Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Murka']Kuruś miał 4 lata temu operację na tchawicy (miał stwierdzoną zapaść), niedługo po operacji do nas przyjechał i od początku miał problemy z kaszlem. Myśleliśmy, że to po operacji i minie, ale kaszel nasilał się, leki przeciwkaszlowe nie pomagały... Jeździliśmy po różnych wetach, bo kaszel był bardzo, bardzo uciążliwy, każdy układał nowe leki, głównie pod kątem tchawicy, a dopiero w Lublinie okazało się, że tchawica jest ok, a kaszel jest sercowy. Ustawił takie leki, na których Kuruś "jedzie" już ponad dwa lata i się ma świetnie. Dodatkowo ma tą wodę ograniczaną, ale to wyszło w praniu, jak nagle zaczął kaszleć i dr z Lublina szukał przyczyny. Teraz nie kaszle prawie w ogóle.
Kuruś bierze: Lotensin, Spironol, Furosemid, Theovent. Ma lat... dokładnie nie wiemy, ale pewnie ok. 14. Nie wiem jak się fachowo nazywa jego choroba serca, ale po prostu to serce ma ogromne.

[B]asiuniab[/B], tu wątek Kurusia:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/143499-Kuruś-już-może-oddychać-ale-nie-odetchnąć-z-ulgą-wciąż-czeka-na-dom-([/URL]

A żeby było trochę "na temat", to Jodzinek przestał już majstrować przy tym śrucie pod skórą, przynajmniej na razie. Trzeba to obserwować, bo wcześniej też się zabliźniło i potem znów sobie lizał :( Teraz już prawie tego nie widać, więc powinno być ok.[/QUOTE]
zaglądnę wieczorkiem do Kurusia to sobie o chłopaku poczytam, i zdrówka Mu życze;
[quote name='pikola']A jakie leki ma podawane?Ile ma lat?Jaka chorobe zdiagnozowana?
Pytam bo moja sunia na serce choruje i od zeszlej soboty walczymy o jej zycie:placz:[/QUOTE]
Pikola, tak właśnie martwiłam się o Twoją sunię, napisałam kilka dni temu pw, ale miałaś przepełnioną skrzynkę, ale widzę, że dalej walczycie, dużo zdrówka suni;
[quote name='paula_t']Ja Kurusia kojarzę, ale i tak moim ulubieńcem u Murki jest Gacolek! Boziu, jak ja bym chciała go mieć! Odkąd go zobaczyłam, od razu strzeliło mnie w serducho!:loveu: Ja w ogóle mam jakąś słabość do "parówek" ;)[/QUOTE]
my Paula mamy taki sam gust:)

• Replies 907
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Murka dziekuje za odpowiedz.Ja juz bylam u 6 lekarzy,w tym u kardiologa ktorego polecil mi tutaj dr.Niziolek.
Walczymy o nasz skarb,raz jest lepiej,raz gorzej.Jak jest lepiej to my tez zaczynamy zyc,a tak to wydaje mi sie ze wisimy w jakiejs prozni..

Asiuniab dziekuje za dobre slowo.

Ciesze sie bardzo ze Yodzinka ma zdrowe serduszko,bo to straszne chorobsko.

Posted

Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca?

Posted

[quote name='pikola']Murka dziekuje za odpowiedz.Ja juz bylam u 6 lekarzy,w tym u kardiologa ktorego polecil mi tutaj dr.Niziolek.
Walczymy o nasz skarb,raz jest lepiej,raz gorzej.Jak jest lepiej to my tez zaczynamy zyc,a tak to wydaje mi sie ze wisimy w jakiejs prozni..

Asiuniab dziekuje za dobre slowo.

Ciesze sie bardzo ze Yodzinka ma zdrowe serduszko,bo to straszne chorobsko.[/QUOTE]

oby wszystko się dla suni dobrze ułożyło

Posted

[quote name='Murka']Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca?[/QUOTE]

Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie.

Posted

[quote name='pikola']Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie.[/QUOTE]
pikola, a czy to stało się jakoś nagle, czy stopniowo??

Posted (edited)

kochane miłośniczki staruszków, bardzo przepraszam, ale zaproszę Was na bazar i przy okazji na wątek do dwóch mega staruszków, o które walczy dosłownie parę osób, wątek opustoszał po wielkim szu, proszę zaglądnijcie:placz:

[URL="http://imageshack.us/photo/my-images/823/1p8k.png/"][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/8751/1p8k.png[/IMG][/URL]

tu link do bazarku, bo widać banerek nie jest podlinkowany:
[B][SIZE=3][URL="http://tnij.org/y4ek"]na lekarstwa[/URL]_[/SIZE][/B]

Edited by asiuniab
Posted

Trzymam kciuki za Twoją sunię:calus:. I Jodzinka też pozdrawiam:hand:.[quote name='pikola']Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie.[/QUOTE]

Posted

kochane cioteczki skutecznie zasiliły konto Yodziny:
ciotunia Paulunia_t deklaracja wpłynęła - 10 zł:loveu:
bazarunia ciotunia paulunia_t - 155 zł i tu dziękujemy bazarczyni, kupującym i darującym fanciki:loveu:
skarpeta staruszkowa (kochane cioteczki zapraszam do skarpetki staruszkowej z mojego podpisu, może ktoś chciałby się przyłączyć:roll:) podarowała Yodzinie - 120 zł:loveu:
już lecę zapisać rozliczenie w poście rozliczeniowym:loveu:

nie wiem, już cioteczki jak Wam dziękować, mam nadzieję, że może domek dla Yody okaże się właściwym miejscem (jak Go nie zjedzą) i że Yoda będzię mógł swój posag przekazać potrzebującym psiureczkom:lol:

Posted

[quote name='asiuniab']kochane cioteczki skutecznie zasiliły konto Yodziny:
ciotunia Paulunia_t deklaracja wpłynęła - 10 zł:loveu:
bazarunia ciotunia paulunia_t - 155 zł i tu dziękujemy bazarczyni, kupującym i darującym fanciki:loveu:
skarpeta staruszkowa (kochane cioteczki zapraszam do skarpetki staruszkowej z mojego podpisu, może ktoś chciałby się przyłączyć:roll:) podarowała Yodzinie - 120 zł:loveu:
już lecę zapisać rozliczenie w poście rozliczeniowym:loveu:

nie wiem, już cioteczki jak Wam dziękować, mam nadzieję, że może domek dla Yody okaże się właściwym miejscem (jak Go nie zjedzą) i że Yoda będzię mógł swój posag przekazać potrzebującym psiureczkom:lol:[/QUOTE]

Asiuniab a czemu maja Yodzinke zjesc?:crazyeye:

Pierwszy raz od paru dni sie usmiechnelam.Ale mnie rozbawilas:megagrin:

Posted

[quote name='pikola']Asiuniab,z watroba wyszlo przy wizycie u weta.
Wyraznie bronila prawej slabizny brzucha przy dotykaniu przez doktora.Tak napisal.

Dziekuje Kama.[/QUOTE]
aha, bo moja pierwsza sunia miała niebotyczne wysokie parametry właśnie z wyników wątroby i okazało się, że to była babeszjoza, ale to się rozwijało błyskawicznie, dlatego pytam;

pikola, a no widzisz, coś mi się w głowie uroiło, taka jestem podejrzliwa z natury:roll: i tak bym chciała wejść w głowę Pana co mailował z mestudio o Yodzie, jak, co i dlaczego właśnie Yoda???

Posted

[quote name='Murka']Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca?[/QUOTE]
Kurojad to jeden z moich deklarowiczów. Naprawdę dziadunio ale krzepki dzięki dobrej opiece:)

Posted

[quote name='pikola']Asiuniab a czemu maja Yodzinke zjesc?:crazyeye:

Pierwszy raz od paru dni sie usmiechnelam.Ale mnie rozbawilas:megagrin:[/QUOTE]
To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B]

Posted

[quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOTE]

Nie będę przeklinać tutaj - można się domyśleć :mad::angryy:

Pozdrawiam Yodzinkę i wszystkie Wasze Ogonki :)

Posted

[quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOT

Boze:placz:

Wiecie co nieraz tak sobie mysle ze powinien jakis meteor walnac w ziemie i to wszystko zniszczyc.

Okrucienstwo wobec Zwierzat jest przerazajace!!!:placz:

Yodzinka dobrze ze Ty juz masz to wszystko za soba..

Posted

[quote name='pikola'][quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOT

Boze:placz:

Wiecie co nieraz tak sobie mysle ze powinien jakis meteor walnac w ziemie i to wszystko zniszczyc.

Okrucienstwo wobec Zwierzat jest przerazajace!!!:placz:

Yodzinka dobrze ze Ty juz masz to wszystko za soba..[/QUOTE]

pikola, myślę dokładnie tak samo; nas na ziemi nie powinno być;

tu na potrzeby chwili, żeby mi gdzieś banerek się nie zgubił zapisuję Go sobie:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572"][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/7820/ky06.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Pikola, strasznie mi przykro z powodu Twojej suni, nawet wolę nie myśleć co przeżywasz w tej chwili :( Najważniejsze, że robicie wszystko, żeby dojść do przyczyny i ją wyeliminować....sunia na pewno czuje, że się o nią martwicie, że o nią dbacie i kochacie....Będzie dobrze...Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='asiuniab'][quote name='pikola']

pikola, myślę dokładnie tak samo; nas na ziemi nie powinno być;

[/QUOTE]

Nie ma bardziej okrutnego gatunku na ziemi ...
ale skoro już tu jesteśmy żal, że tak często sprawiamy iż "człowiek" wcale nie brzmi dumnie

Posted

[quote name='zozola77']nooo..az tak to chyba nie będzie :evil_lol:

ciekawe czy pan zainteresowany jego adopcją sie odezwie..jakos tak pod koneic miesiaca to miało być?? :hmmmm:[/QUOTE]

ano pod koniec sierpnia, a Yodzinek jest tak oryginalnej urody, że Yoreczkom daleko do Niego:)