Jump to content
Dogomania

Przywiązana do drzewa drutem, porzucona, ale nadal ufna - HORYNKA MA DOM! :)

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tola']Pati wysłała sms - psiaki już na miejscu[/QUOTE]
Ciekawe, jak zareagowały na nowe miejsce? Pewnie prostują kości po długiej podróży i zwiedzają teren.

Posted

Dzwoniłam przed chwilą do p.Magdy. Mam same dobre wieści :)
Psiaki bardzo się spodobały - Horynka w pierwszej kolejności zdobyła serce nowych Państwa, bo odsłoniła przed Panem brzuszek do miziania :) Dropsik też się stara, do Państwa podchodzi z rezerwą, ale nie strachem. Daje się pomiziać i co najważniejsze! Chodzi z podniesionym w górę ogonem!
Było już zwiedzanie terenu, psiaki zjadły jedzenie - Pan jako samiec alfa dopilnował, żeby każdy ze swojej miski i nikt nikomu nie podjadał - bo próby się już pojawiały ;)
Ogółem Państwo już teraz widzą, że z Horynki to niezłe ziółko :diabloti: A Dropsik wycofany, ale zadowolony - jak tylko ktoś głośniej tupnie, czy coś spadnie to się płoszy, ale myślę, że jak na pierwsze spotkanie jest i tak genialnie.
Kiedy rozmawiałyśmy psy leżały z Panem na zewnątrz - dzień pełen atrakcji to i padły jak nieżywe :cool3: Państwo mieli zaraz brać je do zamkniętego pomieszczenia w domu gdzie spędzą noc.
Koty widziały z daleka, bardzo zdziwiły je natomiast kicające zające, w które z uwagą się wpatrywały - ale bez chęci pogoni :razz: konie na razie są tworami zza światów, nawet w trakcie rozmowy słyszałam w oddali szczekanie - Horynka krzyczy na nie non stop, a pierwszy raz podczas naszej rozmowy odezwał się też Drops.

Podsumowując - myślę, że nasze psiaki trafiły do raju :) Byle tylko do nich samych to dotarło i nie próbowali głupich sztuczek!
P.Magda ma się jutro kontaktować z nami jak minęła noc - będziemy informować na bieżąco!

Posted

Tola dzisiaj dostała smsa, że... noc minęła z atrakcjami - Horynka wyszła z domu pozwiedzać teren nie wiadomo jak, bo wszystkie drzwi pozamykane... A Drops zwiedzał... dom! Horynka rano czekała z merdającym ogonem pod drzwiami, a Dropsik był nieco zmieszany... Co za psiaki!

O zawał serca nas przyprawią... ;) Ale chyba wiedzą, że są w raju! Uciekać na pewno nie chcą :)

Posted

Ważne, że nie chce uciekać - to oznacza, że dobrze jej tam :)

Tola nie ma teraz dostępu do internetu, więc może zacytuję Wam smsa od Państwa :)

[I]"Noc spokojna. Psiaki wybiegane i zmęczone ;) Horynka to wielka przylepa, a Dropsiu się rozkręcił i szczeka na konie. Mam nadzieję, że nie ochrypnie. Pozdrawiamy serdecznie"[/I]

Posted

Oj zdecydowanie!

Odpukać wszystko wskazuje na to, że niebawem wszystkie będziemy mogły wypuścić w końcu to wstrzymywane powietrze z płuc ;)

Ja dodam jeszcze, że PatiC za transport wyliczyła nas na sumę 790zł co w sumie wyszło i tak taniej niż się spodziewaliśmy - bardzo nas to cieszy!
I oficjalnie dziękujemy patiC za dowiezienie naszej dwójki na miejsce! Bez niej byłoby bardzo, bardzo ciężko! :)

Posted

Dzień dobry, nie bardzo wiem, jak zacząć, więc może - jestem Magda, a Horynka i Drops są naszymi nowymi domownikami. Dowiedziałam się przypadkiem, że wiele osób tutaj denerwuje się, co się dzieje z psiakami. Uprzejmie donoszę, że żyją ;-) Jak wszyscy pewnie wiedzą, H&D mieszkają teraz w Borach Tucholskich, w samym lesie (2 km do najbliższego asfaltu), z dwoma kotami - Menelem i Kotą, z dwoma końmi - Smokiem i Murzynkiem i dwoma zającami - Januszem i Andrzejem. I... dużo by pisać ;-) Horynka (lub Horyna jak woła na nią mój mąż) jest totalnym, beznadziejnym pieszczochem ;-) Należy głaskać ją, tylko ją i wyłącznie ją. Odpycha Dropsa, pcha się na ręce i wymaga 100% uwagi. Ale Drops zaczyna się rozkręcać i to tylko kwestia czasu, jak zacznie pokazywać prawdziwy charakter. Próby ucieczki (poza jedną nocną) były tylko pierwszego dnia. Potem Piesy miały zakwasy po długich spacerach i bieganiu po łące ;-) Niestety, nie mam zielonego pojęcia, jak wstawić zdjęcia. Jeżeli mogę komuś przesłać na e-mail...

Posted

Horyna i Drops mają w końcu dom i swoją rodzinę na własność ! Teraz będą nadrabiać stracony czas:multi:. Pewnie już wkrótce Dropsik nie da się Horynce i będzie walka o wyłączność :cool3: !
Witaj MagdaSl !!!
Jeżeli będą problemy ze wstawianiem zdjęć, to proszę, przesłać na: [email][email protected][/email]
Z przyjemnością wstawię .
Nie ukrywam, że będziemy czekać na wieści i zdjęcia;).
Pozdrawiamy serdecznie !

Posted

Witamy serdecznie Pani Magdo na wątku Horynki! :)

Dziękujemy za wieści - które dla wszystkich kibicujących na wagę złota! Wszyscy tu kciuki zaciskają i radują się adopcją :)
Zapraszam też na wątek Dropsa, póki co pozwolę sobie skopiować tam Pani wiadomość:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240451-Problemy-z-%C5%82apami-potrzebne-BADANIA-%28-Brak-na-hotel-domu-brak-Pech-Dropsa-trwa/page151[/url]

Czekamy na zdjęcia! Havanka już podała maila, więc nie będę dublować ;)

Pozdrawiam
Justyna "ta od Dropsa" [COLOR=#000000] [/COLOR]:cool3:

Posted

Już pokazuję nasze perełki !

[IMG]http://images67.fotosik.pl/40/fcdcb6c22380852bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images69.fotosik.pl/40/3df364cedaf2f8demed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images66.fotosik.pl/40/a1c2c7473659fcf8med.jpg[/IMG]

Czy z takiego RAJU chce się uciekać?

Posted

Niestety, nadal nie umiem dodawać zdjęć. Z dzisiejszego spaceru [url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204282664851886&set=a.10204282660571779.1073741829.1386453781&type=1&theater[/url]