kikou Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 kikou napisał(a):Wiecie ze Mongunio jest taki rozczulający... mimo że mineło juz tyle czasu i mimo ze Mongunio jest juz starym śleputkim piernikiem zawsze jak ide do łazienki, szczgólnie wieczorem i w nocy porzuca miekkie spanko i leci i czeka na mnie pod drzwiami aż nie wyjdę.. jeszcze tak mi sie przypomnialo...kiedyś pisałam jak to Mongunio czeka na mnie pod drzwiami... teraz jest taki juz biedniusi nic nie widzi a i ze słuchem i z węchem nie jest najlepiej... ale dalej czeka na mnie pod drzwiami...ale czasem bieduś nie zauważy że ja juz dawno wyszłam i gdzieś "latam" w innej części domu czy podwórka i...i dalej tam czeka na mnie... wtedy aż mi się ryczeć chce ze wzruszenia, kiziam go po mordce żeby zauważył że już jestem... i żeby mógł spokojony że jestem gdzieś sie położyć... Quote
Ingrid44 Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Biedny Mongunio. Jak to dobrze ze jest u Ciebie Kikou. Quote
Bjuta Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 A ja nawet jakiś czas temu rozmawiałam z Kikou. Ale to było tak ze 2 tygodnie, może 3 to może się coś zmieniło. W każdym razie wtedy do Kasi przyjechał nowy psiak i Monguś się trochę rozruszał, bo zaczął na niego polować... Kasia mówi, że to jest niegroźne, bo M. nie widzi, a tamten psiak jest dosyć sprawny, chociaż niezbyt mądry i jakoś sobie koegzystują razem. Quote
maarit Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 To się Mongo przynajmniej więcej porusza, nie będzie tylko spał:lol: Quote
Bjuta Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 :) Bożenka z Zabrza nas poratowała 100 i zapłaciłam już ratę za wrzesień. A Mongołek dostał deklarację! 50 zł od monvelo :) Pięknie dziękujemy!!! Quote
maarit Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Mongo ale masz szczęście, że tyle osób o tobie pamięta :) Quote
Bjuta Posted September 28, 2014 Posted September 28, 2014 Post rozliczeniowy aktualny. Mamy na pazdziernikowy czynsz :) Quote
Bjuta Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Rozmawiałam z Kasią. Monguś sobie radzi. Ta słabość z łapkami już się nie powtórzyła. Najbardziej doskwiera mu ślepota. On się czuje mocno niepewnie nie widząc kto koło niego stoi, czy może wskoczyć na łóżko, czy nie, czy ktoś mu czegoś nie wyjada. Czasem zdarza mu się bronić przed cieniem, czy nogą krzesła. Ale generalnie, sobie radzi. Mimo naprawdę sędziwego wieku, tupta sobie sprawnie i nawet ma jeszcze mięśnie na tym swoim chudym ciałku. Ja być może się wybiorę do Kasi, ale nie obiecuję. Może odwiedzimy przyjaciół, którzy mieszkają 50 km od Kasi i jak mi się uda namówić TZ ta to byśmy tam podjechali do Mongołka jeszcze w październiku. Tylko nie wiem kiedy. Quote
maarit Posted September 29, 2014 Posted September 29, 2014 Namów go koniecznie :) Monguś się ucieszy... Quote
Bjuta Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Bardzo bym chciała. Mongołek trafił do schroniska na początku 2000 roku, czyli musi mieć z 16 lat, no bo był przecież już dorosły... Quote
maarit Posted September 30, 2014 Posted September 30, 2014 Dobrze że po tych latach w schronisku trafił do Kasi. Żyje sobie teraz jak pączuś w maśle :) Quote
kikou Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 stary pierniczek pozdrawia, póki co, TU MOCNO ODPUKUJEMY BO JUŻ TAKI KRUCHY DZIADZIUŚ Z NIEGO, zdrówko dopisuje :) Quote
kikou Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 jeszcze fotka z przymiarki sweterka na zimę Quote
azalia Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Poczciwy,kochany Monguś.Pięknie wygląda w łóżeczku i w sweterku, no ale ładnemu we wszystkim ładnie. Quote
ciepluszek Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Piękny ten sweterek!!! Musze mojemu starzejącemu się pisakowi taki zrobić! Quote
Bjuta Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Rozliczyłam chłopaka! Monguś jest cuuudny!!! Quote
Bjuta Posted November 21, 2014 Posted November 21, 2014 Monguś się do mnie przytulał!!! I nawet sobie zasnął przytulony do mojej nogi! I pomyśleć, że w schronisku ani razu nie dał mi się dotknąć.... ale dziadeczek... Quote
Recommended Posts