rufusowa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 [quote name='maciaszek']No to kiedyś zrealizuj ten następny raz! Jakiś czas temu malowaliśmy mieszkanie. Nasz wspaniały pies doszedł do wniosku, że łóżko, na którym leżą zegary to idealne miejsce, żeby się położyć... Spóźniłam się z aparatem dosłownie 5 sekund. Gdybym zdążyła, białas zostały uchwycony na gorącym uczynku posadzenia swego zadka na zegarowej szybie. To CUD, że nie pękła... A wszystko dlatego, że obok zegarów leżał stary kożuch, który dzień wcześniej stał się obiektem miłości Bazylastego ;). ale macie super mechaniczne zegary :loveu: kocham takie :loveu: chociaż na tym starszym nie widzę otworków do nakręcania :razz: z kurancikiem, czy bijące? :razz: Quote
maciaszek Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 [quote name='rufusowa']ale macie super mechaniczne zegary :loveu: Tylko jeden jest nasz, reszta jest wujka, w którego mieszkaniu sobie żyjemy :). chociaż na tym starszym nie widzę otworków do nakręcania :razz:Są, są, tylko słabo je widać na tym zdjęciu. [quote name='rufusowa']z kurancikiem, czy bijące? :razz:Bijące :). Quote
rufusowa Posted June 15, 2009 Posted June 15, 2009 no tak....z kurancikiem są przeważnie "kwadransiaki" :p Quote
maciaszek Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Widzę, żeś naprawdę znawcą tematu! Mam fajne zdjęcie białasa, ale zapomniałam zgrać je z aparatu, więc zobaczycie innym razem :eviltong:. Teraz zapraszam na fotorelację pt. "Jeden dzień z urlopu maciaszka wyjęty i spędzony na wojażach po śląskich miasteczkach i wsiach". To tak w ramach zapoznawania czytelników Bazylowego bloga ze śląskimi dziwactwami :diabloti:. Zaczęło się od obowiązkowej wizyty w wiejskim sklepie typu "szwarc, mydło i powidło". Miałam kupić sobie piwko, ale jakoś tak mi się nie chciało i skończyło się na Ice Tea. Potem znaleźliśmy coś z cyklu "śląskie osobliwości" lub "takie rzeczy to tylko na Śląsku". W końcu Śląsk znany jest z miłości do gołębi ;). Niech ptaszynki mają sklepik, w którym mogą zakupy zrobić :evil_lol:. W kolejnej miejscowości spotkaliśmy się z Flipem i Flapem! Quote
maciaszek Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Flip witał gości... a Flap pilnował pługa :evil_lol: W tym samym ogródku mieszkają krasnoludki... Taka malutka, trzyosobowa rodzinka. Krasnoludkowa robi na drutach.... ... krasnal 1 podpiera latarnię, cokolwiek to ma znaczyć :evil_lol:... .. a krasnal 2 nieco za dużo wypił i.... :evil_lol: Quote
maciaszek Posted June 15, 2009 Author Posted June 15, 2009 Znaleźliśmy też coś, co akurat było średnio zabawne... Jakbyście nie wiedzieli co to, to już objaśniam. Otóż to jest hodowla nowofunlandów... :-( Na koniec zawitaliśmy na obiadek w Leśnej Chacie, bez "L" (bo wzięło i odpadło sobie).... ... ale za to z bardzo gustowną toaletą :evil_lol: W oczekiwaniu na obiadek poszliśmy na krótki spacerek. A potem zjedliśmy i do białasa pojechaliśmy :). Fajny taki urlopik :multi:. Quote
halbina Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 fotorelacja z cyklu "poznaj swój kraj" - bardzo interesująca, raz smutna, raz wesoła... Quote
ewatr Posted June 16, 2009 Posted June 16, 2009 Maciaszku fotorelacja jak zwykle super :loveu: tylko tak hodowla nowofunladów taka polsko-przasna i bolesna :-( Quote
rufusowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 nie mogę się nadziwić ile tam macie cudów i dziwów :lol: super ta relacja- nie dajesz nam się nudzić :loveu: no hodowla....dobijająca....myslałam, ze to dom z budą dla psa a tu prosze....hodofffla :mad: bardzo mi się podobał spożywczak jak za dawnych lat tak zwany gees ;) sklep dla gołebii to bardzo ciekawa koncepcja ;) no i kibelek super - teraz jest moda na artykuły domowe w stylu retro np. lodówki no i ten kibelek wypisz wymaluj taki retro :diabloti: Quote
maciaszek Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 [quote name='rufusowa']nie mogę się nadziwić ile tam macie cudów i dziwów :lol: Największe cuda i dziwa, a właściwie jeden cud i dziw, mamy w domu :evil_lol:. O, proszę! Się zasnęło chłopakowi... :evil_lol: Quote
rufusowa Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 :evil_lol: nie mógł sie biedny zdecydować....niby lepiej leżeć na kanapie ale ta pościel wygląda tak zachęcająco....zachę...ca...ją...co...... za.... chrrrr :lol: Quote
maciaszek Posted June 17, 2009 Author Posted June 17, 2009 Dokładnie tak :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Quote
maciaszek Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 Pisałam Wam już, że po wakacyjnym wypadzie, z którego fotki już widzieliście, wróciliśmy do białasa i zabraliśmy dziada na spacer. Oto fotorelacja. A przynajmniej jej część. Odwiedziny na plaży. A potem na łące ;). Prawie jak kameleon ;). Quote
rufusowa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 no pięknie wygląda ze swoją panią :loveu: i smiesznie- krzywo siedzi :lol: Quote
maciaszek Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 rufusowa napisał(a):no pięknie wygląda ze swoją panią :loveu:Z panem też pięknie wygląda, ale pan nie chciał się ujawniać... :roll: Quote
rufusowa Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 maciaszek napisał(a):Z panem też pięknie wygląda, ale pan nie chciał się ujawniać... :roll: a no bo to chyba trzeba być zagorzałym dogomaniakiem zeby sie ujawniac tak jak my to robimy :evil_lol: Quote
nelson Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 A ja przypadkiem tu trafiłam , bardzo fajna galeria , serdecznie pozdrawiam :) Quote
maciaszek Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 nelson napisał(a):A ja przypadkiem tu trafiłam , bardzo fajna galeria , serdecznie pozdrawiam :)Witamy i zapraszamy do odwiedzania :). Quote
maciaszek Posted June 18, 2009 Author Posted June 18, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:multi::multi::multi:u nas też jest taki sklep :p http://images6.fotosik.pl/484/172f67726d9d8814.jpg[/FONT][FONT=Arial][FONT=Verdana]Lubię takie sklepy. Mają swój niepowtarzalny klimat ;).[/FONT][/FONT][FONT=Arial]o biało -czarno -czerwono ;) http://images6.fotosik.pl/484/6cb020159c5c0572.jpg[/FONT]No wiesz... w moim wypadku to zawsze czerwono-czarno, a w wypadku Bazyla zawsze biało ;). Quote
Alicja Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 [FONT=Arial]:multi::multi::multi:u nas też jest taki sklep :p http://images6.fotosik.pl/484/172f67726d9d8814.jpg o biało -czarno -czerwono ;) http://images6.fotosik.pl/484/6cb020159c5c0572.jpg[/FONT] Quote
furciaczek Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 rufusowa napisał(a):weekendowe opalanko? :razz: :p Wypasanie bialasow:evil_lol::evil_lol::loveu: Quote
Recommended Posts