Jump to content
Dogomania

Romulus w typie owczarek szwajcarski/podhalan - Wawa - ma dom!

Recommended Posts

• Replies 493
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam do was prośbę... Chcę Romkowi wystawić ogłoszenia w necie ale nie mam dostępu do allegro (net pracowy z zablokowanymi stronami wszelakich aukcyjnych portali) i w związku z tym, nie mam tekstu do ogłoszenia. Czy któraś z was może mi przekopiować tekścik z allegro, wraz z telefonami kontaktowymi????

Posted

Gdzie mój domek jest - no gdzie?
Tak mi smutno, tak mi źle .....
Czy przygarnie mnie do siebie,
Ciepły kącik dla mnie wskaże,
Dobra dusza, co pokocha w końcu mnie.
Tak mi smutno, tak mi źle - gdzie mój domek jest, no gdzie???

Został wyrwany z jakiegoś piekła. Był skatowany do nieprzytomności przez byłego właściciela, ludzie z okolicy nie chcą powiedzieć, który to człowiek (!). Wylądował w klinice w bardzo kiepskim stanie. Jest nieco nieufny, ale to miły psiak - typowo do domu z ogrodem.

Skończył leczenie i nie ma gdzie się podziać. Chwilowo przebywa przy pewnej stajni. Ale nie może tu zostać zbyt długo. Zwróć uwagę jak strasznie teraz wygląda po tygodniu pobytu w tej stajni! Pierwsze zdjęcia są wcześniejsze (sprzed tygodnia).

To ze względu na warunki i nieczęste spacery. Teren jest podmokły, co grozi mu chorobą stawów!
Pilnie szukam domu!!

Kontakt:
tel. 0 609 776 794 albo 0 507 132 363
mail: [email protected]

Jest to aukcja charytatywna, mająca na celu znalezienie dobrego domu dla psa.
Przed złożeniem oferty zadzwoń lub napisz.
Złożenie oferty nie oznacza automatycznego prawa do psa.
Zastrzegamy sobie prawo do wyboru nowego opiekuna dla psa
oraz zakończenia aukcji przed czasem, jeśli pies znajdzie właściwy, kochający dom.

Powycinałam zdjęcia żeby mod nie krzyczał....

Guest aneta_w
Posted

ładny z niego psiaczek. Ten nosek i uszka :loveu: biały śnieżynek :loveu: ups.. przepraszam.. Romulusek.

Podnoszę..

Posted

No własnie -jak z tym hotelem czy aktualny ten pomysł?
Po 8 lipca mogłabym zaproponowac płatny tymczas-wiem ,że to moze strasznie brzmi, ale nie jestem w stanie sama finansowac jego leczenia i miec na karme. Mogłabym zaproponowac jakies 8 zł za dobe-pies byłby w domku-no chyba ze by nie chciał to w kojcu......

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
No własnie -jak z tym hotelem czy aktualny ten pomysł?
Po 8 lipca mogłabym zaproponowac płatny tymczas-wiem ,że to moze strasznie brzmi, ale nie jestem w stanie sama finansowac jego leczenia i miec na karme. Mogłabym zaproponowac jakies 8 zł za dobe-pies byłby w domku-no chyba ze by nie chciał to w kojcu......

Uważam, że to świetny pomysł. Psinę by się odchuchało, odkarmiło i zsocjalizowało. Romek jest pięknym psem i trzeba tylko odrobiny pracy, żeby wydobyć z niego prawdziwego psiego arystokratę.
Podtrzymuję swoją deklarację o wpłacie na Romka 100 zł (co miesiąc po wypłacie).

Posted

kochane cioteczki!
Romulus vel Bialy Kiel to wspanialy pies i zgadzam się ,zena tymczasie by się go odchuchalo... moze troszkę uwierzy w czlowieka...
ale ja tu o czym innym chcę pisać, a mianowicie : większość psów trafia do nas po przejściach...bardzo często nowi ludzie nie potrafia sobie z nimi poradzić ... jeżeli wśród nas są tacy co potrafią pomóc w resocjalizacji psa to trzebaby się skrzyknąć...
wiele psów właśnie przez swoje lęki trafia znowy do schronu...

Posted

Nawet nie o resocjalizację chodzi, tylko o obserwację i zdiagnozowanie psa. Często dostajemy jakiegoś psa o którym nic nie wiemy, lub informacje są nieżetelne. A informacja o tym jaki pies naprawdę jest i czy nie ma jakichś utajonych wad jest podstawą jeśli mamy dokonywać udanych adopcji.

Posted

W sobotę umieściłam w necie mnóstwo ogłoszeń psiaków w potrzebie, mi. i Romulusa :roll: Może podbije komuś serduszko :roll:

Jeżeli chodzi o pomoc to mogę służyć radami i swoim doświadczeniem z psiakami (dogomaniaczki korzystały juz z nich z pozytywnym skutkiem :lol: )

Aby pomoc psiakowi potrzeba trochę cierpliwości i czasu, nic nie dzieje się natychmiast. :shake: