inka33 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Mattilu napisał(a):Ledwo Kokota wywedrowala a juz kolejna wredota do Was trafila? ;) Rude to wredne - wiem, co mówię, bom rudawa...! A jeszcze, jak jej każą chodzić w sukience...! Mówię Wam, bez sukienki będzie lepiej. :p Quote
TZmestudio Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 inka33 napisał(a):Rude to wredne - wiem, co mówię, bom rudawa...! A jeszcze, jak jej każą chodzić w sukience...! Mówię Wam, bez sukienki będzie lepiej. :p Czy lepiej znaczy bardziej?? :cool3: TZmestudio Quote
Ellig Posted October 21, 2013 Posted October 21, 2013 Emka , ty "caluj " codziennie mestudio i badz grzeczna, sluchaj sie, jeszcze nie wiesz ,ze zycie ci uratowla ta wyjatkowa Osoba. Quote
Gusiaczek Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 Rude może i wredne, osobiście nic na ten temat nie wiem, ale w sukience jest bardziej - zdecydowanie :evil_lol: Quote
inka33 Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 TZmestudio napisał(a):Czy lepiej znaczy bardziej?? :cool3: TZmestudio Ruda bez sukienki będzie mniej wredna. ;) Quote
mestudio Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Co do rudych naturalnie to jest nas od 1-2% całej populacji, więc jesteśmy wyjątkowo rzadkimi egzemplarzami, do tego na wymarciu... więc wredni czy nie to bez znaczenia [przy takich rzadkościach :-). A u nas gości od kilku dni taka kochana istotka Fionka, dt w Warszawie się rozchorował i sunia musi czekać u nas bo w przytulisku było już zbyt ciasno (jakby u mnie był luz...) A tu moja mała, ruda pomocnica :-). Quote
mestudio Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 Aldrumka napisał(a):Malutka słodka i kocha Fionkę :) Aldrumko, miło, że zaglądasz do nas. Malutka lubi wszystkie pieski, a szczególnie pokochała Koko, która była dość złośliwa dla niej na początku. Koko od pewnego czasu jest już w domku, a mała ciągle ją wspomina. Quote
asiuniab Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 ale Fionka jest piękna, a mała jest bardzo piękna:) Quote
Mattilu Posted October 24, 2013 Posted October 24, 2013 mestudio napisał(a):Aldrumko, miło, że zaglądasz do nas. Malutka lubi wszystkie pieski, a szczególnie pokochała Koko, która była dość złośliwa dla niej na początku. Koko od pewnego czasu jest już w domku, a mała ciągle ją wspomina. I kto by to pomyslal ;) Dobre serduszko ma Twoje Serduszko. Quote
Gusiaczek Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 https://lh5.googleusercontent.com/-HiR4_4IkKsE/UmbeOzIbxxI/AAAAAAAAV3M/Mw7OQT3ZN5c/s640/zz5%2520040.jpg wymiękłam ..... Słodka Twoja Malutka :loveu: z Koko to była trudna miłość ;) a Sunia przeurocza :) Quote
mestudio Posted October 25, 2013 Author Posted October 25, 2013 [quote name='Gusiaczek']https://lh5.googleusercontent.com/-HiR4_4IkKsE/UmbeOzIbxxI/AAAAAAAAV3M/Mw7OQT3ZN5c/s640/zz5%20040.jpg wymiękłam ..... Słodka Twoja Malutka :loveu: z Koko to była trudna miłość ;) a Sunia przeurocza :) Takie trudne miłości są wyjątkowe :-), a małe Serduszko naprawdę lubi zwierzęta. Tylko wczoraj mi przyszło do głowy, że źle jest kiedy te psiaki u nas są, a potem ich nagle nie ma, bo ona nie nauczy się tym sposobem niczego sensownego, może kiedyś traktować zwierzaki jak przedmioty. To takie wczorajsze odkrycie myślowe. Dzielimy się jabłuszkiem. Quote
Mattilu Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Wystarczy, ze jej dobrze wytlumaczysz DLACZEGO te psy sa u Was tylko przez jakis czas i jestem spokojna, ze nie bedzie nigdy ani zwierzat ani ludzi traktowac przedmiotowo. Quote
asiuniab Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Mattilu napisał(a):Wystarczy, ze jej dobrze wytlumaczysz DLACZEGO te psy sa u Was tylko przez jakis czas i jestem spokojna, ze nie bedzie nigdy ani zwierzat ani ludzi traktowac przedmiotowo. myślę dokładnie tak samo:) Quote
Gusiaczek Posted October 25, 2013 Posted October 25, 2013 Ewuś, przecież Cudo wyrasta w atmosferze pomocy. Ona doskonale wie, jest malutką "gąbeczką"wchłaniającą otaczający Ją świat, nie potrafi jeszcze zwerbalizować, nie wie jak nazwać , co w duszy gra. Jest dobrze, jest źle - ot, cała filozofia dziecka .... trzeba tylko dać przykład, a lepszego mieć nie może. Tęskni za Koko? i bardzo dobrze! kolejna szkoła życia, doświadczenie, które ją kształtuje. Nie martw się, skoro Ty nie traktujesz przedmiotowo i Ona nie będzie. https://lh3.googleusercontent.com/-s_bZm7b5Lac/UmWOSy0iL2I/AAAAAAAAV04/3fqnSS-_3Go/s640/zz4%20026.jpg Quote
mestudio Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 Może tak jest, oby, ale jednak mam odrobinę wątpliwości. Serduszko ma nawet własne przepióreczki i pięknie ich dogląda, dostała w prezencie od wujka :-), a i zna się na grzybach, namiętnie chodzi na grzyby i sprawia jej to ogromną frajdę. Emka na wysokości....na werandzie też ciągle poleguje wyżej niż inni. A jak wychodzimy na spacer to za każdym razem wykopuje sobie norę i mości się w niej.... Sanieczka, jak zawsze dostojna. Próbujemy ją odrobinę odchudzać i nawet coś tam się ruszyło. Panna owca, zupełnie nieszkodliwa, cicha, spokojna, ale ma napady wariactwa - pogoń za koteczkami, jak klapka w mózgu się zatrzaśnie.... Musze wyadoptować 3 psy....koniecznie. Fionka jedzie do DT w Warszawie, pilnie muszę wysiedlić Emke i owcę żeby było luźniej. Obie maja ogłoszenia, ale cisza chwilowo. Może wyróżnię? Quote
Ellig Posted October 26, 2013 Posted October 26, 2013 Zagladam , nie wiem kiedy nadrobie i przeczytam zaleglosci. Quote
mestudio Posted October 26, 2013 Author Posted October 26, 2013 [quote name='Ellig']Zagladam , nie wiem kiedy nadrobie i przeczytam zaleglosci. Elu, fajnie, że do nas zerkasz :-). Trochę zdjęć potworów. Sańka z owcą. Fionka miluśka - bardzo się boi podniesionego głosu, jak wołam potwory w ogrodzie, albo krzyczę na któregoś wariata żeby się opamiętał, to ona przykleja się do ziemi. Jak jestem w domu sama to śpi ze mną, jak jest pan to idzie spać na kanapę, ale jak pan drzemie po pracy to wtedy razem z Fioną. Ale o co chodzi? Quote
Gusiaczek Posted October 27, 2013 Posted October 27, 2013 Filip, przechodząc obok komputera: - Ovo?!? https://lh6.googleusercontent.com/-_Z7NsG_i6W4/UmwQikDHygI/AAAAAAAAV8I/9oKJrR-Kbgk/s640/zzz5 045.jpg :) Z ogromną przyjemnością oglądam zdjęcia Waszych Obowiązków ;) https://lh5.googleusercontent.com/-lCIEOpjWFXM/UmwQfOxECYI/AAAAAAAAV7k/fCWQu0dALcQ/s640/zzz5 041.jpg Chodzi o to, że pięknie Ci w czerwonym ;) https://lh5.googleusercontent.com/-DP8XXCmmxe8/UmWOUgVBMxI/AAAAAAAAV1U/JoUvrZTu1xI/s640/zz4%20034.jpg pilnuję stanowiska pracy mojej Pańci :) Quote
mestudio Posted October 27, 2013 Author Posted October 27, 2013 Skorzystałam dziś z pieniązków, które dostałam na ogłoszenia od Gusiaczka i wyróżniłam ogłoszenia owcy i Emce, muszę szybko znaleźć im domy bo mam stanowczo za dużo psiaków, a dwa kolejne czekają w lesie. Koszt 20 zł - chwilowo na tydzień żeby sprawdzić różnicę wyświetleń. Quote
cisowianka Posted October 28, 2013 Posted October 28, 2013 Dzień dobry wszystkim (przed południem :lol:) Quote
cisowianka Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 Witam ponownie już dogadałam się z cioteczka Aldrumką :Rose: po 1 listopada robimy bazarek dla "tymczasików mestudio" ukłonie się też w kierunku TZmestudio o banerek bazarkowy ale to jeszcze chwilkę potrwa ;) Quote
mestudio Posted October 30, 2013 Author Posted October 30, 2013 Witam wszystkich :-). Trochę dużo spraw mam na głowie ostatnio. [quote name='cisowianka']Witam ponownie już dogadałam się z cioteczka Aldrumką :Rose: po 1 listopada robimy bazarek dla "tymczasików mestudio" ukłonie się też w kierunku TZmestudio o banerek bazarkowy ale to jeszcze chwilkę potrwa ;) Pięknie dziękuję :-). Wczoraj wieczorkiem zawiozłyśmy z panią Dorotą do Piaseczna 2 pieski - kochaną Fionkę i Felikasa, który też u mnie chwilkę był. Fionka pojechała na Białołękę do docelowego DT, a Feliks do hoteliku. Pieski rozwiozła nam po Warszawie Jo37 z pomocą Mazowszanki za co bardzo dziękuję. A u nas zagościła piękna sunia, oswajałam ja z panią Dorotą 2 miesiące. Dziś już jest po sterylizacji. A tu Feliks, który chwilkę u nas był. Quote
Gusiaczek Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 i jak Sunia się czuje? pozdrawiam serdecznie :) Quote
Recommended Posts