Bjuta Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Z jednodniowym opóźnieniem wysłałam czynsz Mongołka. Post rozliczeniowy aktualny! Za ostatnie wplaty dziękujemy Beacie i Ketuni z Asią! :) :) :) Quote
Bjuta Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Mongołek jest lwem salonowym i żeby wyszedł na dwór trzeba mu wysyłać specjalne zaproszenie. na ale czasem się udaje Te są ROZKOSZNE!!! Quote
maarit Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Nooooooo nieeeeee...... kto podmienił psa:diabloti:????Przyznać się:mad::evil_lol: Quote
Mysia_ Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 wcale mu się nie dziwie... Też w taką pogodę najchętniej wcale bym nie wychodziła na dwór :shake: Quote
Bjuta Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Mongołek pięknie się kłania i dziękuje za całkiem liczne wpłaty na swoje konto!!! :) :) :) Post rozliczeniowy aktualny! Przyszło też 25 zł od Moniki! Zaksięgowałam na czerwiec - bardzo się cieszę, że Monika nie zapomniała o Mongołku!!! Quote
Bjuta Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 A Mongołem tymczasem, urządza sobie polowanko na Agdana!!! Leży sobie na sofie i kiedy Kikou patrzy, a Agdanek przechodzi mimo, to Mongołek leży grzecznie jak aniołek. A jak Kikou odwróci wzrok, to cap! w agdankową nogę! A co! Niech wie, że sofa jest Mongołka i suczek, co nie? Dobrze, że zęby stare.... Quote
Bjuta Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Uaktualniłam post rozliczeniowy. Tochę przybyło - dziękujemy! :loveu: I ciut ubyło, bo musiałam wysłać 25 na szczepienia p. wściekliźnie. A skoro Mongołek podszczypuje Agdana - w końcu krajana jakby nie było - to mu się przecie wściekliźnie przyda. Quote
Mysia_ Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 matko Mongoł weź się nie wygłupiaj, toż to kumpel z tego samego schroniska... Grzeczny masz być! Quote
Bjuta Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Dziś pierwszy, więc odruchowo uaktualniłam post rozliczeniowy, ale akurat Monguś płaci ósmego, więc wielkich zmian nie ma. Niemniej - dziękujemy Klaudii za wpłatę! :loveu: (Ja tam się chyba w kilku przypadkach rozmijam o miesiąc - podajecie mi, że to za luty, a u mnie to jest marzec. To jakoś tak było, że Monguś miał jechać, a potem pojechał na początku następnego miesiąca i coś mi się tam poprzesuwało w rozliczeniach. Ale już niestety nie bardzo pamiętam. Quote
Bjuta Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Mongołek dziękuje za ostatnie wpłaty :loveu::loveu::loveu: na luty 20 - Bjuta (2.II) 10 - Beatka (7.II) 50 - Ketunia z Asią (7.II) 10 - BasiaD (9.II) i marzec 30 - zekiye (7.II) Quote
Bjuta Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Uzupełniłam rozliczenia z przodu. Monguś podczas jazdy do weterynarza odstawił taki cyrk, że szkoda gadać... Oczywiście o smyczy można zapomnieć. Trzeba było go nieść na rączkach. Monguś zaczął się trzęść ostatnio - jak się szykuje jedzonko, albo jak się czymś podnieci. Np. jak słyszy swoje imię. Nie jest to jakieś mocne drżenie, ale wyraźne - ludzcy seniorzy też takie coś mają - nie mam na myśli parkinsona, ale czasem się to widzi, prawda? Monguś jest nadal kanapowcem. Śpi oczywiście z Kikou w łóżeczku i kombinuje, jakby te mniejsze futra zepchnąć niżej... Quote
maarit Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 A co będę sobie odmrażał nóżki - nieście mnie ;) Współczuję bo wygląda na kawał psiska. Quote
Mysia_ Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 od kiedy pamietam zawsze musiał być noszony - "dzidziuś malutki" :evil_lol: Quote
Bjuta Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Zobaczcie - http://www.dogomania.pl/threads/203227-2-mikro-ODPADY-Z-PSEUDO-POMOCY (Post rozliczeniowy, aktualny) Quote
Bjuta Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Posłałam marcową dolę hotelikową. Mongołek jest 75 na minusie. :( Kmurdz obiecała niedługo nadrobić zaległości - może Monika też coś wysupła. Gdyby jednak ktoś mógł poratować go bazarkiem - byłoby super... Quote
Bjuta Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Kmurdz przelała 75 zł ( za 3 miesiące) , wpłynęło też 50 od Ketuni i 10 od BasiD, więc jesteśmy na plusie. Quote
kikou Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 widze w postach powyżej, że wszystkie aktualności Bjutka referuje na bieżąco... Monguś rzeczywiście przedkłada życie kanapowe nad łażenie po podwórku, ogólnie jest w bardzo dobrej kondycji... już kiedyś o tym troche pisałam.... Monguś ma troszke "podły" charakter czasem ugryzie jakiegoś innego pieska ale sam to w sumie bardzo rzadko kogoś zaczepi ale niech tylko zobaczy, że jakieś dwa pieski sie zaczęły gryźć, podbiega i atakuje tego , który wydaje sie być w danej sytuacji słabszy... to pewnie jakieś instynktowne ale inne psiaki tego nie mają, np Rediś nigdy, przenigdy żadnego innego pieska nie ugryzł, a Mongo to taki hultaj.... Zawsze dlatego jak muszę wyjść to Monguś musi iść do boksu... bo Mongo jest bardzo bystry i kiedy mnie nie ma pozwala sobie na dużo wiecej niż kiedy jestem w pobliżu. Monguś to też nasz domowy złodziej różności z kuchennego blatu. Tylko Sasza i Mongo potrafią na dwóch łapkach stanąć i porwać coś do jedzonka co sie akurat szykuje w kuchni na blacie... dlatego nigdy nic tam nie może zostać bez opieki bo można wtedy obstawiać 100:1 że zaraz Mongo wybiegnie na wybieg z jakąś moją bułką albo co tam akurat leżało ;) w paszczy... czasem widze go kątem oka jak sie wspina na paluszki i bada noskiem po blacie czy czasem nie przeoczyłam czegoś smakowitego... Monguś też jest "etatowym oblizywaczem" michy ;) Szykuje jedzonko dla prawie wszystkich piesiów (oprócz tych k ttóre akurat muszą jeść coś specjalistycznego) w takiej wielkiej plastikowej misce i jak już wszystkich obdzielę to Mongo dostaje tę ogromną michę do wylizania bo Mongo jest jednym z niewielu psiaków na tyle bystrym że przytrzymuje sobie miskę przednią łapką i wylizuje bardzo dokładnie każdy okruszek, wiec po jego "zabiegach" już jest mało co do mycia.... Quote
Bjuta Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 O jaka wspaniała relacja o Mongusiu!!!! Widzę, że nie tylko ja ją przeoczyłam! :) :) :) To już tylko po cichutku wspomnę, że Monguś bardzo dziękuje za wpłaty i że uaktualniłam post rozliczeniowy. Quote
maarit Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Bystrzak z niego:lol:. Mój Misiek nie jest na tyle cierpliwy żeby stawać na palcach i "czyścić" blat. On po prostu pakuje się na stół jak nikogo nie ma w pobliżu. I nie ma mocnych... a zajmuje połowe stołu:mad: Quote
Bjuta Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 A to spryciarz!!! Goniu i Ciociu Goni13 - dziękujemy za wpłaty na kwiecień i maj! :) Dziękujemy też Asi, Anecie, Basi i Świetlistej :) :) :) :) Quote
Bjuta Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 Znowu sporo wpłat - uaktualniłam post rozliczeniowy - dziękujemy bardzo!!! :) :) :) Quote
Recommended Posts