maarit Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Wszystkim życzę Wesołych Świąt. Ściskam cię Monguniu :) Quote
Bjuta Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Udało mi się znaleźć wątek Mongołka i uzupełnić rozliczenia. Bardzo Wam dziękuję!! Mongołek jakoś się tam jeszcze kolibie po tym świecie. Natomiast dogo doprowadza mnie do frustracji. Jak już skończę rozliczać psiaki, to z radością stąd zniknę. Też tak macie? Quote
maarit Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 Dzielny Mongołek :) Moje zdanie jest podobne. Nie wiem czemu mają służyć te "ulepszenia". Wkurza mnie strasznie, ale zostanę bo żal mi tych psiaków... Quote
Bjuta Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 Rozmawiałam wczoraj z Kikou. Mongołek chodzi jak pokręcona staruszka. Ma już takie starcze przykurcze, ale ciągle główka pracuje. Kiedy chce na dwór, to przynajmniej rusza w stronę drzwi - wie, że nie wypada załatwiać się w domu! Quote
Bjuta Posted February 18, 2016 Posted February 18, 2016 No trzeba przyznać, że z tym imieniem to wyjątkowo nietrafione... :) Quote
maarit Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 11 godzin temu, Bjuta napisał: No trzeba przyznać, że z tym imieniem to wyjątkowo nietrafione... :) Fakt ;) Quote
Nadziejka Posted February 19, 2016 Posted February 19, 2016 Odwiedzam psie serce cudne z pozdrowieniami wszelkimi psinuniu w zeszlym roku zagaladalam...przepraszam psinuniu Quote
Bjuta Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Dziękujemy za odwiedziny! Jeżeli Mongołkowi uda się dożyć do maja - to będzie u Kikou 5 lat... czyli połowę tego co w schronie. On już musi być stary jak troja. Do Psitula trafił w styczniu 2000 jako dorosły pies... Quote
maarit Posted March 5, 2016 Posted March 5, 2016 Ale zleciało.Ja mam nadzieję że jeszcze nie jedną rocznice będziemy świętować :) Należy mu się !!! Quote
Bjuta Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Ja chyba źle liczę - to będzie 6 lat??? Tak? Skoro pojechał w maju 2010? Uzupełniłam rozliczenia. Dziękuję, że tak wiernie przy nim trwacie!!! Quote
kikou Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 ja, jak zwykle zebrać się nie mogę z tymi zdjęciami... faktycznie Mongunio to już u nas nawet senior wśród seniorów, taki biedniusi pochylony dziadzio ale ma jeszcze , odpukać, przedni apetycik i mimo że nóżki mu się plączą zawsze chociaż próbuje wyjść w stronę drzwi na siusiu 1 Quote
Bjuta Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Ależ słodziak! Już się zrobił niemal biały na pycholu! Quote
beataczl Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Lata mijaja a Mongolek w formie-oby tak dalej :) Quote
kikou Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 3 godziny temu, beataczl napisał: Lata mijaja a Mongolek w formie-oby tak dalej :) no w dobrej formie to zbyt wiele powiedziane, Mongunio jest już bardzo stareńkim pieseczkiem, kręgosłupek wygięty, słabiutki. Ale bystra główka jeszcze pracuje. Mongula jak przyjechał 6 lat temu pchał sie pierwszy do każdej psiej utarczki, a teraz każdego pieska omija, bardzo delikatnie stąpa żeby się nie wywrócić ( choć i tak czasem się zdarzy) żeby na kogoś nie wpaść, a mało co widzi, na jedno oczko zupełnie nic. Nóżeńki słabe ale jeszcze noszą chłopaka. Quote
maarit Posted April 13, 2016 Posted April 13, 2016 Główka pracuje, nóżki noszą... Mongunio tak trzymaj!!! Quote
Bjuta Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 Już taki chudziaczek się z niego zrobił! Ciągle słodziak!! :) Quote
Bjuta Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Mongołkowi zdarzył się dzisiaj atak padaczki. Na szczęście krótki. Quote
kikou Posted April 30, 2016 Posted April 30, 2016 wprawdzie od czwartku żaden kolejny atak się nie pojawił ale Mongunio "znika w oczach", jak byliśmy w czwartek Pani wet wspomniała, że tak gwałtowne chudnięcie przy dobrym apetycie, optymalnej karmie (ostatnio mam nawet zdobycznego Intestinala i hepatica RC dla mojego seniora seniorów) to wygląda na nowotwór...ale nawet nie ma mowy żeby coś szukać gdzie i co bo Mongunio jest taki starusieńki że niema mowy żeby jakąkolwiek narkozę wytrzymał... Ciągle pięknie je pije, załatwia się i trafia na swoje posłanko ale z dnia na dzień jest go mniej.... Quote
maarit Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Trzeba się z tym liczyć niestety... Byle nie bolało.... Quote
Recommended Posts