Poker Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 (edited) Nie wiem czym można odpchlić budy w sensie ścian natomiast na pewno trzeba będzie wymienić słomę jednocześnie z całościowym odpchleniem psów. Trzeba popytać doświadczone osoby. Sunia już w drodze Pan chyba ogłuchnie, bo mała non stop szczeka. :roll: Naszykowałam jej miejsce w łazience,żeby na razie izolować ją od stada ze względu na pchły. Najpierw będzie kąpiel. Czekamy jak na przyjście dziecka na świat. Edited February 5, 2014 by Poker Quote
Delph Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Jeżeli nie ma tam kotów, to budy można odpchlić tym: [URL]http://www.dermapharm.com.pl/pl/o/Sabunol-plyn-do-zwalczania-pchel-w-otoczeniu-zwierzat[/URL] Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Na wsiach (i pewnie w szanujących się schroniskach) opryskuje się wnętrze bud owadobójczym czymś... Tylko właśnie - czym? Przecież nie frontlinem, bo by wszyscy z torbami poszli :( Quote
niepokolorowanka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Cześć, mam w domu 4 opakowania sprayu do zwalczania pcheł w otoczeniu, po 300 ml każde, ważne jakoś do końca marca tego roku. Na pewno nie wykorzystam, nie mam co z tym zrobić. Mogłabym podesłać, jeżeli się przyda. Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Pięknie! Napisz może jak się nazywa - będzie można poszukać w necie i ewentualnie dokupić taki sam środek ;) Quote
niepokolorowanka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 To właśnie ten, do którego link jest powyżej, Sabunol Quote
Ewanka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='Poker']Nie wiem czym można odpchlić budy w sensie ścian natomiast na pewno trzeba będzie wymienić słomę jednocześnie z całościowym odpchleniem psów. Trzeba popytać doświadczone osoby. Sunia już w drodze Pan chyba ogłuchnie, bo mała non stop szczeka. :roll: Naszykowałam jej miejsce w łazience,żeby na razie izolować ją od stada ze względu na pchły. Najpierw będzie kąpiel. Czekamy jak na przyjście dziecka na świat.[/QUOTE] To wspaniała wiadomość :multi: Quote
Poker Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Suńka już u nas. Nie jest taka maleńka, wzrostu porównywalnego do Dziuni ,ale bardziej krępa, masywniejsza. Jest trochę wystraszona,ale nie jest tak źle.Przed mężem wyłożyła się kołami do góry. Na jedzenie rzuciła się . Teraz czeka nas kąpiel,ale przedtem wyprowadzimy ją na sioo na ogródek. Obróżka po Dziuni pasuje jak ulał. Jeszcze nie miała kontaktu z naszym stadem. Dolarek coś czuje, bo patrzy na mnie pytającym wzrokiem. Quote
Ewanka Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Fantastyczna wiadomość :multi: :loveu: ... może Dolarkowi daj jakiś dodatkowy smaczek, takie malutkie przekupstowo :eviltong: Quote
Nutusia Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 No, Krępaska - wygrałaś los na loterii! A Dolarek? Jak to mówią: był czas przywyknąć ;) Quote
Poker Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 (edited) Potem wkleję zdjęcia i pomóżcie i imię jej nadać, bo za cholerę żadne nie przychodzi mi do łepetyny,. Suńka już wykąpana. Była bardzo grzeczna. Myjąc jej ogon poczułam guzek i już mi się gorąco zrobiło ,a to okazał się być kleszcz wielki jak duży groch. Mam nadzieję,że nie będzie jakiegoś choróbska. Oceniłam ,że ma wygląd i zachowanie wiejskiego burka, a mąż powiedział ,że jest jak córka kowala :evil_lol: Przed kąpielą chciałam ją wysiusiać na ogródku ,ale była bardzo pobudzona, ciągnęła jak parowóz.Wygląda na to ,że zna obrożę i smycz. Sioo nie było. Założyłam wątek bezimiennej suni [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250841-Czarnulka-z-G-u-nas-w-BDT?p=21849460#post21849460[/url] Edited February 5, 2014 by Poker Quote
Bonsai Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 [quote name='niepokolorowanka']Cześć, mam w domu 4 opakowania sprayu do zwalczania pcheł w otoczeniu, po 300 ml każde, ważne jakoś do końca marca tego roku. Na pewno nie wykorzystam, nie mam co z tym zrobić. Mogłabym podesłać, jeżeli się przyda.[/QUOTE] Ojej, byłoby wspaniale! Dziękuję! Wysyłam na PW adres do Wojtka. :multi: [quote name='Poker']Suńka już u nas. Nie jest taka maleńka, wzrostu porównywalnego do Dziuni ,ale bardziej krępa, masywniejsza. Jest trochę wystraszona,ale nie jest tak źle.Przed mężem wyłożyła się kołami do góry. Na jedzenie rzuciła się . Teraz czeka nas kąpiel,ale przedtem wyprowadzimy ją na sioo na ogródek. Obróżka po Dziuni pasuje jak ulał. Jeszcze nie miała kontaktu z naszym stadem. Dolarek coś czuje, bo patrzy na mnie pytającym wzrokiem.[/QUOTE] Cieszę się, że mała już u Ciebie. :loveu: Mam nadzieję, że Twoje psiaki dobrze zniosły nową tymczasowiczkę? Quote
Mela Jakimiuk Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Na wiosnę prześlę preparat-Ciperpulvizoo, jest to preparat, który stosuje się do zwalczania pcheł i kleszczy (zwalcza pasożyty zewnętrzne i ich larwy) zarówno na skórze psów jak i w pomieszczeń, w których się znajdują. Quote
Marycha35 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Kolejna bidka bezpieczna, brawo:):):) Quote
Kejciu Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Poleciało 157zł z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250157-wstawić-potwierdzenie-Ciasteczka-wątróbkowe-dla-psiaków-z-przytuliska-G-do-20-01?p=21750967#post21750967[/URL] Quote
Kejciu Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Poleciało 20zł z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250151-rozliczony-wstawić-potw-przelewu?p=21750863#post21750863[/URL] Quote
Poker Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 kejciu, jak TY robisz,że pieniądze latają ?:evil_lol: Quote
Anula Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Widzieliście Kochani fotki Milki z nowego domku? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249859-Milka-całuśna-dziewczynka-z-przytuliska-G-już-w-DT-szukamy-DS/page9[/URL] Ale Mileczce trafił się fajny domek.Czyściutka,zadbana i na bank kochana. Quote
Bonsai Posted February 6, 2014 Author Posted February 6, 2014 Udało mi się załatwić sprawdzony transport Iksika w sobotę do Warszawy, ale za zwrotem kosztów: wyjdzie ok. 120 zł. W sobotę o 12:00 Odi będzie miał kastrację: dziękuję Nutusi za organizację i załatwienie zniżki na zabieg! Koszt kastracji to 100 zł, plus transport do Nowego Dworu Mazowieckiego... Pewnie ok. 40-50 zł. Ale i tak nam się to opłaca. Quote
rutta Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='Anula']Widzieliście Kochani fotki Milki z nowego domku? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249859-Milka-całuśna-dziewczynka-z-przytuliska-G-już-w-DT-szukamy-DS/page9[/URL] Ale Mileczce trafił się fajny domek.Czyściutka,zadbana i na bank kochana.[/QUOTE] Widziałam :) Serce rośnie. [quote name='Bonsai']Udało mi się załatwić sprawdzony transport Iksika w sobotę do Warszawy, ale za zwrotem kosztów: wyjdzie ok. 120 zł. W sobotę o 12:00 Odi będzie miał kastrację: dziękuję Nutusi za organizację i załatwienie zniżki na zabieg! Koszt kastracji to 100 zł, plus transport do Nowego Dworu Mazowieckiego... Pewnie ok. 40-50 zł. Ale i tak nam się to opłaca.[/QUOTE] 100 zł to bardzo atrakcyjna cena. Iksik będzie jechać prosto z przytuliska? Ale ulga, że udało Ci się zorganizować transport. On będzie w DT w Warszawie? Quote
Nutusia Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Nie ma za co mi dziękować - raczej naszemu Złotemu Doktorowi, który - jak to się wyraził "dla sprawy" zgadza się na takie upusty ;) Bardzo się cieszę, że Iksik wreszcie się doczekał... Quote
halszka Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 odwiedzam psiaczki,ale już się troszkę pogubiłam :hmmmm: ;) w wolnej chwili postaram się nadrobić zaległości :) Quote
niepokolorowanka Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Wysłałam dzisiaj rano paczkę z Sabunolem, powinna być w poniedziałek. Proszę tylko o informacje, jak dojdzie :) Quote
Kejciu Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='Poker']kejciu, jak TY robisz,że pieniądze latają ?:evil_lol:[/QUOTE] Wiało u mnie w NDM i troszku kasy poleciało :) ale to kropla w morzu....ale też kropla drąży skałę:D Quote
Bonsai Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 (edited) [quote name='niepokolorowanka']Wysłałam dzisiaj rano paczkę z Sabunolem, powinna być w poniedziałek. Proszę tylko o informacje, jak dojdzie :)[/QUOTE] Dziękujemy! Wojtek na pewno potwierdzi. :) [quote name='kejciu']Wiało u mnie w NDM i troszku kasy poleciało :) ale to kropla w morzu....ale też kropla drąży skałę:D[/QUOTE] Nie taka znowu kropla. :) Dzięki tym pieniądzom wykastrujemy Oziego i nawet zostanie jeszcze trochę na transport dla Iksika. A właśnie, Iksik zamieszka u DIF, tuż za Warszawą. Wszystko dzięki Isadora7! :loveu: Jestem pewna, że tam zaufa człowiekowi, u DIF byłam już wielokrotnie i mam do niej zaufanie. :) Póki co z Iksikiem jest taki problem, że cieszy się do ludzi, ale dotknąć się nei da - od razu ucieka. Iksik pojedzie prosto z przytuliska, pan który jedzie, ma już przygotowaną dla niego klatkę. Jest to kierowca z Fundacji Rottka, organizują właśnie transport przez pół Polski, i szukali psów, które szukają transportu, by podzielić koszty. No i Iksik się załapał. Możliwe, że transport będzie w późnych godzinach wieczornych. Edited February 7, 2014 by Bonsai Quote
Recommended Posts