Jump to content
Dogomania

olkuszaki - Jak Niusia Franią, a Gracja Mruczusią została - w ds , dziekujemy :).

Recommended Posts

Posted

[SIZE=3][B]Ja jutro wyjeżdżam i wracam ok.17-go grudnia.
Zajmę się wtedy sterylką Niusi i ogłoszeniami.[/B][/SIZE]
[B]Renatko podaj mi namiary dt Niusi.[/B]

Posted

[quote name='Javena']Aaa ,o tą Gracje chodzi .....Jesli taka sytuacja ,no nie pozostaje mi nic innego jak ją wziaść .Będzie problem ,bo ona z tego co widzę ,to nie sterylizowana.Kurcze ,ale się pochrzaniło. Do psów tez startuje jak i mój.
Tylko co z dowozem. Ja nie mam mozliwosci po nią jechać.[/QUOTE]

Ale się porobiło :-(. Ile to km w jedną stronę, może jakąś zrzutkę na paliwo zrobimy ?

Posted

[quote name='Dogo07'][B]Kochani, bardzo mi się skomplikowała moja sytuacja - jestem bardzo chora i na dodatek przez długi za chwilę nie będę miała gdzie mieszkać :(.
Nie mogę się już dłużej "zajmować" psiakami :(.
Prosze pomóżcie znaleźć GRACJI która jest u mnie na BDT dobry dom !
Żeby nie musiała trafić do schroniska :(.[/B][/QUOTE]

Czy możemy Ci w jakiś sposób pomóc ?

Posted

[quote name='edek']Ale się porobiło :-(. Ile to km w jedną stronę, może jakąś zrzutkę na paliwo zrobimy ?[/QUOTE]

Zrzutke na paliwo ? A może da się coś dla Dogo07 zrobić. Jej post jest dramatyczny.

Posted

:-(:-(o matecko ... ciociu Dogo :calus: scskam ogromnie za wszystko , niechaj się los odmieni na lepszy.... Javeniu pomoge choć pieniazkami jakimis czasem :wolfie:sciskam a wszystko

Posted

[quote name='elik']Zrzutke na paliwo ? A może da się coś dla Dogo07 zrobić. Jej post jest dramatyczny.[/QUOTE]

Była prośba o pomoc dla Gracji, zareagowałam instynktownie. Nie musisz zwracać mi uwagi.... nie miałam nic złego na myśli.

Czekamy na Dogo07.

Posted

[quote name='edek'][B]Była prośba o pomoc dla Gracji[/B], zareagowałam instynktownie. Nie musisz zwracać mi uwagi.... nie miałam nic złego na myśli...[/QUOTE]

Było przede wszystkim dramatyczne wyznanie Dogo07.
Widzę, że mój post odebrałeś jako "zwrócenie Ci uwagi", ale niepotrzebnie, nie było to moim celem. Owszem chciałam zwrócić uwagę, ale na słowa Dogo07.

Posted

Dziękuje bardzo że pytacie o mnie bo ostatnie wydarzenia w moim życiu nadszarpnęly bardzo moje zaufanie i wiare w życzliwość drugiego człowieka, nic wiecej nie mogę już psiakom dać :(. Bo sama już niewiele mam, i sił już brakuje. Posypało sie w moim życiu, nie umiem już pomóc sobie ani nikomu :( chce jeszcze zadbać na koniec o istoty które są ode mnie zależne tutaj na dogoamnii którymi "sie zajmowałam" ostatnio na dogomanii. Gracja jest jednym z nich, prosze pomóżcie znaleźć jej dobry dom. Ogłoszenia trzeba będzie już robić na inny kontakt, Javeno dziękuję że ją weżmiesz, i prosze pomóżcie Javenie, Ewu przekaze Ci kontakt na dt Niusi, - Aga_ta ma jej kilka zdjęć bo tam bywa. I trzeba będzie zeby ktoś prowadził tenw atek. Dziękuję Wszytskim serdecznie.
Gracja , napisze jeszcze co u niej dnowego, ostatnio bawi sie zabawkami, i bardzo lubi sie bawić z Ninem. A on pozwala włazić jej sobie na głowę, na spacerach trzeba uważać bo szarpie sie do innych psów, ze spokojengo strachulca, stała się bardziej pewna siebie. Ma zwyczaj łapania z tyłu [po nogawkach jeszcze nie udało sie nam tego zwyczaju pozbyć, mnie bardoz kocha i nigdy nic nie zrobiął ale obcym tak - gryzie po nogach i szczeka i rzuca sie , myśle że to z miłości, wie że ją bardzo kocham, ona boi sie stracić , a nie ze złości. Mam nadzieję że będzie sie bawić z Twoim psiakiem Javeno. Prosze napisz mi dokładny adres na pw lub smsem bo nie wiem nie pamietam , czy to okolice Bukowa czy Oswiecima.

Posted

Zajmę sie ogłoszeniami. Gracja miała duuuzo wejsć na Gumtree ,moze już ktoś dzwonił? Nie wiem czyj nr jest podany w tych napisanych ogłoszeniach?

Ja mieszkam w Chełmku k/ Oswiecimia.

Posted

[quote name='ewa gonzales']:-(:-(o matecko ... ciociu Dogo :calus: scskam ogromnie za wszystko , niechaj się los odmieni na lepszy.... Javeniu pomoge choć pieniazkami jakimis czasem :wolfie:sciskam a wszystko[/QUOTE]

dzikeuje Ewo

Posted

[quote name='Dogo07']Wszytskim dziekuje.

W ogłoszeniqach jest mój tel chyba - zaczyna sie na 694.[/QUOTE]
Jest na 15 stronie. Są tam napisane ogłoszenia i nr tel. z adresem mailowym psy @ itd

Narazie musze uciekac ,wrócę za 2 godz.

Posted

[quote name='Javena']Jest na 15 stronie. Są tam napisane ogłoszenia i nr tel. z adresem mailowym psy @ itd

Narazie musze uciekac ,wrócę za 2 godz.[/QUOTE]

Dziekuje.
To mój tel i mail.

Posted

Jejku, nie wiem. Gracja nie miała kontaktu z kotami. Goni za to gołębie na osiedlu.
Pytałam o transport na fb ale narazie nic z tego :(.
Gracja przegryzła swoje szelki więc ma teraz obróżke.

EWU chciałam napisać pw ale nei moge.

Posted

[quote name='edek']Ale się porobiło :-(. Ile to km w jedną stronę, może jakąś zrzutkę na paliwo zrobimy ?[/QUOTE]

Jestem po rozmowie z Dogo07. Nie zostałam upoważniona do wyjawienia powodów, powiem więc tylko, że trzeba jak najszybciej przekazać Grację do Javeny, która w zasadzie deklarowała się jako DT dla Gracji. Na prośbę ewu podjęłam się zorganizować transport. Dostałam nr telefonu Javeny i dzwonię, ale Javena nie odbiera. [B]Javena, proszę odbierz telefon.[/B]
Obecnie to Dogo07 wymaga pomocy i choć o nią nie prosi, musimy choćby uwolnić Ją od troski o Grację.
A może uda się zrobić dla Dogo07 coś więcej ?

Posted

[quote name='Dogo07'][B]Kochani, bardzo mi się skomplikowała moja sytuacja - jestem bardzo chora i na dodatek przez długi za chwilę nie będę miała gdzie mieszkać :(.
Nie mogę się już dłużej "zajmować" psiakami :(.
Prosze pomóżcie znaleźć GRACJI która jest u mnie na BDT dobry dom !
Żeby nie musiała trafić do schroniska :(.[/B][/QUOTE]

Jasny gwint dlaczego ten świat jest taki porypany :(

Posted

[quote name='elik']Jestem po rozmowie z Dogo07. Nie zostałam upoważniona do wyjawienia powodów[B].[/B]
[B]Obecnie to Dogo07 wymaga pomocy.
A może uda się zrobić dla Dogo07 coś więcej [/B]?[/QUOTE]
Juz nieraz dogomaniacy pokazali ze nie tylko pomagaja zwierzetom ale tez ich opiekunom.
Dogo07, ktora od lat pomagala zwierzetom bezinteresownie, dzis sama znalzala sie prawie bezdomna.
Myśle ze Dogo07 nie bedzie musiala oddawac Gracji jesli zamienimy jej BDT na PDT. Jest tyle osob na dogo ktore nigdy nie byly BDT ale od razu PDT. Zamieniajac BDT u Dogo07 na PDT pomozemy nie tylko Gracji ale tez wykarmic psa Dogo07. Proponuje jak zwykle w takich sytuacjach kwote 300 zl. miesiecznie do momentu az Gracja znajdzie DS a byc moze do tego czasu Dogo07 znajdzie prace ktorej usilnie szuka i podniesie sie. Stracila juz wiele, ale nie musi stracic wszystkiego jesli sie zmobilizujemy.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Juz nieraz dogomaniacy pokazali ze nie tylko pomagaja zwierzetom ale tez ich opiekunom.
Dogo07, ktora od lat pomagala zwierzetom bezinteresownie, dzis sama znalzala sie prawie bezdomna.
Myśle ze Dogo07 nie bedzie musiala oddawac Gracji jesli zamienimy jej BDT na PDT. Jest tyle osob na dogo ktore nigdy nie byly BDT ale od razu PDT.[B] Zamieniajac BDT u Dogo07 na PDT pomozemy nie tylko Gracji ale tez wykarmic psa Dogo07. Proponuje jak zwykle w takich sytuacjach kwote 300 zl. miesiecznie do momentu az Gracja znajdzie DS a byc moze do tego czasu Dogo07 znajdzie prace ktorej usilnie szuka i podniesie sie. [/B]Stracila juz wiele, ale nie musi stracic wszystkiego jesli sie zmobilizujemy.[/QUOTE]

To jest bardzo dobra propozycja. Dogo07 sama by tego nie zaproponowała, ale mam nadzieję, że przyjmie taką pomoc.
Ja także jestem w bardzo trudnej sytuacji materialnej (kupno i remont mieszkania), ale sądzę, że Dogo07 jest w nieporównywalnie trudniejszej, dlatego deklaruję na dobry początek 10 zł/m-c.

Proszę, nie zostawiajmy Dogo07 samej w nieszczęściu. Kto szybko daje, ten dwa razy daje :)

Posted

[quote name='Ada-jeje']Juz nieraz dogomaniacy pokazali ze nie tylko pomagaja zwierzetom ale tez ich opiekunom.
Myśle ze Dogo07 nie bedzie musiala oddawac Gracji jesli zamienimy jej BDT na PDT. Jest tyle osob na dogo ktore nigdy nie byly BDT ale od razu PDT. Zamieniajac BDT u Dogo07 na PDT pomozemy nie tylko Gracji ale tez wykarmic psa Dogo07. Proponuje jak zwykle w takich sytuacjach kwote 300 zl. miesiecznie do momentu az Gracja znajdzie DS a byc moze do tego czasu Dogo07 znajdzie prace ktorej usilnie szuka i podniesie sie. Stracila juz wiele, ale nie musi stracic wszystkiego jesli sie zmobilizujemy.[/QUOTE]
Podczytuję od wczoraj, ale nie miałam nic sensownego do napisania więc siedziałam cicho.
Propozycja Ady jest bardzo rozsądna i podpisuję się pod nią wszystkimi kończynami. Deklaruję na pewno stałą - co do kwoty, to jeszcze muszę pomyśleć.

Posted

[quote name='elik']To jest bardzo dobra propozycja. Dogo07 sama by tego nie zaproponowała, ale mam nadzieję, że przyjmie taką pomoc.
Ja także jestem w bardzo trudnej sytuacji materialnej (kupno i remont mieszkania), ale sądzę, że Dogo07 jest w nieporównywalnie trudniejszej, dlatego deklaruję na dobry początek 10 zł/m-c.

Proszę, nie zostawiajmy Dogo07 samej w nieszczęściu. Kto szybko daje, ten dwa razy daje :)[/QUOTE]
ja dokladam tez 10 zl. miesiecznie, prosimy rozsylac watek, szukajmy szczodrych serc.

Posted

[quote name='elik']To jest bardzo dobra propozycja. Dogo07 sama by tego nie zaproponowała, ale mam nadzieję, że przyjmie taką pomoc.

Proszę, nie zostawiajmy Dogo07 samej w nieszczęściu. Kto szybko daje, ten dwa razy daje :)[/QUOTE]

Też uważam ,ze to b.dobra propozycja. Dokładam 10 zł do deklaracji stałej i postaram sciagnać cioteczki. Napewno pomogą jak juz wielu innym ,a ja mam cały czas nadzieję ,ze Gracja znajdzie szybko dom ,moze nawet gdzieś w pobliżu.