Livka Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Piękne, rudy oczywiście naj naj, ale czarnulki też cudne ;) i jakie oczytane ;) Livko, jak doleci wpłata z bazarku, potwierdź proszę na wątku bazaru: http://www.dogomania.com/forum/topic/147792-zakończony-rozliczam-elmex-telefon-dla-seniora-magazyny-vege-globus-męska-koszulka-na-znajdki-i-bdt-sylwiji-do-3007/ A Lucuś to chyba jakieś geny persa, czy tylko mi się wydaje, że dłuższy włos? Na konto kotków wpłynęło 55 zł z bazarku bric-a-brac - pięknie dziękujemy :) :) Quote
Livka Posted August 12, 2015 Posted August 12, 2015 Właśnie poszedł przelew na 175 zł do Ciebie Sylwio - potwierdź jak dojdzie :) Quote
sylwija Posted August 12, 2015 Author Posted August 12, 2015 dziękuję :) to umówię szczepienie i na ogłoszenia by starczyło może Quote
Patsi Posted August 13, 2015 Posted August 13, 2015 Od wczoraj leczymy kociaki z Bobrka. Jeden z maluchów z tego miotu już zmarł (u karmicielki przed rozpoczęciem leczenia). 2 kociaki, które są odłowione mają koci katar. Wczoraj miały niepokojącą biegunkę z zapachem krwi. Zrobiliśmy test na panleukopenię, na szczęście wyszedł negatywny. Dzisiaj kociaki mają apetyt, wydaje się, że zareagowały na leczenie. Do złapania jest jeszcze ich pozostałe rodzeństwo i mama na sterylizację. Oprócz tego mamy wiadomość, że na ul.Żwirowej w Bobrku jest stado ok.15 niewysterylizowanych kotów. Klatka łapka już dziś powinna być w rękach karmicielki z Bobrka. Teraz tylko trochę szczęścia i kasy na sterylki i leczenie... Quote
sylwija Posted August 14, 2015 Author Posted August 14, 2015 wariatuńcie ;) pomozcie z tym bazarkiem, pls, ogloszeniowym bo cisza calkiem, a przeciez ludzie kochaja male kociaczki.. Quote
sharka Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Bazarek ogloszeniowy ma Ziutka, za 2,5 zl 20 portali, wejdź proszę w bazarki, niestety nie umiem kopiować adresu kiedy korzystam z telefonu, podeślę w piatek na konto Livki piątaka na ogloszenia, teraz nie mam jak pomoc Quote
sharka Posted August 15, 2015 Posted August 15, 2015 Mozesz wejsc na moj profil i zobaczyc moje posty, znajdziesz tam adres tego bazarku ogloszeniowego, zamawiasz pakiet, placisz i wstawiasz tekst ogloszenia oraz wybrane zdjecia :) Quote
sylwija Posted August 15, 2015 Author Posted August 15, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/148068-og%C5%82oszenia-5-portali-1z%C5%82-20-portali-250-dla-lusi-do-2508/ zamówiłam :) czekam jeszcze na tekst do ogłoszeń, obiecała Tyśka :) a w przyszłym tygodniu i tak maluchy trzeba zaszczepić a to kotki, który przychodzą pojeść, systematycznie przychodzi, aktualnie 3 takie są kocurki, czarnemu w ogóle nie udało mi się zrobić zdjęcia, a chyba najchudszy i najbardziej strachliwy.. Quote
sylwija Posted August 15, 2015 Author Posted August 15, 2015 http://www.dogomania.com/forum/topic/148068-og%C5%82oszenia-5-portali-1z%C5%82-20-portali-250-dla-lusi-do-2508/ zamówiłam :) czekam jeszcze na tekst do ogłoszeń, obiecała Tyśka :) a w przyszłym tygodniu i tak maluchy trzeba zaszczepić a to kotki, który przychodzą pojeść, systematycznie przychodzi, aktualnie 3 takie są kocurki, czarnemu w ogóle nie udało mi się zrobić zdjęcia, a chyba najchudszy i najbardziej strachliwy.. Quote
Guest TyŚka Posted August 17, 2015 Posted August 17, 2015 Na razie takie średnie na jeża (nie jestem z nich w ogóle zadowolona), ale jak zrobię obiad to napiszę jeszcze inne. Lenka i Lucuś to cudowne trzymiesięczne kocie rodzeństwo o wesołym usposobieniu i błyszczącej, dłuższej czarnej sierści. Uwielbiają się bawić i szaleć, są ciekawe świata, wszędzie ich pełno. Kochają ludzi, psy i inne koty, są niezwykle pocieszne i radosne i jak każde kocię - tylko figle im w głowie, chcą się tylko bawić. Zarówno Lenka, jak i Lucuś są bardzo adopcyjni, ktoś, kto je zaadoptuje będzie miał z nich niesamowitą uciechę. Czarnuszki nauczone są korzystania z kuwety. Do adopcji mogą iść razem lub oddzielnie. Kotki są odrobaczone i zaszczepione. ---------------------- Abi (jaśniejsza pręgowana), Kola (rudasek) i Yumi (marmurek) to ok 2,5msc kocie rodzeństwo, które miało w życiu pecha. Jak to kociaki, uwielbiają się bawić i szaleć, choć są z natury zdystansowane i nieufne i potrzebują troszkę czasu, aby zaufać. Przy odrobinie miłości i cierpliwości otwierają się i stają się cudownymi, rozkosznymi kocurkami. Abi jest niezwykle delikatną, pełną gracji damą, za to jej braciszek Yumi to typowy kocur: dumny i pewny siebie, niezwykle charakterny, ale przy tym posiadający w sobie urok. Rudy Koli jest z kolei kocurkiem lękliwym i nieśmiałym, daleko mu do swojego marmurowego brata. Wszystkie są nauczone korzystania z kuwety, są odrobaczone i zaszczepione. Szukają domów cierpliwych, które swoją miłością zdobędą przyjaciela na dobre i na złe. Do adopcji mogą iść zarówno razem, jak i oddzielnie. Quote
sylwija Posted August 18, 2015 Author Posted August 18, 2015 zwróciłam się do KWB o pomoc dla kotków przez tymczasowanie i słaba rozgarniecie finansowe mam do wyboru - zaszczepic malce albo zaplacic za prad.. porazka.. :( a w tym tygodniu powinny kociaki miec powtorrzone szczepienie.. zamowilam jeszcze jeden pakiet ogłoszen czyli 1 dla czarnego rodzenstwa, 2 - dla kolorowego dziękuję, sharka :) Quote
sharka Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Trzymam kciuki żeby super domki dzwonily :) Quote
Madie Posted August 18, 2015 Posted August 18, 2015 Sylwia - sama prowdzę DT i właście wyadoptowałam dwójkę czarnych Diabłów a jeszcze jeden mi został i Mamusia. W ramach zrozumienia dorzucę się 50 zł. Więcej po prostu nie mam... Poproszę o numer konta. Kciuki za domy! Kinga Quote
sylwija Posted August 19, 2015 Author Posted August 19, 2015 dziękuję :) te czarnuszki'moje' to bardzo adopcyjne trójka pozostała wymaga jednak trochę pracy i cierpliwości, troszkę dzikuski, na pewno nie do dzieci.. wczoraj kolega mio poradził, żeby filmik z nimi nakręcić.. moze to się spodoba.. Quote
sylwija Posted August 22, 2015 Author Posted August 22, 2015 5 kociaków zaszczepionych zostało wczoraj :) udało się po niższej cenie, no i bez białaczki.. bo to większe koszty ale też okazuje się, że sa rozne szkoly odnosie tych szczepien z bialaczka - podobno zwiekszone jest ryzyko pwostawania tzw. miesniaka czy miesniaka, ktory to jest bardzo niebezpieczny. musze doczytac.. zaplacilam 140 zl, wkleje jutro paragon i opis wizyty- w ogole najchetniej, to bym przeslala komus na maila, te opisy wizyt, bo u mnie slabo z drukarka, zeby skan zrobic. a paragonowi to zdjecie zrobie po prostu..:) Quote
Guest TyŚka Posted August 22, 2015 Posted August 22, 2015 Tak, ja też nigdy nie szczepiłam na białaczkę, bo ryzyko jest ogromne. Dużo o tym było swego czasu na miau. Quote
Madie Posted August 23, 2015 Posted August 23, 2015 Kopiuję od Baloniarek: Members 22573 postów Napisany Dzisiaj, 09:48 Pomoc w wysokości 200 zł na szczepienia kotów z wniosku Sylwiji została przyznana. Jeżeli Sylwija jednak będziesz chciała skorzystać z pomocy Klubu, to prosimy o wysłanie numeru konta do Macia. Najlepiej przez Facebook, albo na maila. Życzymy powodzenia :) Quote
sylwija Posted August 24, 2015 Author Posted August 24, 2015 cały weekend pracowałam, nie zrobiłam nowych zdjęć i nie dałam do ogłoszeń. z pomocy KWB bardzo się kociaki cieszą. wnioskowałam o 200. za szczepienia wyszło 140. mogłabym jeszcze im testy fiv/felv zrobić testy mam, bo kiedyś kupiłam po cenie niższej niż w lecznicach., dużo niższej tylko samo wykonanie testu kosztuje 15/kot zapytam w Klubie, czy to będzie ok wykorzystanie, bo nie wiem.. Quote
Livka Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 Bazarek ogloszeniowy ma Ziutka, za 2,5 zl 20 portali, wejdź proszę w bazarki, niestety nie umiem kopiować adresu kiedy korzystam z telefonu, podeślę w piatek na konto Livki piątaka na ogloszenia, teraz nie mam jak pomoc Piąteczka już na koncie - ślicznie dziękujemy :) Quote
Guest TyŚka Posted August 25, 2015 Posted August 25, 2015 Sylwia, potrzebujesz może żwirku? Jedna osoba na kociej grupie fejsbukowej ma do oddania 2 worki żwiru betonitowego, każdy waży 14 kg. Do odebrania w Warszawie. Jak coś, podesłałabym Ci do niej namiary. Quote
sylwija Posted August 25, 2015 Author Posted August 25, 2015 pewnie, że tak, dziekuje :) ilości sa zastarszajace zużytego żwirku, co prawda używałam zawsze drewnianego, ale też zbrylajacego Quote
Livka Posted August 27, 2015 Posted August 27, 2015 Sylwia - sama prowdzę DT i właście wyadoptowałam dwójkę czarnych Diabłów a jeszcze jeden mi został i Mamusia. W ramach zrozumienia dorzucę się 50 zł. Więcej po prostu nie mam... Poproszę o numer konta. Kciuki za domy! Kinga Ślicznie dziękujemy - właśnie wpłynęły na konto kociaków Twoje pieniążki Madie :) :) :) Quote
sylwija Posted August 28, 2015 Author Posted August 28, 2015 OK, to już Ci podsyłam jej dane :) rozmawiałam, już komuś obiecała, rezerwacja do wtorku, jakby co, da mi znać :) Ślicznie dziękujemy - właśnie wpłynęły na konto kociaków Twoje pieniążki Madie :) :) :) pięknie dziękujemy i pokazujemy Lucusia muszę pilnie zrobić zdjęcia maluchów, mam tylko jutro na to..,, żeby z tekstem TyŚka, do ogłoszeń poszły dzisiaj pracuje do rana, ale jutro sie postaram :) Quote
Recommended Posts