rozi Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 No i co z to Fruźko?? Bo okropnie śpiąca jestem, czekam tylko na wiadomość. Quote
mestudio Posted March 5, 2016 Author Posted March 5, 2016 Godzinę temu, rozi napisał: No i co z to Fruźko?? Bo okropnie śpiąca jestem, czekam tylko na wiadomość. No toż przyjadą jutro :-). Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 18 godzin temu, Gusiaczek napisał: No i klawo się dzieje :) W vetanimal24 jest dobra promocja na obroże foresto - z kosztami przesyłki ok. 90 zł - my, biorąc pod uwagę ceny okoliczne, zaoszczędziliśmy 30 zł Trzymam kciuki za całokształt i zmykam napawać się sobotnim lenistwem pochylona nad losami Wiery Gran (nim zdążyłam przeczytać własny egzemplarz pchnęłam go na bazarku, ale już mam pożyczony ;) ) Tutaj jest ta sama obroża za trochę mniej (wysyłka gratis), przy założeniu mniej niż 8 kilo psa/kota. http://allegro.pl/foresto-obroza-pchly-kleszcze-pies-kot-do-8kg-i6033670186.html Czekamy na przyjazd państwa do Fruzi. Zapowiedzieli się na 10:00, ale coś mi się wydaje, że nie docenili długości jazdy.... Ale zobaczymy. Quote
rozi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 10 godzin temu, mestudio napisał: No toż przyjadą jutro :-). Mówiłaś, że jeszcze potwierdzą wieczorem, to czekałam. Quote
rozi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 (edited) I co? Przyjechali? Dzwonili? Edit: chyba przyjechali, bo Mestudiów wcięło. Edited March 6, 2016 by rozi Quote
mestudio Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 Przyjechali i porwali zwierzynę. Bardzo mili Państwo, bardzo przyjemni ludzie, naprawdę wyjątkowo sympatyczni i fajnie się z nimi rozmawiało. Fruźka zauroczona gośćmi, zdrajczyni od pierwszej minuty. Najpierw łasiła się do Pani a potem na zmianę. Myślę, że Fruzia będzie miała tam fajny domek włącznie ze spaniem w łóżku jak u nas. Obgadaliśmy wszystko co trzeba, włącznie z powolnym przyzwyczajaniem Fruzi do nowego terenu, kleszczami, sikaniem w domu, jedzeniem i przysłaniem nam zdjęć panny Fruzieńki. Żal duży bardzo, bo to kochane psisko, ech - co tu pisać skoro wyboru nie mamy. Fruź kochany. Państwo jechali do nas ponad 6 godzin. Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 33 minut temu, kajtek napisał: Czyli poszło jak po maśle Czy po maśle to się jeszcze okaże. Mają zadzwonić jak dojadą. Powiedzieliśmy co mieliśmy powiedzieć. Teraz już od nich zależy jak pokierują. Mamy być w kontakcie. N razie jest ok. Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 PS odszczekuję - przyjechali 10:06. Byłem w szoku. Quote
mestudio Posted March 6, 2016 Author Posted March 6, 2016 35 minut temu, kajtek napisał: Czyli poszło jak po maśle Poszło super dobrze, naprawdę są to fajni i sensowni młodzi ludzie, tacy w okolicy lat 30-stu. Tylko szkoda, że taka Fruźka się nam trafiła akurat teraz jak mamy sporo zasiedziałych i starszych psiaków. Quote
rozi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 A kto lamentował, że szczy i agresywna i chciał dać do Jamora? Mam nadzieję, że Oni faktycznie taką Fruźkę rozumieją. Prześlij może mój tekst na wszelki wypadek. 1 Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 32 minut temu, rozi napisał: A kto lamentował, że szczy i agresywna i chciał dać do Jamora? Mam nadzieję, że Oni faktycznie taką Fruźkę rozumieją. Prześlij może mój tekst na wszelki wypadek. Niestety to dwie różne sprawy. Nie mogłabym zostać z nią sama od kwietnia i z pozostałymi psami. Nawet nie chodzi o załatwianie się w domu tylko jej zachowania agresywne w różnych sytuacjach. To musi być jeden pies w domu i koniec. Wtedy i szczanie można lepiej ogarnąć. Fruźka jest urocza, ale nie dla nas w obecnej sytuacji. To napisałam ja - mestudio bo mój laptop padł.... Quote
rozi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Ona NIE JEST agresywna. Jest terierem, nie da sobie w kaszę dmuchać. Chce też przegonić/zamordować każdego, kto dmuchać ewentualnie mógłby. Wasze psy mają swoje wady, w poukładanym domu musiałaby przyjąć zasady, a tak to startowała. A już jak któreś ją zahaczyło, to koniec. No takie one są. Quote
kajtek Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 Mestudio - z Waszych opisów - państwo dobrze rokują, a najważniejsze, że Fruźka od pierwszego wejrzenia ich zaakceptowała. W nowym miejscu będzie /na początek, pewnie na lince/ towarzyszyć panu w obchodach rewiru, wymęczy się i nie będzie miała czasu na tęsknotę za Wami. Tymczas to jak rodzice - rozsądni rodzice wiedzą, że nadejdzie moment, gdy trzeba dziecię odepchnąć od siebie i "wygonić" w świat ;-) Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 5 minut temu, kajtek napisał: Mestudio - z Waszych opisów - państwo dobrze rokują, a najważniejsze, że Fruźka od pierwszego wejrzenia ich zaakceptowała. W nowym miejscu będzie /na początek, pewnie na lince/ towarzyszyć panu w obchodach rewiru, wymęczy się i nie będzie miała czasu na tęsknotę za Wami. Tymczas to jak rodzice - rozsądni rodzice wiedzą, że nadejdzie moment, gdy trzeba dziecię odepchnąć od siebie i "wygonić" w świat ;-) A tak, Pan sam powiedział, że absolutnie nie będzie jej spuszczał na spacerach. Najpierw będą się uczyli :-). Quote
Gusiaczek Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 No, trochę powietrza ze mnie zeszło z resztą jeszcze poczekam ;) Trzymam kciuki za pomyślny cdn, powodzenia Fruziu :) Obróżki rzeczywiście tańsze, ale nasza jest ponad 8 kg Swoją drogą zupełnie pozbawiona jestem nawyku szukania na allegro i ... chyba na tym tracę :) Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 My też w sumie czekamy jak będzie, wszystko okaże się jak zawsze w realu. Niedawno dostałam informację, że dojechali i wszystko jest ok, no i kilka miłych zapewnień, że z pewnością się bardzo pokochają itd. Zobaczymy :-) mestudio Quote
rozi Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 1 godzinę temu, TZmestudio napisał: To napisałam ja - mestudio Jarząbek znaczy. 2 Quote
TZmestudio Posted March 6, 2016 Posted March 6, 2016 2 godziny temu, Gusiaczek napisał: No, trochę powietrza ze mnie zeszło z resztą jeszcze poczekam ;) Trzymam kciuki za pomyślny cdn, powodzenia Fruziu :) Obróżki rzeczywiście tańsze, ale nasza jest ponad 8 kg Swoją drogą zupełnie pozbawiona jestem nawyku szukania na allegro i ... chyba na tym tracę :) Najważniejsze jest dobre samopoczucie :-) Czego oczy nie widzą ..... :-D PS Odzyskałem swój komputer więc mogę trochę popyskować.... Quote
Gusiaczek Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 9 godzin temu, TZmestudio napisał: Najważniejsze jest dobre samopoczucie :-) Czego oczy nie widzą ..... :-D PS Odzyskałem swój komputer więc mogę trochę popyskować.... Dobre samopoczucie za sprawą różnych spraw nie opuszcza mnie od lat :) Pyskuj sobie, pyskuj - mnie to nie wadzi :D Quote
TZmestudio Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 9 minut temu, Gusiaczek napisał: Dobre samopoczucie za sprawą różnych spraw nie opuszcza mnie od lat :) Pyskuj sobie, pyskuj - mnie to nie wadzi :D Jak nie wadzi to po co pyskować? :-) Pozdrawiamy o poranku. Dziś nie musieliśmy się zrywać o 6:00, za to inni pewnie tak. Quote
TZmestudio Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 6 godzin temu, Gusiaczek napisał: Dobrego dnia :) Wzajemnie. Było miło i pogoda całkiem fajna, aż tu nagle pojawił się deszcz, Do tego na polu za ogrodzeniem spacerował pies średniej wielkości z grubym sznurem długości metra. Sznur tak gruby, że chyba słonia by utrzymał, za to rozgryziony przez psa i strasznie brudny. Niestety psiak jest zainteresowany tylko zwierzakami i zaczepia je z daleka, a na zawołania nie reaguje. Jak TZ go przywoływał to pies asekuracyjnie uciekał kawałek dalej. Pobiegł w końcu ulicą w stronę Wisły. Pies jest obcy, możliwe, że wyrzucony, a co gorsza może był gdzieś uwiązany tym sznurem i się uwolnił. Jeśli go zwabimy to zadzwonię po panów z przytuliska, a może będzie krążył jutro do południa w okolicy to zadzwonię po panów aby go odłowili. Z drugiej strony może to pies jakiegoś oszołoma okolicznego, mam zwyczaj fotografowania każdego psa, którego wypatrzę biegającego luzem i wydaje mi się, że jeden z psiaków sfotografowanych w lutym jest podobny do tego. Może po ostatniej ucieczce jakiś czubek zafundował mu taki powróz? Najbliżsi sąsiedzi - prymitywy - znowu rozmnożyli swoją pekinkę i szczeniaki biegają po ulicy. edit: porównałam zdjęcia i to na 95% ten sam pies, który biegał tu 24 lutego - co oznacza, że to pies jakiegoś inteligentna z okolicy, zapewne wegetujący na uwięzi przy stodole mestudio oczekująca na własny laptop Quote
Recommended Posts