Nutusia Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 U nas Joluś śmieci nie są codzienne, ale wywożone co 2 tygodnie, co latem jest nieopisaną "przyjemnością". Ale nic to - damy radę ;) Napisałam tekst do ogłoszeń dla Księciunia :) Kaj – własny Człowiek potrzebny OD ZARAZ Pies przychodzi na świat ze złotym sercem i otwartym umysłem. Mały Kajuś z pewnością się na świat nie prosił, a gdy już się na nim pojawił – okazał się zbyteczny i kłopotliwy. Tak musiało być, skoro został porzucony i znalazł się w przytulisku. Kaj ma ok. 3 miesięcy. Jest beztroskim, skorym do zabawy i przeuroczym stworzonkiem – jak każdy szczeniak. Jeśli znajdzie dobry dom i odpowiedzialnych opiekunów, wyrośnie na mądrego, wspaniałego psa, a oni będą dla niego najwspanialszymi, najmądrzejszymi i najmilszymi ludźmi, jacy kiedykolwiek chodzili po ziemi. W tej chwili Kajuś waży niewiele ponad 4 kg. Docelowo nie będzie dużym psem – pewnie takim do kolana (10-15 kg). Prawdopodobnie będzie miał trochę dłuższą sierść. Jest odrobaczony i zaszczepiony przeciwko chorobom wirusowym. Jest też bardzo czyściutki – zachowuje czystość w domu, choć na długo musi zostawać sam. Fajnie się bawi z innymi psami, zaprzyjaźnił się z kotem. Warunkiem adopcji Kajusia jest wyrażenie zgody na wizytę przedadopcyjną oraz podpisanie umowy wraz z zobowiązaniem się do przeprowadzenia zabiegu kastracji, gdy pies osiągnie dojrzałość. A zanim skończyłam, dostałam info, że jest kolejny dzieciak w opałach. Kupiony (!!!!) przez panienkę, która pracuje i liczyła na pomoc w opiece nad psem na rodziców. A pomoc jest taka, że tatuś chciał oddac psa od ręki każdemu, kto by go zechciał wziąc. I jeszcze się chwalił, że do niedawna pies lał w domu, ale mu parę razy przyp...ił i... przestał. Dostałyśmy fotki - na szczęśliwego maleńtas nie wygląda. Ma 3 miesiące, jak Kajtuś :( Quote
Nutusia Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Jola - Ty wykasuj ten post ostatni, bardzo Cię proszę, bo sejfu co prawda nie mamy (bo i po co miałby pusty stac ;)), ale jeszcze przyjdą i bałaganu narobią, zamek popsują, barek opróżnią :) Quote
jola_li Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Nutusia napisał(a):Jola - Ty wykasuj ten post ostatni, bardzo Cię proszę, bo sejfu co prawda nie mamy (bo i po co miałby pusty stac ;)), ale jeszcze przyjdą i bałaganu narobią, zamek popsują, barek opróżnią :) Post??? Jaki post ;)??? Quote
Nutusia Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 Jolu, przecież żartowałam! Wystarczy popatrzec na te mordy roześmiane, żeby wchodzic jak do siebie ;) No, może dla bardziej wrażliwych, przydałyby się tylko... zatyczki do uszu :) Quote
jola_li Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Nutusia napisał(a):Jolu, przecież żartowałam! Wystarczy popatrzec na te mordy roześmiane, żeby wchodzic jak do siebie ;) No, może dla bardziej wrażliwych, przydałyby się tylko... zatyczki do uszu :) A ja czym prędzej wzięłam to na poważnie i - co więcej - przyznałam Ci rację ;)! Quote
Kejciu Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Bazarek 50 % dla KaJa [h=1]OD 1 zł Wielka WYPRZ - bluzki, bluzeczki, wdzianka - od 36 do 52!!!!31/08[/h] Quote
Nutusia Posted August 21, 2013 Author Posted August 21, 2013 Kajuta wczoraj ociupineczkę napsocił (wreszcie! ;)) Ale wszystko zostało mu wybaczone, rzecz jasna! Zapraszamy na bazarek z bluzkami po złotówce. Miejcie litość, bo już mnie w domu zza tych pudeł i toreb nie widać, a to dopiero wierzchołek góry lodowej... Quote
Kejciu Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 [video=youtube;ABnzIghngbc]http://www.youtube.com/watch?v=ABnzIghngbc[/video] Quote
Kejciu Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 [video=youtube;5B7F1IMVk4A]http://www.youtube.com/watch?v=5B7F1IMVk4A[/video] Quote
JOHANNALIND Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 Prześliczny jest ten maluch- nie wiedziałam, że przebywa u Ciebie Nutusia:) Muszę podjechać go "oblukać" tylko może bez dzieci, bo od razu będą chciały... Quote
Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Dzień dobry :) Johanna - pośpiesz się, jeśli chcesz poznać Kajutę. Wczoraj był o niego obiecujący telefon z Wwy ;) Z ankiety kroi się fajny domek... Wczoraj za oknem sikało, to i Kajtuś się... posikał... na dywanik w sypialni ;) No i wczoraj miał fazę na Lesia - szczekał na niego jak opętany i myślał, że w ten sposób skłoni Lesława do opuszczenia cieplutkiego legowiska, naiwniak! W końcu musiałam odwrócić jego uwagę, żeby mu wujcio Lech nie pokazał gdzie raki zimują!!! Na szczęście Alutka z Chmurką się nim "zajęły" ;) Quote
Marysia R. Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Trzymam kciuki za super domek dla srajtka;) Quote
Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Dziękuję, z pewnością się przydadzą :) Quote
JOHANNALIND Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 No to faktycznie muszę się spieszyć...odezwę się dzisiaj, może uda mi się podjechać- wczoraj ja zajmowałam się cały czas dzieciakami to dzisiaj zostawię je na głowie szanownego małżonka:) Quote
Nutusia Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 Dziś jadę zaszczepić Księciunia, więc daj znać o której byś podjechała ;) Quote
Kejciu Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 A ja mam nadzieję uda mi się cyknąć jakieś fajne fociaki dzisiaj Księciuniowi :) Quote
Gosiapk Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 kejciu napisał(a):A ja mam nadzieję uda mi się cyknąć jakieś fajne fociaki dzisiaj Księciuniowi :) Naobiecywała i se poszła, no! :obrazic: Quote
Kejciu Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Gosiapk napisał(a):Naobiecywała i se poszła, no! :obrazic: Dopiero przyszła :D Kaj był dzisiaj moim gościem wraz z Nutusią :D fotek fajnych nie porobiłam bo się przytulałam do Księciunia :D ale cosik postaram się wrzucić:D Quote
JOHANNALIND Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 A ja pojechałam Kajtusia poznać i faktycznie uroczy z niego facet:) Quote
Kejciu Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 Cosik mi się poprzestawiało w aparacie :( i tylko takie mam: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Nutusia Posted August 23, 2013 Author Posted August 23, 2013 Oj, u Doktora to nie był zachwycony, oj nie... Ale wszystko z nim w porządku, więc został zaszczepiony pierwszą dawką - na parwo i nosówkę. Za 3 tygodnie powtórka - mam nadzieję, że już w nowym domku. Po rozmowie telefonicznej i na podstawie ankiety jestem skłonna powierzyć Księciunia Państwu z Wwy. Jesteśmy umówieni na czwartek, że pojedziemy sprawdzić czy pałac i dworzanie godni następcy tronu i jeśli się okaże, że tak, a Księciunio w realu okaże się dla Państwa równie "atrakcyjny" co na fotkach - zostanie mieszkańcem warszawskiego Gocławia :) Johannalind - dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownie ;) Quote
Recommended Posts