Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mongołek pięknie się kłania i dziękuje za całkiem liczne wpłaty na swoje konto!!! :) :) :) Post rozliczeniowy aktualny!
Przyszło też 25 zł od Moniki! Zaksięgowałam na czerwiec - bardzo się cieszę, że Monika nie zapomniała o Mongołku!!!

Posted

A Mongołem tymczasem, urządza sobie polowanko na Agdana!!! Leży sobie na sofie i kiedy Kikou patrzy, a Agdanek przechodzi mimo, to Mongołek leży grzecznie jak aniołek. A jak Kikou odwróci wzrok, to cap! w agdankową nogę! A co! Niech wie, że sofa jest Mongołka i suczek, co nie?
Dobrze, że zęby stare....

Posted

Uaktualniłam post rozliczeniowy. Tochę przybyło - dziękujemy! :loveu: I ciut ubyło, bo musiałam wysłać 25 na szczepienia p. wściekliźnie. A skoro Mongołek podszczypuje Agdana - w końcu krajana jakby nie było - to mu się przecie wściekliźnie przyda.

Posted

Dziś pierwszy, więc odruchowo uaktualniłam post rozliczeniowy, ale akurat Monguś płaci ósmego, więc wielkich zmian nie ma. Niemniej - dziękujemy Klaudii za wpłatę! :loveu: (Ja tam się chyba w kilku przypadkach rozmijam o miesiąc - podajecie mi, że to za luty, a u mnie to jest marzec. To jakoś tak było, że Monguś miał jechać, a potem pojechał na początku następnego miesiąca i coś mi się tam poprzesuwało w rozliczeniach. Ale już niestety nie bardzo pamiętam.

• 2 weeks later...
Posted

Mongołek dziękuje za ostatnie wpłaty :loveu::loveu::loveu:

na luty
20 - Bjuta (2.II)
10 - Beatka (7.II)
50 - Ketunia z Asią (7.II)
10 - BasiaD (9.II)

i marzec
30 - zekiye (7.II)

• 2 weeks later...
Posted

Uzupełniłam rozliczenia z przodu. Monguś podczas jazdy do weterynarza odstawił taki cyrk, że szkoda gadać... Oczywiście o smyczy można zapomnieć. Trzeba było go nieść na rączkach.
Monguś zaczął się trzęść ostatnio - jak się szykuje jedzonko, albo jak się czymś podnieci. Np. jak słyszy swoje imię. Nie jest to jakieś mocne drżenie, ale wyraźne - ludzcy seniorzy też takie coś mają - nie mam na myśli parkinsona, ale czasem się to widzi, prawda?
Monguś jest nadal kanapowcem. Śpi oczywiście z Kikou w łóżeczku i kombinuje, jakby te mniejsze futra zepchnąć niżej...

Posted

Posłałam marcową dolę hotelikową. Mongołek jest 75 na minusie. :( Kmurdz obiecała niedługo nadrobić zaległości - może Monika też coś wysupła. Gdyby jednak ktoś mógł poratować go bazarkiem - byłoby super...

Posted

widze w postach powyżej, że wszystkie aktualności Bjutka referuje na bieżąco...
Monguś rzeczywiście przedkłada życie kanapowe nad łażenie po podwórku, ogólnie jest w bardzo dobrej kondycji...
już kiedyś o tym troche pisałam.... Monguś ma troszke "podły" charakter czasem ugryzie jakiegoś innego pieska ale sam to w sumie bardzo rzadko kogoś zaczepi ale niech tylko zobaczy, że jakieś dwa pieski sie zaczęły gryźć, podbiega i atakuje tego , który wydaje sie być w danej sytuacji słabszy... to pewnie jakieś instynktowne ale inne psiaki tego nie mają, np Rediś nigdy, przenigdy żadnego innego pieska nie ugryzł, a Mongo to taki hultaj....
Zawsze dlatego jak muszę wyjść to Monguś musi iść do boksu...
bo Mongo jest bardzo bystry i kiedy mnie nie ma pozwala sobie na dużo wiecej niż kiedy jestem w pobliżu.
Monguś to też nasz domowy złodziej różności z kuchennego blatu.
Tylko Sasza i Mongo potrafią na dwóch łapkach stanąć i porwać coś do jedzonka co sie akurat szykuje w kuchni na blacie...
dlatego nigdy nic tam nie może zostać bez opieki bo można wtedy obstawiać 100:1 że zaraz Mongo wybiegnie na wybieg z jakąś moją bułką albo co tam akurat leżało ;) w paszczy...
czasem widze go kątem oka jak sie wspina na paluszki i bada noskiem po blacie czy czasem nie przeoczyłam czegoś smakowitego...
Monguś też jest "etatowym oblizywaczem" michy ;)
Szykuje jedzonko dla prawie wszystkich piesiów (oprócz tych k ttóre akurat muszą jeść coś specjalistycznego) w takiej wielkiej plastikowej misce i jak już wszystkich obdzielę to Mongo dostaje tę ogromną michę do wylizania bo Mongo jest jednym z niewielu psiaków na tyle bystrym że przytrzymuje sobie miskę przednią łapką i wylizuje bardzo dokładnie każdy okruszek, wiec po jego "zabiegach" już jest mało co do mycia....

Posted

O jaka wspaniała relacja o Mongusiu!!!! Widzę, że nie tylko ja ją przeoczyłam! :) :) :)
To już tylko po cichutku wspomnę, że Monguś bardzo dziękuje za wpłaty i że uaktualniłam post rozliczeniowy.

Posted

Bystrzak z niego:lol:.
Mój Misiek nie jest na tyle cierpliwy żeby stawać na palcach i "czyścić" blat. On po prostu pakuje się na stół jak nikogo nie ma w pobliżu. I nie ma mocnych... a zajmuje połowe stołu:mad:

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...