowy wet to oglądał ) , myślę ,że tak jak Lupusowi trzeba jej kupić coś super na te stawy . Mam dwa zdjęcia , więcej n ie robiłam bo Bajka była bardzo zestresowana

Posted

GatoNegro22 napisał(a):
Nareszcie widać jak Bajka wygląda ;). Czy ona ma nadwagę czy tylko tak zdjęcia wyszły?

No i gdzie wszyscy wielbiciele Bajeczki? :mad: Szybko podziwiać zdjęcia :cool3:.

Nadwagę ma sporą , ale teraz jak ma dostęp do wybiegu cały czas i spacery powinna zrzucić trochę ciałka , na pewno dla jej stawów jest to konieczne , myślę ,że pod koniec listopada Bajka pojedzie do weta , chcę żeby wet obejrzał te jej łapy bo są straszne , Baja nie chodzi tylko człapie , coś trzeba z tym zrobić .

Posted

teresaa118 napisał(a):
No, nareszcze jeden z moich podopiecznych ma troche cialka. Na spacerkach na pewno zrzuci i wszystko unormuje sie.Jest rzeczywiscie sliczna, pyszczek jak cioteczka-kloteczka, malusi.

Ciałkiem to ona mogłaby jeszcze kogoś obdzielić. Myślę jednak, ze na zimę niech ma, a pomalutku sama zgubi, a jak nie to pomyślimy diecie rozsądnej.

Posted

Bajka była u weterynarza. Guzki na przednich łapach, właściwie zgrubienia to wada rozwojowa. Niestety na pewno łapy są opuchnięte i bolesne. Dostała tabletki przeciwbólowe i znowu miała pobraną krew, żeby sprawdzić czy nie ma stanu zapalnego stawów.
Czekamy na wyniki i fakturę.