asiuniab Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 [quote name='Murka']Kuruś miał 4 lata temu operację na tchawicy (miał stwierdzoną zapaść), niedługo po operacji do nas przyjechał i od początku miał problemy z kaszlem. Myśleliśmy, że to po operacji i minie, ale kaszel nasilał się, leki przeciwkaszlowe nie pomagały... Jeździliśmy po różnych wetach, bo kaszel był bardzo, bardzo uciążliwy, każdy układał nowe leki, głównie pod kątem tchawicy, a dopiero w Lublinie okazało się, że tchawica jest ok, a kaszel jest sercowy. Ustawił takie leki, na których Kuruś "jedzie" już ponad dwa lata i się ma świetnie. Dodatkowo ma tą wodę ograniczaną, ale to wyszło w praniu, jak nagle zaczął kaszleć i dr z Lublina szukał przyczyny. Teraz nie kaszle prawie w ogóle. Kuruś bierze: Lotensin, Spironol, Furosemid, Theovent. Ma lat... dokładnie nie wiemy, ale pewnie ok. 14. Nie wiem jak się fachowo nazywa jego choroba serca, ale po prostu to serce ma ogromne. [B]asiuniab[/B], tu wątek Kurusia: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/143499-Kuruś-już-może-oddychać-ale-nie-odetchnąć-z-ulgą-wciąż-czeka-na-dom-([/URL] A żeby było trochę "na temat", to Jodzinek przestał już majstrować przy tym śrucie pod skórą, przynajmniej na razie. Trzeba to obserwować, bo wcześniej też się zabliźniło i potem znów sobie lizał :( Teraz już prawie tego nie widać, więc powinno być ok.[/QUOTE] zaglądnę wieczorkiem do Kurusia to sobie o chłopaku poczytam, i zdrówka Mu życze; [quote name='pikola']A jakie leki ma podawane?Ile ma lat?Jaka chorobe zdiagnozowana? Pytam bo moja sunia na serce choruje i od zeszlej soboty walczymy o jej zycie:placz:[/QUOTE] Pikola, tak właśnie martwiłam się o Twoją sunię, napisałam kilka dni temu pw, ale miałaś przepełnioną skrzynkę, ale widzę, że dalej walczycie, dużo zdrówka suni; [quote name='paula_t']Ja Kurusia kojarzę, ale i tak moim ulubieńcem u Murki jest Gacolek! Boziu, jak ja bym chciała go mieć! Odkąd go zobaczyłam, od razu strzeliło mnie w serducho!:loveu: Ja w ogóle mam jakąś słabość do "parówek" ;)[/QUOTE] my Paula mamy taki sam gust:) Quote
pikola Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Murka dziekuje za odpowiedz.Ja juz bylam u 6 lekarzy,w tym u kardiologa ktorego polecil mi tutaj dr.Niziolek. Walczymy o nasz skarb,raz jest lepiej,raz gorzej.Jak jest lepiej to my tez zaczynamy zyc,a tak to wydaje mi sie ze wisimy w jakiejs prozni.. Asiuniab dziekuje za dobre slowo. Ciesze sie bardzo ze Yodzinka ma zdrowe serduszko,bo to straszne chorobsko. Quote
Murka Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca? Quote
Malgoska Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [quote name='pikola']Murka dziekuje za odpowiedz.Ja juz bylam u 6 lekarzy,w tym u kardiologa ktorego polecil mi tutaj dr.Niziolek. Walczymy o nasz skarb,raz jest lepiej,raz gorzej.Jak jest lepiej to my tez zaczynamy zyc,a tak to wydaje mi sie ze wisimy w jakiejs prozni.. Asiuniab dziekuje za dobre slowo. Ciesze sie bardzo ze Yodzinka ma zdrowe serduszko,bo to straszne chorobsko.[/QUOTE] oby wszystko się dla suni dobrze ułożyło Quote
pikola Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [quote name='Murka']Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca?[/QUOTE] Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie. Quote
asiuniab Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 [quote name='pikola']Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie.[/QUOTE] pikola, a czy to stało się jakoś nagle, czy stopniowo?? Quote
asiuniab Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 (edited) kochane miłośniczki staruszków, bardzo przepraszam, ale zaproszę Was na bazar i przy okazji na wątek do dwóch mega staruszków, o które walczy dosłownie parę osób, wątek opustoszał po wielkim szu, proszę zaglądnijcie:placz: [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/823/1p8k.png/"][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/8751/1p8k.png[/IMG][/URL] tu link do bazarku, bo widać banerek nie jest podlinkowany: [B][SIZE=3][URL="http://tnij.org/y4ek"]na lekarstwa[/URL]_[/SIZE][/B] Edited August 19, 2013 by asiuniab Quote
Kama202 Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Trzymam kciuki za Twoją sunię:calus:. I Jodzinka też pozdrawiam:hand:.[quote name='pikola']Tak,ma powiekszona watrobe,na ktora bierze planta hepar,po tych tabletkach ALT sie wyrownalo.Bylo tragicznie wysokie.[/QUOTE] Quote
asiuniab Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 kochane cioteczki skutecznie zasiliły konto Yodziny: ciotunia Paulunia_t deklaracja wpłynęła - 10 zł:loveu: bazarunia ciotunia paulunia_t - 155 zł i tu dziękujemy bazarczyni, kupującym i darującym fanciki:loveu: skarpeta staruszkowa (kochane cioteczki zapraszam do skarpetki staruszkowej z mojego podpisu, może ktoś chciałby się przyłączyć:roll:) podarowała Yodzinie - 120 zł:loveu: już lecę zapisać rozliczenie w poście rozliczeniowym:loveu: nie wiem, już cioteczki jak Wam dziękować, mam nadzieję, że może domek dla Yody okaże się właściwym miejscem (jak Go nie zjedzą) i że Yoda będzię mógł swój posag przekazać potrzebującym psiureczkom:lol: Quote
pikola Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Asiuniab,z watroba wyszlo przy wizycie u weta. Wyraznie bronila prawej slabizny brzucha przy dotykaniu przez doktora.Tak napisal. Dziekuje Kama. Quote
pikola Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 [quote name='asiuniab']kochane cioteczki skutecznie zasiliły konto Yodziny: ciotunia Paulunia_t deklaracja wpłynęła - 10 zł:loveu: bazarunia ciotunia paulunia_t - 155 zł i tu dziękujemy bazarczyni, kupującym i darującym fanciki:loveu: skarpeta staruszkowa (kochane cioteczki zapraszam do skarpetki staruszkowej z mojego podpisu, może ktoś chciałby się przyłączyć:roll:) podarowała Yodzinie - 120 zł:loveu: już lecę zapisać rozliczenie w poście rozliczeniowym:loveu: nie wiem, już cioteczki jak Wam dziękować, mam nadzieję, że może domek dla Yody okaże się właściwym miejscem (jak Go nie zjedzą) i że Yoda będzię mógł swój posag przekazać potrzebującym psiureczkom:lol:[/QUOTE] Asiuniab a czemu maja Yodzinke zjesc?:crazyeye: Pierwszy raz od paru dni sie usmiechnelam.Ale mnie rozbawilas:megagrin: Quote
asiuniab Posted August 19, 2013 Author Posted August 19, 2013 [quote name='pikola']Asiuniab,z watroba wyszlo przy wizycie u weta. Wyraznie bronila prawej slabizny brzucha przy dotykaniu przez doktora.Tak napisal. Dziekuje Kama.[/QUOTE] aha, bo moja pierwsza sunia miała niebotyczne wysokie parametry właśnie z wyników wątroby i okazało się, że to była babeszjoza, ale to się rozwijało błyskawicznie, dlatego pytam; pikola, a no widzisz, coś mi się w głowie uroiło, taka jestem podejrzliwa z natury:roll: i tak bym chciała wejść w głowę Pana co mailował z mestudio o Yodzie, jak, co i dlaczego właśnie Yoda??? Quote
ewu Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='Murka']Kuruś był u kardiologa w Lublinie i on nic mu nie pomógł... Zamiast ustawić leki na serce skupił się na tchawicy i lekach przeciwkaszlowych... Dopiero inny dr z Lublina zajmujący się chorobami narządów wewnętrznych mu tak naprawdę pomógł. A może Twojej suni dolega coś jeszcze prócz serca?[/QUOTE] Kurojad to jeden z moich deklarowiczów. Naprawdę dziadunio ale krzepki dzięki dobrej opiece:) Quote
ewu Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='pikola']Asiuniab a czemu maja Yodzinke zjesc?:crazyeye: Pierwszy raz od paru dni sie usmiechnelam.Ale mnie rozbawilas:megagrin:[/QUOTE] To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B] Quote
Gusiaczek Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOTE] Nie będę przeklinać tutaj - można się domyśleć :mad::angryy: Pozdrawiam Yodzinkę i wszystkie Wasze Ogonki :) Quote
pikola Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 [quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOT Boze:placz: Wiecie co nieraz tak sobie mysle ze powinien jakis meteor walnac w ziemie i to wszystko zniszczyc. Okrucienstwo wobec Zwierzat jest przerazajace!!!:placz: Yodzinka dobrze ze Ty juz masz to wszystko za soba.. Quote
asiuniab Posted August 20, 2013 Author Posted August 20, 2013 [quote name='pikola'][quote name='ewu']To żart ale naprawdę pod Warszawą [B]facet adoptowywał psy dla Koreańców, nawet na pa się zgadzał...:([/B][/QUOT Boze:placz: Wiecie co nieraz tak sobie mysle ze powinien jakis meteor walnac w ziemie i to wszystko zniszczyc. Okrucienstwo wobec Zwierzat jest przerazajace!!!:placz: Yodzinka dobrze ze Ty juz masz to wszystko za soba..[/QUOTE] pikola, myślę dokładnie tak samo; nas na ziemi nie powinno być; tu na potrzeby chwili, żeby mi gdzieś banerek się nie zgubił zapisuję Go sobie: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572"][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/7820/ky06.jpg[/IMG][/URL] Quote
paula_t Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Pikola, strasznie mi przykro z powodu Twojej suni, nawet wolę nie myśleć co przeżywasz w tej chwili :( Najważniejsze, że robicie wszystko, żeby dojść do przyczyny i ją wyeliminować....sunia na pewno czuje, że się o nią martwicie, że o nią dbacie i kochacie....Będzie dobrze...Trzymam kciuki! Quote
agata51 Posted August 20, 2013 Posted August 20, 2013 Jeszcze chwila a nie wyadoptujemy żadnego psa, nie tylko Marmura, bo a nuż zjedzą, przerobią na smalec albo skórkę wyprawią. Czyście, ciotki, poszalały?! Quote
Gusiaczek Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 [quote name='asiuniab'][quote name='pikola'] pikola, myślę dokładnie tak samo; nas na ziemi nie powinno być; [/QUOTE] Nie ma bardziej okrutnego gatunku na ziemi ... ale skoro już tu jesteśmy żal, że tak często sprawiamy iż "człowiek" wcale nie brzmi dumnie Quote
zozola77 Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 zaglądam do marmurowego ślicznego psiaczka po przerwie :loveu: Quote
Bjuta Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 U Murki wszystkie psiaki pięknieją! Oby Yoda nie zamienił się w yorka... :roll: Quote
zozola77 Posted August 22, 2013 Posted August 22, 2013 nooo..az tak to chyba nie będzie :evil_lol: ciekawe czy pan zainteresowany jego adopcją sie odezwie..jakos tak pod koneic miesiaca to miało być?? :hmmmm: Quote
asiuniab Posted August 22, 2013 Author Posted August 22, 2013 [quote name='zozola77']nooo..az tak to chyba nie będzie :evil_lol: ciekawe czy pan zainteresowany jego adopcją sie odezwie..jakos tak pod koneic miesiaca to miało być?? :hmmmm:[/QUOTE] ano pod koniec sierpnia, a Yodzinek jest tak oryginalnej urody, że Yoreczkom daleko do Niego:) Quote
Recommended Posts