Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gusiaczku witaj. Spędzamy czas na lenistwie w ogrodzie - dosłownie. Trzeba korzystać chociaż pogoda straszna - nie w moim guście.

Chciałam tylko wspomnieć, że od kilku dni pojawia się u nas pod domem nieznany zupełnie kot - czarny, młody, płeć niewiadoma bo ucieka jak ktoś się zbliża. Kot przychodzi pod okna i miauczy, żebrze o jedzenie. Nigdy takiego kota nie widziałam w okolicy i nie mam pojęcia skąd się nagle tu pojawił. W każdym razie to kolejna gęba do wykarmienia bo weź biedakowi odmów. Druga sprawa to musimy go złapać do klatki łapki i wykastrować/wysterylizować bo będzie kłopot. Ja bardziej obstawiam, że to kocica bo nigdzie nie czuć znaczenia, kocury w takim przypadku leją jak szalone. 

A, dodałam ostatnie wydatki psie do rozliczenia.

Pozdrawiamy.

Posted

Gusiaczku, ja nie wiem czy gmina się poczuwa. Aby się poczuwała to musiałabym kota złapać i zawieźć do przytuliska. Drugie rozwiązanie to wyproszenie od kogoś dowodu aby na niego kocię wyciąć za około 30 zł, bo można tylko 1 zwierzę w roku, a my już skorzystaliśmy z opcji - znajomych nie mam więc nie wiem czy się da. Trzecia opcja to nasz dobry gabinet w miasteczku obok, ale cen nie znam. W każdym razie porządek zrobić trzeba.

Witaj Jo37.

Jordi się znowu sypie, jest coraz gorzej z poruszaniem się, Roza też coś kiepsko funkcjonuje, możliwe, że jutro czeka nas kurs do weterynarza.

Posted

Jordi dostał kilka zastrzyków wspomagających i znowu będę je podawała przez kilka dni. Koszt 40 zł + 10 zł dojazd do sąsiedniego miasteczka. Drugie 10 dopisuję Rozie do rozliczenia. Roza niestety kiepsko, w ogóle weterynarz jest zadziwiony, że ona tak dobrze jeszcze funkcjonuje, ale to u Rozy opiszę.

YYg5WdCkNVGAjYkyoIhlMjCIF_CsprQKsR-v77wj

5wyBfGDZJIG2ZM4yDZbuk86z_K1OhlKXBdHtageg

mDwJoFsWWp3qvKKAErQR7GCn7o16zaGHQBjV29e0

Stg_LSMywBZOpoAzTTWBZEqitfvCkgQHTRdlGq9w

Posted
O 13.09.2016 o 10:47, Gusiaczek napisał:

Ech, żyźń parchata :(

Cóż mogę zrobić? jak pomóc? - chyba w jedyny znany mi sposób;)

Zapraszamy serdecznie

Bardzo dziękujemy. 

Zaczął się sezon na ....

...orzechy

• Downvote 1
Posted
1 godzinę temu, mestudio napisał:

Tz jakieś eksperymenty wykonuje. Orzechy jeszcze na drzewie.

już spadają. 

Te ze zdjęcia są już spadnięte. :-) Ale jeszcze za wcześnie na bazarek z taką ilością. Ale już niedługo...

Posted

Gacek testuje nowy wybieg Poli i Beti, ale spacer obowiązkowo po chodniczku...............

S3wiyT1ay4D24cnmxOAaMRxS7bIrHGF8Hhyi2LGA

Dwie nawiedzone pomimo własnego wybiegu maja kilka obowiązkowych spacerów na smyczy, Beti jednak nadal prawie nie korzysta jak jest na smyczy.

q8Yzw1T1JFlN4S4ZRyYF_-ox5x50hFjKe-noZ1I5

Gacek nas śledzi.................

RYXCpc_m4qEssshoFdxaxhRd8myhsQhz4lBojrGx

Człaponek daje radę po zastrzykach.

RiWJLKY2kvCaP6OtHa7_jKhpx01SUWsdbYIMNPQI

Posted

Na zakończenie dnia - jedna z naszych podopiecznych, sunia została wyrzucona w naszej wsi i błąkała się po okolicznych polach, niestety nie pozwalała do siebie podejść, wystawiałam jej każdego dnia jedzenie coraz bliżej domu na naszej posesji. W końcu zostawiłam jedzenie w otwartym kojcu na noc i rano pobiegłam po cichu zamknąć kojec bo sunia po najedzeniu się wlazła do budy i zasnęła. Dobrze, że się udało bo panna miała już babeszjozę. Dziś mieszka w Bielsku Białej i ma super domek, jak kilka innych psiaków widują ją co jakiś czas na FB.

Berta z pola :-).

14040122_1761622607447517_14709195797836

12715538_1687652718177840_35340017261107

Posted
2 godziny temu, mestudio napisał:

Mi też nie daje spokoju, nawet umowy mi nie odesłano jeszcze z hoteliku. Przypomnę się w tej sprawie. 

Ano właśnie ..... zapytałam kiedyś Murkę i otrzymałam lakoniczną odpowiedź w stylu "nic nie wiem, nie mam wiadomości".... a mną szarpią od początku złe przeczucia :(