Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapytałam Kikou jak tam te nasze psy do kotki i odpisała tak:

Rediś biega za kotkiem zainteresowany...ale tak nie wie sam po co? czy sie bawić czy do czego to takie małe biega... wiec po prostu biega, patrzy za kotkiem, macha ogonkiem... i na obserwacjach sie kończy...
Monguś daje sobie wejść na głowe, dosłownie, nawet dzisiaj kotka dziabnęła Mongusia w czoło żeby sie z nią bawił...a on nic, pozwala jej na wszystko jak podejdzie...ale kiedy biegnie gdzieś indziej Monguś nie interesuje sie i nie idzie za nią...

a Peginia jest żywo zainteresowana, kiedyś robiłam jej test u sąsiadki, reagowała obojętnie na kotka, prawdopodobnie dlatego że nie była na swoim terenie i była nieśmiała...
W domu biega za kotkiem i jak kotka była mniejsza (znalazłam ją jak ważyła niespełna 500g) to chciała dziabnąć, zdawało mi sie nawet że nie dla zabawy ale po kilku zdecydowanych "nie wolno" sytuacja sie nie powtórzyła, teraz raczej chce sie bawić z kotką.....a zresztą teraz kicia (Franczeska) jest tak zwinna i szybka ze kpi sobie z psich seniorów...i robi z nimi co jej sie podoba..

• 3 weeks later...
Posted

I proszę - dostaliśmy zdjęcie i liścik! :)
"....po nieszczególnie przyjacielskim zachowaniu wobec staruszka Karola Mongus reperuje swoje dobre imię czułym stosunkiem do kotki Franczeski...."

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

W czerwcu pani Bożena z Zabrza wpłaciła 350 zł i na tym tak naprawdę jedziemy, bo miesięczne "wpływy" są zawsze mniejsze niż "koszta". A będą jeszcze mniejsze, bo BasiaD z powodów osobistych, musi się wycofać.

Posted

A może ktoś inny przejmie moją deklarację , to tylko i aż 10,00zł miesięcznie..Niestety dostałam informację ,że z pełnego etatu zostaję przeniesiona na 1/4, a to będzie niewiele więcej niż zasiłek dla bezrobotnych, więc musiałam zrezygnowac ze wszystkich deklaracji na dogo...Ale Mongo jest taki słodki i ma tyle wielbicielek.Więc tak po cichu mamm nadzijeę że z tą moja dyszką nie bedzie wielkiego kłopotu...

Posted

Basiu, tyle lat pomagałaś tak wielu naszym psiakom, - jesteśmy Ci bardzo wdzięczni!!! :loveu: Damy radę! I trzymamy kciuki, żeby Ci się szybko poukładało!!

Posted

O rany dziewczyny jestem wzruszona bardzo..Co prawda na dogo wydałam juz ponad 10.000...Ale myślałam,że ciągle będę mogła pomagać chociaż finansowo..No nie przewidziałam takiego scenariusza..Ale wydaje mi się, że skoro uadało mi się deklaracje posprpwadzć do 10 zł to nie będzie wielki problem...Dla mnie nigdy 10 zł nie było problemem ale jak się ma 10 x 10 zł tojuż może być..No smutno mi..Wiem że te zwierzaki maja tylko nas...Ale też nie mam sama wielkich szans..A MONGO taki słodki, może uwiedzie jakąś cioteczkę zamiast mnie..Podnoszę psiurka..Taki fajny Niiunio z niego

Posted

Dobrze kombinuje :p
Robi sie coraz zimniej, więc pora zawrzeć porozumienie w sprawie zapewnienia sobie ciepełka :D
Zawsze można się też przytulić do czyjegoś footra:cool3:... Mongo dba o swoje sprawy ;)
Super fota...

Posted

O rany jak MONGO tak bardzo zaprzyjaźniony z kociastymi to nie pozostaje mi nic innego tylk zaprosić go do domku..U mnie 2 futerka, ale Rudy grzeje tylko mnie...Super fota..Bardzo się cieszę, że Mongusowi tak wspaniale..

• 2 weeks later...