Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Godzinę temu, asikowska napisał:

jak mongołek się miewa?

trzyma się Biedaczek, od tamtego opisanego żadne sensacje się nie powtórzyły, apetyt dopisuje. Mongunio poje, posiusia i głównie poleguje... ale ostatnie dwa dni są dość pogodne to nawet ciutke pochodził po podwórku

_20160508_145054.JPG

_20160508_145010.JPG

_20160508_144947.JPG

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Dostaniemy nowe fotki Mongołkowe. Jeszcze dziadeczek na ogół potrafi wrócić sam do domu z podwórka. Czasem mu się coś pomiesza, ale nie aż tak jak Dżizysowi. Niemniej Kikou go też musi pilnować, żeby za długo nie leżał na słońcu na przykład. Mogłek już się mocno przygarbił. Mięśni coraz mniej, ale ciągle stara się uczstniczyć w podwórkowym życiu. Choćby leżąc i patrząc.

• 4 weeks later...
Posted

Mongunio jest tak stareńki że każdy kolejny dzień jest po prostu cudem ale jest dzielny i aktywny, dużo chodzi, czasem się przewróci ale zaraz podnosi się i drepcze dalej.. Jeszcze ma apetycik ale powoli już zapomina jak to się robi i muszę karmić go reką. Wie że chce siusiu ale już tylko podnosi się zapomniał że się wychodziło, jak tylko się wierci w koszyku muszę być czujna i szybko wynosić chłopaka...

20160922_160755-1-1-1.jpg

20160922_160445-1-1.jpg

20160922_160549-1-1-1.jpg

20160922_160442-1-1.jpg

• Upvote 1
Posted

Kochane... Nie ma już z nami Mongołka. Zasnął sobie spokojnie we śnie. Rozmawiałam długo z Kikou. Mongołek był dla niej szczególnym psiakiem. Nigdy nie miała psa dłużej! Ona zawsze bierze staruszki, a Mongołek okazał się prawdziwym mistrzem życia. W schronisku próbowali policzyć ile miał lat i wyszło, że ... 20! Do schroniska trafił w styczniu 2000 i został oceniony na 3 lata! U Kikou mieszkał od maja 2010. Ogromnie dziękuję Wam za tak wierne wspieranie Mongołka. Dzięki nam miał wspaniałe ponad 6 lat! Miał swoją panią, kanapę, koszyk i miłość. Bardzo Wam dziękuję!

• Upvote 1
Posted

Przepraszam, że ja tak w przyziemnej sprawie. Wpłaty które wpływają po śmierci Mongołka, czyli 60 od Maarit i jej Cioci i 40 od Ciepluszków, odesłałam z informacją o Mongusiu. Cieppluszkowie chyba tu nie zaglądają, więc nie mają nawet jak się dowiedzieć. Wpłatę Sabiny02 - 50 zł trzymam i czekam na decyzję  (nie mogę odesłać, bo to zagraniczny przelew). Te które są już zaksięgowane u Mongołka proponuję przekazać jako spadek na Pegi, która też jest u Kikou i brakuje jej deklaracji. Czy mogę tak zrobić?

Posted

Ostatnią wpłatę Maarit dopisuję do spadku. 50 zł od Sabiny02  wysłałam  Korze, która potrzebuje trochę kasy na diagnostykę

A spadek Mongołkowy podzielę na dwa razy i część wyślę na Pegi w X a drugą część w XI.

Jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za tyle lat wierności!!

Posted

Odszedł ostatni z  "Super czwórki"  (która chyba jakoś w jednym czasie opuściła schronisko) tj. Kajtek i Dino, Redi i Mongołek...

Już się wszyscy spotkali za TM [*]

Posted

To prawda! Faktycznie! Wyciągaliśmy ich w jednym czasie... Nawet o tym nie pomyślałam. Z tej 4 najbardziej problematyczny był ... Monołek! W Schronisku zwołano naradę w tej sprawi. W końcu Mysia i Patrycja pojechały razem (oprócz pani Kierowcy), żeby Mongołka, co to przez 10 lat w schronie, dał się tylko dotknąć Mysi, jakoś tam dowieźć na miejsce. Gdyby ktoś wtedy obstawiał, nikt by nie postawił na Mongołka... A on naprawdę się odnalazł i był szczęśliwy!

• 2 weeks later...
Posted

Bjutko - dopiero się zorientowałam :( Mam nadzieję, że Monguś był tak szczęśliwy w jesieni życia żeby to zatarło w jego pamięci wcześniejsze złe doświadczenia.  Kochany senior. Ostatnio jesteśmy bardzo zakręceni, bo powiększyła nam się rodzina (wrzuciłam fotkę na wątek Brutusa).