Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękne, rudy oczywiście naj naj, ale czarnulki też cudne ;) i jakie oczytane ;)
Livko, jak doleci wpłata z bazarku, potwierdź proszę na wątku bazaru: http://www.dogomania.com/forum/topic/147792-zakończony-rozliczam-elmex-telefon-dla-seniora-magazyny-vege-globus-męska-koszulka-na-znajdki-i-bdt-sylwiji-do-3007/

A Lucuś to chyba jakieś geny persa, czy tylko mi się wydaje, że dłuższy włos?

Na konto kotków wpłynęło 55 zł z bazarku bric-a-brac - pięknie dziękujemy :) :)

Posted

Od wczoraj leczymy kociaki z Bobrka. Jeden z maluchów z tego miotu już zmarł (u karmicielki przed rozpoczęciem leczenia). 2 kociaki, które są odłowione mają koci katar. Wczoraj miały niepokojącą biegunkę z zapachem krwi. Zrobiliśmy test na panleukopenię, na szczęście wyszedł negatywny. Dzisiaj kociaki mają apetyt, wydaje się, że zareagowały na leczenie. Do złapania jest jeszcze ich pozostałe rodzeństwo i mama na sterylizację.

Oprócz tego mamy wiadomość, że na ul.Żwirowej w Bobrku jest stado ok.15 niewysterylizowanych kotów. Klatka łapka już dziś powinna być w rękach karmicielki z Bobrka. Teraz tylko trochę szczęścia i kasy na sterylki i leczenie...
20150813_193939_104.jpg

Posted

Bazarek ogloszeniowy ma Ziutka, za 2,5 zl 20 portali, wejdź proszę w bazarki, niestety nie umiem kopiować adresu kiedy korzystam z telefonu, podeślę w piatek na konto Livki piątaka na ogloszenia, teraz nie mam jak pomoc

Posted

Mozesz wejsc na moj profil i zobaczyc moje posty, znajdziesz tam adres tego bazarku ogloszeniowego, zamawiasz pakiet, placisz i wstawiasz tekst ogloszenia oraz wybrane zdjecia :)

Posted

http://www.dogomania.com/forum/topic/148068-og%C5%82oszenia-5-portali-1z%C5%82-20-portali-250-dla-lusi-do-2508/

zamówiłam :)

czekam jeszcze na tekst do ogłoszeń, obiecała Tyśka :)

a w przyszłym tygodniu i tak maluchy trzeba zaszczepić

a to kotki, który przychodzą pojeść, systematycznie przychodzi, aktualnie 3 takie są kocurki, czarnemu w ogóle nie udało mi się zrobić zdjęcia, a chyba najchudszy i najbardziej strachliwy..

11898532_1029504317069200_90078345448144

11813283_1023299227689709_20544985488180

Posted

http://www.dogomania.com/forum/topic/148068-og%C5%82oszenia-5-portali-1z%C5%82-20-portali-250-dla-lusi-do-2508/

zamówiłam :)

czekam jeszcze na tekst do ogłoszeń, obiecała Tyśka :)

a w przyszłym tygodniu i tak maluchy trzeba zaszczepić

a to kotki, który przychodzą pojeść, systematycznie przychodzi, aktualnie 3 takie są kocurki, czarnemu w ogóle nie udało mi się zrobić zdjęcia, a chyba najchudszy i najbardziej strachliwy..

11898532_1029504317069200_90078345448144

11813283_1023299227689709_20544985488180

Guest TyŚka
Posted

Na razie takie średnie na jeża (nie jestem z nich w ogóle zadowolona), ale jak zrobię obiad to napiszę jeszcze inne.

Lenka i Lucuś to cudowne trzymiesięczne kocie rodzeństwo o wesołym usposobieniu i błyszczącej, dłuższej czarnej sierści. Uwielbiają się bawić i szaleć, są ciekawe świata, wszędzie ich pełno. Kochają ludzi, psy i inne koty, są niezwykle pocieszne i radosne i jak każde kocię - tylko figle im w głowie, chcą się tylko bawić. Zarówno Lenka, jak i Lucuś są bardzo adopcyjni, ktoś, kto je zaadoptuje będzie miał z nich niesamowitą uciechę.

Czarnuszki nauczone są korzystania z kuwety.

Do adopcji mogą iść razem lub oddzielnie.

Kotki są odrobaczone i zaszczepione.

----------------------

Abi (jaśniejsza pręgowana), Kola (rudasek) i Yumi (marmurek) to ok 2,5msc kocie rodzeństwo, które miało w życiu pecha. Jak to kociaki, uwielbiają się bawić i szaleć, choć są z natury zdystansowane i nieufne i potrzebują troszkę czasu, aby zaufać. Przy odrobinie miłości i cierpliwości otwierają się i stają się cudownymi, rozkosznymi kocurkami. Abi jest niezwykle delikatną, pełną gracji damą, za to jej braciszek Yumi to typowy kocur: dumny i pewny siebie, niezwykle charakterny, ale przy tym posiadający w sobie urok. Rudy Koli jest z kolei kocurkiem lękliwym i nieśmiałym, daleko mu do swojego marmurowego brata. Wszystkie są nauczone korzystania z kuwety, są odrobaczone i zaszczepione.
Szukają domów cierpliwych, które swoją miłością zdobędą przyjaciela na dobre i na złe.
Do adopcji mogą iść zarówno razem, jak i oddzielnie.

Posted

zwróciłam się do KWB o pomoc dla kotków

przez tymczasowanie i słaba rozgarniecie finansowe mam do wyboru - zaszczepic malce albo zaplacic za prad..

porazka.. :(

a w tym tygodniu powinny kociaki miec powtorrzone szczepienie..

zamowilam jeszcze jeden pakiet ogłoszen

czyli 1 dla czarnego rodzenstwa, 2 - dla kolorowego

dziękuję, sharka :)

Posted

Sylwia - sama prowdzę DT i właście wyadoptowałam dwójkę czarnych Diabłów a jeszcze jeden mi został i Mamusia. 

W ramach zrozumienia dorzucę się 50 zł. Więcej po prostu nie mam...

Poproszę o numer konta.

Kciuki za domy!

Kinga

Posted

dziękuję :)

te czarnuszki'moje' to bardzo adopcyjne

trójka pozostała wymaga jednak trochę pracy i cierpliwości, troszkę dzikuski, na pewno nie do dzieci..

wczoraj kolega mio poradził, żeby filmik z nimi nakręcić.. moze to się spodoba..

Posted

5 kociaków zaszczepionych zostało wczoraj :)

udało się po niższej cenie, no i bez białaczki.. bo to większe koszty

ale też okazuje się, że sa rozne szkoly odnosie tych szczepien z bialaczka - podobno zwiekszone jest ryzyko pwostawania tzw. miesniaka czy miesniaka, ktory to jest bardzo niebezpieczny. musze doczytac..

zaplacilam 140 zl, wkleje jutro paragon i opis wizyty- w ogole najchetniej, to bym przeslala komus na maila, te opisy wizyt, bo u mnie slabo z drukarka, zeby skan zrobic. a paragonowi to zdjecie zrobie po prostu..:)

Guest TyŚka
Posted

Tak, ja też nigdy nie szczepiłam na białaczkę, bo ryzyko jest ogromne. Dużo o tym było swego czasu na miau.

Posted

Kopiuję od Baloniarek:

• photo-thumb-32737.gif?_r=1413294518
  • Members
  • bullet_black.pngbullet_black.pngbullet_black.png
  • 22573 postów

Napisany Dzisiaj, 09:48

Pomoc w wysokości 200 zł na szczepienia kotów z wniosku Sylwiji została przyznana.
Jeżeli Sylwija jednak będziesz chciała skorzystać z pomocy Klubu, to prosimy o wysłanie numeru konta do Macia. Najlepiej przez Facebook, albo na maila.
Życzymy powodzenia :)

Posted

cały weekend pracowałam, nie zrobiłam nowych zdjęć i nie dałam do ogłoszeń.

z pomocy KWB bardzo się kociaki cieszą.

wnioskowałam o 200.

za szczepienia wyszło 140.

mogłabym jeszcze im testy fiv/felv zrobić

testy mam, bo kiedyś kupiłam po cenie niższej niż w lecznicach., dużo niższej

tylko samo wykonanie testu kosztuje 15/kot

zapytam w Klubie, czy to będzie ok wykorzystanie, bo nie wiem..

Posted

Bazarek ogloszeniowy ma Ziutka, za 2,5 zl 20 portali, wejdź proszę w bazarki, niestety nie umiem kopiować adresu kiedy korzystam z telefonu, podeślę w piatek na konto Livki piątaka na ogloszenia, teraz nie mam jak pomoc

Piąteczka już na koncie  - ślicznie dziękujemy :)

Guest TyŚka
Posted

Sylwia, potrzebujesz może żwirku?

Jedna osoba na kociej grupie fejsbukowej ma do oddania 2 worki żwiru betonitowego, każdy waży 14 kg. Do odebrania w Warszawie. Jak coś, podesłałabym Ci do niej namiary.

Posted

Sylwia - sama prowdzę DT i właście wyadoptowałam dwójkę czarnych Diabłów a jeszcze jeden mi został i Mamusia. 

W ramach zrozumienia dorzucę się 50 zł. Więcej po prostu nie mam...

Poproszę o numer konta.

Kciuki za domy!

Kinga

Ślicznie dziękujemy - właśnie wpłynęły na konto kociaków Twoje pieniążki Madie :) :) :)

Posted

OK, to już Ci podsyłam jej dane :)

rozmawiałam, już komuś obiecała, rezerwacja do wtorku, jakby co, da mi znać :)

Ślicznie dziękujemy - właśnie wpłynęły na konto kociaków Twoje pieniążki Madie :) :) :)

pięknie dziękujemy i pokazujemy Lucusia

11903704_1035615129791452_23810731248640

muszę pilnie zrobić zdjęcia maluchów, mam tylko jutro na to..,, żeby z tekstem TyŚka, do ogłoszeń poszły

dzisiaj pracuje do rana, ale jutro sie postaram :)