Jump to content
Dogomania

Romulus w typie owczarek szwajcarski/podhalan - Wawa - ma dom!

Recommended Posts

Posted

Jeśli chodzi o ciągnięcie na smyczy to zostaje tylko kolcztaka - ja tak mam ze swoja Zarą - gdyby nie kolczatka to wogóle nie wychodziłaby na spacery.

Jeśli chodzi o szczekanie to może mu po prostu coś jest - może go coś boli - sama nie wiem.
A może spróbowac na noc zakładać mu kaganiec - taki szmaciany to pewnie sobie ściągnie ale może taki parciany - spróbować zawsze można.

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bylismy na fajnym spacerku-w końcu wyszło słońce i zabrałam go do lasu.
Romkowi podobało się bardzo-potem na trawie wyłozył sie na plecy i musiałam go miziac po brzuszku:) A on az oczy zamykał tak mu dobrze...

Robi bardzo czesto kupę....ale nigdy nie zrobi w miejscu gdzie spi-zawsze wstrzyma i czeka na spacer.

Ciekawe co bedzie dzis w nocy...

Posted

Mam kilka pytań,:cool3:
[LIST]
[*]czy on w kojcu siedzi cały czas oprócz spacerów??
[*]czy jak siadzi w dzień w kojcu to też cały czas szczeka?
[*]czy ten kojec jest w odosobnieniu?[/LIST]Wydaje mnie się, że to chwilowe zachowanie. Romulus znalazł się w obcym miejscu, wsród obcych, nieznanych ludzi i boi się, że zostanie sam. :-(
Wieczorem po spacerze moze coś mu dać np. taką kość-gryzak, bo bezposrednio po spacerze psiak jest pełen energii a tak bedzie miał zajęcie przed snem. :roll:

Posted

Bardzo jestem zmartwiona...

Coś poszło nie tak jak trzeba....

Aniu - przesyłam Ci na PW Iskry kontakt do behawiorysty (tylko na wszelki wypadek, gdyby Pani Kasia gdzieś podziała te dane).
Pani Agnieszka jest uprzedzona o sprawie ( dodam, że jest to Osoba, u której przebywał Antolek ! ).
Ponieważ to Ty w tej chwili jesteś w stanie najwięcej powiedzieć o zachowaniach Romcia, najlepszy będzie Wasz kontakt bezpośredni.

Natomiast wstępna podpowiedź - jakieś towarzystwo innego psiaka, on się czuje opuszczony... Zdaję sobie sprawę z tego, że chyba z takim rozwiązaniem jest problem....

Za zdjęcia bardzo dziękujemy !!! Piękny psiak !!!!
Oby wszystko się ułożyło. Szkoda go....

Posted

Rozmawiałam z Anią :roll: Romulus będzie nocował w szopie, gdzie bedzie miał towarzystwo małego psiaka. Konsekwencja w działaniu w ciągu najbliższych dni powinna zacząć dawać rezultaty :cool3:

Posted

Dziękuję Paros za rozmowę:)

Wszystkie wasze pomysły już realizowałam-po spacerze dostaje kość do gryzienia aby miał zajęcie wieczorem-jest przytulany.
Jego kojec jest blisko domu-jakies 50 metrów-ma widok na to co sie dzieje. W dzien nie szceka cały czas-tylko jak cos sie dzieje nowego-normalne zachowanie.
To szczekanie jest tylko noca-takie ciągłe przez pare godzin.
Na pewno pomysł z szopka i zrobieniem mu tam pokoju-gdzie ma wersalke swoja i foteliki, dywan był dobrym pomysłem-Romkowi sie tam podoba i jest spokojniejszy niz jak zostawał na noc w kojcu na dworzu.
On ma cały czas towrzystwo psiaka rodziców-bo on spi obok i sie widza. dogaduje sie dobrze...

Mozliwe ,że tu potrzeba po prostu czasu. Bo widac różnice dzis a w poniedziałek np.
Tylko noca Romek nie potrafi jeszcze po prostu sie połozyc i isc spac.
Godzina 22 to pora na szczekanie:)

Posted

To dobrze, że widać różnicę. Romulus przekonuje się, że rano na pewno do niego przyjdziesz :lol: U Ciebie ma tak dobrze, że boi się stracić to, czego chyba nigdy dotychczas nie miał :shake:

Posted

Dzieńdobry Romku... Dzieńdobry Cioteczki.
Strasznie się cieszę, że chłopczyk robi postępy. Teraz z niecierpliwością czekam na relację z dzisiejszej nocy.

Posted

Relacja nie bedzie zbyt obfita bo poprostu padłam dzis ze zmeczenia:) I nic nie słyszałam.
Zwaliły mi sie na podwórko 3 drzewa od deszczu-mam pełne rece roboty-dobrze ,ze nie na zadne budynki.
Tak czy siak Romek na pewno robi postepy i chyba mniej szczeka-tak twierdzi moja mama-ale do super sytuacji jeszcze długa droga przede mna:)
Dzis bede dzwoniła do tej Agi behawiorystki , bo wczoraj przez te drzewa to juz głowy nie miałam. Jak Iczing do mnie przyjedzie to sama zobaczy jak u mnie wygląda:)
Pogoda jest straszna ciagle pada...

A dzis na spacerku Romek zaczał się fajnie bawic kijkiem:) Tak bardzo bym chciała go spuścic ze smyczy aby sie wyszalał, ale jeszcze na razie musze poczekac bo ma zapędy do ucieczki niestety...

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Tak czy siak Romek na pewno robi postepy i chyba mniej szczeka-tak twierdzi moja mama-ale do super sytuacji jeszcze długa droga przede mnaA dzis na spacerku Romek zaczał się fajnie bawic kijkiem:) Tak bardzo bym chciała go spuścic ze smyczy aby sie wyszalał, ale jeszcze na razie musze poczekac bo ma zapędy do ucieczki niestety...

Jessssu strasznie się cieszę i ręce mi latają z nerwów. W weekend okaże się czy TZ mojej psiapsiuły ulegnie... Dziewczyna jest zwarta i gotowa na ostrą walkę podjazdową... Ma w planach nawet urządzenie łzawej opery mydlanej ze sobą w roli głównej :evil_lol: Jest gotowa nawet zemdleć teatralnie... i zmusić dziecko do płaczu przez "niedobrego" ojca...:diabloti:
No nie rozumiem tego TZta... Uwielbia zwierze i dobry z niego człowiek. Tylko po śmierci ich ostatniego psiaka, powiedział, że on nigdy już nie chce tego przeżywać. Myślałyśmy, że po pół roku mu przejdzie a tu mija 1,5 i nic :shake:

Posted

To trzymam mocno kciuki-im szybciej znajdzie sie dom tym lepiej dla Romka, żeby sie za bardzo nie przywiazał do mnie...
Romus bardzo swym charakterem przypomina mi moja ukochaną Milvunie-jest spokojny, da z soba wszystko zrobic i nie jest natarczywy-jak ma ochote na mizianko to sam podchodzi i sie kładzie a jak nie to pozwala sie pogłaskac , ale w sumie lepiej jakbym sobie poszła:)
Ranka po sterylce ładnie sie goi. Na spacerach jest juz znacznie lepiej z ciagnięciem-jak idę bez Ulvera to w sumie jest ok.

A jak w ogóle wygladaja ogłoszenia Romka? Gdzie jest? i jak allegro-czy ktos obserwuje?

Posted

Ogłoszenia w necie są ale teraz będę podmieniać zdjęcia to podam linki a allegro stare się skończyło, wznowię allegro z nowymi zdjęciami :lol:

Posted

Z informacji o Romku-na pewno nie lubi kotów, tzn nie sprawdzałam na tyle czy chce je pożreć ale na pewno pogonic mocno by chciał-i strasznie szczeka jak kota zobaczy:)
W ogóle nie reaguje na swoje imie....chyba mu nie przypadło do gustu...

Paros-jesli miałabys problem z allegro to ja moge wystawic.

Posted

Musi być podpisana umowa, wzór umowy jest u p. Joanny. Sprawy adopcyjne teraz (Przyjaciel_koni jest na urlopie ;) ) trzeba będzie konsultować z KWL-em lub telefonicznie z Przyjaciel_koni :lol:
A imię to można zmienić ;) takie dostał, a jakie są propozycje? Jakie mu podoba się?? ;)

Właśnie robię allegro dla psiaków i kolejno będę wklejać linki :lol:

Posted

to super, że romcio robi postępy, na pewno z dznia na dzień będzie coraz lepiej:cool3:

Fusica czekam zniecierpliwiona na scene końcą tej opery lzawej, ciekawe czy TZ ulegnie pod lkaniem żony i dziecka:evil_lol:;)

Posted

Dostałam zapytanie o innego białasa, którego na allegro wystawiam , ale on juz najprawdopodobniej bedzie miał dom. Mogłabym mu pokazac Romka, ale nie wiem co sadzicie o mailu od tego pana-na razie nic mu nie odpisałam.

Moge tego psa przyjac do siebie do gospodarstwa gdyz posiadam bardzo duzy teren ogrodzony solidnym plotem! W czasie dnia pies nie bedzie na lancuchu lecz w klatce z bardzo lagodnym mieszancem rottweilera i owczarka niemieckiego ktoremu bardzo brakuje towarzystwa do zabaw:) Gwarantuje doskonale warunki i bardzo dobrej jakosci pozywienie!!! Mieszkam w woj pomorskim Człuchów jesli jest pani zainteresowana to prosze napisac czy pies posiada jakies choroby,szczepienia itd oraz czy byl kastrowany i jaki ma charakter. Pozdrawiam

No i czekamy na informacje jaka decyzja u pani od Fusicy:)

Posted

klatce???:crazyeye:
chyba temu Panu chodzilo o kojec....?:roll:
chyba trzebaby się skontaktować telefonicznie i zobaczyć jak to ma wyglądać na prawdę, bo ludzie piszą jedno a potem się okazuje, że to zupelnie inne realia...