sharka Posted May 22, 2016 Posted May 22, 2016 http://olx.pl/oferta/kotek-do-adopcji-mlody-zdrowy-lubiacy-przytulanie-CID103-IDfL06x.html (zamiast wizyta mogę wpisać ankieta) Quote
sylwija Posted May 23, 2016 Author Posted May 23, 2016 dziękuję ślicznie :) a że jakiś kiepski czas, to prawda, trzymaj się Quote
sharka Posted May 25, 2016 Posted May 25, 2016 jak Ty te klony rozpoznajesz? ;) Abi ma chyba więcej białego na szyi? cudne zdjęcia (i kociaki oczywiście) :] Quote
sylwija Posted May 25, 2016 Author Posted May 25, 2016 oj Abi jest drobniejsza, delikatniejsza'\ jednocześnie bardziej gadatliwa a Yumi - większy, potężniejszy jednocześnie bardziej 'taki proludzki' Quote
sylwija Posted May 27, 2016 Author Posted May 27, 2016 Dyzio, wcale nie wyglada i chyba nie czuje się jak starszy kot :) a to Marit, tez dawno nie pokazywalam - z parkingu leśnego (po tym, jak ktoś wyrzucił tam parę Azjatów, okazało się, że i koty domowe zostały wyrzucone) Quote
Aldrumka Posted June 2, 2016 Posted June 2, 2016 kotki cudne, a zdjęcia wspaniałe Dyzio zupełnie jak mój Dyzio sprzed lat Quote
Livka Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Zapraszam na bazarek m.in. dla kociaków :) http://www.dogomania.com/forum/topic/335861-dla-ducha-i-ciała-na-potrzeby-bdt-u-sylwiji-do-1706-godz-21/ Quote
sylwija Posted June 3, 2016 Author Posted June 3, 2016 dziękuję :) koty uwielbiam, moje, tymczasowo-moje, podobnie zresztą, jak psiaki ;) nie wiem, czy są tak cudowne, czy dla mnie.. tylko, czy po prostu wyjątkowe mi się trafiają ;) Quote
Gusiaczek Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Sylwia, napisz coś więcej o Maurycym i Yumim - wiek, charakter (zwłaszcza zapatrywania na obecność dziewczyny pod jednym dachem), mieszkanie w bloku bez możliwości wychodzenia na dwór, upodobania i takie tam, sama wiesz najlepiej :) Nie robię nadziei, ale znajomej kilka dni temu odszedł kociak i "urabiam" ją, by wzięła jak najszybciej braciszka dla Balbinki ;) Być może pytam Cię o rezydentów, ale już się pogubiłam w Twojej cudnej kociarni :) Quote
sharka Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Gusiaczku zobacz ogłoszenie Yumiego - może coś wyczytasz: http://olx.pl/oferta/kotek-do-adopcji-mlody-zdrowy-lubiacy-przytulanie-CID103-IDfL06x.html Quote
sylwija Posted June 9, 2016 Author Posted June 9, 2016 Yumi ma około roku, bardzo energiczny, aktywny, pieszczoch, komunikatywny, zabawowy Maurycy - ciężko ocenić, nie jest najmłodszy, może 6, może 8, może inaczej. Bardzo sympatyczny, spokojny, pieszczoch, kontaktowy obaj są w tej chwili wychodzący, ale bezpieczniej dla nich byłoby, gdyby nie wychodzili, wiadomo. Ale na pewno musiałyby być okna zabezpieczone, no i trzeba by uważać, bo nęci ich to, co na dworze z innymi kotami funkcjonują u mnie i się dogadują. Ani jeden, ani drugi nie jest konfliktowy. nowe miejsce, nowy kot - początki z reguły są trudne, muszą się do siebie przyzwyczaić. Generalnie i Maurycy, i Yumi, są proludzcy, jak coś chcą, to gadają. Jedzą głownie suche, ale lubią i mokre, i serek wiejski light i jakąś odmianę czasem :) Quote
Gusiaczek Posted June 9, 2016 Posted June 9, 2016 Dziękuję :) P. Ula poczytała i Yumi spełnia jej oczekiwania - wiek, bycie w domu i towarzystwo dla Balbinki, a przede wszystkim podoba się jej :) Teraz już wiem o czym piszecie a propos reakcji na proces adopcyjny ... właśnie się przekonałam, że dla niektórych jest to niezrozumiałe absolutnie.P. Ula jest bardzo prozwierzęca, zawsze miała Ogonki w domu, które ratowała przed śmiercią, ale z adopcją miałaby po raz pierwszy do czynienia, mam nadzieję, że się zdecyduje .... czekam niecierpliwie na decyzję. Quote
sylwija Posted June 9, 2016 Author Posted June 9, 2016 dzięki :) na spokojnie niech pomyśli, to poważna decyzja :) nie ma żartów ;) Quote
Livka Posted June 21, 2016 Posted June 21, 2016 Na koncie stałe od poli53 i Livki - pięknie dziękuję ! Wydatki ujęłam w rozliczeniu . Quote
sylwija Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 to ja pokażę co poniektórych ;) Yumi Dyzio Zula i Saymon :) generalnie koty nieźle znoszą te upały, gorzej psy.. Quote
Gusiaczek Posted June 27, 2016 Posted June 27, 2016 Cudności :) Jestem po lekturze "Kleo i ja" - serdecznie polecam zwłaszcza kociolubnym :) Quote
sylwija Posted July 6, 2016 Author Posted July 6, 2016 nie czytałam :( ostatnio taka 'zwierzęcą' to o charcicy czytałam, nie miałam nawet świadomości, jak ta rasa jest wykorzystywana, jak traktowana. nie pamiętam w tej chwili tytułu, jutro sprawdzę. oczywiście tylko wspomniany jest ten temat, a całość poświęcona życiu z adoptowaną sunią już kiedyś pokazywałam to stworzenie - wygłodzone i szalenie płochliwe. no cóż.. Kotek coraz częściej przychodzi i coraz swobodniej się czuje, co widać na załączonym zdjęciu :) trzeba będzie się przymierzyć do pozbycia się pasożytów, które niewątpliwie na nim żerują, kastracji, szczepień itd itp.. tylko odwieczny problem.. kasa.. ładniutki jest, skubany Quote
Recommended Posts