KingaW Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Zadzownił dzisiaj do mnie P. Maciek z zaprzyjaźnionej lecznicy na Tatarkiewicza (W-wa, Gocław). Do P. Jacka (drugiego zaprzyjaźnionego Weta) zadzownił jakiś dziad z Marek pod W-wą, że chce, żeby mu uśpić 3 psy....(!!! - tego dziadygę bym uśpiła!!!)3 psy okazały się młodymi ON-kowatymi suczkami, sięgającymi w kłębie do kolana. Sunieczki są u P. Jacka na tymczasie. Trzeba będzie je wysterylizować (ze zrozumiałych względów możemy liczyć na sterylki 'po kosztach'), no i szukać domków. Fotki mam przesłane MMS-em, ale nic, absolutnie nic, na nich nie widać, więc trzeba będzie się pofatygować do doktora Jacka osobiście i popstrykać. Quote
KingaW Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Podnoszę! Tylko jedną mam tą fotkę Magdarynko... :-( Quote
Magdarynka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Trudno, na razie musi wystarczyć ta jedna fota... Coś na niej widać, nie jest tak tragicznie :) Quote
esperanza Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Kurna w Ostrowi 2/3 psów to owczarkowate, a tu jeszcze kolejne biedy. Eh, marnie. Quote
Wilejkaros Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ja chyba o tym facecie kiedys już od p. Jacka słyszałam... Quote
ulvhedinn Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 olenka_f napisał(a):a gdyby tak uśpić dziada:angryy: Jak dla mnie to za humanitarnie... :mad: Quote
KingaW Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Nie powinnam na forum, bo jakby co to dowód by był, ale czy nie uważacie, że my, miłośnicy zwierząt, powinniśmy jakieś bojówki założyć i skrytobójczo mordy obijać komu trzeba.... Quote
KingaW Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Na pociechę mogę dodać, że suczki są w bardzo dobrej kondycji, nie są zastraszone, czy nieufne...Normalne psiaki. Quote
Wilejkaros Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A ja dzisiaj usłyszałam w radio, że w przejściu podziemnym pod metrem Centrum sprzedają mięso z psów. 2 zł za kg. Czy to jest legalne w Polsce? Wczoraj protestowała tam VIVA! W jakim durnym kraju żyję? Czy niedługo będą psie ubojnie? Jessssuuuuu..... Quote
Wilejkaros Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ech... A ja dzisiaj usłyszałam w radio, że w przejściu podziemnym przy metrze Centrum sprzedają psie mięso!!!! 2zł za kg!!!! Jesssssuuuu..... Czy to jest legalne? W jakim my kraju żyjemy? Quote
iwonamaj Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Nie, nie chcę, nie wierzę :placz: :placz: :placz: Quote
esperanza Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Akcja Vivy była przekrętem. tak na prawdę oni soję odpowiednio przygotowaną sprzedawali :cool3: Quote
Magdarynka Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 ""Świeże psie mięso w cenie - 2 zł za kilogram"Nie można dzielić zwierząt na te do kochania i te do jedzenia - apelowali członkowie stowarzyszenia Empatia i organizacji Viva, którzy zainaugurowali Tydzień Wegetarianizmu. Podczas happeningu młodzi ekolodzy w centrum Warszawy oferowali "świeże psie mięso w promocyjnej cenie - 2 zł za kilogram"." więcej... Quote
Wilejkaros Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 No dobra, na Esce nie powiedzieli wszystkiego. Uffffff! Quote
KingaW Posted May 23, 2007 Author Posted May 23, 2007 Poproszę o podbicie wątku! No już!Czy ktoś sie moze kopsnąć do p. Jacka i obfotografować sunie, każdą z osobna? Quote
Kostek Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 a gdzie mieszka p.Jacek?jesli okolice grochowa to ja moge isc;) Quote
KingaW Posted May 25, 2007 Author Posted May 25, 2007 Kostek, blisko, ale nie na Grochowie... Anin,Wawer czy coś tam. W każdym razie za miedzą. Quote
Kostek Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 spoko codziennie do falenicy smigam wiec tez no problem;) Quote
KingaW Posted May 28, 2007 Author Posted May 28, 2007 Serio? Dasz radę zrobić sesję bidulkom? Dzieki wielkie......Kostku, to ja wezmę tel. od tego p. Jacka, żebyście się jakoś umówili... Bo tak jak suczki mają tylko jedną niewyraźną wspólną fotkę, to ich szanse na adopcję są znikome... Quote
Kostek Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 nie ma sprawy;) tylko ja bym mogla tak pewnie wieczorkiem dopiero i chyba najlepiej piatek albo niedziela ale jak juz bedziesz miala nr to sie z p.Jackiem umowie Quote
Recommended Posts