kluska z lublina Posted October 6, 2013 Posted October 6, 2013 (edited) Teraz trzeba zmienić tytuł na [SIZE=4] 3 pieski do adopcji w grudniu[/SIZE] [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/545/9roq.jpg/"][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/554/9roq.jpg[/IMG][/URL] Na działkę cioci przyprowadziła ja Miśka a ciocia nie miała sumienia jej wygonić w końcu i tak karmi się Miskę i stado kotów a ona taka nieśmiała i cicha jakby jej w ogóle nie było niestety była tak skołtuniona ze jakiś czas nie wiadomo było jakiej jest płci a dziś właśnie ciocia zastrzeliła mnie wiadomością że przybłęda chyba jest w ciąży nakazałam mężowi przywieźć biedne stworzenie do Lublina obcięłam dredy i wykąpałam i jest pełna rozpacz brzuch jak balon, pełne sutki:placz: ona może lada chwila urodzić pełna konsternacja co robić :shake: szkoda tej malutkiej jest taka ładna i łagodna coś w typie pekińczyka pomieszanego z owczarkiem nizinnym włos niezbyt gęsty średniodługi [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/443/yk5t.jpg/"][IMG]http://img443.imageshack.us/img443/1162/yk5t.jpg[/IMG][/URL] Ratunku :roll: Edited October 10, 2013 by kluska z lublina Quote
Maruda666 Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 Śliczna ta kuleczka:) Coś już wiadomo odnośnie sterylki? - nie jest już za późno?:shake: Czytałam, że sterylkowa skarpeta coś da, jakiś grosz też dołożę jak będzie trzeba. Trzymam kciuki oby nie było za późno :kciuki: Quote
kluska z lublina Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 (edited) siedzę w pracy i obdzwaniam gabinety niestety na razie tylko LMZ na stefczyka chirurg się zgodził na jutro ale koszt to 400-450 zł masakra a ja tu siedzę jak na szpilkach bo ona już nie wstaje w każdej chwili moze być za późno PILNE poszukiwany chirurg Edited October 7, 2013 by kluska z lublina Quote
kluska z lublina Posted October 7, 2013 Author Posted October 7, 2013 nie jest dobrze bo wychodzi na to że jest już mleko obawiam się że czas mi się kończy musze dzis podjąc decyzje gdzie ? i trzymac kciuki zeby sie do rana nie rozsypała Quote
3 x Posted October 7, 2013 Posted October 7, 2013 [quote name='Maruda666']Śliczna ta kuleczka:) Coś już wiadomo odnośnie sterylki? - nie jest już za późno?:shake: Czytałam, że sterylkowa skarpeta coś da, jakiś grosz też dołożę jak będzie trzeba. Trzymam kciuki oby nie było za późno :kciuki:[/QUOTE] Maruda kojarzysz kogoś z lublina? LadyS kiedyś chyba mieszkała w Lublinie kluska, może spróbuj też do niej napisac Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 lublin to niestety niemal pustynia jeśli chodzi o dogomanię zero odzewu a ja naprawdę potrzebuję tego weta na już Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 jedyna lekarka co robi bezdomniaki po kosztach radzi oddać małą do schroniska reszta najpierw kasa a potem mogą coś zrobić obawiam sie że nie znam nikogo co oświadczy ze świetnie sie składa bo akurat ma 500zł wolnych środków i chętnie mi je natychmiast przekaże dziewczyny proponuja mi żebranie u wszystkich znajomych o wsparcie ale na to trzeba czasu i licznych znajomości a mnie trzeba gotówki na już albo namiar do weta który zrobi zabieg na cito z odroczoną płatnością Quote
LadyS Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Spróbuj skontaktowac się z LSOZ-em z Lublina, może oni pomogą z kontaktami - robią zabiegi w Lublinie na Głębokiej. Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 a znasz kogoś z tej fundacji czy dzwonić w ciemno? jak z nimi gadać Quote
yolanovi Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Może skontaktuj sie z MaDi z LSOZ. tel 602228411, mam nadzieje aktualny Quote
soboz4 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 jest śliczna, ale nie wiem co z tej odległości moge pomóc, gdyby była na miejscu postarałabym się pomóc w znalezieniu dt i sterylce Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 w tej chwili najważniejsze dla mnie wsparcie w decyzji czy pozwolić jej odchować szczeniaki czy nie bez względu na koszty finansowe i moralne tego rozwiazania Quote
Anula Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 as_ko jest z Lublina.Śliczna malutka na cito trzeba jej sterylkę zrobić bo co z małymi zrobisz? Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 lekarze są niechętni wykonywać ten zabieg w tym stadium a jak już to za minimum 400 zł wydaje się że lepiej zrobić zabieg zanim się rozsypie ale kto by to zrobił jeszcze nie żadał natychmiastowej zapłaty Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='kluska z lublina']w tej chwili najważniejsze dla mnie wsparcie w decyzji czy pozwolić jej odchować szczeniaki czy nie bez względu na koszty finansowe i moralne tego rozwiazania[/QUOTE] kluska , Anula dobrze pisze co zrobisz z małymi? znasz zasadę: "lepiej zapobiegac niż leczyć"? masz mozliwości i środki finansowe na odchowanie szczeniat? niech urodzi się ze 4-5 maluchów, zanim porosną na tyle, żeby je oddzielić od matki minie 8 tyg a i to nie masz gwarancji że od razu po 8 tyg znajda dom poza tym nie wiadomo jaki pies ją pokrył może jakiś z 5 x większy od niej ? przeklejając z wątku Akcji Sterylizacji: [quote name='kluska z lublina']na razie nic się nie urodziło pomysł co robić niestety też po przedstawieniu sytuacji ciocia stwierdziła że musi to przemyśleć [B]a mąż żeby wyskakiwać z kasy nie patrząc na nic robić zabieg [/B] a ja jestem w rozdwojeniu jaźni z jednej strony serce mówi dać spokój i dać jej urodzić ale nie jestem też taką optymistką jak pani doktor że 3 tygodnie z matką a potem śliczne małe kulki znajdą właścicieli za długo jestem na dogo żeby wierzyć w takie cuda jednego zabłąkanego i chorego szczeniaka nie udało mi się wyadoptować u do tej pory jest u mnie a poza tym wzięcie szczeniaka to nie to samo co adopcja najczęściej to spełnienie kaprysu a potem psiak dojrzewa przychodzą wakacje i jest tak jak z tą suniaą wyrzucony z samochodu śliczny maleńki piesek kanapowy błąka się 2 miesiące po wsi aż w końcu znajduje działkę gdzie jest jedzenie i picie a czasem jakaś przyjazna dusza ale pozbawiony jest właściwej opieki i bądź tu mądry najgorsze że kwota koło 400 zł drastycznie zwiększy mój debet na koncie biorąc sunię pod swoje skrzydła spodziewałam sie kosztów do 200 zł i to z szansą na refundację połowy kosztu zabiegu[/QUOTE] posłuchaj męża :) Quote
kluska z lublina Posted October 8, 2013 Author Posted October 8, 2013 może tak być ale co mam pójść do weta niech zrobi co trzeba a po fakcie powiedzieć że bardzo dziękuję ale forsę mu kiedyś zwrócę Quote
Anula Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Tu masz spis Lecznic,podzwoń może koszt będzie mniejszy,niw wszędzie są równe ceny no i sterylka by musiała być na cito zrobiona. [url]http://panoramafirm.pl/lecznica_weterynaryjna/lubelskie,,lublin?gclid=CPftpPeLh7oCFYWz3godVX8AbQ[/url] Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 (edited) [quote name='kluska z lublina']może tak być ale co mam pójść do weta niech zrobi co trzeba a po fakcie powiedzieć że bardzo dziękuję ale forsę mu kiedyś zwrócę[/QUOTE] no niestety ale AS nie wykłada pieniązków przed takie są zasadyi od tego nei ma wyjatków widac opacznie zrozumiałam Twoje wypowiedzi, bo byłam przeonana, że masz z czego założyć ja bym próbowała w takiej sytuacji pozyczyć od kogoś ze zanomych/rodziny kluska, znalazlam Twoj [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/148271-Lublin-6-miesięczna-sunia-wesoły-kanapowiec-do-towarzystwa-i-zabawy/page4"]stary watek[/URL], tam robiłaś sterylke Miśki u "swojej wet" po kosztach" kontaktowałas sie z tą wetka? wiem, ze to cena sprzed dwóch lat i sterylka zwykła [quote name='kluska z lublina']nareszcie się udało i w piątek Miśka przeszła pomyślnie sterylkę Tak jak przypuszczałam dojście do siebie zajęło jej jeden dzień a dziś już na spacerze i w domu dokazuje jakby nigdy nie miała zabiegu rana jest malutka i bardzo dobrze się goi a w dodatku nasza Pani dokor pamiętała o umowie sprzed wakacji i zrobiła zabieg po kosztach czyli za 150 zł same dobre wieści[/QUOTE] Edited October 8, 2013 by 3 x Quote
Nutusia Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 O matko, ale pat... Moi by zrobili bez mrugnięcia okiem po cenie zwykłej sterylki (w granicach 200-300 zł) i w dodatku spokojnie "na zeszyt", ale to pod Warszawą :( Jeśli nie uda się aborcyjna, pozostanie uśpienie ślepego miotu i zatrzymanie laktacji. Tylko szkoda, żeby bidusia przechodziła trudy porodu, szczególnie w takim stanie. Co za świat?... :( Quote
soboz4 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 poproszę na Facebooku, może ktoś pomoże??? Ale nie obiecuję! Quote
soboz4 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Ania z Mikropsów oferuje pomoc! Cytuję: Anna Mikropsy Nowak Czizas, zastanawianie się nad sterylką aborcyjną. Jeżeli dziewczyny pomogą nam uzbierać 250 zł (koszty sterylki u nas) od razu możemy ją wziąć. Niech natychmiast przyjeżdza do lecznicy do Warszawy! DT znajdziemy [url]https://www.facebook.com/bozena.sobieszek/posts/668516473182608?comment_id=89346354&offset=0&total_comments=1&ref=notif¬if_t=feed_comment[/url] Quote
3 x Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 [quote name='soboz4']Ania z Mikropsów oferuje pomoc! Cytuję: Anna Mikropsy Nowak Czizas, zastanawianie się nad sterylką aborcyjną. Jeżeli dziewczyny pomogą nam uzbierać 250 zł (koszty sterylki u nas) od razu możemy ją wziąć. Niech natychmiast przyjeżdza do lecznicy do Warszawy! DT znajdziemy [url]https://www.facebook.com/bozena.sobieszek/posts/668516473182608?comment_id=89346354&offset=0&total_comments=1&ref=notif¬if_t=feed_comment[/url][/QUOTE] soboz - daj im znac, że AS pokrywa 50% zabiegu[B] tylko faktura musi być na Fundację Ostatnia Szansa.[/B] Quote
soboz4 Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Kluseczko Ania z Mikropsów prosi o kontakt 515-992-305 w razie gdyby suczka miała przyjechać 3 x - bardzo dziękuję - dałam znać! Quote
Nutusia Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 Matko, tylko żeby się w drodze nie oszczeniła... Trzymam kciuki!!!! Quote
Recommended Posts