Jump to content
Dogomania

"PRZYTULISKO" G"- skrajne zaniedbanie i potworna potrzeba miłości! UŚPILI RUDIEGO !!

Recommended Posts

Posted

Super wieści :). Trzy psiaki opuściły/opuszczą przytulisko :). Bonsai, dobrze byłoby uaktualnić pierwszą stronę :).

Tak, też o tym pomyślałam, jak będę miała chwilę, to tak zrobię. Dopiero co wróciliśmy z Mazur, już bez Loganka...
Posted

O Raksę był telefon, ale odesłałam do Sylwii, a potem nie miałam z nią kiedy porozmawiać. Jutro przedzwonię zapytać się co i jak.

Co do zdjęć, to nie mają dobrych, tylko takie telefonem, wiec się raczej nie nadają. :( Będę w Kaliszu za tydzień, to im zrobię lepsze zdjęcia.

Posted

Za transport Logana dorzucę 50,00zł.Zaraz zrobię przelew.

O jejku, bardzo dziękuję! :) Za paliwo zapłaciłam około 300 złotych, 100 zł już mam. Za każda złotówkę jestem baaaaardzo wdzięczna. :)
Posted

a jeśli chodzi o schagiego, to czy jest w Nim coś negatywnego, co odstrasza ludzi np. niszczy, wyje, że nie ma przez tyle czasu na Niego chętnych?

Jedyne, to że jest zwinny i może przeskoczyć ogrodzenie. Ale jeśli zamieszka w bloku, to problem nie istnieje. 

Wpłacam też 50 zł na paliwo

Baaaaaaardzo dziękuję, naprawdę nie spodziewałam się aż takiego odzewu. :) Już obie kwoty wpłynęły na moje konto, dziękuję!

Posted

Lupus był w domu... przez chwilę. 

Pani z gminy powiedziała, że ludziom uciekł i się zniechęcili. 

Koleżanka, która zna rodzinę adopcyjną mówi, że nie chcą go, bo ponoć był agresywny (choć ciężko mi uwierzyć, że Lupus jest agresywny! To anioł).

Nic już z tego nie rozumiem...

Posted

A może by Lupusa wykastrować? Może go to trochę wyciszy i ograniczy ucieczki i temperament? No i skoro on taki uciekinier, to przynajmniej nie zmajstruje po drodze szczeniaczków.

Posted

Psy w przytulisku nie są kastrowane. Biorąc pod uwagę poziom opieki w  przytulisku, to dla psów lepiej. Na czas rehabilitacji po zabiegu, psy muszą być po stałą opieką, a zajrzenie do psów w najlepszym przypadku raz dziennie nie można nazwać stałą opieką... 

Może wykastrowanie go to nie zły pomysł, ale nie w tych warunkach. 

Posted

Przerażają mnie nadchodzące upały, blaszaki psiaków nagrzeją się niemiłosiernie :(. Mam nadzieję, ze chociaż woda będzie w miskach.

ja mam to samo i w lato i w zimę, wciąż myślę o tych wszystkich nieszcześnikach

Posted

Mam wieści od Logana. Już daje się głaskać wszystkim domownikom, na obcych szczeka. Bawi się z Bartkiem, śpi z nim w łóżku. Czasem ma jakieś odchyły, np nie chce wyjść na dwór, nie chce wrócić do domu, ale to generalnie u niego normalne. Chodzą na spacery, ale teraz w sezonie jest u nich sporo turystów i muszą poszukać spokojniejszych miejsc. Generalnie upodobał sobie męską część rodziny, ale u mnie też tak było - początkowo wolał Mateusza, potem to się wyrównało.

Czyli ogólnie jest ok. :)