KingaW Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Z 3 suczek czostały tylko 2.:-(3 dni temu, jedna wygryzła dziurę w siatce i pognała w świat. P. Jacek szukał, jeździł, ale uciekinierki nie znalazł. Gdyby komuś rzuciła sie w oczy ON-kowata sunia w okolicach Międzylesia, to b. proszę o kontakt! Quote
KingaW Posted June 6, 2007 Author Posted June 6, 2007 Halo, dlaczego tu nikt nie zagląda? Się pytam? Quote
KingaW Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 No niestety Kostek miała jakiś problem ze swoją podopieczną i temat obfotografowania suczek u p. Jacka upadł ... :-( Quote
KingaW Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Halo, kto moze podjechać i zrobić fotki???? Quote
esperanza Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Las rąk... Jak nikt się nie zgłosi, to ja w piątek mogę, ale muszę wiedzieć o której wet będzie w domu, by zaplanować dzień. Quote
KingaW Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 No to, jak nic, musisz do niego zadzwonić. Telefon Ci kiedyś dawałam.Nie wiem, równie dobrze sprawa może już nie być aktualna, albo p. Jacek może mieć dyżur w pracy... Quote
KingaW Posted July 9, 2007 Author Posted July 9, 2007 Szukamy alteranatywy lepszej niż Paluch. Moze ktoś ma znajmych wolonatriuszy z jakiegoś lepszego miejsca niż Paluch.Suczki są juz wysterylizowane. Powinny trafić do jednego boksu, bo to siostry i są z sobą b. żżyte. Quote
Magdarynka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Dziewczyny na Allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=214229450 Quote
Magdarynka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Pobawiłam sie trochę ta fotką... Może teraz będzie bardziej czytelna... Quote
Magdarynka Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Dziewczyny na stronie Stowarzyszenia "NICZYJE" Quote
lika Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Dwie urocze panienki czekają na dom i nowe zdjęcia ... Quote
KingaW Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 Zdjęcia się może 'zrobią' w ten weekend.... Quote
lika Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Bądźmy dobrej myśli. Nim się "zrobią" zdjęcia, ktoś zadzwoni i panienki będą już w weekend w nowym domu. Quote
KingaW Posted July 15, 2007 Author Posted July 15, 2007 Fotki zrobione, podeślę jakimś litościwym ciotkom jutro z pracy. Sytuacja przedstawia się dosyć dramatycznie. Suńki mieszkają na budowie. Budowa się już prawie kończy, dr Jacek z rodziną i 2 własnymi psami (w tym jednym wiekowym staruszkiem) za chwilę się będzie wprowadzał. Plac jest na tyle mały (praktycznie mieści się na nim dom i niewiele więcej), że naprawdę nie ma gdzie tych suczek umieścić. I tak dramatyczną sytuację pogarsza fakt, że na czas prac wykończeniowych, kładzenia kostki, etc, został zdjęty tymczasowy płot. Zanim postawią docelowy trochę potrwa, a sunie teraz, praktycznie ganiają samopas. Nie ma tam też już ekipy budowlanej, która w jakimś stopniu nadzorowała suczki i dotrzymywała im towarzystwa. Młodsza z suczek, (na oko tuż po pierwszej cieczce, zachowująca się jak szczeniaczek i bardzo sympatyczna) szczuplejsza i wyższa od siostry ma zapalenie sutka. Mimo leczenia (dostaje antybiotyk i jest smarowana maścią ze sterydem) cycuch jest opuchnięty i jest prawie wielkości kurzego jaja (sunia w trakcie sterylki była we wczesnej ciąży i pewnie stąd ten problem). Starsza jest zapewne siostrą przyrodnia z poprzedniego miotu tej młodszej, czyli tez jest b. młoda. Należy przyjąć, że nie ma jeszcze 2 lat. Wyraźnie szefuje w „stadzie” ale też jest b. sympatyczna i nastawiona na kontakt z człowiekiem. Ogólnie sunie są radosne, wesołe, otwarte na świat i ludzi i w ogóle nie agresywne. Są świetnymi stróżami (stróżują na zmianę: jedna śpi, druga pilnuje i na odwrót). Są niesamowicie z sobą zżyte (cały czas jedna drugą pielęgnuje, liże, wszystko robią razem). Mają wielką frajdę z tej wolności, która mają, (np same wybrały się na spacer do lasku i wróciły zadyszane dopiero po jakiś 15 minutach), ale niestety ta wolność stwarza też wielkie zagrożenia dla suczek. Koniecznie potrzeba dla nich obroży z adresówkami!!! Mamy gdzieś u kogoś? Quote
Wilejkaros Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Jeszcze raz portret rodzinny dziewczynek w dużym formacie Quote
Wilejkaros Posted July 16, 2007 Posted July 16, 2007 Wstawiam takie olbrzymy, bo miniaturki nie chcą się powiększać po kliknięciu. Mam nadzieję, że moderator zrozumie. ;) jeszcze raz młodsza sunia Quote
KingaW Posted July 17, 2007 Author Posted July 17, 2007 Dzieki Wilejkaros!Oplaaaaaaaaaaaa, sunieczki! Quote
Recommended Posts