Mattilu Posted March 7, 2015 Posted March 7, 2015 Mysli dobrych duzo Wam wysylam i wierze w czary Ziutki i Kejciu. Bafi musi znalezc dom. Tylko obiecajcie, ze nie wezmiecie zaraz natychmiast nowego tymczasa... :) Quote
mestudio Posted March 8, 2015 Author Posted March 8, 2015 Mysli dobrych duzo Wam wysylam i wierze w czary Ziutki i Kejciu. Bafi musi znalezc dom. Tylko obiecajcie, ze nie wezmiecie zaraz natychmiast nowego tymczasa... :) Hmm, od kilku miesięcy (chyba już siedmiu) nie wzięłam żadnego psa pomimo różnych ofert mi podsyłanych - napisałam jakiś czas temu, że tak będzie i tak jest. Powody są różne. Dopiszę później 22,50 do rozliczenia - 5 kg podrobów i ryż za 8,30, 3 kg. W tygodniu zamówię karmę suchą. Quote
mestudio Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Witamy się porannie uśmiechniętym kubeczkiem i Bafim z jego ulubiona koteczką. Czekamy z utęsknieniem na telefony w sprawie Bafiego bo Jordan i paskudna Gackowa coraz częściej i złośliwiej atakują Bafiego w domu. Quote
mestudio Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Gackowa atakuje wiele psów - nienawidzi np. szczeniaków, a Bafiego nie lubi bo jest psem ruchliwym, żywym i jej to przeszkadza w domu. Rzuca się jak szalona z zębami i jazgotem na Bafiego, a Jordan chodzi za nim i próbuje gryźć za nogi. Już kiedyś pisałam, że są chwile, że w domu nie ma spokoju bo Jordana nie można uspokoić w żaden sposób. Bafi boi się nawet podejść do legowiska Gackowej jak poturla się mu tam piłka. Quote
mestudio Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 Na psiakowe konto wpłynęły pieniążki - bardzo dziękujemy, jutro spiszę i napiszę od kogo, no i dodam do rozliczenia. Dzisiejsze słoneczne spacerki. I nasza Lady, która musiała chociaż chwilę postać w stawie. Quote
Aldrumka Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 świetne zdjęcia, aż się wydaje, że słońce sięga do oglądających Quote
mestudio Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Uzupełniłam rozliczenie - dostaliśmy wpłaty od Agnieszka103, Zuanna i z bazarku Ziutki. Bardzo dziękujemy :). Quote
Mattilu Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 śliczne stado, szkoda, że się nie dogadują między sobą :( Quote
Agnieszka103 Posted March 12, 2015 Posted March 12, 2015 Chciałam tylko, żebyś wiedziała Ewo, że ja również cały czas zaglądam na wątek. Trzymam mocno kciuki, żeby jednak udało się wszystko poukładać tak, żebyś mogła zająć się w końcu swoim zdrowiem. Quote
Ellig Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Witam, niestety nadal tylko z doskoku, pozdrawiam serdecznie i ,zyczę duzo zdrowia Ewie i zwierzakom :) Quote
mestudio Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Witajcie Aldrumko, Agnieszko i Ellig no i wszyscy inni zaglądający oczywiście :). Otrzymaliśmy wpłatę od Mattilu oraz Iv_ więc pięknie dziękuję i dopisuję. Zakupiliśmy worek karmy i ryż + serduszka. Koszt mięska i serduszek 49,77, karma 127 zł. Quote
mestudio Posted March 17, 2015 Author Posted March 17, 2015 Dziś przyjechała do nas przesyłka z kilkoma ślicznymi piłeczkami i miłą karteczką :). Znam tylko jedną Kingę, czy mam rację? Pieski bardzo dziękują za prezent :) 1 Quote
Gusiaczek Posted March 17, 2015 Posted March 17, 2015 Dziś przyjechała do nas przesyłka z kilkoma ślicznymi piłeczkami i miłą karteczką :). Znam tylko jedną Kingę, czy mam rację? Pieski bardzo dziękują za prezent :) Miłej zabawy :) Quote
mestudio Posted March 20, 2015 Author Posted March 20, 2015 Witamy się i wstawiamy kilka fotek na weekend. U nas zwyczajnie - Jordan z uporem maniaka poluje na Bafiego, Pola chwilę temu zaatakowała Bafiego jak wracał ze spaceru i tak w koło, jeszcze Gacek na noc powinien dostać jazgotliwego amoku - tak do kompletu. Z ogłoszeń nikt nie dzwoni. Kończy się marzec i znowu zaczynam mieć obawy, że skończy się i kwiecień, i maj, i tak dalej. Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Cuuuuuuuuuuuuuuuuudne :) https://lh5.googleusercontent.com/-flPf9mZt5W0/VQhjoO-BPyI/AAAAAAAA2JI/-muA_6fsryk/w640-h480-no/052.JPG Quote
Gusiaczek Posted March 21, 2015 Posted March 21, 2015 Witamy się i wstawiamy kilka fotek na weekend. U nas zwyczajnie - Jordan z uporem maniaka poluje na Bafiego, Pola chwilę temu zaatakowała Bafiego jak wracał ze spaceru i tak w koło, jeszcze Gacek na noc powinien dostać jazgotliwego amoku - tak do kompletu. Z ogłoszeń nikt nie dzwoni. Kończy się marzec i znowu zaczynam mieć obawy, że skończy się i kwiecień, i maj, i tak dalej. przez ovo" itd" nie podjęłam wyzwania bycia DT i pewnikiem dlatego ujmuję rzecz inaczej ku rozpaczy innych :D a zdjęcia zawsze humor poprawiają ;) Mestudio, pogoda sprzyja ... w ogrodzie budzi się życie, Wasze Ogonki szczęśliwe :) Quote
mestudio Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Pogoda sprzyja, ale i tak psy nie mogą przebywać w ogrodzie razem i to jest problem. Jak nasza Lady jest w kojcu, a ja jestem z kilkoma psami daleko od niej za domem, to ona i tak dostaje szału i jazgocze z rozpaczy. Jak w domu zostawię Bafiego to lata jak wściekły od okna do okna i skacze tymi wielkimi łapami, jak go zostawię na werandzie to skacze na drzwi, ściany i okna niszcząc wszystko. W tej chwili używamy jeszcze starych drzwi bo czekamy na schody pod nowymi drzwiami, a jak będą wyglądały nowe drzwi jak Bafi zacznie na nie skakać? Kolejna sprawa to jakiś szał latających psów wokół, oczywiście wszystkie mają właścicieli, wiele z tych psów przychodzi pod nasz ogród od 6 rano i zaczyna się koszmar bo nasza Lady się denerwuje, a Bafi jak słyszy jej szczek zaczyna głupieć w domu. Wczoraj pierwszego burka zlokalizowałam o 6 rano, a w ciągu dwóch następnych godzin było jak poniżej na zdjęciach - najgorsze w tym jest to, że pewna kobieta strasznie się mnie czepia i już 3 razy w tym roku zwyzywała mnie za biegające po wsi psy (nie moje) i za to, że wychodzę z psami na spacery na smyczy - wychodzę oddzielnie z Lady i oddzielnie z Bafim na dłuższe spacery wzdłuż pól. Oczywiście sfotografowałam tylko kilka psów bo nie sterczę w oknie czekając na nie. Husky latający całymi nocami i często w dzień - kilka razy przemykał tak wzdłuż naszego ogrodzenia, w związku z tym jest nasz zapewne i tak pomyśli każdy jadący i trąbiący na niego. Jakieś 150 metrów od nas zaczyna się wieś, skrzyżowanie, normalne są takie obrazki, ale to ja przeszkadzam spacerując z jednym psem na smyczy z daleka od zabudowań. Quote
mestudio Posted March 21, 2015 Author Posted March 21, 2015 Słoneczne i ciepłe popołudnie upłynęło na pracach ogrodowych i dzikich szaleństwach Bafiego. Quote
Gusiaczek Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 Mestudio, zajmij się swoim zdrowiem, życiem .... wyżej doopy nie podskoczymy, nie daj się zwariować dokonujemy życiowych wyborów, bo musimy, ale niechaj będą szyte na miarę mentalności chłopskiej komentować nie będę, bo mnie zjedzom wieśniaki (byłam, miód i wino wśród nich piłam, znam tę cepelię) z VII piętra mam teraz lepszą perspektywę ;) Quote
Recommended Posts