Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

....jejku jakie zycie jest dziwne i zaskakujące.... ze wszystkich piesiów u mnie najbardziej bałam sie przyjazdu Mangołka, po opisach Mysi jak ucieka jakie środki ostrozności musimy podejmować itd.... miałam stracha, nawet chciałam zrezygnować....
a teraz.....
Mongo nie odstępuje mnie na krok, jak siedze na kanapie przyklejony do mojego boku, jak rzep psiego ogona ;),
jak siedze na fotelu i mamy mało miejsca Mongo włazi prawie na kolana, a już jak ide spać to mam Monga całego na środku poduszki, musze go spychać, co nie jest takie łatwe i walczyć z nim o kawałek kołdry... a jak siedze na krzesle to Monguś leży przy stopach.... nikt mi nie wierzy jak go widzi, że był "podbno" taki dziki.....

Posted

Jak przeczytałam relację kikou to od razu przypomniało mi się że gdzies czytałam fajny tekst
To dla pań poszukujących towarzysza życia :D - źródło: chwilkawytchnienia.com

Jeśli szukasz kogoś, kto przyniesie Ci gazetę i nie wymnie jej przeglądając rubrykę sportowa… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto będzie cieszyć się na Twój widok… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto zje wszystko, co mu ugotujesz, i nie będzie narzekać, że nie jest tak dobre jak u jego matki… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto jest skłonny wyjść z Tobą, obojętnie o której godzinie i obojętnie na jak długi spacer, dokądkolwiek chcesz... kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto spłoszy włamywaczy, bez używania śmiercionośnej broni, która przeraża Ciebie i naraża życie Twojej rodziny i wszystkich waszych sąsiadów… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto nigdy nie zabiera pilota, nie wrzeszczy podczas meczu i usiądzie obok Ciebie, gdy oglądasz romantyczne filmy… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto jest w stanie przyjść do Twojego łóżka tylko po to, by ogrzać Ci stopy i którego możesz wypchnąć z łóżka, gdy chrapie… kup psa.
Jeśli szukasz kogoś, kto nie krytykuje tego co robisz, kogo nie obchodzi czy jesteś ładna czy brzydka, gruba czy chuda, młoda czy stara, kto słucha każdego Twego słowa... kup psa.

Ale z drugiej strony, jeśli szukasz kogoś, kto nie przyjdzie, kiedy go wołasz, ignoruje Cię całkowicie gdy wracasz do domu z pracy, wszędzie zostawia włosy, mija Cię obojętnie w przedpokoju, nie wraca na noc, przychodzi do domu tylko po to
by się najeść i wyspać i zachowuje się tak, jak gdyby sensem Twojego istnienia było wyłącznie
zapewnianie mu szczęścia…kup kota."

Ja zmieniłabym tylko "kup" na "adoptuj"

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Bjuta napisał(a):
Wiele cioteczek zapłaciło już za listopad i grudzień! Np dziś wpłynęło od Kmurdz aż do grudnia!
Monguś ma 320 zł na koncie.

ufffffff... jak dobrze, że konto nie świeci pustkami ;)

Posted

Dotarł, dotarł!!! Dziękujemy! :loveu:
(Myślę o Was teraz codziennie, Heksa to taki większy Bzik, ile razy na nią spojrzę, to wzdycham do Was z wdzięcznością :lol: i przytulam mocno!)

PAŹDZIERNIK 2010
10 - Gonia 13 (14.VII)
10 - Ciocia Goni (14.VII)
10 - Madziak25 (31.VIII)
10 - Asia (31.VIII)
10 - Aneta (31.VIII)
10 - Beatka (7.IX)
30 - Zekiye (6.IX)
10 - Ciepluszek (13.IX)
50 - Hania (13.IX)
10 - Świetlista (15.IX)
5 - Klaudia (13.IX)
25 - Kmurdz (30.IX)
20 - Bjuta (4.X)
10 - Beatka (7.X)
10 - Ciepluszek (8.X)
50 - Ketunia (9.X)
10 - BasiaD (11.X)

czyli 280

- 350 na październikowy hotelik wysyłam do Kikou (8.X)

LISTOPAD 2010

10 - Gonia 13 (7.IX)
10 - Ciocia Goni (7.IX)
10 - Aneta (22.IX)
10 - Madziak25 (24.IX)
10 - Asia (27.XI)
5 - Klaudia (29.IX)
25 - Kmurdz (30.IX)
30 - zekiye (11.X)

czyli 105

Posted

Za ostatnie wpłaty Mongołek dziękuje Ciepluszkom (na 3 miesiące) i Sabinie02 (na 2 miesiące):

LISTOPAD 2010

10 - Gonia 13 (7.IX)
10 - Ciocia Goni (7.IX)
10 - Aneta (22.IX)
10 - Madziak25 (24.IX)
10 - Asia (27.XI)
5 - Klaudia (29.IX)
25 - Kmurdz (30.IX)
30 - zekiye (11.X)
10 - Świetlista (15.X)
50 - Hania (13.X)
20 - Bjuta (2.XI)
50 - Ketunia i Asia (3.XI)
10 - Beatka (8.XI)
10 - BasiaD (8.XI)
20 - Ma6da (8.XI)
25 - Sabina02 (9.XI)
10 - Ciepluszkowie (10.XI)

czyli 305

- 350
na listopadowy hotelik wysyłam do Kikou (8.XI)

GRUDZIEŃ 2010

10 - Aneta (27.XI)
10 - Świetlista (15.X)
10 - Madziak25 (28.X)
5 - Klaudia (29.X)
10 - Asia (2.XI)
30 - zekiye (5.XI)
25 - Sabina02 (9.XI)
10 - Ciepluszkowie (10.XI)

czyli 110

STYCZEŃ 2011

10 - Świetlista (15.X)