Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Udało mi się znaleźć wątek Mongołka i uzupełnić rozliczenia. Bardzo Wam dziękuję!! Mongołek jakoś się tam jeszcze kolibie po tym świecie. Natomiast dogo doprowadza mnie do frustracji. Jak już skończę rozliczać psiaki, to z radością stąd zniknę. Też tak macie?

• 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam wczoraj z Kikou. Mongołek chodzi jak pokręcona staruszka. Ma już takie starcze przykurcze, ale ciągle główka pracuje. Kiedy chce na dwór, to przynajmniej rusza w stronę drzwi - wie, że nie wypada załatwiać się w domu!

• 2 weeks later...
Posted

Dziękujemy za odwiedziny!

Jeżeli Mongołkowi uda się dożyć do maja - to będzie u Kikou 5 lat... czyli połowę tego co w schronie. On już  musi być stary jak troja. Do Psitula trafił w styczniu 2000 jako dorosły pies...

• 1 month later...
Posted

Ja chyba źle liczę - to będzie 6 lat??? Tak? Skoro pojechał w maju 2010?

Uzupełniłam rozliczenia. Dziękuję, że tak wiernie przy nim trwacie!!!

Posted

ja, jak zwykle zebrać się nie mogę z tymi zdjęciami...

faktycznie Mongunio to już u nas nawet senior wśród seniorów, taki biedniusi pochylony dziadzio ale ma jeszcze , odpukać, przedni apetycik i mimo że nóżki mu się plączą zawsze chociaż próbuje wyjść w stronę drzwi na siusiu

_20160410_204822.JPG

• Upvote 1
Posted
3 godziny temu, beataczl napisał:

Lata mijaja a Mongolek w formie-oby tak dalej  :)

no w dobrej formie to zbyt wiele powiedziane, Mongunio jest już bardzo stareńkim pieseczkiem, kręgosłupek wygięty, słabiutki. Ale bystra główka jeszcze pracuje. Mongula jak przyjechał 6 lat temu pchał sie pierwszy do każdej psiej utarczki, a teraz każdego pieska omija, bardzo delikatnie stąpa żeby się nie wywrócić ( choć i tak czasem się zdarzy) żeby na kogoś nie wpaść, a mało co widzi, na jedno oczko zupełnie nic. Nóżeńki słabe ale jeszcze noszą chłopaka.

_20160413_174628.JPG

• 2 weeks later...
Posted

wprawdzie od czwartku żaden kolejny atak się nie pojawił ale Mongunio "znika w oczach", jak byliśmy w czwartek Pani wet wspomniała, że tak gwałtowne chudnięcie przy dobrym apetycie, optymalnej karmie (ostatnio mam nawet zdobycznego  Intestinala i hepatica RC dla mojego seniora seniorów)   to wygląda na nowotwór...ale nawet nie ma mowy żeby coś szukać gdzie i co bo Mongunio jest taki starusieńki że niema mowy żeby jakąkolwiek narkozę wytrzymał...  Ciągle pięknie je pije, załatwia się i trafia na swoje posłanko ale z dnia na dzień jest go mniej....