yewcia1 Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [quote name='morisowa']Odnowilam ogłoszenia i dałam na jeszcze kilku stronach. Z tym telefonem w idei.[/quote] Dziekujemy Ci morisowa :loveu: Ux pomysł dobry Quote
*Gajowa* Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Jak narazie nikt nie dzwoni :shake: ... Quote
*Gajowa* Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Wszystko sie wyjaśniło... Keniusia ma cieczkę i to od dwóch/trzech dni :evil_lol: Quote
zdrojka Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Marta, mnie też się wątki pomyliły :evil_lol: Tu miałam napisać: No to ze sterylką trzeba będzie poczekać dobry miesiąc... Quote
justynavege Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 [quote name='*Gajowa*']Wszystko sie wyjaśniło... Keniusia ma cieczkę i to od dwóch/trzech dni :evil_lol:[/quote] o jasna Anielka :crazyeye: Quote
yewcia1 Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Jak dobrze, ze jest u Gajowej na tymczasie, a nie bezdomna.......... Quote
*Gajowa* Posted November 6, 2007 Posted November 6, 2007 Staruszek Cyganek jest Kenią zainteresowany mimo, ze jej wyraźnie nie lubił. Nie bez powodu bo rozbójnica Kenia terroryzuje go, zabiera mu zabawki często biegnąc potrąca go no i odgania go ode mnie. Narazie obcy kawalerowie pod płotem nie stoją :shake:. Quote
zdrojka Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Keniucha, zachwuj się, byle jak, ale się zachowuj :evil_lol: Quote
wroobelterrorystka Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 przynajmniej wszystko jasne, że sterylkę zrobić trzeba Quote
yewcia1 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 [quote name='zdrojka']Keniucha, zachwuj się, byle jak, ale się zachowuj :evil_lol:[/quote] Kenia ty wredna maupo:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
zdrojka Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Keniucha, co tam u Ciebie? Pańcia niedługo będzie miała znów numer, trzeba poczekać do 25 listopada. Jak będą problemy i się nie zmieni, to daj mi znać na 602203441 :p Quote
yewcia1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Jak tam cieczka Keniuchy? Czy mocne problemy? I czy Cyganek wykastrowany czy bedzie trzeba towarzystwo po kątach rozdzielać? Quote
*Gajowa* Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Przypomnijcie mi kiedy sa dni płodne , dawno nie miałam suki cieczkujacej. Cyganek niewykastrowany - to 14letni staruszek chyba już nie bedziemy tego robić chyba, że będzie potrzeba ze względów zdrowotnych. Quote
justynavege Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Gajowa ja mam dzinu posterylkowa ale o ile pamietam to od 10 dnia yewcia powinna wiedzieć dobrze bo cieczkowe sprawy z Saszką ma ........ Quote
morisowa Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Suka cieknie 3 tygodnie, "chętna" jest w ostatnim tygodniu. Sterylizować chyba można już tydzień po skończeniu cieczki. Quote
uxmal Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Gajowa, czy masz już telefon działający ? Bo na aukcji narazie podałam swój. Jakby ktoś dzwonił to nie wiem co mówić. Quote
yewcia1 Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 U kazdej suki może być różnica parę dni.... trzeba bacznie obserwować kiedy goni jest oki, ale jak ogon idzie w bok................. to trzeba pilnować Moze tak dla bezpieczeństwa majtasy jej założyć zawsze bedzie trudniej Quote
ARKA Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 [quote name='morisowa']Suka cieknie 3 tygodnie, "chętna" jest w ostatnim tygodniu. Sterylizować chyba można już tydzień po skończeniu cieczki.[/quote] :shake: nie mozna tydzien pocieczce, nie wskazane. Suka nie jest hormonalnie wyciszona jeszcze. Najlepiej, dwa miesiace po cieczce o ile ciaza urojona sie nie trafi. To optymalny jest termin, dwa miesiace po cieczce. A kiedy dni plodne sa? Wtedy, kiedy suka jest chętna na bara,bara...i tak dlugo kiedy wlasnie ma na to ochotę. Nie ma co liczyc na wyliczanki kalendarzowe, bo z tego kluski mogą byc, jak nic!;) Quote
RITA & DIANA Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 przepraszam , ze dodam dwa grosze , zgadzam sie w pełni z Arką, sunia musi odczekać po cieczce minimum 2 miesiace, ale w sklepach zoologicznych i u wetów mozna kupić repelent dla cieczkującej suki, psika sie pod ogonem kilka razy dziennie i nie wabi to psów, jednak w drugim tygodniu trzeba uważac, bo może dac nogę i wtedy nieszczęście gotowe... Quote
yewcia1 Posted November 11, 2007 Posted November 11, 2007 [B][SIZE=5][COLOR=magenta]Kenia prosi o ogłoszenia i wsparcie finansowe[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=5][/SIZE][/B] Quote
*Gajowa* Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Ostatnio było parę telefonów w sprawie Kenii. Dwa od ludzi pracujących i mieszkających w bloku niestety nie dla niej :shake:. Jeden domek wydawał mi sie dobry ale daleko, w okolicach Sandomierza. Domek z ogrodem bezdzietnemałżeństwo kochające zwierzęta, szukają przyjeciela do domu. Maja sie jeszcze odezwać - w najbliższym czasie będą w Warszawie. Keniusia już jest łaskawsza dla Cyganka więc muszę psiaki rozdzielać i Kenia więcej czasu spędza w domu. Quote
justynavege Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Gajowa moze to akurat szansa dla Keniuchy :) Quote
uxmal Posted November 12, 2007 Posted November 12, 2007 Gajowa.. a ja nie mam Twojego aktualnego nr telefonu - chyba... Działa Twój stary czy masz nowy ? Bo na ostatnim allegro podałam swój. Quote
Recommended Posts