inka33 Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Wszystko macie pod kolor :) - a Gajula jest "pod kolor" Waszych serduch. :D Quote
Mattilu Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Jest urocza :) A ze wymaga pracy...no coz, jak wszystko, co w zyciu najceniejsze... Quote
Radek Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 A ze wymaga pracy...no coz, jak wszystko, co w zyciu najceniejsze... Nic dodać, nic ująć:) Dziś, po raz pierwszy od kiedy Gajula jest u nas, jestem na chorobowym. Wcześniej bywałem przeziębiony, ale nie byłem w domu na zwolnieniu. Miałem obawy, jak to będzie w domu ponieważ Gajula gdy siedzę w domu potrafi dzień cały zawracać głowę (a to pobaw się ze mną, a to wypuść mnie na balkon, a to daj coś smacznego:)). Okazało się, że Gaja potrafi chorować ze mną w sposób jak najbardziej przyzwoity. Kiedy czytałem, grzecznie leżała obok mnie albo obok łóżka, nie przynosiła zabawek, a nawet nie siedziała zbyt długo na balkonie. Widać wyraźnie, że psinka wyczuwa moje złe samopoczucie. Bardzo się cieszę, bo świadczy to, że mała mordka jest coraz bardziej zżyta ze mną. Kochana jest. Wieczorem po raz pierwszy Asia myła Gajulcowi zęby (pomału zaczął się tworzyć kamień). Stosujemy enzymatyczną pastę do zębów (pastę poleciła nam nasza pani doktor z lecznicy), Gajula wyglądała na zadowoloną:) Quote
inka33 Posted April 28, 2015 Posted April 28, 2015 Grzeczna dziewczynka! :) Co to za pasta? Pytam, bo warto wiedzieć... Quote
Radek Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pasta dla Gajulca to Orozyme. Nie trzeba szczotkować, wystarczy nałożyć na ząbki. Dla małego psa tubka powinna wystarczyć na 6-8 tygodni (przynajmniej według ulotki). Zobaczymy jak się będzie sprawdzać:) Quote
inka33 Posted April 29, 2015 Posted April 29, 2015 Pasta dla Gajulca to Orozyme. Nie trzeba szczotkować, wystarczy nałożyć na ząbki. Dla małego psa tubka powinna wystarczyć na 6-8 tygodni (przynajmniej według ulotki). Zobaczymy jak się będzie sprawdzać :) Dzięki! :) Spróbuję zapamiętać albo tu będę miała. :) Przy takiej jednej fajnej (skład, cena) karmie naszej Bombie kamień "rośnie", przy innej się ściera i tak wkoło... Quote
Radek Posted May 2, 2015 Posted May 2, 2015 W zeszłym roku o tej porze byliśmy z Gajulą na wyjeździe (zawsze w majówkę staramy się pojechać gdzieś z psiskiem). W tym roku, niestety, na działkę nie mogłem pojechać z powodu choroby:( Na działkę pojechała Asia z Gajulą. Gajula się wybiega, a ja tęsknię za nimi. Nie wiem jak wyglądam gdy tęsknię, ale Gajulec gdy tęskni wygląda tak. Zdjęcie zrobiłem dwa tygodnie temu. Gaja tęskniła za Asią, która nie mogła być wtedy w domu. Quote
elficzkowa Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Rozczulają mnie takie tęsknotki - smutaski na mordkach. Quote
Radek Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 U Gajulca to szczególnie rozczulające bo zazwyczaj jest bardzo pogodna i wiecznie rozbrykana. Quote
Radek Posted May 5, 2015 Posted May 5, 2015 Wyjazd działkowy się udał, Gajula wróciła w niedzielę po południu padnięta:) Na działce, jak wiecie, nie byłem, ale pewnie jak Asia znajdzie chwilkę to skrobnie kilka słów jak tam było, a może i jakieś zdjęcie się znajdzie;) Quote
Radek Posted May 6, 2015 Posted May 6, 2015 To czekamy na wieści i zdjęcia Wieści napisze Asia (i pewnie jeszcze filmik wrzuci;)) teraz tak na szybko trzy zdjęcia z działki, a właściwie z łąki nad Pilicą. Gajulec siedzący i Gajulec zbierający się do biegu:) Quote
elficzkowa Posted May 7, 2015 Posted May 7, 2015 Cudna Gajula :) Na pierwszym zdjęciu przez chwilę zastanawiałam się co Ona ma na głowie :), a to przecież cudne uszyska Gajulcowe :) Quote
Radek Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 (edited) Z małym opóźnieniem wrzucamy filmik z pobytu na działce. Na filmie możecie obejrzeć Gajulca podczas działkowego przypominania podstawowych komend:) https://www.youtube.com/embed/qDrOch53TSU Pomimo prób przeróżnych nie bardzo wiem jak wrzucić filmik tak, aby był od razu widoczny:( Kiedyś na Dogo nie miałem problemu ponieważ był przycisk, a teraz mogę umieścić tylko link. Edited May 16, 2015 by Radek Quote
inka33 Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Gajka cała jest śliczna, nie tylko jej uszyska! :) Quote
Radek Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 W weekend byliśmy z Gajulą w gościach, w ulubionym miejscu Gajulca:) Udało mi się uchwycić na zdjęciu jak Gaja podziwia świat zewnętrzny przez okno balkonowe. Quote
Radek Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Jakby ktoś się zastanawiał jak wygląda weekendowe lenistwo, to wygląda ono tak:) 1 Quote
Mattilu Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 O! to Wasze lenistwo wygląda bardzo podobnie do naszego :) Quote
Ewa Marta Posted May 27, 2015 Author Posted May 27, 2015 Gaja to sama słodycz:) I jaka posłuszna na filmiku! Dupinka chciałaby byc w ruchu, ale jak każą siedzieć to siedzi:) Kochana sunieczka!!! Quote
Recommended Posts